2021. október 4., hétfő

Krisztus érted jött a világba

Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. Timóteushoz írt első levél 1. rész 15. vers



Az evangélium szó, voltaképp örömhírt jelent. Az örömhír Istenről, aki elküldte egyszülött Fiát, Krisztust, aki azért jött, hogy győzelmet arasson ebben a földi életben.
Azért jött, hogy bűn nélküli, tökéletes életet éljen, egy önzetlen életet, melynek vége az volt, hogy a kereszten önként feláldozta magát értünk, de ő nemcsak meghalt.
Ő fel is támadt a harmadik napon. A feltámadás teszi az evangéliumot örömhírré.
Tehát mi hirdetjük továbbra is, az örömhírt Krisztusról, a mi bajnokunkról.
Jézus Krisztus maga a feltámadás és az élet. Jézus Krisztus a győztes királyok-királya, Uraknak-Ura.
A kérdés csak az, hogy mit kezdesz ezzel az örömhírrel?
Te kinek az oldalán állsz? Győzelmes életet élsz? Akkor Krisztus él benned. Ha nem, akkor még a legyőzött gonosz szolgájaként vagy kénytelen élni életed. Valld meg ma, hogy szükséged van a győztes Krisztusra.
Bánd meg, valld meg, minden bűnödet, vereségedet és kérd, hogy adjon neked is szabadulást és új életet Szentlelke által.


IMA: Istenem, köszönöm a legnagyobb örömhírt amit ember csak kaphat a világon. Köszönöm, hogy győztél a bűn, a halál felett. Segíts minket is, hogy a Szentlelked ereje által meg tudjunk újulni, vagy ha még nem adtuk át életünket Neked, akkor az ördög fogságából ki tudjunk szabadulni. Légy dicsőítve és magasztalva. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...