2022. szeptember 29., csütörtök

Félelem helyett józanság

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
Timóteushoz írt levél 1 fejezet 7. vers



Keresztény emberként a félelem megkötözhet téged. Emberektől való félelem, különböző élethelyzetektől való félelem, ismeretlentől való félelem. Isten viszont nem a félelemnek lelkét adta nekünk. Ha tényleg Isten gyermekévé lettél, akkor nincs már okod a félelemre. Isten családjába fogadott téged, az Ő gyermeke lettél, Krisztus örököstársa. Valamikor Isten ítélete volt az életeden, az engedetlenséged megrontotta a gondolkodásodat. Isten viszont elküldte egyszülött Fiát, hogy megmentsen téged. Krisztus által a régiek elmúltak és minden megújult. Győzd hát le a félelmet, mint életérzést az Istentől kapott erővel. Örülj és ujjongj, mert a fogságod véget ért. Ne keseredj el most sem, a világjárvány idején, hanem tudd, hogy az Úrban való öröm az erősséged. Reménykedj az Úrban. Egyedül Benne örvendezz. A félelem olyan, mint egy lelki konnektor: összeköt téged azzal a dologgal, amitől félsz. Ha emberek el is hagynának, Isten sosem fogja magára hagyni gyermekeit. Ne félj attól, hogy nem lesz mit enned, nem lesz, hol laknod stb. Bízz Isten gondviselésében! Vagy teljes életet élsz Isten szeretete által vagy félelemmel teljes életed lesz. ( 1 János 4:18)
Ne félj a betegségtől, a fizikai haláltól. Krisztus a kereszten örök életet szerzett az övéinek. Bízd hát magad a mai napon is a Szentlélek erejére, szeretetére és a tanácsaiból fakadó józanságra.



IMA: Istenünk, szeretnénk engedelmeskedni a Te vezetésednek. Segíts nekünk, hogy a félelemnek lelke helyett a Szentlelked erejét vegyük igénybe a nehéz helyzetekben is. Tudjuk, hogy Te velünk vagy. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...