2024. április 6., szombat

Békesség minden körülményben

Maga a Békesség Ura adjon nektek mindig és minden körülmények között békességet! Az Úr legyen veletek! Thesszalonikabeliekhez írt második levél 3. fejezet 16. vers



Az Úr békessége, azoknak adatik, akik maga a Békesség Urát követik. Ez az a békesség, ami túlmutat az érthetőn és érzékelhetőn, amely nem csupán a külső körülményektől függ, hanem belső forrásból árad.
Mikor az Úr békességét magadban hordozod, olyan leszel, mint a tenger, melynek a viharban lehet, hogy a felszínen hullámzik a felszíne, de a felszín alatt mozdulatlan és nyugodt. Ez a békesség nem arról szól, hogy minden gördülékenyen megy az életedben, hanem arról, hogy akkor is megmaradsz bizakodónak, amikor a világ káoszba torkollik körülötted.
Az Úr békessége olyan erőt ad neked, amely képes átalakítani a legnehezebb helyzeteket is. Amikor felismered, hogy ezt a békességet nem a világtól vagy a körülményeidtől kapod, hanem az Úr jelenlétéből meríted, akkor kezded megélni az igazi béke mélységét és erejét.
Képzeld el, hogy az Úr békessége olyan, mint egy forrás, mely soha nem apad el. Amikor ebből a forrásból merítsz, a lelked felüdül, és megtapasztalod az Úr jóságát és szeretetét, amely mindent áthat. Ez a békesség megnyugtatja a lelkedet, feloldja a benned levő feszültséget, és lehetővé teszi, hogy az Úr vezetése alatt éld az életed.
Álljunk meg néha, hogy megpihenj ebben a békességben, és engedd, hogy az Úr vezessen téged minden körülmények között. Hirdesd másoknak is ezt a csodálatos békességet.


IMA: Istenem, szükségem van a Te jelenlétedben rejlő békességre. Tölts meg engem csordultig, hogy másoknak is tudjak ízelítőt adni ebből. Krisztus nevében, Ámen.

2024. április 5., péntek

Akinek hatalma van a viharok felett

Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Márk evangéliuma 4. fejezet 39. vers



Amikor az élet viharos hullámai felkavarják Isten gyermekeinek lelkét, amikor látszólag az útvesztők sötétje veszi körül őket, a Szentlélek által szívükben lakozó hatalmas Istenre. Jézus Krisztus felkelt a vihar közepén, és ráparancsolt a viharos szélre. Azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!", és azonnal nagy csendesség lett.
Az Úr Jézus Krisztus ezzel a cselekedettel tanít téged arra, hogy bízz benne, és légy hűséges Hozzá még a legnehezebb időkben is.
Amikor az élet viharai dúlnak körülötted, és úgy érzed, hogy elbuksz, ne felejtsd el, ha Isten gyermeke vagy, hogy az Úr mindig veled van. Ő az, aki megnyugtatja a vihart, és aki megszünteti a zűrzavart. Ő a biztonságod és a stabilitásod forrása a káosz közepette is.
Azt a hatalom, amely az Úr Jézus Krisztusban megnyilvánult, a Szentlélek által a Te életedben is megnyilvánulhat . Ő kész megszabadítani téged mindenféle félelemtől és aggodalomtól. Csak higgy és bízz benne teljes szívedből, és Őrá hagyatkozva szüntelenül haladj Krisztus nyomdokaiban.
Ne feledd, hogy ugyanez az Úr van veled minden pillanatban, akinek szavára engedelmeskedett a szél és a tenger. Ő kész arra, hogy lecsendesítse a te háborgó lelked és átsegítsen téged minden próbatételen és nehézségen. Légy tehát bátor és kitartó a Krisztusban vetett hitedben, hiszen az Úr mindig veled van, és mindig győztes leszel minden körülményben, ha engedsz az Ő szavának.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te ma is Úr vagy minden viharon, körülményen, nehézségen. Szeretném rábízni magam a Te szavadra. Krisztus nevében, Ámen.

2024. április 4., csütörtök

Örökké tartó gyönyörűségek

Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon. 16.Zsoltár 11. vers




Miben találhatod meg az igazi örömöd? Hol található a teljes öröm? A teljes öröm egyedül Istenben található. A mulandó világ és a bűnös élvezetek sem tartós sem teljes örömöt nem képesek adni neked.
Az Istenben található öröm akkor is ragyog és erőt ad neked, amikor az élet viharai dúlnak körülötted, amikor sötét felhők beárnyékolják életed egét. Isten az a tündöklő világosság, amely vezeti az Ő gyermekeit a legsötétebb körülmények között is.
Az a bizonyosság, hogy Istent követve Ő sosem hagy magamra, erőt ad nekem a küzdelemhez és a kitartáshoz. Hiszen Isten az egyedül, aki megvigasztal és erősít, akkor is, amikor úgy érezem, hogy senki ember fia nem tud igazán vigaszt nyújtani.
Emlékezz arra, hogy az igazi boldogság és öröm csak Krisztusban található meg, és hogy az élet minden kihívása közepette is az Ő kegyelme és irgalma vezet téged előre a cél felé.



Ó, Istenem, adj nekem bölcsességet és erőt, hogy mindig hűségesen kövessem az Élet útján, és soha ne veszítsem szem elől a Te világosságodat és szeretetedet. Krisztus nevében, Ámen.

2024. április 3., szerda

Az Úr szent napja

Majd ezt mondták nekik: Menjetek, egyetek jó falatokat, igyatok édes italokat, és juttassatok belőle azoknak is, akiknek nincs, mert a mi Urunknak szent napja ez. Ne bánkódjatok, mert az ÚR előtt való öröm erőt ad nektek! Nehémiás könyve 8. fejezet 10. vers



Attól kezdve, hogy életedet hittel Isten kezébe helyezed, átadod Neki az irányítást, minden egyes nap hátralevő életedben az Úr szent napjává válik. Innentől kezdve minden egyes napot, a mindennapi teendőink közepette is arra szentelünk, hogy elmerüljünk Isten jelenlétében és megpihenjünk az Ő kegyelmében. Ha te is Krisztust követed, akkor a mai nap nem csak arról szól, hogy magadra, feladataidra, szeretteidre koncentrálsz, hanem arról is, hogy másokkal megosztod azt a jót és örömöt, amelyet Isten megosztott veled.
Ez az életed fizikai gondviselésére is kiterjed, hiszen az, hogy ételt és italt kapsz Isten gondviselése által, egy olyan áldás, amit nem minden ember tudhat magáénak. Először is, ismerd fel az Úr szeretetét és gondoskodását, és válaszolj erre örömmel és hálával. Tudatában vagy annak, hogy minden, amid van, Isten ajándéka? Hálát adsz neki ezért minden egyes napon? Kész vagy eszköz lenni Isten kezében, hogy más emberek életét is örömmel és hálával tölthesse meg?

Az Úr előtt való öröm nemcsak boldogságot hoz az életedbe, hanem erőt is ad számodra. Amikor örömmel és hálával töltöd meg szívedet, Isten kegyelméből erőt merítesz mindennapi kihívásaidhoz és feladataidhoz. Az Ő szeretetéből táplálkozva és az Ő jelenlétében megpihenve érezheted az Ő végtelen erejét és békességét.

Tehát, testvérem, ne feledd el az öröm és annak megosztásának fontosságát az Úr előtt.


IMA: Istenem, eszközöd szeretnék lenni abban, hogy más emberekkel is megosszam azokat az áldásokat, amiket nekem adtál. A Te örömöddel töltsd be mindennapjaimat, hogy ezt áraszthassam azok felé is, akik a bánat, keserűség miatt erőtlennek érzik magukat. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2024. április 2., kedd

Gyümölcséről ismered meg a fát

Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.                                          Máté evangéliuma 7. fejezet 16-17. vers



Az életünk minden pillanatában "gyümölcsöket" terem életünk, melyekből mások megítélhetik, hogy milyen jellegű fa vagyunk és milyen irányba tart életünk.

Tehát, milyen gyümölcsöt terem az életed fája? Az emberek nem csak a szavaid és cselekedeteid alapján ítélnek meg téged, hanem az általad elért eredmények, az életed másokra gyakorolt hatása alapján is. És ahogy Jézus mondta, "Minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem."

Ha tehát jó fa akarsz lenni, ha Krisztus szeretetét akarod nemcsak elméletben vagy szavakkal sugározni, akkor az életed gyümölcseinek is ezt kell tükröznie. Az igazság, a szeretet, a béke, az öröm, a türelem, a jóindulat, a szívesség, a hűség, az önmegtartóztatás, ezek mind a Szentlélek jó gyümölcse, melyek Krisztus munkájának eredményei az életedben.

Gyakran felmerülhet benned a kérdés: milyen gyümölcsöket hoz életem? Vajon azok a gyümölcsök, melyeket életem terem, azok Krisztus szeretetét és jóságát tükrözik-e? Vagy talán olyan gyümölcsök teremnek benned, melyek inkább a saját érdekeidet, önzésedet, vagy éppen a világ hiábavaló dolgainak tükrözik vissza?

Azonban ne feledd, hogy az igazi gyümölcsök csak akkor teremnek az életedben, ha jó fa vagy. Ezért fontos, hogy mindig törődj az életed fájának állapotával. Kérd az Úr segítségét, hogy segítsen téged abban, hogy jó fa legyél, mely a maga idejében jó gyümölcsöt terem. Engedd meg Neki, hogy formáljon és alakítson téged az Ő képmására, hogy életed minden pillanatában Krisztus szeretetét sugározhasd mások felé.


IMA: Istenem, tudom, hogy alapvetően minden ember életfája rossz és rossz gyümölcsöket terem. Köszönöm, hogy Krisztus által beoltatott életem a jó fába. Segíts, hogy életem fája egészséges és jó gyümölcsöket teremhessen a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

2024. április 1., hétfő

A feltámadott Krisztus ajándékai

Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. Jézus erre ismét ezt mondta nekik: "Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket! Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikéit pedig megtartjátok, azoknak a bűnei megmaradnak." János evangéliuma 20. fejezet 19-23. versek



El tudod képzelni hogyan nézhettek ki a tanítványok ott a felső házban, miután Jézus Krisztust megfeszítették és eltemették? 11 ember, akik 3 évet töltöttek mesterükkel, akiről azt hitték, hogy Izrael szabadítója, egyik napról a másikra meghalt.
Három évig ezzel az emberrel voltak, de amikor ijesztővé, nehézzé, veszélyessé vált az Ő követése, egyesek elszaladtak, mások hazudtak, elrejtőztek.
Te és én milyen gyakran hasonlóan cselekedtünk. Emberek milliói gyűlnek össze a húsvét ünnepén, hogy megvallják: Jézus Krisztus feltámadt és örökké él!
Mégis milyen hamar és milyen gyorsan elfelejtheted, hogy miért tette ezt? Értem, érted, a tagadó Péterekért, a kétkedőTamásokért, az áruló Júdásokért, a gonosztevő, rablógyilkos Barabásokért.
Minden egyes bűnösért. Minden szégyen, gonoszság, sötétség, ami az emberiséget terhelte bűnei miatt, a Krisztus vállát nyomta a golgotai kereszten. A múlt, a jelen és a jövő összes bűne Benne öltött testet. Ezért is mondja Isten szava: " Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi az Isten igazsága legyünk Őbenne. ( 2 Korintus 5:21)
Azon az áldott estén, tanítványok szemükkel látták, kezükkel tapintották, és szívükkel felismerték az üdvözítő jelenlétét. Az öröm és a megkönnyebbülés árasztotta el őket, hiszen látták az Urat, és ez az élmény túllépett minden földi korláton és félelmen.
A feltámadott Krisztus békessége nem egy múló érzést, hanem egy életre szóló küldetést jelent: "
Miért működik ez az oldal, misszió? Miért olvashatod naponta a Krisztusról szóló örömhírt? Mert mi is megértettük, hogy a Krisztustól kapott békesség a mi életre szóló küldetésünk is.
A feltámadott Krisztusban vetett hit által, Isten gyermekeinek, a Szentlélek jelenléte és ereje hatalmat ajándékoz. " Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikét megtartjátok, azoknak bűnei megmaradnak."
Akik elutasítják Isten kegyelmét, akik megtagadják életükkel a feltámadott Krisztust, azoknak bűneik megmaradnak. Akik pedig befogadják Krisztust, azoknak bűneik bocsánatot nyernek.
Ezt valljuk és ezt hirdetjük.
A Szentlélek által kapsz bátorságot, hogy egyenesen és gerincesen képviselhesd a feltámadott Krisztust. A feltámadott Krisztus jelenléte, üzenete áttör minden falat, amit a félelem vagy kételkedés által építettél ki életedben.
Vidd hát te is a feltámadott Krisztus békességét, szeretetét és reménységét mindazoknak, akik elvesztek vagy elszigetelődtek az életük viharai, nehézségei, sebei miatt.
Tedd ezt bátran, hűségesen és megalkuvás nélkül, mert az Úr az övéivel van a világ végezetéig.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy feltámadtál és ezzel megváltoztattál életemben mindent. Szeretnék eleget tenni a Szentlelked által kapott küldetésemnek és hirdetni a feltámadott Krisztus üzenetét mindenkinek. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

2024. március 31., vasárnap

Miért keresed a holtak között az Élőt?

A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket. A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza, hogyan beszélt nektek, amikor még Galileában volt: Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lukács evangéliuma 24. fejezet 1-6. versek



A keresztény élet középpontja és értelme: a feltámadott Jézus Krisztus. Ő a feje a Krisztus követőnek, Ő a feje a láthatatlan egyháznak és a gyülekezeteknek. Amikor egy test elveszíti a fejét, menthetetlenül meghal.
Az első dolog, ami halott Krisztus nélkül: a szabályok betartása.
A szabályok önmagukban jók. Képzeld el a gazdaságot, a közlekedést, az emberi kapcsolatokat stb. ha nem lennének törvények és szabályok. Azonban a szabályok önmagukban holtak és nem segíthetnek Isten előtt elfogadhatóvá válni amíg nem találkoztál a feltámadott Krisztussal. Miért ballagott el szomorúan a gazdag ifjú, aki a szabályok betartásában látta az örök élet elnyerését? Mert elutasította Krisztus szavait hitetlenségével és a vagyonához való ragaszkodással. ( Márk 10:22)
A szabályok betartása nem fog elfogadhatóvá tenni Isten előtt, ha a feltámadott Jézus Krisztust elutasítod.
Második dolog, ami halott Krisztus nélkül, az erőfeszítéseid.
Vannak emberek, akik ugyan sosem találkoztak a feltámadott Krisztussal, de bátorítják önmagukat és másokat is, arra, hogy tegyenek komolyabb erőfeszítéseket, mert azt hiszik, hogy az erőfeszítéseik által fognak eljutni Istenhez és az Ő örökségéhez. Ez éppen annyira nem működik, mint amennyire a majom nem tudja kihúzni magát a mocsárból a saját szakállánál fogva. Húzhatja erősebben a szakállát, mozoghat, kapálózhat, de csak egyre mélyebbre süllyed. Olyan sok embert látok, akik küzdenek a régi természetükkel úgy, hogy sosem adták át életüket teljesen a feltámadott Krisztusnak és csak kudarc és keserűség az osztályrészük.
A harmadik halott dolog Krisztus nélkül, az elhatározások és fogadalmak.
Az alkoholista minden nap megfogadja, hogy nem iszik többé alkoholt, majd estére ismét négykézláb tér haza. A házastárs, aki fizikailag bántalmazza a házastársát, minden nap sírva megfogadja, hogy többé nem teszi, másnap pedig ismét kék és zöld foltokkal borítja be a házastársa testét.
A kéjvágy rabságában élő ember, nap, mint nap megfogadja, hogy többé nem lép félre, majd ismét más ágyában találja magát. Ha azt hiszed, hogy Krisztusban vetett hit nélkül, a Szentlélek által megnyilvánuló kegyelem ereje nélkül elfogadhatóvá, jóvá válhatsz Isten előtt, máris elbuktál.
Végül, Krisztus nélkül szintén halott az Istennel kapcsolatos ismeretek szerzése.
Krisztusban vetett hit nélkül sosem fogod jól érteni Isten szavait és amúgy is reménytelen küldetés, ha azt tűzöd ki a magad számára, hogy a végtelen Istent tökéletesen megismered néhány évtized alatt. Itt a földön töredékes az ismeretünk, de ez nem baj, mert nem ez az alapja az Isten előtt elfogadhatóvá válásodnak.
Ideje eldobnod a kozmetikai szereidet, amelyekkel próbálod elnyomni a lelkedben uralkodó halál illatát. Ideje találkoznod a feltámadott Krisztussal, Aki megváltoztathatja a szívedet és egész életedet.
Ha Őt megismered, nem azért tartod meg a szabályokat, mert ezek által akarsz üdvözülni, hanem az új értékrended által ezek válnak természetessé. Természeteddé válik a hűség, a mértékletesség, szeretet stb. Krisztus megváltoztatja az időbeosztásodat, a barátaidat, a pénzköltési szokásaidat.
Ha megtaláltad Krisztust, minden értelmet nyer. A szabályok, az erőfeszítéseid, az elhatározásaid, az Istennel kapcsolatos ismereteid. Mind életre kel Jézus Krisztus által. A feltámadott Krisztus nélkül azonban minden az életedben reménytelen és élettelen marad.


IMA: Istenem, a feltámadott Krisztus jelenlétére, erejére van szükségem. Általa minden helyére kerül életemben, minden értelmet nyer, minden életet nyer és örökkévaló reménységben élhetek. Krisztus nevében hálát adok ezért, Ámen.

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...