2019. február 25., hétfő

ÁLLÍTSÁTOK HELYRE A JÓ RENDET!

Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.
2. Korintusiakhoz írt levél 11. rész 13. vers

Nehéz sokszor egyetértésre jutni egy olyan világban, ahol az önmagukat keresztényeknek nevező emberek is a társadalmi rendszerek által kínált gazdagságra vágynak.
Egy ember aki szeret viszályt szítani, nagy károkat tud okozni egy közösségben.
A lelkipásztoroknak egy olyan terhévé válnak az ilyen emberek a közösségekben, amelyet viselniük kell imádságos szívvel.
A viszálykodás sok testi gonoszságot von maga után és ellentétben áll a keresztény lelkülettel.
Ezért igyekezzünk arra, hogy kerüljük az efféle megnyilvánulásokat.
Bármilyen tévelygésbe is estek mások, igyekezzünk megőrizni a Szentlélektől kapott szelíd lelkületet.
Ezzel le fogjuk győzni azokat, akik szeretnek viszálykodni, viszálykodást szítani.
Ez a legnagyobb győzelem. Hiszen aki önmagán uralkodni tud, nagyobb hős, mint aki várost hódit.
Sose adjunk helyet a bosszúállásnak, haragnak, imádkozzunk azért, hogy ezt a csapdát elkerüljük és igyekezzünk munkálkodni a "város" javán.
Isten arra hív, hogy szeressünk minden embert, akár kedves akár goromba, akár a mi nézőpontunkon van, akár nem, akár igazságtalan volt velünk vagy barátainkkal, akár nem. Hiszem, hogy a Szentlélek tud tanítani minket ebben is.
Csak akkor adjunk teret a felindulásnak, amikor a bennünk levő Szentlélek indul fel. Az nem testi felindulás lesz és nem is bűnös. Például amikor az apostolt felindította a Szentlélek Simon mágussal szemben, aki ezt mondta:
Vesszen el a pénzed veled együtt, mert azt gondoltad, hogy megvásárolható pénzen az Isten ajándéka és ereje."
Ezt azonban csak a Szentlélek vezetésére tehetjük.

IMA: Istenünk, szeretnénk ha a jó rended a mi életünkben állna helyre először is. Bocsáss meg minden haragot, neheztelést, botránkozást, sértődöttséget és segíts nekünk úgy látni az embertársainkat, mint ahogyan te látod őket.
Kegyelemre szorultaknak, szeretetre szorultaknak. Köszönjük, hogy méltatlanul szeretsz mindannyiunkat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...