2021. október 9., szombat

A halál, amely áldást eredményez

Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. János evangéliuma 12. fejezet 24. vers



Minden földi félelem közül a haláltól való félelem borzasztja el legjobban az embereket.
Krisztus arra tanít téged ma, hogy amennyiben Őt akarod követni, meg kell tanulnod önmagadnak meghalni. A fenti hasonlatban láthatod, hogy Isten éppen ezt a „halált” akarja felhasználni arra, hogy közelebb kerül Őhozzá és az Istentől kapott élet gyarapodjon benned.
Fel kell adnod a saját önző terveidet, ha komolyan Jézus szeretnéd követni és az Ő országának építőjévé szeretnél válni.
Meg kell halnod a vágynak, hogy irányíts másokat, meg kell halnod a vágynak, hogy a saját kívánságaid vezessenek, meg kell halnod a vágynak, hogy másoknak megfelelj akár úgy is, hogy a saját életed szenved kárt emiatt. Ha ezt nem vagy kész megtenni, sosem fogod megtapasztalni az igazi szeretetet. Éppen azt a szeretetet, amit olyan kétségbeesetten keresel.
Ha ebben az értelemben kész vagy meghalni a házasságodban, a munkádban, az életviteledben, Isten szeretetének, kegyelmének sokszoros áldásait fogod tapasztalni életedben.
Ha nem vagy kész meghalni önző önmagadnak, sosem fog jó irányba változni életed és a legvégén azzal is szembe kell nézned, hogy Jézus Krisztus azt fogja mondani: „Távozzatok tőlem ti átkozottak, mert sosem ismertelek titeket.”
Kész vagy hát meghalni önmagadnak, hogy Isten bőséges áldása felvirágoztathassa életedet?



IMA: Istenem, segíts megértenem, hogy addig nem élhetek igazán Neked, amíg meg nem halok saját önzőségemnek. Segíts elkötelezni magam teljesen Krisztus mellett tudva azt, hogy Ő előbb szeretett engem. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

2021. október 8., péntek

A lelki éhség megszüntetése

Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. János evangéliuma 6. fejezet 35. vers




A testünk számára olyan a táplálék, mint az autó számára az üzemanyag. Szükségünk van rá, hogy legyen energiánk a fizikai életünk fenntartásához és a feladataink elvégzéséhez.
Ugyanígy a lelkünk üzemanyaga valójában a nagybetűs Szeretet. Az Ő neve Jézus Krisztus. Akiknek a pénztárcája megengedi, finomabbnál-finomabb ételeket fogyaszthat. Meglátogathat minden rangos éttermet és végig kóstolhat minden elérhető finomságot.
Szíved mélyén azonban arra fogsz vágyni, hogy olyan táplálékhoz juss, amiből a lelked élhet és megelégedhet.
Az égi kenyér és a mennyei élet az, amire minden ember vágyik. Sokakban nem is tudatosul, hogy mire is vágynak igazán, de folyamatosan keresik azt az egy valamit, ami majd boldogságot és megelégedést fog hozni életükben.
Az Izrael népét, a pusztai vándorlás során mennyei kenyérrel (mannával) táplálta Isten, földi vándorutunk során pedig Krisztussal akarja táplálni lelkünket, hogy a gonosz világban el ne fogyatkozzon az erőnk a lelki éhezéstől és szomjazástól.
Az úrvacsora során éppen arról teszünk tanúságtételt, hogy Krisztus értünk adott teste és vére a lelkünk számára tökéletesen elégséges.
A mi lelkünk ebből a szeretetből és kegyelemből meríti erejét. Krisztus ajándékba adta önmagát minden embernek. Nem kell fizetned, hogy a tied lehessen az élet kenyere.
Aki Krisztushoz jön és hisz Őbenne, ingyen kegyelemből övé lehet az egyetlen táplálék, amely megszüntetheti az ember lelkének éhségét, szomjúságát.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy volt mit ennem a mai napon, de segíts, hogy a lelkem is megteljen Krisztussal. Krisztus nevében, Ámen.

2021. október 7., csütörtök

Légy Krisztus tanúja

Másnap János látta Jézust, amint jön felé, és így szólt: "Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét! János evangéliuma 1. fejezet 29. vers



Keresztelő János nemcsak készítette az utat Jézus Krisztus számára, hanem tanúsította is azt, hogy Ő az Isten Báránya, aki azért lett testté, hogy hordozza a világ bűnét.
A hallhatatlan Isten számára nem volt lehetetlen, ha az emberiség megmentéséről volt szó. Emberi testet öltött magára, hogy halandóvá váljon és életét adhassa érted is.
Az Ő mentő szeretete nem ismert akadályt.
János nagyon jól tudta, hogy az ő szolgálata a végéhez közeledik és azzal is tisztában volt, hogy nem tudja elvenni senkinek a bűneit. Erre csak az Isten tökéletes Báránya képes.
Éppen ezért nem volt nehéz a számára megalázkodni és Krisztus kiemelni. Így beszélt Róla: „Utánam jön egy férfi, aki megelőzött engem, mert előbb volt, mint én.”
Számára az volt a megtiszteltetés, hogy ennek a Krisztusnak a szolgálatában állhatott.
Éppen ezért tartotta fontosnak, hogy amit látott és hallott, azt elmondja másoknak is:
„ Én nem ismertem őt, de aki elküldött engem, hogy vízzel kereszteljek, ő mondta nekem: Akire látod a Lelket leszállni és megnyugodni rajta, ő az, aki Szentlélekkel keresztel.” János evangéliuma 1. fejezet 33. vers
Én is sokat gondolkodtam már azon, hogy Isten miért hívott el, miért választott engem? Voltak, vannak nálam okosabb, szentebb, tehetségesebb emberek.
Ő viszont könyörült rajtam és nem vágyom másra csak arra, hogy a Krisztus hű szolgája lehessek és Őt emeljem ki életemben.
Te kész vagy beszélni környezetednek arról, amit Krisztusról, Krisztussal megtapasztaltál?


IMA: Istenem, olyan nagyon szerettél engem és minden egyes embert. Adj nekem hűséges szívet, hogy megoszthassam másokkal mit tettél életemben. Ámen.

2021. október 6., szerda

Krisztus szeretetének világossága

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. János első levele 1. fejezet 5. vers



Isten kegyelmét könnyű elfogadni, de nehéz megérteni. Isten arra figyelmeztet ma téged, hogy Jézus Krisztus az, akit egész életedben kerestél, mert Ő tudja igazán teljessé tenni életedet.
Jézus Krisztus azért szól ma hozzád, hogy megmentsen és nem azért, hogy elítéljen.
Ő tökéletes egységben van az Atyával és ezért tudta kieszközölni a meghívást a mennyei vacsorára azok számára, akik hisznek Őbenne.
Minden, ami létezik a teremtett világunkban, Jézus Krisztus közreműködésével jött létre. Ha ezt elhiszed, nem nehéz azt is elhinni, hogy a szíved is az Ő közreműködésével tud megújulni.
Jézus Krisztus az igazi életet kínálja neked. Azt az életet, amit nem tudnál pénzen megvásárolni, de nem tudod másnak sem tovább adni. Lehet, hogy a szüleid elfogadták az Isten kegyelmét és az új életet, de ez számodra nem jelent garanciát. Az igazi világosságban megélt élet nem örökölhető.
Olyan csodálatos, ha Jézus Krisztust és minden egyebet is ezen a világon, az Ő szeretetének a fényében szemléled.
Kész vagy engedni, hogy ez a világosság áttörjön életed falain és beragyogja életedet, környezetedet?


IMA: Istenem, töltsd meg szívem teljesen a Te szereteted fényével. Hadd ragyogjon ez a szeretet életünkben, hogy igazi áldás lehessünk környezetünk számára. Krisztus nevében, Ámen.

2021. október 5., kedd

Kamatoztasd adottságaidat

Hívatta tíz szolgáját, átadott nekik tíz minát, és azt mondta nekik: Kereskedjetek, amíg vissza nem jövök. Lukács evangéliuma 19. fejezet 13. vers



Jézus Krisztus mondott egy példázatot, hogy tudatosítsa az övéiben a tényt, hogy használniuk kell az Istentől kapott adottságaikat.
Egy király elutazott egy időre és pénzt adott a szolgáinak, hogy bölcsen használják, amíg ő távol van.
Ilyen szolga vagyok én és ilyen szolga vagy te is. Talán várod, talán nem várod Krisztus visszajövetelét, de Krisztus mindenképp meg fog érkezni.
Mit vár Ő tőlünk, amíg távol van?
Először is azt, hogy ne tétlenkedjünk, hanem az Ő országának építésére használjuk a Tőle kapott ajándékainkat. Isten azért áldott meg téged, hogy áldás lehess mások számára.
Másodszor, készüljünk fel arra a napra, amikor számot kell adnunk a kapott javak felhasználásának módjáról. Neked is, nekem is meg kell jelennünk az Isten ítélőszéke előtt és számot kell adnunk a kapott áldások felhasználásával kapcsolatosan. Nincs kivétel.
Harmadszor, ne engedd, hogy a félelem megbénítson és emiatt lustává vagy tétlenné válj.
Egyik szolgát gonosznak nevezte az ő Ura, mert túlságosan gyáva és lusta volt a kapott értékek kamatoztatására.
Jézus Krisztus, a királyok Királya elvárja, hogy az Ő országának építése érdekében, ajándékainkat használjuk, amíg Ő vissza nem tér. Dolgozzunk hát ma is az Isten dicsőségére.

IMA: Istenem, adj nekem bátorságot és találékonyságot a Tőled kapott ajándékaim kamatoztatására. Segíts, hogy a Szentlélek által hű szolgád lehessek. Krisztus nevében, Ámen.

2021. október 4., hétfő

Krisztus érted jött a világba

Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. Timóteushoz írt első levél 1. rész 15. vers



Az evangélium szó, voltaképp örömhírt jelent. Az örömhír Istenről, aki elküldte egyszülött Fiát, Krisztust, aki azért jött, hogy győzelmet arasson ebben a földi életben.
Azért jött, hogy bűn nélküli, tökéletes életet éljen, egy önzetlen életet, melynek vége az volt, hogy a kereszten önként feláldozta magát értünk, de ő nemcsak meghalt.
Ő fel is támadt a harmadik napon. A feltámadás teszi az evangéliumot örömhírré.
Tehát mi hirdetjük továbbra is, az örömhírt Krisztusról, a mi bajnokunkról.
Jézus Krisztus maga a feltámadás és az élet. Jézus Krisztus a győztes királyok-királya, Uraknak-Ura.
A kérdés csak az, hogy mit kezdesz ezzel az örömhírrel?
Te kinek az oldalán állsz? Győzelmes életet élsz? Akkor Krisztus él benned. Ha nem, akkor még a legyőzött gonosz szolgájaként vagy kénytelen élni életed. Valld meg ma, hogy szükséged van a győztes Krisztusra.
Bánd meg, valld meg, minden bűnödet, vereségedet és kérd, hogy adjon neked is szabadulást és új életet Szentlelke által.


IMA: Istenem, köszönöm a legnagyobb örömhírt amit ember csak kaphat a világon. Köszönöm, hogy győztél a bűn, a halál felett. Segíts minket is, hogy a Szentlelked ereje által meg tudjunk újulni, vagy ha még nem adtuk át életünket Neked, akkor az ördög fogságából ki tudjunk szabadulni. Légy dicsőítve és magasztalva. Krisztus nevében, Ámen.

2021. október 3., vasárnap

Krisztus elveszettet megtartó munkája

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet."                                         Lukács evangéliuma 19. fejezet 10. vers



Zákeus vámszedő volt, aki tisztességtelen eszközökkel, a saját népét kihasználva tett szert gazdagságra.
Egyrészt beszedte a rómaiaknak járó adót, másrészt annyit kért még pluszban amennyit csak akart. Biztos vagyok benne, hogy a lelkiismerete megnyugtatása végett elhitette önmagával, hogy a fáradozásaiért igazán „megérdemli” az ellopott javakat.
Túl alacsonynak bizonyult még a pénzkötegeire állva is, hogy megláthassa Jézus Krisztust és saját erejéből találkozhasson Vele.
Krisztus jól látta kicsoda Zákeus és azt is, hogy kivé fog válni az Isten kegyelme által.
Biztos vagyok benne, hogy látta Zákeus szívében levő harcot és boldogtalanságot éppen ezért ajánlkozott az ég és föld Ura, hogy Zakeusnál fog megszállni. A vámszedőket inkább azért vetették meg, mert kapzsik és megvesztegethetők voltak és csak másodsorban azért, mert a rómaiaknak dolgoztak.
Senki nem akart közösséget vállalni egy vámszedővel, Krisztus azonban nagy megtiszteltetésben részesítette azzal, hogy nála akart megszállni.
Biztosan voltak, akik nem értették, hogy miért egy ilyen embernél száll meg a Mester? Némelyek talán csak gondolatban mások pedig lehetséges, hogy hangot is adtak véleményüknek: „Madarat tolláról, embert barátjáról.”
Az igazság az, hogy egyikünk sem érdemli meg, hogy Isten akár egy másodperc figyelmet szenteljen ránk. Bölcs ember vagy, ha belátod, hogy nem érdemelsz semmi jót Istentől, mindent az Ő ingyen kegyelme által kapsz.
Zákeus pedig új családra talált azon a napon. Isten örököseként pedig új kincsekre tett szert. Így már nem ragaszkodott földi vagyonához és önként visszaadta a négyszeresét annak, amit jogtalanul lopott el másokat megkárosítva és a megmaradt vagyonának felét is szétosztotta. Úgy tette ezt, hogy Krisztus nem kérte rá. Az Isten kegyelme átformálta az életét. Krisztus megkeresi az elveszetteket azért, hogy igazi szabadságot ajándékozzon nekik. Az Isten kegyelme által lehetséges, hogy emelt fővel állhass Isten és emberek előtt, mint akit Isten megtisztított bűneitől és a romlott lelkiismerettől.
Légy te is eszköz abban, hogy az elveszettek hazataláljanak Istenhez. Ne cinkostársa légy az elveszetteknek, ne falazz nekik, hanem engedd, hogy Krisztus általad mutassa meg nekik az Ő kegyelmének erejét.


IMA: Olyan jó tudni Istenünk, hogy féltő és mentő szeretettel keresed ma is az elveszetteket. Olyan jó, hogy hozzánk is lehajolsz, ha készek vagyunk elismerni elveszett állapotunkat és elfogadni a Te kegyelmedet, amely megszabadít és megváltoztat minket a Szentlélek által. Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...