2018. július 28., szombat

A TÚL SOK TANÁCSADÓ VESZÉLYE!

Vezetés nélkül elbukik a nép, de segítséget jelent, ha sok a tanácsadó.
Példabeszédek 11:14
Meghiúsulnak a tervek, ha nincs tanácskozás, de megvalósulnak, ha van sok tanácsadó.
Példabeszédek 15:22
Irányítás kell a hadviseléshez, és segítséget jelent a sok tanácsadó.
Példabeszédek 24:6

Amint láthatod, a Biblia sok helyen beszél arról, hogy a sok tanácsadó segítségével lehet haladni a vezetésben, tervek végrehajtásában, győzelemben.
Én magam is gyakorlom ezt. Amikor egy nehezebb dologban döntenem kell, igénybe veszem mások tanácsait is.
Arra azonban figyelnünk kell, hogy a túl sok tanács nehogy megbénítson és összezavarjon minket.
Túl sok forrásból származó tanács, összezavarhat minket annyira, hogy nehéz lesz meghallanunk tőlük Isten hangját.
Tehát nem az a lényeg,hogy minél több tanácsot kérj, hanem az,hogy engedd magad vezetni Isten Lelke által.
A Szentlélek mindig úgy fog tanácsolni, hogy az összhangban lesz Isten beszédével és tökéletes békességet fog adni neked.
A megfelelő tanácsadóval nem fogsz csődöt mondani. A megfelelő tanácsadóval a célod teljesül.
Az Isten tökéletes tanácsával teljes erőbedobással mehetsz harcba, és Isten tökéletes akarata fog érvényre jutni életedben.

IMA: Atyám, Istenem, tudom, hogy te szólsz hozzám. Elfogadom a te szent bölcsességedet most, Krisztus nevében. Vegyél körül Szentlélekkel teljes tanácsadó sokaságával, olyan emberekkel akik tudnak figyelni rám és tudnak figyelni Rád.
Köszönöm, hogy te nem a káosz hanem a rend és békesség Istene vagy. Kérlek most, hogy tanácsolj engem minden helyzetre nézve, hogy tudjam mit tegyek. Köszönöm, hogy ezt megígérted nekem és meg is fogod adni.
Köszönöm Uram, Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 27., péntek

Isten újat akar cselekedni!


Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Ézsaiás 43:19

Kedves barátom, testvérem! Isten valószínű téged is számtalanszor szólongatott már életed során. Biztosan tapasztaltad hogyan vezetett ki Isten életed zsákutcáiból a múltban.
Ne mondd, hogy nem tudod milyen nagy dolgokra képes Isten.
Amit a múltban megtett, képes ismét megtenni. Az ígérete szerint a pusztaságban is forrást tud fakasztani, a vadonban is utat készíteni.
Amikor elbátortalanodsz és azt gondolod, hogy nincs már kiút, Isten azt szeretné, hogy nézz rá és lásd meg, hogy van kiút Őáltala.
Isten már készített számodra utat, csak az maradt hátra, hogy kérd Őt, mutassa meg neked azt az utat.
Nyissa meg a szemeid. Ne csupán az értelmedre támaszkodj. Engedd Istent, hogy megmutassa neked azt amit látnod kell.
Ő nem aggódik és azt szeretné, ha te sem aggódnál.
Vár rád, hogy menj Hozzá imában.



Ima: Istenem, köszönöm, hogy készítettél számomra is utat, amin járjak. Nyisd meg a szemem, hogy láthassam a Te utad és kegyelmed és segíts járni abban. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 26., csütörtök

Visszatükrözni az Igazit!


Van aki csak hallgatja Isten tanítását, de nem engedelmeskedik neki. Az ilyen ember úgy jár, mint aki megnézi arcát a tükörben,
azután elmegy, és azonnal el is felejti, amit látott.
Jakab levele 1. rész :23-24 (Egyszerű Fordítás)

Tükör vagyok
                                    Mike Károly verse 
Itt vagyok Isten készletében.
Létem egy kopott, rossz tükör.
Tükör a mester műhelyében,
Tükör, mit bármi összetör.

Rám ragyog Isten tiszta fénye,
S tükröznöm kéne szerteszét,
De hogyha felvesz drága lénye,
Véresre vágom szent kezét.

Atyám, a fénylő műhelyedben
Itt állok árván, tétlenül,
Rád várok, ím, hogy szent kezedben
Te újra használj eszközül.
Ha kell, hát vess a tűzbe engem,
És úgy simítsd ki lelkemet,
Vagy zúzzad össze testem-lelkem,
De végy kezedbe engemet.

IMA: Atyám, köszönöm neked, hogy megszántál, megmentettél, és kezedbe vetted életem. Segíts teljesen átadnom magam Neked, hogy hasznos eszközödként tükrözzem vissza szépséged, szereteted, jóságod. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 25., szerda

ISTEN ISMERI AMIT TESZÜNK!



‘Ismerem mindazt, amit teszel. Tudom, hogy szorgalmasan dolgozol, türelmes és kitartó vagy. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat. Próbára tetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, pedig nem azok, és bebizonyítottad, hogy hazudnak.
Jelenések 2:2

Ádám és Éva már a kezdetekben fügefalevélből készített ruhát magának, hogy elrejtse mezítelenségüket, mellyel a bűn következményeként kellett együtt élniük. Isten viszont jött és egy állat vére kellett folyjék azért, hogy Ádám és Éva mezítelensége eltakartasson. Isten tudja a te dolgaidat! Örömhír ez neked?
Tudva, hogy Isten értünk adta Fiát, hogy elvegye lelkünk bűn által lecsupaszított mezítelenségét, ez nagyszerű hír. A muszlimokról olvastam, hogy hitük szerint nem fogyaszthatnak alkoholt, viszont úgy tartják, hogy ha beállnak az eresz alá, vagy az alkoholra vizet öntenek, akkor az Istenük nem látja, nem tud a dologról.
Mi nem vagyunk sokszor hajlamosak ilyen „ereszek” alá bújni? Talán a vallásos hagyományok eresze alá? Talán az önigazultság eresze alá? Talán mások dicséretének, eresze alá?
Ebben az igeszakaszban Isten dicséri a gyülekezetet, mert az ördög királyi széke mellett lakoznak és hűek maradtak az Isten nevéhez és az Istenben vetett hitükhöz. Az „ordító oroszlán, a lelkünk ellensége ma is szertejár, és keresi, kit veszíthet el. Családokat és egyéneket kebelez be. Ez viszont nem lehet kifogás arra, hogy feladjuk a harcot. Istenre nézve maradjunk hűek a krisztusi névhez, az Istenben vetett hit által. Lépjünk ki végre a hamis biztonságot nyújtó „eresz” alól és bízzuk dolgainkat Isten kegyelmére. Így eszközök lehetünk abban, hogy Isten eszközként használjon arra, hogy megmentsen olyanokat, akik az ördög tőrébe estek.

Ima: Atyánk, magasztalunk téged Krisztus kifolyt véréért. Köszönjük a megigazulás ruháját, amit hit által kaptunk. Köszönjük, hogy ennek köszönhetően járulhatunk bátran eléd Atyánk. Segíts eszköz lenni abban, hogy másokat is hozzád vezethessünk. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 24., kedd

Szigorú mert szeret!

Akit én szeretek, azt helyreigazítom, megfegyelmezem, sőt megfenyítem. Ezért teljes erővel igyekezz! Változtasd meg szívedet és életedet!
Jelenések 3:19

Nemrég olvastam egy Connie Driscoll nevű apácáról aki a chicagói hajléktalanokkal foglalkozott. A legtöbb hajléktalan alkoholista vagy drogos volt. Egy olyan programot hozott létre, melynek köszönhetően 7,35 dollárral kerül naponta.
Hogyan csinálja mindezt?
Minden egyes nap fél nyolckor takarodót fúj, reggel fél hétkor pedig ébresztőt.
Időnként razziát és drogtesztet is beiktat. Szállása lakóit egytől-egyig felelősnek tartja saját viselkedésükért és teljesítményükért.
A lakók alávetik magukat a bánásmódnak, mert tudják, hogy ez az utolsó esélyük, hogy kikeveredjenek abból a rettenetes nyomorúságból, mely életük részévé vált.
Kötelező eljárniuk a kábítószereseknek és alkoholistáknak tartott 12 lépéses segélynyújtó alkalmakra.
Emellett középiskolai szintű oktatásra, gyereknevelési tanfolyamra, házvezetés órákra valamint állásinterjúra való felkészülés órákra.
A személyzet tagjai a pénz helyes kezelésének alapelveit is tanítják nekik.
Connie nővér tudja, hogy legtöbb ellátottjának nem a pénzhiány, hanem a személyes felelősség hiánya okozza a problémát.
Azt mondogatja a nőknek: " Mindegy ki okozta a problémátokat, csak ti tudjátok azt megoldani."
Értsd meg, Isten amikor megfegyelmez, megfenyít, azért teszi, mert nem hagyhatja, hogy a világgal együtt a kárhozat legyen számodra a végállomás. A te legsúlyosabb problémád is az lehet, ha nem vállalod a felelősséget a személyes életedért és lelked sorsáért.
Egy dolgot viszont köteles vagyok elmondani neked:
Krisztust úrnak vallani, hinni, hogy feltámadt a halálból, eltörölte a bűneidet, örök életed van általa, teljes erővel igyekezni arra, hogy megváltoztasd az életedet az egyetlen esélyed arra, hogy az örök kárhozat nyomorúságából kiemelkedj.

Ima: Atyám köszönöm, hogy azért vagy szigorú velünk, mert szeretsz minket. Magasztallak azért, mert csodálatosan megkülönböztettél. Kérlek segíts, hogy ne legyek felelőtlen, hanem teljes erővel igyekezzek szívemet és életemet a Te irántad való engedelmességre szánni. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 23., hétfő

ISTEN NAGYSZERŰ, SZÉP ÉS SZERETETRE MÉLTÓ ALKOTÁSA VAGY!


"...mert olyan ő, mint aki számolgatja magában..."
Példabeszédek 23:7

Nem számít, hogy az emberek mit mondanak rólad. Még csak az sem döntő, hogy te mit gondolsz önmagadról. A fontos az, hogy Isten mit gondol rólad.
Semmi hatása nem lesz azonban annak amit Isten gondol rólad a személyes életedre, amíg egyet nem értesz Vele.
Tehát ideje kinyitnod a szemed és meglátnod, hogy Istennek egy csodálatos alkotása vagy.

Ne várj arra, hogy megkedveljenek azok akik nem kedvelnek, kezdd el ma alávetni az Isten parancsolatainak életedet.
Indulj, cselekedj még ma, hogy betölthesd azt a küldetést amit Isten kizárólag a te életedre szabott.
Más emberek véleményének csak annyi ereje van életed felett, amennyi erővel felruházod ezeket a véleményeket.
A Szentlélek ereje által, szakíts le minden béklyót amiket mások véleménye szült.
Ha azonban még mindig lázadsz Isten ellen, ha nem vagy az ő gyermeke, békülj ki Vele. Mert az egész világ mondhat rólad jót, ha Ő elmarasztal.

Ima: Teljes szívedből mondd hangosan: Úgy döntöttem, hogy az Istennek hiszek, és mától fogva nem engedem, hogy mások véleménye letaroljon, erőtlenné tegyen.
Tudom, hogy mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 22., vasárnap

Csak mondj igent az Úrnak!



Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijöttél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé.
Jeremiás 1:5

Mielőtt megszülettél, Isten kiválasztott, hívott és elválasztott téged, hogy használhasson.
A keze az életedben munkálkodik. Még akkor is ha lehet el akarsz menekülni az elhívásod elől, mint Jónás, Isten újra megtalál és újra szólni fog hozzád.
Még akkor is ha olyan dolgot tettél a múltadban amit nagyon szégyellsz, mint Mózes, Isten rád talál és szól hozzád.
Talán nem akartad, hogy elhívjon, kiválasszon, megszenteljen, de a döntés az Övé.
Úgy döntött, hogy könyörül rajtad.
Tanulj meg igent mondani Isten hívására. Rendeld alá az életed teljesen Neki.
Nem fontos mindent tudnod. Csak bízz Benne, engedelmeskedj neki, mert Ő tudja, hogy mi a legjobb a te életedet illetően.

Ima: Atyám, belefáradtam az előled való menekülésbe. Átadok mindent neked és igent mondok a hívásodra.
IGEN. Bocsáss meg nekem és adj olyan szívet, amely folyamatosan igent fog mondani a jövőben is Neked és akaratodnak.
Dicsőülj meg életemben, és segíts kegyelmed által minden jövőbeni dolgot a te dicsőségedre kezelni.
Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...