2022. május 28., szombat

Az igazi világjárvány 2. rész

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.               Korinthusiakhoz írt második levél 5. fejezet 17. vers




Csodálatos öröm volt sok-sok ember számára, hogy van védőoltás a Covid19 vírusra. Több mint 150 védőoltással kapcsolatos projekt van folyamatban és már több, mint 5 készen is áll az alkalmazásra.
Minden ember és ország hozzájuthat a védőoltáshoz? Természetesen nem. A legszegényebb országok haldoklanak, mert nem tudják megfizetni a kellő számú védőoltások árát. ( Lásd India, Afrika stb.) 100 százalékos hatékonysággal minden embernek segítenek a védőoltások? Természetesen nem. Nem is mondhatjuk, hogy minden embernek kellő bizalma alakult ki a védőoltásokkal kapcsolatosan.
Ezzel szemben, bárki hozzájuthat a bűn halálos vírusának ellenszeréhez? Igen, hiszen ingyen és korlátlanul rendelkezésünkre bocsátotta Isten. Nagyon drága volt, Jézus Krisztusnak a vérét ontották érte, de számunkra ingyen van.
Nem számít mennyi bűnt követtél el, nem számít mennyire aljasítottak le a bűneid, gyilkosságot követtél el, házasságot törtél, lehetsz akármennyire ön igazult és büszke, lehetsz olyan ember, aki a saját jóságában bízik csupán és a vallásos gyakorlataiban.
Teljesen mindegy melyik csoportba tartozol, ha egyetértesz Istennel abban, hogy bűnös és gonosz vagy, nem tudod magad semmilyen módon megmenteni, kimosni gonoszságodból, és a bűneidtől elfordulva Krisztus felé fordulsz, minden bizalmadat Krisztusban helyezed arra nézve, hogy Ő meg tud szabadítani a bűneidtől, Krisztus nemcsak megbocsát neked és minden egyes elkövetett bűnödet eltörli, hanem a Szentlélek által teljesen újjászül, új szívet ad neked.
Nem lesz többé teher Krisztusnak élned, hanem ez lesz a vágyad. Egyszerűen új ember leszel.
Működik ez a gyógymód 100 százalékosan minden ember esetében? Igen, működik.
Igaz, hogy sokan állították már, hogy „bevették” ezt a gyógyszert, de valójában sosem vették be azt, ezért nem is szabadultak meg a bűn betegségétől.
Sötétségben voltam, gyűlöltem Istent és gyűlöltem Isten értékítéletét, de Krisztus mégis meghalt értem, hogy megmentsen. Ne vedd félvállról a bűn vírusát. Fogadd el az Isten által ígért gyógymódot.

IMA: Istenünk, olyan nagy szeretettel vagy az ember iránt. Segíts megbecsülni kegyelmedet, jóságodat, szeretetedet, hogy megmenekülhessünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2022. május 27., péntek

Az igazi világjárvány 1. rész

Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett. Római levél 5. fejezet 12. vers



A világ legnagyobb járványa az első emberpár közreműködése által jött be világunkba. A bűn „vírusát” ez az emberpár minden leszármazottjának továbbadta és nincs az a vesztegzár, ami segítene megállítani ezt a betegséget.
Sok-sok ember hiszi úgy, hogy negatív a vírus tesztje, nem fertőzött a bűn vírusával, de ez csak azért van, mert rossz helyen, hiteltelen eszközöket használva „teszteltette” magát.
Ami elszomorító, hogy a bűn világjárványa esetében, a halálozási arány 100 százalékos. Az emberiség 100 százaléka érintett ebben a betegségben. Napi szinten, sok százezren halnak meg ebben a vírusban.
Ez nem egy fizikai, hanem egy lelki eredetű vírus. Minden, ami nem üti meg Jézus Krisztus követésének tökéletes mércéjét, az bizony bűn. A bűn által bejött egy olyan probléma, amivel a mai napig küzd az emberiség: a halál.
A testünk megbetegszik, legyengül és sok ember halála akkor következik be, amikor egyáltalán nem is számít rá.
Az új koronavírus a fizikai halál okozója lehet, amit a Biblia első halálnak nevez. A bűn viszont a második halál okozója, ami örök halált jelent. A Biblia arra tanít minket, hogy a másodiktól jobban tartsunk, mint az első haláltól. Az sokkal veszélyesebb ránk nézve.
A médiában nem sokat fogsz hallani a bűn problémájáról, a gyógymódról pedig még kevesebbet.
Ahogyan egy ember által tört be a bűn vírusa és nőt világméretűvé, egy ember által jött el a gyógymód is. A legnagyobb orvos, Jézus Krisztus által, aki megtette azt, amit Ádám nem tudott.
Tökéletesen élt mindenben, sosem vétkezett és magára vette az emberiség bűneit, meghalt a keresztfán, hogy elszenvedje a bűnökért járó büntetést, Isten Őt sújtotta az emberiség bűneiért. Nincsen ennél nagyobb szeretet. A legnagyobb fenyegetés nem az új majomhimlő vírus, hanem a bűn. Erre pedig Jézus Krisztus vére már megoldást hozott. A kérdés, hogy hit által elfogadod-e ezt a gyógymódot? 

IMA: Istenünk, soha nem tud minket senki jobban szeretni, mint Te. Köszönjük, hogy figyelmeztetsz minden embert a bűn lélekre gyakorolt halálos fenyegetésére és köszönjük, hogy Krisztus által készítettél menekülési utat is a bűn okozta lelki halálból. Krisztus nevében, Ámen.

2022. május 26., csütörtök

Az Atya öröksége

Ő azonban ezt mondta neki: Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.                               Lukács evangéliuma 15. fejezet 31. vers



Lehet egy édesapánk úgy, hogy együtt is dolgozunk vele a családi vállalkozásban, voltaképp azonban semmiféle szívbeli kötődés nincs közöttünk.
Ennek számtalan oka lehet. Ugyanígy megrabolhatjuk önmagunkat a Mennyei Atyánkkal való kapcsolatunkat illetően azért, mert bizonyos okok miatt nem tudjuk, vagy nem akarjuk elfogadni az Ő szeretetét és jóságát.
Jézus Krisztus egy gazdag földműves család példáján keresztül szemléltette ezt a tragédiát. Egy embernek volt két fia. Egyik fiú bezárta szívét az apjával szemben, és függetleníteni akarta magát apjától.
Szemtelenül azt mondta: „Apám, add nekem ki az örökségből nekem járó részt.” Ez a lázadó fiú csak azt nézte, hogy mit tud kicsikarni az apjától. Ezután a fiú elköltözött és teljesen rossz helyeken és módokon kezdte el a szeretetet keresni.
Akkor tért észhez ez a fiú, amikor minden vagyonát eltékozolta. Magányosan és éhesen, visszatért az apjához.
A másik fiú otthon maradt és látszólag engedelmeskedett apjának, de titokban ő maga is megvetette az édesapját annak ellenére, hogy mindent az édesapjának köszönhetett és az édesapja minden vagyona az övé lett. Az apja házában élt és az apjának dolgozott, a szíve mégis távolt volt az apjától. Az apját úgy látta, mint csupán egy rideg munkaadót, akinek dolgoznia kell.
Ő azt mondta: „Látod, hány esztendeje szolgálok neked, soha nem szegtem meg parancsodat, és te sohasem adtál nekem még egy kecskegidát sem, hogy mulathassak barátaimmal.” Makacssága nyilvánvaló lett, amikor be sem akart menni a családjához, hogy velük együtt ünnepeljen. A történet végén, ez a fiú áll szomorúan kint, az apja házán kívül. A tékozló fiú aki elment az atyai háztól, lerongyolódva visszatért, kegyelmet kapott és a végén az atyai házban ünnepelt.
A kegyesnek látszó, soha világgá nem ment tékozló pedig ugyan látszólag az apját szolgálta, de a történet végén lemaradt saját büszkesége miatt az atyai házban megtartott örömünnepről és keserű szívvel a házon kívül maradt.
És veled mi a helyzet kedves olvasóm? Az atyai ház szerető, boldog, ünnepi légkörében éled mindennapjaidat? Vagy úgy élsz, dolgozol, mintha nem is lenne egy szerető, jóságos mennyei Atyád, aki mindent neked adott Krisztus által?
Krisztus mennybemenetelére emlékezünk ma. Ő azért ment el, hogy helyet készítsen minden igazán bűnbánó embernek. 


IMA: Mennyei Atya, köszönjük a Te nagy szeretetedet irántunk és minden ember iránt. Segíts meglátnunk a Te nagy szeretetedet és ünnepelnünk azt, hogy a Te gyermekeid lehetünk Krisztusban. Ámen.

2022. május 25., szerda

Lelkemet felüdíti

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.
23. Zsoltár 1-3. versek



A 23. zsoltár sokan a temetési szertartásokon olvassák fel. Talán azért, mert a felüdülésről, pihenésről szól és az Isten nélküli ember úgy gondolja, hogy az egyetlen enyhülést, pihenést, felüdülést hozó dolog a fizikai halál lesz a számára.
Keresztény életviteled során vannak időszakok, amiket inkább a sivataghoz hasonlítanál. Vannak olyan időszakok, amikor úgy érzed, hogy semmi sem történik, és lelkileg meddőnek érzed magad.
Isten ezekben az időkben is munkálkodik gyermekeiben. Talán ilyenkor nem érzed, nem látod, de Ő akkor is munkálkodik.
Ha Istenben bízol, észre sem fogod venni az átmenetet a kopár, szikkadt föld és a füves legelők között. Isten fel fogja üdíteni lelkedet és igazi lelki nyugalmat, pihenést fog adni neked már a földi életed során.
Ha éppen ma érzed úgy, hogy sivár az életed, a lelked mintha egy forró sivatagban lenne, ne add fel a reményt!
Kiálts Istenhez és engedd, hogy füves legelőre, csendes vízhez tereljen téged. A felüdülés, a gyógyulás, a helyreállás ideje ma jött el a lelked számára.


IMA: Istenem, kérlek, üdítsd fel lelkemet. Az élet vizének forrása által elégítsd meg lelkemet. Krisztus nevében, Ámen.

2022. május 24., kedd

Mindennek ideje van

Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak.                                                       Prédikátor könyve 3. fejezet 1. vers


A Bibliában olvashatunk időről (kronos), aminek a múlását órával, naptárral követjük. Egy második kifejezés, amit megtalálhatsz a Bibliában, a (kairos), ez pedig az alkalmat jelenti. Képzeld el, hogy éppen időben érkezel a buszmegállóba, de amint odalépsz a buszodhoz, az ajtó bezáródik az orrod előtt és nélküled megy el. Ugyan időben érkeztél elvileg, de ahhoz túl későn, hogy megragadhasd az alkalmat a buszra szálláshoz. Minden dolognak itt a földön megvan az ideje, és ami még fontosabb, megvan a megfelelő alkalma. Talán neked is vannak vagy voltak gyermekeid és miközben ők növekedtek, úgy érezted annyi odafigyelést igényelnek, hogy keveset tehetsz Istenért. Isten tudja jól, hogy megvan az ideje a gyermeknevelésnek és ilyenkor meg kell ragadnod minden alkalmat arra, hogy gyermekeid szívébe ültesd az Isten beszédét, a hitet és az imádságos lelkületet. Ha édesanya vagy, akkor megvan az alkalmad más édesanyákkal beszélgetni. Jó hatással lehetsz ezen anyukák életére. Gyermekeidet Istennek tetsző módon nevelni, embert próbáló feladat a mai világban és nem is sikerülhet, csak az Isten erejével és bölcsességével. Amikor a gyermekek iskolások lesznek, önállósodnak, akkor az életed egy másik szakasza következik. Több időd lesz. Minden egyes szakasza életednek lehet gyönyörű. Az egyedülálló időszak, a házasság, a gyermeknevelés, a munkás évek, a nyugdíjba vonulás. Teljesen mindegy, hogy életed melyik időszakát éled, a fontos, hogy vedd észre azokat az alkalmakat, amelyeket azért készített Isten neked, hogy megragadd őket és ez által gazdagabb, áldottabb lehessen életed. Tanuld meg észrevenni a hálaokokat, hogy minden egyes napod szép és tartalmas legyen.

 IMA: Istenem, annyi mindenen vezeted át tieidet életükben. Segíts minden alkalmat megragadni, hogy a Te dicsőségedre teremhessen gyümölcsöket életem. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

2022. május 23., hétfő

Atyai szív

Még gyermek volt Izráel, amikor megszerettem, Egyiptomból hívtam ki fiamat. Minél jobban hívtam őket, annál jobban távolodtak tőlem: a Baáloknak áldoztak, és a bálványoknak tömjéneztek.
Hóseás könyve 11. fejezet 1-2. versek



A 11. fejezetben arról olvashatsz, hogy mennyire mélyen és odaadóan szerette Isten az Ő népét: Izraelt. A szeretete által mindent megtett, hogy magához vonzza népét, gyermekeit.
Úgy beszél népéről, mint egy szerető apa a gyermekéről. Izrael lelki „házasságtörést” követett el, de Isten szerette népét és vágyott arra, hogy bűnüket megbánva, rendezve, visszatérjenek hozzá.
Hóseás házasságkötése egy hűtlen nővel, sok-sok üzenetet hordozott Isten hűtlen népe számára.
Hóseás átérezte azt a gyötrelmes fájdalmat, amelyet Isten érzett hűtlen népével kapcsolatban.
Egy házasságban a legmélyebb seb, amit okozhatsz házastársadnak: a megcsalás, a hűtlenség.
Életedben hányszor voltál teljesen hű Istenhez? Hányszor voltál engedetlen?
Hozhatsz rossz döntéseket és ezek által teljesen el is fordulhatsz Istentől. De Isten szeretete ugyanaz marad. Ha te hűtlen vagy, Ő akkor is hű marad. ( 2 Timóteus 2:13)
Hűséges marad szavához és hűséges marad szentségéhez, mert Ő nem tagadhatja meg saját jellemét.
Isten együtt érez, és mentő szeretettel fordul a hűtlenség és bűn által mélyre züllött népével. Ha éppen most küzdesz hűtlenségi problémával, az Istennel való kapcsolatodat illetően, ha elfordultál teljesen az Isten szeretetétől, térj vissza Istenhez.
Engedd, hogy Isten, szerető Atyádként magához emeljen téged. Örök szeretettel szeret téged, de csak akkor lehet részed ebben a szeretetben, ha bűnbánattal és odaszánással visszatérsz Hozzá.

IMA: Istenem, annyiszor hűtlen voltam Hozzád. Téríts magadhoz és akkor Hozzád térek. Szeretnék karjaidban, szereteted védelmében, oltalmában élni Akaratod szerint. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

2022. május 22., vasárnap

A szeretet illata

Amikor Betániában a leprás Simon házában volt, és asztalhoz telepedett, odament egy asszony, akinél valódi és drága nárduskenet volt egy alabástrom tartóban: ezt az alabástrom tartót feltörte, és ráöntötte a kenetet Jézus fejére. Egyesek bosszankodtak magukban: "Mire való a kenetnek ez a pazarlása? Hiszen el lehetett volna ezt adni több mint háromszáz dénárért, és a pénzt a szegényeknek szétosztani." És megharagudtak az asszonyra. Márk evangéliuma 14. fejezet 3-5. versek



Egy asszony különleges módját választotta a Krisztus iránt érzett szeretetének kifejezésére. Fogta a legjobb, legdrágább parfümöt és ráöntötte a kenetet Jézus fejére és lábaira.
Mi késztette erre? Igaz, hogy a cselekedete profetikus volt, hiszen Krisztus halála utáni bebalzsamozására mutatott, de az asszony biztosan nem tudatosan tett erre utalást.
Egyszerűen valamilyen oknál fogva szerette Jézust és a szeretetét ezzel a valóságos áldozattal akarta kifejezni.
Hogyan lehet a te életed is olyan, hogy terjessze Krisztus kegyelmének jóillatát? Hogyan fejezheted ki embertásaid felé annak a szeretetnek egy töredékét, amit Krisztus áldozata által kaptál?
Legtöbbször egyszerűbben és gyakorlatiasabban, mint gondolnád.
Légy olyan, mint ez az ismeretlen asszony, aki több mint egy éves keresetét öntötte ki Jézus Krisztusra a drága kenet által.
Add át te is teljesen magad Krisztusnak. Krisztus is odaadta magát teljesen helyetted és meghalt, hogy az Ő jóillatának hordozója lehess.
Mindig lesznek Júdások, akik látszólag a jószándék és az erkölcs harcosai, de az álarc alatt nem többek, mint Krisztus ellenségei és önző tolvajok. Tolvajok, akik meglopják Krisztust dicsőségétől, és akik ahelyett, hogy Krisztus jóillatát terjesztenék, saját önzésük bűzével lépnek fel újra és újra.
Döntsd el, hogy te ki akarsz lenni?


IMA: A Te kegyelmed jó illata kitöltetett életünkbe. Hadd tudjam képviselni ennek a kegyelemnek jóillatát akárhova megyek. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...