2019. március 2., szombat

MINDENT ISTEN DICSŐSÉGÉRE TEGYETEK!

Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!
1 Korintus 10:31


Ezt a földi életet azért kell értékelnünk, mert lehetőséget nyújt számunkra, hogy Isten dicsőségére tegyünk dolgokat.
Nem azért vagyunk ezen a világon, hogy önmagunk tetszésére, hanem Isten dicsőségére éljünk.
Ha az életben önmagunkat helyezzük első helyre, azzal önmagunk vesztét okozzuk.
Isten önmaga dicsőségére teremtett minket és önmaga dicsőségére akarja használni életünket.
Nem a mi dolgunk a Mennyekben dicsőíteni az Istent, hanem a jelenlegi próbák és kísértések között dicsőíthetjük Őt itt a földön.
Senki sem azért küldetett a világra, hogy tétlen legyen vagy esetleg önmaga számára teremjen, gyarapodjon, gazdagodjon, hanem azért vagyunk itt, hogy Isten dicsőségét szolgáljuk. Ez legyen az elsődleges célunk.
Az általános elhívás mellett, minden Istent szolgáló embernek van egy személyes elhívása, feladata, amelyet végezve tökéletesen meg tud dicsőülni Isten életében.
Egy nagy házban mindenkinek megvan a maga feladata amit hűségesen el kell végeznie. Így van ez az Isten nagy családjában is. Erre emlékeztessük magunkat minden reggel. A feladatunk ugyan különböző, de ha Isten családjába tartozunk, a célunk ugyanaz: "Atyánknak dicsőséget hozni."
Mi nem azt tesszük ami nekünk jónak látszik, hanem azt amit Isten mond nekünk, az Ő dicsőségére.
Nemcsak akkor amikor a gyülekezetben vagyunk, hanem akkor is amikor sportolunk, kikapcsolódunk, üzleti, munkahelyi dolgainkat végezzük, amikor a családban vagyunk. Ez a célunk.
Szép dolog Krisztus nevében tenni dolgokat, de ezeket csak Krisztus akarata szerint és az Ő parancsára tehetjük.
Semmit sem tehetünk Nélküle. Ha Isten dicsőségére élünk, Isten erejével és tekintélyével, gondviselésében élhetünk.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy tudtunkra adod nem élhetünk akárhogyan, hiszen mi királyi gyermekek vagyunk. Mi nem járhatunk úgy, nem öltözködhetünk úgy, nem gondolkodhatunk úgy, nem cselekedhetünk úgy, mint a világi nagy többség. Szeretnénk Krisztusban élni a Te dicsőségedre. Segíts minket ebben és bocsásd meg minden önzőségünket, önfejűségünket. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 1., péntek

DICSŐÍTSÉK A TI MENNYEI ATYÁTOK!

Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.
Máté evangéliuma 5. rész 16. vers


A szentség egy szükséges dolog hogy ne legyünk a mi Istenünk szégyenére és nevének gyalázatára.
Az Isten embereinek bűnei megszentségtelenítik Istenünk nevét a világiak előtt.
Az emberek a látható dolgok alapján ítélik meg a dolgokat, így Istent is az ő szolgái alapján ítélik meg.
Nem tudunk Istennek dicsőséget hozni amíg meg nem ismerjük az Ő akaratát és nem járunk abban.
A szentség mindig belőlünk indul ki. Ha nekünk az a célunk, hogy Isten dicsőségére éljünk, az életünk tüze lángra gyújthat másokat is.
Fontos azonban látnunk, hogy amíg Péter apostol életében nem történt meg az újjászületés és a Szentlélek nem vett uralmat életet felett, csődöt mondott sokszor.
Az indulatai felülkerekedtek rajta. Amikor Krisztus beavatta az Atyától kapott küldetésébe, Péter nem értett egyet vele, sőt megfeddte Krisztust.
Akkor kellett Krisztusnak ezt mondania:
„Távozz tőlem, Sátán, botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint.”
Hiába volt Krisztus közelében, hiába látott csodákat, hiába érezte úgy, hogy szereti Krisztust és meghalna érte, mert a gyakorlatban nem volt ereje.
A feltámadás után viszont így szolt Krisztus: " Vesztek erőt, minekutána eljön a Szentlélek..."
És valóban. Pünkösd után Péter megváltozott. A Krisztus iránt érzett szeretete már nemcsak érzés volt, hanem cselekedetekben is megnyilvánult. Bátran hirdette az igazságot Pünkösd napján és szembesítette a hallgatóit a fájdalmas igazsággal.
( Ti vagytok azok akik az élet fejedelmét megöltétek...)
Péter volt az aki nem félt a papok egyházi vagy politikai hatalmától. Bátran hirdette az evangéliumot. Ő volt az aki az első gyülekezet oszlopává vált.
Lehetsz te püspök, lelkipásztor, tudhatod a Bibliát kívülről, ha nincs a Szentlélek ereje az életedben, akkor máris elbuktál.
Hiszen a Szentlélek igazságra vezető jelenléte nélkül a betű meg fog ölni minket. Csak a Szentlélek elevenít meg.
Csak A Szentlélek tud átformálni minket és olyan életet ajándékozni nekünk, amely az Atyát dicsőíti.


IMA: Imádunk Istenünk, mert ma is megérintesz embereket, igazi bűnbánatra juthatunk és Szentlélek által újjá lehetünk és valóban a Te dicsőségedre élhetünk.
Nincs egyház, nincs tudomány amely képes lenne elvégezni bennünk azt, amit a Szentlélek által elvégezhetsz.
Alázattal kérjük bocsánatod minden olyan cselekedetért, gondolatért, indulatért amely nem a Krisztusban vetett hitből fakadt. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 28., csütörtök

SEGÍTSETEK EGYMÁSNAK

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 2. vers

A házasság nem gyenge, önző embereknek való. Miért vetik meg ma egyre többen ezt a tökéletes szövetséget amit Isten maga hozott létre?
Nem azért, mert az ember egy magasabb szintre lépett és egyszerűen "kinőtte" a házasság szövetségét. Pedig ezt sugallják ma a trénerek, pszichiáterek, égőpumpálók nagy része.
A valóság éppen az ellenkezője. Az ember egyre mélyebbre merül az önzésben, az élvezetek hajszolásában. A jelszó: "Szerezd meg ami jár neked, mert megérdemled."
Kétségtelenül nagyon vonzó csomagolásban tudják ma tálalni nekünk a lócitromot és ha elég vakok vagyunk, az életünket adjuk oda azért, hogy az egészet megegyük.
Az önzésből születnek a válások, a viszálykodások. Az önzés miatt lesz a házastárs nem segítőtárs, hanem versenytárs. De lehet ennél rosszabb is a helyzet. Eljuthatsz oda, hogy a saját házastársad ellenségévé válsz és a házastársad pedig a te ellenséged lesz.
Innentől kezdve az imáidat sem fogja elfogadni az Isten, koptathatod a térded éjjel-nappal.
Ha ellenségeddé vált a házastársad, vagy vetélytársaddá, akkor sajnos te is benyelted a szépen becsomagolt "lócitromot" és éppen dolgozik benned a mérge.
Ideje Isten előtt bűnbánatot tartanod, és megfogadni az Isten igaz beszédét. Rendezned kell a kapcsolatod a házastársaddal, ha fontos neked Isten és az Ő igazsága.
Egy erős házasságban ritkán erős mindkét fél egy időben.
Az erős házasság feltételez egy férjet és egy feleséget, akik felváltva vállalják, hogy segítik egymást, amikor egyikük gyengébb, sebezhetőbb, mint a másik.
A házastársad sosem fog tudni úgy szembenézni az élet nehézségeivel ahogyan tehetné azt, ha tudná, hogy teljességgel segítőtársa, bátorítója és támogatója vagy.
Biztos vagyok benne, hogy nem mindig fogod megtalálni a tökéletes megoldást vagy a tökéletes választ, de pusztán azzal, hogy felajánlod a támogatásod, megértésed, bátorításod, máris egy olyan légkört tudsz létrehozni a házasságodban, amely tökéletes talaja lesz annak, hogy a kapcsolatotok kiteljesedjen és növekedjen.
Ha most arra gondolsz, hogy: "a házastársam sem ért meg, ő sem támogat. Kezdje ő, akkor majd én is így teszek."
Akkor kedves olvasóm semmit sem értettél meg ebből a pár sorból. Isten adjon neked erőt és látást, hogy kijöjj a tulajdon egód mocskos, bűzös posványából.


IMA: Istenünk, gyönyörű minden amit teremtettél. Tökéletesen működik minden amit teremtettél. A házasság szövetsége is tökéletes, mi rontottuk, rontjuk el azt tökéletlenségünkkel. Segíts megalázkodnunk. Segíts megtérnünk. Segíts megértenünk, hogy nem a házassággal, nem a házastársunkkal van a hiba elsősorban, hanem velünk. Tudjuk, hogy ha megalázzuk magunkat Előtted és házastársunk előtt, Te fel fogsz emelni. Krisztus nevében segíts ebben minket, Ámen.

2019. február 27., szerda

SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED!

Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Máté evangéliuma 6. rész 9. vers

Mindannyiunkban bennünk van az irigység bizonyos mértéke, már születésünktől fogva.
Ó milyen nehéz sokszor örülnünk mások kegyelmi ajándékainak, mások erőfeszítéseinek. Milyen nehéz kitartónak lenni akkor, amikor úgy érezzük, hogy Isten nem használ minket méltatlanságunk miatt, hanem inkább mások életét használja, hogy megdicsőüljön általuk.
Sokszor felzaklatódunk ha mások által dicsőül meg Isten neve, és nem mi általunk, vagy mások által jobban megdicsőül, mint általunk.
Felzaklatódhatunk azon is, hogy mások előbbre jutottak a megszentelődésben, vagy nagyobb érettségre tettek szert lelkiekben. A régi, bűntől mérgezett, testi indulatnak ez egyáltalán nem tetszik.
Amikor elmondjuk ezt az imát Istennek, a választást Őrá bízzuk, hogy ki legyen a megszentelődésének, megdicsőülésének eszköze.
Legyünk kitartóak, hiszen Istennek nemcsak aktív, hanem passzív eszközei is vannak amelyek által megdicsőülhet.
A beteg aki veszteg marad a betegágyán, és gyermeki hittel mondja: " Legyen meg a Te akaratod. Bízok Benned Istenem. Ha nem is gyógyítanál meg, akkor is bízok Benned." Hát nem Isten passzív eszköze arra, hogy megdicsőítse önmagát?
Ha Isten a mi szegénységünk, szűkölködésünk, szégyenünk, fájdalmunk vagy betegségünk által dicsőül meg életünkben, hát legyünk kitartóak mindezek közepette.
Fontos alávetnünk ilyenkor is magunkat az Atya akaratának, ahogyan Krisztus is tette azt.
" Most az én lelkem háborog; és mit mondjak? Atyám, ments meg engem ettől az órától. De azért jutottam ez órára.
Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.
János evangéliuma 17:27-28
Micsoda alázatos engedelmesség volt Krisztusban itt.
Ez a lelkület legyen bennünk is. A mártírok halálában is meg tudott dicsőülni a mi Istenünk. Hiszen énekelve, örömmel és győztesen mentek el.
Ha Isten azt szeretné, hogy gazdagok legyünk és bővelkedjünk, akkor megdicsőülhet a mi nagylelkűségünkben, adományainkban.
Ha Ő szegényen és alacsonyrendűen akar használni minket, meg fog dicsőülni a mi türelmes engedelmességünkben.
Ha a betegek vagyunk, a fájdalmainkban is meg tud dicsőülni. Ha életben akar tartani bennünket akkor az életünk által, ha pedig testi értelemben meghalunk, akkor is Neki hozzunk dicsőséget.

IMA: Istenünk, bocsáss meg nekünk minden önzőséget. Minden olyan pillanatot, amikor engedtünk a testi, bűnös indulatainknak.


Szeretnénk ádáz harcot indítani Szentlelked ereje által minden ellen ami testi, földi és ördögi bennünk. Szeretnénk, ha Te megdicsőülnél életünkben. Szeretnénk Krisztus lelkületét, engedelmességét, hitét követni egészen a célig. Segíts ebben minket. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 26., kedd

MINDEN NAP!

Jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján.
23. Zsoltár 6. vers
Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:
minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!
Jeremiás siralmai 3. rész 22-23. vers
Íme, én veletek vagyok minden nap, a világ végezetéig.
Máté evangéliuma 28. rész 20. vers

Jövendő új napok,
visztek-e, hoztok-e?
Vesztek-e? Adtok-e?
Szóljatok, valljatok!

Mind ködös mély titok.
Hoz borút, sugarat,
S elsiet, nem marad,
jönni és menni fog.

Hívom is, várom is.
Mert minden új napon
világít utamon,
Ígéret három is.

Bármi vár, bármi ér
Jóság és kegyelem,
jön velem, jár velem,
Minden nap elkísér.

Új hűség, kegyelem
vár reám és fogad,
fényli be napomat
minden új reggelen.

Félre gond, félelem!
Mindig lesz támaszom.
Hisz minden új napon
Jézus jár énvelem.

Vallom is, áldom is.
Nevében kezdem el.
Ígéret énekel
szívemben három is.

IMA: Istenünk köszönjük a Te ígéreteidet. Olyan jó tudni, hogy Te kezedben tartod életünket, sorsunkat és a Te szavad mindig igaz és érvényes. Segíts, hogy életünk minden egyes napján a Te ígéreteidre alapozzunk hit által. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 25., hétfő

ÁLLÍTSÁTOK HELYRE A JÓ RENDET!

Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.
2. Korintusiakhoz írt levél 11. rész 13. vers

Nehéz sokszor egyetértésre jutni egy olyan világban, ahol az önmagukat keresztényeknek nevező emberek is a társadalmi rendszerek által kínált gazdagságra vágynak.
Egy ember aki szeret viszályt szítani, nagy károkat tud okozni egy közösségben.
A lelkipásztoroknak egy olyan terhévé válnak az ilyen emberek a közösségekben, amelyet viselniük kell imádságos szívvel.
A viszálykodás sok testi gonoszságot von maga után és ellentétben áll a keresztény lelkülettel.
Ezért igyekezzünk arra, hogy kerüljük az efféle megnyilvánulásokat.
Bármilyen tévelygésbe is estek mások, igyekezzünk megőrizni a Szentlélektől kapott szelíd lelkületet.
Ezzel le fogjuk győzni azokat, akik szeretnek viszálykodni, viszálykodást szítani.
Ez a legnagyobb győzelem. Hiszen aki önmagán uralkodni tud, nagyobb hős, mint aki várost hódit.
Sose adjunk helyet a bosszúállásnak, haragnak, imádkozzunk azért, hogy ezt a csapdát elkerüljük és igyekezzünk munkálkodni a "város" javán.
Isten arra hív, hogy szeressünk minden embert, akár kedves akár goromba, akár a mi nézőpontunkon van, akár nem, akár igazságtalan volt velünk vagy barátainkkal, akár nem. Hiszem, hogy a Szentlélek tud tanítani minket ebben is.
Csak akkor adjunk teret a felindulásnak, amikor a bennünk levő Szentlélek indul fel. Az nem testi felindulás lesz és nem is bűnös. Például amikor az apostolt felindította a Szentlélek Simon mágussal szemben, aki ezt mondta:
Vesszen el a pénzed veled együtt, mert azt gondoltad, hogy megvásárolható pénzen az Isten ajándéka és ereje."
Ezt azonban csak a Szentlélek vezetésére tehetjük.

IMA: Istenünk, szeretnénk ha a jó rended a mi életünkben állna helyre először is. Bocsáss meg minden haragot, neheztelést, botránkozást, sértődöttséget és segíts nekünk úgy látni az embertársainkat, mint ahogyan te látod őket.
Kegyelemre szorultaknak, szeretetre szorultaknak. Köszönjük, hogy méltatlanul szeretsz mindannyiunkat. Krisztus nevében, Ámen.

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...