2022. október 1., szombat

Kérj és megkapod!

Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Lukács evangéliuma 11. fejezet 9. vers




Az életedben talán te is tapasztaltad, hogy sokszor váratlan események „lepnek meg”. Ahogyan a 11. fejezetben szereplő ember is valószínűleg váratlan helyzetbe került és ezért kényszerült arra, hogy barátját éjszaka zaklassa és kenyeret kérjen tőle.
A váratlan élethelyzetekben, nehézségben, szükségben is folyamodhatsz az Istenhez. Amikor igazán nehézségben vagy, nem egyszer és nem felületesen imádkozol, hanem folyamatosan „kopogtatsz”, folyamatosan könyörögsz, hogy Isten segítsen neked.
Isten nem veszi zaklatásnak, ha kitartóan és merészen mész Hozzá és kéred, hogy töltse be szükségeidet. Aki az Isten gyermeke, az tudja, hogy gyermeki kiváltsága az, hogy merészen és kitartóan kérjen mennyei Atyjától.
Mivel ismerjük mennyei Atyánkat, tudjuk, hogy előbb-utóbb válaszolni fog nekünk és nem bántó lesz a válasza, hanem be fogja tölteni szükségeinket.
Ha gonosz létünkre tudunk jó ajándékokat adni gyermekeinknek, mennyivel inkább igaz ez a szent és tökéletes mennyei Atyára?
A válasz eltérhet attól, amit vártunk. Néha Isten felhívja a figyelmed arra, hogy nem állsz készen még arra, hogy megadja, amit kérsz Tőle.
Máskor az Isten igent mond kérésedre, sőt, sokkal többet ad neked, mint amit kértél Tőle.
Jézus arra hívja az Isten gyermekeit, hogy kitartóan kérjenek, kopogtassanak az imádság által, mert ha ezt hittel teszik, az Isten nem fogja figyelmen kívül hagyni imádságaikat.


IMA: Istenem, taníts meg engem merészen és kitartóan imádkozni. Segíts azzal a tudattal imádkozni, hogy Te hallod az imádságaimat és azt adod nekem, ami leginkább javamat szolgálja. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 30., péntek

Földi vándorút

Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük. Zsidókhoz írt 13. fejezet 14. vers



Ádám és Éva tökéletes otthonra találtak az Éden kertjében, de mivel vétkeztek, ki kellett vándorolniuk abból. Onnantól kezdve otthontalanok lettek. Annak ellenére, hogy ezt Ádám és Éva szabad akaratának gyakorlása okozta, Isten elküldte a Fiát, hogy Ádám és Éva leszármazottai újra hazatalálhassanak. Ábrahám élete szintén a vándorlásról szólt. Azt sem tudta mindig, hogy hova tart, de engedelmeskedett Istennek.
Ábrahám leszármazottai Egyiptomban rabszolgákká váltak, de Isten természetfeletti beavatkozásának köszönhetően megszabadultak és vándorolni kezdtek.
Egy 44 nap alatt megtehető utat, 40 évig jártak.
Jézus Krisztus maga mondta önmagáról, hogy földi szolgálata során nem volt hová fejét lehajtania. Egy vándor volt.
Mit üzen Isten neked ezek által? Nem a földi létben van az otthonod. Ne helyezd magad túl nagy kényelembe. Nem erre a bűntől terhelt, halandó bolygóra lettél megalkotva. Minden egyes ember csak átutazóban van ezen a bolygón.
Tedd a dolgod, légy hálás azért, amit kaptál, de legyen a tekinteted Istenen, Aki az igazi otthont jelenti a lelked számára.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy van igazi otthonunk a földi léten túl. Miközben itt éljük mindennapjainkat, segíts imádságos szívvel Téged követni és Benned gyönyörködni. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 29., csütörtök

Félelem helyett józanság

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
Timóteushoz írt levél 1 fejezet 7. vers



Keresztény emberként a félelem megkötözhet téged. Emberektől való félelem, különböző élethelyzetektől való félelem, ismeretlentől való félelem. Isten viszont nem a félelemnek lelkét adta nekünk. Ha tényleg Isten gyermekévé lettél, akkor nincs már okod a félelemre. Isten családjába fogadott téged, az Ő gyermeke lettél, Krisztus örököstársa. Valamikor Isten ítélete volt az életeden, az engedetlenséged megrontotta a gondolkodásodat. Isten viszont elküldte egyszülött Fiát, hogy megmentsen téged. Krisztus által a régiek elmúltak és minden megújult. Győzd hát le a félelmet, mint életérzést az Istentől kapott erővel. Örülj és ujjongj, mert a fogságod véget ért. Ne keseredj el most sem, a világjárvány idején, hanem tudd, hogy az Úrban való öröm az erősséged. Reménykedj az Úrban. Egyedül Benne örvendezz. A félelem olyan, mint egy lelki konnektor: összeköt téged azzal a dologgal, amitől félsz. Ha emberek el is hagynának, Isten sosem fogja magára hagyni gyermekeit. Ne félj attól, hogy nem lesz mit enned, nem lesz, hol laknod stb. Bízz Isten gondviselésében! Vagy teljes életet élsz Isten szeretete által vagy félelemmel teljes életed lesz. ( 1 János 4:18)
Ne félj a betegségtől, a fizikai haláltól. Krisztus a kereszten örök életet szerzett az övéinek. Bízd hát magad a mai napon is a Szentlélek erejére, szeretetére és a tanácsaiból fakadó józanságra.



IMA: Istenünk, szeretnénk engedelmeskedni a Te vezetésednek. Segíts nekünk, hogy a félelemnek lelke helyett a Szentlelked erejét vegyük igénybe a nehéz helyzetekben is. Tudjuk, hogy Te velünk vagy. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 28., szerda

Ha hallgatsz az Isten szavára

Rád szállnak mindezek az áldások, és kísérnek téged, ha hallgatsz az Úrnak, Istenednek a szavára.Mózes 5. könyve 28. rész 2. vers



Istennek célja, kedves olvasóm, hogy rád árassza minden áldását. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, bíznod kell Benne és ígéreteiben.
Emellett Isten utasításait követned is kell ahhoz, hogy átvehesd az Ő áldásait.
Sok ember várja Isten áldásait, közben pedig azt érzékeli, mintha átkozott lenne.
Vizsgáljuk meg a mai napon magunkat. Mennyire hallgatunk az Isten szavára?
Mennyire Úr ő a személyes ügyeinkben, életünkben?
Meg kell értenünk, hogy az engedelmesség Isten iránt, a mi érdekünk és nem az Isten érdeke.
Isten örökké áldott, gazdag, örökkévaló, dicsőséges akár engedelmeskedünk neki akár nem.
A mi életünk viszont attól függ, hogy hallgatunk-e Rá vagy sem.
Másodszor az áldás nem mindig ugyanazt jelenti a mi elképzeléseink szerint és Isten elképzelései szerint.
Egy házaspár mielőtt házat vásárolt, azért imádkozott, hogy ne veszítsenek rajta, ha majd ismét eladják.
Néhány év után, árulni kezdték a házat és olcsóbban adták el, mint amennyiért vették azt.
Csalódottan fordultak Istenhez, és Isten válaszolt is nekik. A válasza a következő volt: " A szomszédotok megtért azáltal, hogy ti odaköltöztetek. Hogyan mondhatjátok, hogy veszteséges volt ez a tranzakció?"
Bízzuk magunkat ma is Isten szavára, engedjük el a gyermekies elképzeléseinket és meg fogjuk látni, hogy az Isten minden áldása rá fog szállni életünkre.
Kinek köszönhetjük ezt? Jézus Krisztusnak, aki elvette az átkot és büntetést ami nekünk járt volna, hogy mi az Ő áldásának részesei lehessünk. Tehát Isten minden ígérete csak akkor érvényes rád, ha Krisztusban vagy.

IMA: Istenünk magasztalunk Téged, hogy meg akarsz áldani minket. Magasztalunk azért, hogy engedelmességre hívsz minket. Segíts nem okoskodnunk és bizalmatlankodnunk Veled szemben. Magasztalunk minden jelenlegi, múltbeli és jövendőbeli áldásodért. Krisztus nevében, Ámen.

2022. szeptember 27., kedd

Krisztus meghatalmazottja

"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.  János evangéliuma 16. fejezet 23-24. vers


Amikor valaki meghatalmaz, hogy a nevét használd, arra is meghatalmaz, hogy a nevében járj el. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az illető nevével, hanem a nevében rejlő hatalommal és lehetőségekkel is élhetsz. 
Hiába ismered Donald Trump nevét, ha nem kaptál tőle engedélyt arra, hogy a nevét és a nevével járó hatalmat és előnyöket használd. 
Olyan sok ember dobálózik Jézus Krisztus nevével úgy, hogy nem kapott semmiféle engedélyt ennek a névnek a használatára. 
Ezek az emberek azt hiszik, hogy a Jézus Krisztus nevét ismételgetve valamiféle csodatevő erőre fognak szert tenni. Használják ezt a nevet, de mivel nincs rá felhatalmazásuk, visszaélnek vele. 
Ha az életedet nem adtad át teljesen Istennek, ha nem született meg benned a döntés, hogy Jézus Krisztus iránti engedelmességre fogsz törekedni, akkor visszaélsz Jézus Krisztus nevével. Ismételgetheted reggeltől-estig ezt a drága nevet, mert nem fog az imádságod, kérésed teljesülni, sőt vissza fogsz élni vele.


IMA: Istenem, kérlek Szentlelked által formáld át az életem, hogy gyermekedként jogom legyen a Jézus Krisztus drága nevében kérni olyan dolgokat, amelyek a Te nevedre dicsőséget hoznak. Krisztus nevében hallgass meg, Ámen. 

2022. szeptember 25., vasárnap

Mit kezdesz Jézussal?

... Mikor ezt hallották, a zsinagógában mindenki megtelt haraggal, felkeltek, kiűzték őt a városból, és elvitték annak a hegynek a szakadékáig, amelyen városuk épült, hogy letaszítsák; de Jézus átment köztük, és eltávozott. Máté evangéliuma 4. fejezet 28-30. versek



Jézus szolgálata gyakorlatilag mindenféle reklám eszköz nélkül rendkívüli népszerűségnek örvendett. Az emberek sokasága akarta látni, hallani Őt. Akkor is rengetegen voltak körülötte, amikor a zsinagógában elővette a Tóra tekercset és olvasni kezdett belőle. Ézsaiás jövendölését olvasta arról, hogy Isten küldeni fog valakit, aki ennek a nyomorult világnak végső reménysége lesz.
A názáreti Jézus Krisztusban meg is testesült ez a Szabadító, de mégis gyűlölettel fordultak felé azok, akik jobban féltették saját népszerűségüket, hatalmukat és vagyonukat annál, hogy elfogadják a Megváltót.
Ezek az emberek nyitottak voltak az új ötletekre, de nem akarták elfogadni az új szívet, amit Krisztus által nyerhettek volna.
Nem ilyen napokat élünk mi is? Sok ember keres magának terapeutát, orvost, tanácsadót, szakembert, még egyházak is különböző bizottságokat hoznak létre, ötletbörzéket tartanak, új „státuszokat” hoznak létre, de vajon ez elegendő?
Egyre több mentális zavarral küszködő ember, diszfunkcionális család, csődbe ment vállalkozás és kiüresedő templom mutat rá arra, hogy új ötletek, életszemléletek önmagukban nem fognak kihúzni minket egy korrupt és Istentől elfordult világ által kitermelt válságból.
Az embernek elsősorban Megváltóra, megtérésre és a Szentlélek újjátevő erejére van szüksége.
A Krisztus által hirdetett igazság, ha hittel hallgatod és elfogadod, teljesen szabaddá fog tenni téged, de ha hitetlenül elutasítod, akkor dühöt fog kiváltani belőled.
Krisztus arra is rámutat, hogy Isten nem személyválogató és meg akarja szabadítani a zsidó embereket, de megszabadította a nem zsidó Naámánt is még az Ószövetségben.
Nem korlátozódik egy népre vagy csoportra az Isten kegyelmi ajánlata és szabadítása.
Krisztus nem félt az emberektől és azok haragjától sem. Erre bátorít minket is. „ Ne féljetek azoktól, akik csak a testet ölik meg, de a lelket meg nem ölhetik.”
Mivel még nem jött el kereszthalálának ideje, gond nélkül elsétált. Tovább folytatta Isten igazságának, kegyelmének hirdetését és éppen most is az Isten igazságáról olvashatsz. Talán tetszik neked, talán nem, de választ kell adnod Krisztus felhívására.


IMA: Istenem, olyan világot élünk amelyben a népszerű hazugságokat preferáljuk inkább, mint a kevésbé népszerű és olykor fájdalmas, de felszabadító krisztusi igazságot. Taníts engem a Te igazságodra, amely megszabadít a bűntől, szégyentől és haláltól. Krisztus nevében kérem, Ámen.

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...