2019. július 27., szombat

Mulandó élvezetek vagy maradandó kincsek?

Az odafenn valókkal törődjetek, ne a földiekkel.
Kolossébeliekhez írt levél 3. rész 2. vers



Az odafenn valók birodalmába hitem szerint akkor lép be egy ember, amikor a Szentlélek által felülről születik, Lélektől születik.
Az a fizikai szemeink számára láthatatlan világ, amibe Isten szeretné bevonni az övéit, sokkal valóságosabb, maradandóbb, örökkévalóbb, mint a minket körülvevő fizikai világ.
Ezért adta Isten a prófétákat és a próféták által a kijelentéseket.
Isten szeretné ha előre néznénk, az eljövendő örökkévaló világba.
Mi, akik az örökkévaló világra lettünk teremtve, hogy örökké együtt lakozzunk Istennel, olyan szomorú ha azt a látható világot érzékeljük csak és minden foglalatosságunk, törődésünk csak ezzel a léttel kapcsolatos.
Mózes Egyiptom hercege volt ebben a világban, de mivel az odafenn valókkal törődött, maga mögött hagyta Egyiptom gazdagságát, élvezeteit.
Mi hátat tudunk fordítani a pénznek, a kényelemnek, az embereknek való megfelelés kényszerének azért, hogy Isten emberei lehessünk?
Egy szegény embert, aki megvakult, de még mindig tudott tenni valamit Isten ügyéért, meglátogatta egyik keresztyén testvére, aki sajnálkozott a vak ember sorsán: “Megvan az a nagy vigasztalásod, hogy hamarosan a mennybe érkezel.” A szegény ember fölemelte arcát, és mosolyogva mondta: “Hamarosan a mennybe érkezem? Hogy-hogy? Már ott vagyok tíz év óta.”
Te újjászülettél már kedves olvasóm? Átadtad életed teljesen Isten uralmának? Akkor már most boldog vagy, már most odafenn vagy lélekben.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy megtévesszen minket a látható világ. Segíts, hogy nemet tudjunk mondani a látható dolgoknak amikor a követésed ezt követeli meg és tudjuk látni a láthatatlant, tudjunk hitben és nem látásban járni. Krisztus nevében, Ámen.






2019. július 26., péntek

Isten átformáló bölcsessége!

Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!
Római levél 11. rész 33. vers


A mi teremtő Istenünk ismer minket a legjobban. Választási lehetőséget adott nekünk, amivel élhetünk.
Ha Krisztusban élünk, Isten Szentlelke által segítséget kapunk arra nézve, hogy helyes döntéseket hozhassunk. A Szentlélek figyelmeztet minket, hogy mire vigyázzunk.
A mai rohanó világban nagyon könnyen szem elől téveszthetjük a lényeget és Isten a második vagy utolsó helyre kerülhet életünkben.
Nagyon jó dolog ha számba vesszük Isten fizikai áldásait is és hálát mondunk értük, hiszen többek azok, mint amit meg tudnánk számolni, de azt is jó ha tudjuk, hogy ezeket az áldásokat, javakat mind a földön fogjuk hagyni. Egytől-egyig.
Ezért fontos a lelki kincsek után vágyakoznunk jobban, mint bármi más iránt.
Ezek azok a kincsek, amiket soha, senki nem vehet el tőlünk.
Isten támogatni tud minket is a végtelen gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége által.
Meg tudja mutatni, hogy miként döntsünk úgy, hogy az örökkévaló kincseket tartjuk szem előtt.
Isten országában a legkönnyebb elveszíteni valamit úgy, ha ragaszkodunk hozzá minden erőnkkel, és a legkönnyebb megtartani valamit úgy, hogy elengedjük, Isten kezébe tesszük.
Ó bárcsak ez az értékes alapelv átformálná egész életünket, döntéseinket.


IMA: Istenünk, nem vagyunk egyedül. Nem vagyunk tanácstalanok, reménytelenek. Szentlelked által tanácsolni akarsz minket. Segíts megértenünk, hogy a Te utaid nem a mieink és bízni Benned, hogy bölcsességedben járjunk. Könyörülj minden egyes olvasón. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 25., csütörtök

Az örökkévalóság is kevés!

Áldjad, lelkem, az Urat! Uram, Istenem, igen nagy vagy, fenségbe és méltóságba öltöztél,
104. Zsoltár 1. vers



Nincs az az élő ember, aki mindent el tudna mondani nekünk Istenről. Az élő Isten annyira csodálatos, hogy egy örökkévalóság is kevés lesz, hogy megismerjük Őt.
Nem hiába mondja Isten beszéde:
" „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.”
Mózesnek azt mondta Isten, hogy: " Vagyok, aki vagyok..."
Természetesen van egy rész, amely Krisztus által megismerhető az Istenből a földi életünkben, a Szentlélek vezetése által.
Van azonban olyan része Istennek és Isten országának, amit itt a földi életünkben tükör által, homályosan látunk.
Járhatsz 50 évig az Istennel és növekedhetsz a kegyelemben csodálatos módon, mégis lesz mindig egy olyan része Istennek amelyik izgalomba hoz és gyermeki kíváncsisággal várod, hogy megismerhesd.
Méltó hát az Úr, hogy áldjuk Őt elménkkel, lelkünkkel, hiszen annyira nagy, fenséges és méltóság veszi körül, hogy az örökkévalóság is kevés felfedezni és dicsőíteni az Ő nagyságát.
Éppen ezért ne késlekedjünk! Kezdjük el Őt áldani, magasztalni és dicsőíteni mától egészen az örökkévalóságig.









IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy mindig megismerhetünk valami újat nagyságodból, fenségedből, dicsőségedből. Köszönjük a Te kijelentett beszéded kimeríthetetlen kincseit. Segíts nekünk Szentlelked által elmélyülni a kijelentett igazságaidban, hogy egyre inkább áldjunk, magasztaljunk Téged.

2019. július 24., szerda

Ismerni, hirdetni, magasztalni...

Hirdessétek velem az ÚR nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!
34. Zsoltár 4. vers



Az emberiség túlnyomó része ma azon munkálkodik, hogy Istent valamilyen kicsinyes eszmének állítsa be.
A modern ember istene, nem a Mindenség Ura.
Inkább úgy néznek rá az emberek, mint egy nagy üzletemberre, aki lelkekkel üzletel.
Az a hamis kép amit sok közösségben lefestenek Istenről, nem ébreszt túl sok tiszteletet az emberekben.
Vissza kell térnünk a Bibliához, hogy Isten Szentlelke által egy valós és szent képet kapjunk Istenről.
A nagy és rettenetes Istenről, akinek tekintete, mint a tűznek lángja, hangja, mint a sok vizek zúgása.
Megismerni az Istent azt jelenti, hogy tisztelni az Istent.
Azt jelenti, hogy leborulunk előtte szent félelemmel és tisztelettel.
Isten szeretné ha valóban megismernénk Őt.
Meg kell ízlelnünk mit jelent felülemelkednünk a büszkeségünkön és megalázva magunkat megismerjük Istent Jézus Krisztus által egy egész örökkévalóságon át, és dicsérjük Őt napról-napra.
Isten arra hív minket, hogy hirdessük az Úr nagyságát, hogy olyan nagynak lássuk Őt, amilyen valójában. Ez garantálja azt, hogy alázatosak fogunk maradni. Bármilyen képességünk, eredményeink lesznek, mindig tudni fogjuk, hogy mennyivel nagyobb az, aki mögöttünk áll.


IMA: Istenünk, nekünk kisebbé kell lennünk, hogy Te növekedhess bennünk azzá, aki valójában vagy. Szeretnénk megismerni Téged igazán, hogy tisztelhessünk és hirdethessünk Téged igazán. Erre segíts minket, Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 23., kedd

Igazságra éhezők szemben a jelre és csodákra éhezőkkel?

"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.
Máté evangéliuma 7. rész 24. vers



A hitetők és ördögi szemfényvesztők korát éljük. Olyan emberek jelennek meg ma a keresztény világban, akik nemcsak sarlatánoknak mondhatóak ( habár ilyen szélhámosok is vannak bőven), hanem olyanok is, akik az ördögtől jövő erővel tesznek csodákat, hogy elhitessék ha lehet még a választottakat is.
" Akkor majd hamis krisztusok és hamis próféták jönnek, akik jeleket és csodákat tesznek azért, hogy ha lehet, megtévesszék még az Isten választottait is." Máté 24:24


"Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával;"
s a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek.
2 Thesszalonika 2:9-10
Figyeled? Hiába szaladgálsz jelek és csodák után, amíg nem szereted és nem fogadod el az Isten igazságát ami által üdvösségre juthatsz. Sosem fogsz pusztán jelek és csodák keresése által üdvözülni.
Krisztus mondja azokról akik jelt kívántak, hogy hitetlen nép, akiknek nem adatott más, csak a Jónás próféta jele, amit ráadásul észre sem vettek.
Nem vették észre Illés próféta jelét sem, amit Keresztelő Jánosban láthattak beteljesedni. Csak a szenzációk, bűvészmutatványok után rohangáltak.
Vigyázz kedves olvasóm kit követsz mert itt a hallhatatlan lelkünk örökléte a tét.
Talán el vagy bűvölve egy híres "csodatévőtől", de mit fogsz tenni amikor kiderül, hogy elhagyta a feleségét vagy lelépett a hívei pénzével a magánrepülőjén?
Minden olyan ember, közösség amely az Istentől van, a Szentírás tekintélyére épít és nem az emberi megtapasztalásokra. Sőt, minden megtapasztalás is összhangban van a Szentírással az ilyen közösségekben.
Vigyázzunk tehát és imádkozzunk, hogy valamiképpen el ne sodortassunk az Isten igazságától. Ha pedig megtévesztettek minket, legyen világosságunk visszatérni az Isten igazságának útjára.


IMA: Istenünk, Szentlelked által vezess minket, hogy felismerjük a hamisítványt, az utánzatot, a szentségeskedést, az alázatoskodást és a gonosz szándékú de hízelgő hamis tanítókat. Csak Te tudsz megtartani bennünket a félrevezetés korában. Krisztus nevében támogass minket, Ámen.







2019. július 22., hétfő

Kétlelkű keresztény életvitel...

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.
Jakab levele 4. rész 8. vers



Milyen a kétlelkű keresztény? Majdnem teljesen átadja életét Istennek, de valamit még hagy a világnak is, önmagának is.
Nem ismerlek kedves olvasó, de talán éppen te vagy az, akihez szól ma Isten Szentlelke. Talán te vagy az, akinek semmi kedve nincs teljes szívből megtérni Istenhez, te vagy az akinek már egyáltalán nem ég a szíve Istenért, egyáltalán nincs vágy a szívedben az imádkozás, Biblia olvasás, böjtölés, gyülekezetbe járás iránt.
Talán valamikor teljesen átadtad az életed Istennek, de ma már a világ szeretete, a pénz szeretete tart a fogságában.
A szíved megkeményedett és önmagadat, gyermekeidet, a pénz szerelme miatt sok fájdalommal átszegezted.
Már jobban szereted a betöltött pozíciód a gyülekezetben, mint az alázatot.
Ha jót teszel, akkor is csak a látszat miatt teszed, és nem titokban, hogy Isten fizessen meg neked nyilvánosan.
Ne legyetek ugyanolyan hiúak, mint a világ.
"A ki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz." Jakab levele 4. rész 4. vers
Csodálkozunk, hogy a világ szeretete miatt nem tudunk megegyezni?
Csodálkozunk, hogy egy kis városban 10 fele szakad egy közösség?
A kétlelkűek csoportja az a csoport, amelynek tagjai valamikor kijöttek a bűn Egyiptomából, azután pedig visszatértek oda.
Visszatértek a régi bűneikhez, a régi mentalitásukhoz, régi szokásaikhoz, visszatértek a világi propagandához.
Akik azt mondják, hogy megtagadták a világot, miközben azért sóvárognak, hogy a világ különböző pozíciókba emelje őket és elismerje őket.
Emberek akiknek a szíve megkeményedett és lelkileg nyomorékká váltak.
Emberek akikben nem munkálkodik a Szentlélek.
Hogyan közeledhetne egy kétlelkű ember Istenhez ha egyszer lelkileg teljesen béna?
Csakis csoda folytán. Jézus Krisztus tudja egyedül összezúzni szívünk keménységét, büszkeségét, Ő az aki mindent a kezében tart.
Isten érintsen meg minket, hogy megszentelt szívvel, megtisztult kézzel, lélekkel éljünk teljes szívvel Istennek.

IMA: Istenünk, kérünk légy irgalmas hozzánk. A keresztény közösségekben annyi megkövült életű ember van. Emberek akik vissza kacsintgatnak a bűnre, hitetlenkedők Isten szavával kapcsolatosan, féligazságokat követő, félszívvel szolgáló emberek. Érints meg mindannyiunkat Szentlelked által, mert Nélküled Úr Jézus semmi esélyünk nincs az örök életre. Krisztus nevében, Ámen.




2019. július 21., vasárnap

Az Atya akarata vagy az én akaratom?

"Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."
Lukács evangéliuma 22. rész 42. vers



A keresztények egy csoportja azt hiszi és tanítja napjainkban is, hogy Krisztus megóvja követőit minden szenvedéstől, sebtől, összetöretéstől.
Buzgón idézik az Igét: " Az Ő sebei által gyógyultunk meg."
A Szentírásból elénk táruló igazság viszont egészen mást mond nekünk.
Isten szolgái azután voltak igazán hatékonyak, miután átmentek az összetöretés folyamatán. Azután lettek áldás eszközeivé, miután győztesen megálltak a súlyos megpróbáltatásokban.
Megtapasztalták az alázatot amit az összetöretés által nyertek meg, bűnbánatra jutottak, együtt tudtak érezni a nyomorúságban levőkkel és mély vágyakozás formálódott ki bennük Isten iránt.
Gondoljunk egy pillanatra Pál apostolra.
Amit a Galata 6:17-ben olvasunk: " Ezentúl senki se okozzon nekem fájdalmat, mert én a Jézus bélyegeit hordozom a testemen!", minden teológus másként magyarázza a Biblia kommentárokban. Nem tudják pontosan mire gondolt a fent említett igeversben az apostol.
Én úgy gondolom Pál apostol azokra a megpróbáltatásokra, szenvedésre gondolt, amiket a Krisztusban vetett hitéért és a szent életviteléért kellett elszenvednie.
Sok keresztény szeretne ott ülni Krisztussal együtt a mennyei trónon, de kevés szeretné követni Krisztust a Gecsemáné gyötrelmein keresztül.
Ne csapjuk be önmagunkat. Krisztusban valóban megváltott minket az örök haláltól és a bűn leprájától, de nehogy azt gondold, hogy ez feljogosít arra, hogy eldobd a kereszted és önmagadnak élj.
"Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen.
Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja." Máté 16:24-25
" Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók."
2 Korintus 4: 17-18
Krisztus engedelmessége által egészen a keresztfának haláláig dicsőült meg az Atya a múltban.
Ma pedig az Ő gyermekei engedelmessége és hite által dicsőül meg, amikor a szenvedések, próbák, kereszthordozás közepette is hűségesek maradnak az Atyához.
Két lehetőségünk van: vagy elfogadjuk az önmegtagadás útját, a Krisztus követés, a kereszthordozás útját amely a mennybe vezet minket az Atya dicsőségére. Vagy azt mondjuk, hogy a mi akaratunk, vágyaink szerint fogunk járni a jólétet és a kényelmet bálványozva. Akkor viszont semmi közünk nem lesz többé Krisztushoz.

IMA: Istenünk, Te arra hívsz minket, hogy a Te nyomdokaidban járjunk. Köszönjük, hogy a tieid számára a megpróbáltatások, szenvedés, önmegtagadás is csodálatos áldásokat tartogat. Segíts alávetnünk magunkat az Atya akaratának itt a földön, hogy minket is felmagasztalhasson majd az Atya az Ő országában. Krisztus nevében, Ámen.

Új szövetség

És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az ...