2020. június 3., szerda

Tűzzel élni

János így válaszolt mindenkinek: "Én ugyan vízzel keresztellek titeket, de eljön az, aki erősebb nálam, és én még arra sem vagyok méltó, hogy saruja szíját megoldjam: Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket,
Lukács evangéliuma 3. fejezet 16. vers


A tűz lehet félelmetes, de lehet vigasztaló is. A tűz lehet pusztító, ha elveszítjük irányításunkat felette, de lehet a kellemes légkör, meleg és fény forrása is. 
Keresztelő Jánost a benne levő tűzről ismerjük leginkább: Istenért égett a szíve és Isten szavának világosságát hozta a sötét világba, azokban a zűrzavaros időkben, amikor megkezdte a szolgálatát és arra hívta fel figyelmét, hogy térjenek meg teljes szívükből Istenhez. Ilyen módon készítette az utat Jézus Krisztus számára.
Jézus Krisztus ezt mondta róla: „Ő volt az égő és világító fáklya, de ti csak egy ideig akartatok az ő világosságában örvendezni.” János evangéliuma 5. fejezet 35. vers
Mitől vált János ilyen tűzzel teljes életű emberré?
Már az anyaméhben megtelt Szentlélekkel. „mert nagy lesz ő az Úr előtt; bort és részegítő italt nem iszik, és már anyja méhétől fogva megtelik Szentlélekkel,” Lukács evangéliuma 1. fejezet 15. vers, önmegtagadó életmódot folytatott, sok időt töltött a pusztaságban, ahol az Istennel való kapcsolata növekedett és megszilárdult.
Jánost sok ember csodálta, de Ő mégis valaki másra mutatott: Jézus Krisztusra, aki a világ világossága volt. ( János 8:12)
János ezt prófétálta Jézus Krisztusról: „: Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket”
Isten akarata az, hogy követőiben a szenvedélyes szeretet tüze legyen, és azzal kövessék Őt. A kérdés, hogy átadjuk-e magunkat vagy sem teljesen Jézus Krisztusnak, hogy Ő betölthessen bennünket az Ő Szentlelkének tüzével?
Amint Isten Szentlelkének tüze lakozást vesz életünkben, emberek és nemzetek fognak megváltozni körülöttünk.


IMA: Istenünk, a Te szavadnak tüze hadd vegyen lakozást szíveinkben, hogy érted éghessen szenvedélyesen életünk. Tölts be minket világosságoddal, hogy az emberek láthassák a Te jóságod, és ők is megnyithassák életüket a világ világossága előtt. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Szentlélek egyesítő ereje

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok Cse...