2019. július 26., péntek

Isten átformáló bölcsessége!

Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!
Római levél 11. rész 33. vers


A mi teremtő Istenünk ismer minket a legjobban. Választási lehetőséget adott nekünk, amivel élhetünk.
Ha Krisztusban élünk, Isten Szentlelke által segítséget kapunk arra nézve, hogy helyes döntéseket hozhassunk. A Szentlélek figyelmeztet minket, hogy mire vigyázzunk.
A mai rohanó világban nagyon könnyen szem elől téveszthetjük a lényeget és Isten a második vagy utolsó helyre kerülhet életünkben.
Nagyon jó dolog ha számba vesszük Isten fizikai áldásait is és hálát mondunk értük, hiszen többek azok, mint amit meg tudnánk számolni, de azt is jó ha tudjuk, hogy ezeket az áldásokat, javakat mind a földön fogjuk hagyni. Egytől-egyig.
Ezért fontos a lelki kincsek után vágyakoznunk jobban, mint bármi más iránt.
Ezek azok a kincsek, amiket soha, senki nem vehet el tőlünk.
Isten támogatni tud minket is a végtelen gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége által.
Meg tudja mutatni, hogy miként döntsünk úgy, hogy az örökkévaló kincseket tartjuk szem előtt.
Isten országában a legkönnyebb elveszíteni valamit úgy, ha ragaszkodunk hozzá minden erőnkkel, és a legkönnyebb megtartani valamit úgy, hogy elengedjük, Isten kezébe tesszük.
Ó bárcsak ez az értékes alapelv átformálná egész életünket, döntéseinket.


IMA: Istenünk, nem vagyunk egyedül. Nem vagyunk tanácstalanok, reménytelenek. Szentlelked által tanácsolni akarsz minket. Segíts megértenünk, hogy a Te utaid nem a mieink és bízni Benned, hogy bölcsességedben járjunk. Könyörülj minden egyes olvasón. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...