2023. június 10., szombat

Miért szenvedünk?

Felelt Jób, és ezt mondta az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál. Ki merné elhomályosítani az örök rendet tudatlanul? Azért mondottam, hogy nem értem. Csodálatosabbak ezek, semhogy felfoghatnám. Jób könyve 42. fejezet 1-3. versek




Jób élete rendkívüli volt. Egy istenfélő, elkötelezett ember volt. Ez az ember annyi szenvedésen ment keresztül, amennyit a legtöbb ember nem tapasztal meg egész életében. Ki az, aki egyszerre kellett eltemesse mind a 10 gyermekét? Ki az, aki azt is átélte, hogy csődbe megy a vállalkozása, otthagyják a munkásai és elveszíti önhibáján kívül az összes vagyonát? Ki az, aki mindezek után egy rendkívül undorító és fájdalmas betegséggel is szembe kellett nézzem, ami miatt a legtöbb ember elkerülte?
Jób mindezek ellenére hitt és sosem veszítette el az Istenben vetett reménységét. Ennek jutalmaként láthatjuk, hogy Isten kétszer annyit adott neki mindabból, amit elveszített.
Te is átélheted a zűrzavar és a gyötrelem időszakait. Akár egy szeretett személy elvesztése, akár belső vívódások által érzed, hogy szorongattatva vagy.
Jóbnak nem maradt meg csak egy olyan feleség, aki azt tanácsolta Jóbnak, hogy mondjon le az utolsó kincséről: az Istenbe vetett hitéről majd vessen véget az életének.
Ránehezedett a depresszió, de végig kitartott az Istenben vetett hitében.
Te is lehetsz levert amiatt, amin keresztülmész. Úgy érezheted, hogy fel kéne adnod, mert Isten sosem fog helyzetedből győzelemre vezetni.
Nagyon fontos, hogy minden egyes napon kiálts az Úrhoz segítségért. Ne fordulj el Tőle. Isten az egyetlen, aki tökéletesen ismer téged és sosem fog cserben hagyni.
Add át a nagyon nehéz helyzetedet az Úrnak. Fordulj újra Felé és nem fogsz csalódni. Jób nem tudta, hogy miért kell ennyit szenvednie és az Úr neked sem mondja meg legtöbbször, hogy miért enged meg szenvedést életedben. Csak annyit mond, hogy Ő minden szenvedést a javadra fog munkálni és azt kéri, hogy bízz Benne. Az Ő országában olyan nagy örökség vár rád, hogy a mostani szenvedésed, az örökségedhez viszonyítva már pillanatnyinak és könnyűnek fog tűnni. Addig pedig tarts ki kedves barátom!



IMA: Istenem, olyan megterheltnek, elveszettnek érzem magam. Érints meg engem, erősíts meg. Krisztus nevében, Ámen.

2023. június 9., péntek

Isten nem hagy magadra!

Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket a Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, az Isten Lelke megnyugszik rajtatok.
Péter apostol 1. levele 4. rész 14. vers



Corrie Ten Boom mondta, hogy fiatal lányként nagyon félt attól, hogy miként fog szembenézni majd a gyűlölködő náci katonákkal.
Az édesapja egy bölcs kérdést tett fel neki:
" Amikor utazni készülsz vonattal, 3 héttel előtte veszed meg a vonatjegyet, vagy indulás előtt?" Corrie azt válaszolta természetes, hogy indulás előtt. Az édesapja pedig biztatta, hogy higgye el, Isten majd a megfelelő időben meg fogja adni a kellő erőt, hogy szembenézzen az őt gyűlölőkkel.
Meg vagyok győződve róla, hogy amit a fenti igevers mond az igaz. A Szentlélek meg tudja adni a kellő hitet, bátorságot arra, hogy Istennel éljük életünket, de arra is, hogy amennyiben kell, meghaljunk Krisztusért.
Emberfeletti módon tud minket segíteni a dicsőség Lelke.
Pál apostolt valószínűleg Néró fejeztette le. Az utolsó írott levele valószínűleg a Timóteushoz írt második levél.
A törvényszéki tárgyalása éppen, hogy elkezdődött. Képzeljük el magunk előtt Krisztus "öreg" harcosát, aki az ő parancsnokáért, Krisztusért volt fogságban Róma városában.
A bíróság elé rángatták. Mindenki tudta, hogy a földi napjai meg vannak számlálva. Egyetlen barátja sem állt mellette. Ő védekezett egyedül. A döntés már megszületett, hogy miután meghallgatják még egyszer, ki fogják végezni.
Amikor visszament a szállására, a következőket írja Timóteusnak:
Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. - Ne számítson ez bűneik közé!
De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a pogányok valamennyien meghallják azt. Azután megszabadultam az oroszlán torkából.
Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön örökké. Ámen.
Timóteushoz írt második levél 4. fejezet 16-18. vers
Azért imádkozom, hogy emlékezz a következő szavakra:
" A Szentlélek segíteni fog neked meghalni, ha az Ő vezetése alatt élsz."
Ott fog állni melletted amikor senki más nem teheti majd meg.
Erősíteni fogja a hitedet. Bepillantást ad majd neked a dicsőségébe, ahogyan azt István, a vértanú is tapasztalta és még annyian akik győztesként előre mentek.
Ő fog képessé tenni rá, hogy még a haláloddal is Krisztusnak szerezz dicsőséget.
Olyan bátorságot fogsz kapni, amiről azt sem hitted, hogy létezik.
Az Isten Lelke, a dicsőség Lelke meg fog nyugodni rajtad és hazáig fog repíteni téged.
Minden dicsőség az Istené!


IMA: Atyám, megköszönöm neked a mennyei Pártfogómat, a Te Szentlelkedet. Gyermekedként mindenki elállhat mellőlem életemben vagy halálomkor, de Ő mindig mellettem áll. Érints meg minden egyes olvasót Atyám, akit talán sokan vesznek körül, de mégis árva, mert nincs Pártfogója. Krisztus nevében tölts be minket a Te Szentlelkeddel teljesen. Ámen.

2023. június 8., csütörtök

Egyedül Istenben bízz!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-6. vers


Az életben vannak olyan dolgok, amelyek "mellbevágnak" minket. Lehetsz szegény vagy gazdag, fiatal vagy idősebb, ez alól nem vagy kivétel. Hallottam egy emberről, aki egyik napról a másikra tudta meg, hogy rövid időn belül meg fog vakulni és soha többé nem fog látni. Más esetben valakinek a házassága, amiről azt gondolta, hogy halálig rendíthetetlen lesz, komoly válságot él meg. Más esetben egy hírtelen haláleset, amire még csak fel sem tudtál készülni. Egyik pillanatban melletted volt egészségesen akit szerettél, a másikban pedig holtan esett össze. Olyan sok dolgot nem tudsz befolyásolni életedben. De mit tehetsz, ha nehéz helyzetben vagy?
Bízz az Úrban teljes szívedből és ne a magad eszére támaszkodj. Akár megfogalmazhatod imában: " Istenem, számomra semmi értelme annak, amin most keresztülmegyek, de bízom Benned. Nem tudom hogyan fogok kilábalni ebből a helyzetből, de bízom Benned."
Nem engedheted meg magadnak, hogy a nehéz helyzetekben ne Istenre nézz és ne Őt hívd segítségül. A nehéz helyzetek mutatják meg neked, hogy milyen gyenge vagy önmagadban és mennyire szükséged van Istenre.
Hívd ma úgy segítségül Istent, mint Aki az egyetlen megoldás életedben, nehézségeidben. Ha Istent szereted, Ő a legnehezebb helyzeteket is javadra tudja fordítani. Ne engedd, hogy lelked ellensége elhomályosítsa ítélőképességed.
" Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban."

IMA: Istenem, te vagy az egyetlen menedékem, segítségem, oltalmam. Őrizz, segíts, támogass, hogy ne a magam értelmére, hanem a Te szavadra támaszkodjak. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

2023. június 7., szerda

Isten elhívása!

Most azonban, miután a bűntől megszabadultatok, és az Isten szolgái lettetek, már ez meghozta nektek gyümölcsét, a szent életet, amelynek vége az örök élet.
Rómabeliekhez írt levél 6. rész 22. vers




Isten az örök élet valóságába és örömeibe hívott minket. A Szentlélek által való életbe és tisztaságba hívott minket. Egy szolgáló életre hívott minket, melynek segítségével Ő megdicsőülhet életünkben.
A legközelibb közösségre hív minket a földön- az Isten családjának közösségére.
Nem jó dolog azzal kérkedni, hogy mit hagytunk ott vagy milyen áldozatot hoztunk annak érdekében, hogy válaszolhassunk Isten hívására.
A régi életünk a képességeink együttvéve is a semmivel egyenlőek ahhoz a dicsőséghez képest, amire Isten hívott minket családjának tagjaiként.
Miért olyan nehéz mégis közösségeinkben őszintének lennünk életünkről, körülményeinkről, mint olyan bűnösök, akik Istenhez igazítottuk életünket Szentlelke által?
Mi valójában nem adtunk fel semmi értékeset akkor, amikor Isten az Ő kegyelme és szeretete által, magához hívott minket, hogy részesítsen kegyelmének áldásaiból, a megbocsátásából és békességéből.
Amikor igent mondtunk Isten hívására, lemondtunk a bűn okozta gyötrődésről, nehézségekről, Isten elleni lázadó lelkületünkről, a menekülésről stb.
Mit kaptunk cserébe?
Isten áldott jelenlétét, Isten akaratában járásnak örömét és békességét, Isten ígéreteit végül Isten mennyei jutalmát.


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged, hogy Te előbb szerettél minket, mint ahogy megszülettünk. Tied Istenem minden magasztalás azért, mert elhívtál embereket, és hívsz még ma is embereket a Te családodba. Segíts elhagyni minden büszkeségünket és megértenünk, hogy nem mi hoztunk áldozatot, hanem Te hoztál áldozatot értünk. Nem Neked van szükséged ránk, hanem nekünk van szükségünk Rád. Krisztus nevében, Ámen.

2023. június 6., kedd

Ne irigykedj a gonoszra!

Ne indulj haragra a gonoszok miatt, ne irigykedj a cselszövőkre! Mert hamar elhervadnak, mint a fű, elfonnyadnak, mint a zöld növények. 37. Zsoltár 1-2. versek



Talán te is elgondolkodtál már azon, hogy miért látszólag könnyen az, aki gonoszságot cselekszik? Talán éppen azok, akik arcátlanul lázadnak Isten ellen, gúnyolnak téged azért, mert törekszel az Isten iránti hűségre.
Lehet, hogy mindenük megvan anyagi értelemben és kinevetnek téged azért, mert keményen dolgozol és mégsem rendelkezel negyed annyi vagyonnal, mint ezek, a tisztességtelen és gátlástalan emberek.
Isten azt mondja neked: Várd ki a végét! Isten nevet ezeknek az embereknek a hamis magabiztosságán és arcátlanságán, mert tudja jól, hogy a végén összetörnek az Ő haragjának súlya alatt, de akik Krisztusban vetett hit által megigazultak, azok megmaradnak örökké.
Te csak bízz Istenben, gyönyörködj Istenben és bízd Rá minden utadat. Isten mindent megad neked, amire igazán szükséged van.
Ne foglalkozz azzal, hogy mit csinálnak a gonoszok, ne is félj ezektől a gonosz emberektől. Te csak figyelj Istenre és arra, amit végez életedben.
Bízz Istenben, mert Ő képes felhozni igazságodat, mint a déli nap sugarait. Isten végül igazolni fogja azokat, akik teljes szívből Őt követik. Ha most nehéz időszakon mész keresztül, add át az Úrnak.
Harag helyett gyönyörködj Istenben. Ő nagyon jól tudja mi folyik ebben a világban és biztos lehetsz benne, hogy az Övé lesz az utolsó szó.

IMA: Istenem, ezen a világon néha úgy tűnik, hogy a gonoszok gyarapodnak, de az örökkévalóságban csak a Te megváltott gyermekeidnek lesz helye. Dicsérünk Téged a mennyei örökségért. Krisztus nevében, Ámen.

2023. június 5., hétfő

Ahol a kincsed, ott a szíved

Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." 
 Máté evangéliuma 6. fejezet 24. vers



Minden ember tudja, hogy egy napon be fogja fejezni földi életét és minden, amit itt a földön gyűjtött el fogja veszíteni jelentőségét. Ezért a bölcs ember a maradandó dolgokra fekteti a hangsúlyt és nem a mulandó dolgokra.
Nem mindig könnyű különbséget tenni aközött, hogy mi az, amire szükséged van és mi az, amire vágysz, ami megtetszik a szemednek valamilyen oknál fogva.
Isten megígérte, hogy a gyermekei szükségleteiről naponként gondoskodik. Természetesen nehéz időszak az, amikor a kifizetetlen számlák csak tornyosulnak, és tudod, hogy nincs pénzed kifizetni őket.
Ilyenkor főleg fontos, hogy bízz Istenben. Tedd első helyre Istent és az Ő országának ügyét, a többiről pedig Ő gondoskodni fog. Azt ne kérdezd hogyan, de Ő megígérte, hogy amikor Őt első helyre teszed, Ő maga fog gondoskodni rólad.
Könnyebben kapod magad rajta azon, hogy számba veszed azt, amid nincs vagy amire vágysz és ezért hagyod figyelmen kívül azokat a dolgokat, amiket már megkaptál Istentől.
Azért szeretnél valamit, hogy Isten országa ügyének szolgálatába állítsd vagy azért, hogy saját kényelmedet és örömödet szolgálja itt a földi életedben?
Nézz ma túl a földi, mulandó dolgokon és lásd meg az örökkévaló Mennyet! Ezután kérdezd meg magadtól: Hol van a kincsem igazán?

IMA: Istenem, segíts nekem kincseket gyűjteni az örökkévalóságba. Amit oda gyűjtök, tudom, hogy sosem veheti el tőlem senki. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

2023. június 4., vasárnap

Isten valódi megismerése

Szolgámért, Jákóbért, választottamért, Izráelért szólítottalak neveden, híres nevet adtam neked, noha nem ismertél. Én vagyok az ÚR, nincs más, nincs isten rajtam kívül! Én öveztelek föl, noha nem ismertél. Ézsaiás könyve 45. fejezet 4-5. vers




Isten nevén szólította teremtményeit. Ő alkotott mindegyikünket. Ő döntötte el, hogy nőként vagy férfiként fogsz világra jönni, Ő döntötte el, hogy pontosan melyik korszakában a történelemnek fogsz világra jönni, melyik országba, családba fogsz születni és Ő fog dönteni arról is, hogy mikor fogod elhagyni ezt a földi létet.
Mégis olyan sok teremtménye van Istennek, akik nem ismerik Őt. Isten vágyik arra, hogy megismerd Őt. 12 évig laktam, dolgoztam egy kisvárosban és voltak emberek, akiket gyakran láttam az utcán, üzletben és már felismertem az arcukat, de személyesen sosem ismerkedtem meg velük. Nem tudok róluk semmit azon kívül, hogy felismerem az arcukat.
Talán te is így vagy Istennel. Hiszed, hogy létezik, valamit hallottál róla, talán jártál istentiszteletekre és azt gondolod, hogy ismered Őt.
De tényleg ismered? Behívtad már Őt az életedbe? Átadtad Neki a vezetést? Úgy ismerheted meg Istent igazán, ha naponta személyes kapcsolatot ápolsz Vele. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy imádságban behívod Jézus Krisztust életedbe. Így már személyes tapasztalatból fogod ismerni Őt.
Ha szeretnéd Isten személyes, bensőséges módon megismerni, de úgy érzed az induláshoz segítségre van szükséged, írj egy üzenetet nekünk és segítünk neked.

IMA: Istenem, szeretnék személyesen belekóstolni jóságodba, kegyelmedbe, békességedbe, szeretetedbe, jelenlétedbe. Vezess engem ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...