2022. szeptember 30., péntek

Földi vándorút

Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük. Zsidókhoz írt 13. fejezet 14. vers



Ádám és Éva tökéletes otthonra találtak az Éden kertjében, de mivel vétkeztek, ki kellett vándorolniuk abból. Onnantól kezdve otthontalanok lettek. Annak ellenére, hogy ezt Ádám és Éva szabad akaratának gyakorlása okozta, Isten elküldte a Fiát, hogy Ádám és Éva leszármazottai újra hazatalálhassanak. Ábrahám élete szintén a vándorlásról szólt. Azt sem tudta mindig, hogy hova tart, de engedelmeskedett Istennek.
Ábrahám leszármazottai Egyiptomban rabszolgákká váltak, de Isten természetfeletti beavatkozásának köszönhetően megszabadultak és vándorolni kezdtek.
Egy 44 nap alatt megtehető utat, 40 évig jártak.
Jézus Krisztus maga mondta önmagáról, hogy földi szolgálata során nem volt hová fejét lehajtania. Egy vándor volt.
Mit üzen Isten neked ezek által? Nem a földi létben van az otthonod. Ne helyezd magad túl nagy kényelembe. Nem erre a bűntől terhelt, halandó bolygóra lettél megalkotva. Minden egyes ember csak átutazóban van ezen a bolygón.
Tedd a dolgod, légy hálás azért, amit kaptál, de legyen a tekinteted Istenen, Aki az igazi otthont jelenti a lelked számára.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy van igazi otthonunk a földi léten túl. Miközben itt éljük mindennapjainkat, segíts imádságos szívvel Téged követni és Benned gyönyörködni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...