2018. július 7., szombat

Viharban oltalom!

 
Mert így szól az én Uram, az ÚR, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek!... Ézsaiás 30:15

Mihez kezdhetünk életünk viharaiban? Gyerekkoromban édesanyám szólt ahogy elkezdett dörögni, villámlani, hogy kapcsoljunk ki minden elektromos készüléket, gyújtsunk gyertyát és várjuk meg csendben amíg a vihar átvonul.
Életünk viharaiban is lehet olyan érzésünk, hogy szeretnénk kikerülni belőle, átmenni rajta, de Isten gyermeke, várd csendben amíg elvonul a vihar.
Ha így teszel, meg fogja mutatni neked, hogy mi az amit szeretne megmutatni, megtanítani neked.
Halld meg ma az Isten szavát. Ő szeretne átsegíteni életed viharain, sőt Ő maga szeretne oltalom lenni számodra a viharok idején.
Ha Rá hallgatsz, ki fogsz jutni a viharból, újra élvezni fogod a napsütést és a madarak csicsergését.
Tanuld meg tehát kezelni az életed viharait Isten segítségével. Ha ezt teszed, áldássá fognak válni számodra a viharok. A hited kipróbálttá fog válni, ami nagyobb érték a színaranynál. Legyen az Úr oltalom életünk viharaiban.

Ima: Atyám, köszönöm, hogy gyermeked lehetek, kérlek tarts karjaidban amíg elvonulnak a viharok életem felett. Segíts hittel és benned vetett bizalommal átvészelni a viharaimat. Óvj meg a zúgolódástól, elégedetlenségtől életem viharai miatt. Krisztus nevében, Ámen.

2018. július 2., hétfő

Állj félre az útból és engedd Istent munkálkodni!



De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem.
3. Zsoltár 4. vers

A legnehezebb dolog a számunkra sokszor az, hogy félreálljunk az útból és engedjük Istent munkálkodni egy nehéz helyzetben.
Talán tapasztaltad, hogy valaki rosszindulatú volt veled, igazságtalanul vádolt, lekezelt és az indulataidnak köszönhetően úgy érzed, hogy te majd tudod hogyan kell megoldani ezt a helyzetet.
Kérlek helyezd a bizalmad Istenben és támaszkodj az Ő bölcsességére.
Vezetni és oktatni fog téged. Ha arra utasít, hogy "ne tegyél semmit" akkor "ne tegyél semmit".
A te "semmit tevésed", lehetőséget ad Neki, hogy cselekedjen.
Ő uralkodik mindenek felett, tehát hatalmában áll cselekedni. Bízz abban az Istenben aki meg tud vigasztalni, fel tudja hozni igazságod és asztalt tud teríteni neked ellenségeid szeme láttára.
Állj félre tehát az útból és engedd Őt munkálkodni. Ha a saját kezedbe veszed az életed dolgait, számtalan negatív következménnyel nézhetsz szembe.
Ha viszont engeded, hogy Isten vívja meg a harcaidat, a jutalmak sokasága vár rád.
Tehát az Isten üzenete számodra: Állj félre az útból és Ő cselekedni fog!

Ima: Atyám, annyira hirtelen vagyok sokszor. Bocsáss meg, hogy sokszor türelmetlen voltam és úgy gondoltam elég bölcs vagyok ahhoz, hogy megoldjam az életem problémáit.
Köszönöm, hogy szeretsz és tökéletesen tudsz cselekedni az érdekemben. Erősítsd hitemet, bizalmamat, türelmemet Istenem. Az Úr Jézus nevében, Ámen.

2018. július 1., vasárnap

Vedd az élet vizét ingyen!

„Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.”
(Jelenések 22,17)

Jézus mondja: „vegyetek ingyen”. Nem kíván fizetést, sem előleget. Ha nincsenek is valami jó érzéseid, meghívott vagy, ezért jöjj! Nincs hited, sem bűnbánatod, csak jöjj Hozzá, ajándékul kapod Tőle. Jöjj csak úgy, amint vagy és állsz, vegyél „ingyen”, vásárolj pénz nélkül ingyen. Akiknek szükségük van rá, azoknak ajándékozza önmagát. A nagy városok nyilvános terein és útjain az ivó kutak dicső berendezések, alig képzelhető, hogy kerülne olyan féleszű, aki a szomjúságtól epedezve, ilyen kút előtt álldogálva, előbb erszényét venné elő ás azután kiáltozná: „Nem szabad innom, de nem is ihatok, mert nincs tíz tallér a zsebemben.” Bármilyen szegény legyen az ember, itt áll a kút és ihat ennek vizéből, ahogyan és amennyit tetszik. Akárhány szomjas, aki arra jár, legyen bár durva vászonban, vagy selyemben és bársonyban öltözködve, jöhet, s nem kell tekintgetnie előtte engedélyért, - ugyan szabad-e neki is inni; hiszen ennek a kútnak az a rendeltetése, hogy igyanak belőle, tehát ez kielégítő engedély, hogy a vizet ingyen elfogadják. Néhány jóakaró érzettől áthatott, adakozó értelemmel bíró jó barát ide alapította ezt a felüdítő kristálytiszta kutat, mi pedig merítünk belőle, ehhez nincs szükség további engedélyre. Lehetnek ugyan olyan személyek, akik szomjazva haladnak azon az úton, melyeken ilyen szabad kutak léteznek, előkelő urak és hölgyek, kik négyes fogatukban kocsikáznak el mellette. Lehetséges, hogy nagyon szomjasak, de nem szabad megkísérelniük, nehogy olyan közönségesekké váljanak, hogy egy italért leszálljanak hintójukról. Véleményük szerint, rájuk nézve nagyon megbecstelenítő lenne, ha valamelyik nyilvános kútnál innának, így aztán elhaladnak epekedő ajkakkal. Óh, milyen sokan vannak, akik magukat gazdagnak gondolják jó cselekedetekben, emiatt nem jöhetnek Krisztushoz! Ezt mondják: „Nem akarok hasonló módon üdvözülni, mint a házasságtörők és istenkáromlók. Mit, azon az úton menjek a mennyországba, amelyiken ez a koldus? Nem létezik még egy út az üdvösséghez, hanem csak az, amelyen minden tolvaj futkos? Akkor nem akarok üdvözülni!” Ilyen kevély durcáskodók kénytelenek az élet vize nélkül maradni, de: „aki akarja, vegye az élet vizét ingyen”.
Spurgeon

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...