2022. június 11., szombat

Ne irigykedj a gonoszra!

Ne indulj haragra a gonoszok miatt, ne irigykedj a cselszövőkre! Mert hamar elhervadnak, mint a fű, elfonnyadnak, mint a zöld növények. 37. Zsoltár 1-2. versek




Talán te is elgondolkodtál már azon, hogy miért látszólag könnyen az, aki gonoszságot cselekszik? Talán éppen azok, akik arcátlanul lázadnak Isten ellen, gúnyolnak téged azért, mert törekszel az Isten iránti hűségre. 
Lehet, hogy mindenük megvan anyagi értelemben és kinevetnek téged azért, mert keményen dolgozol és mégsem rendelkezel negyed annyi vagyonnal, mint ezek a tisztességtelen és gátlástalan emberek. 
Isten azt mondja neked: Várd ki a végét! Isten nevet ezeknek az embereknek a hamis magabiztosságán és arcátlanságán, mert tudja jól, hogy a végén összetörnek az Isten haragjának súlya alatt, de akik Krisztusban vetett hit által megigazultak, azok megmaradnak örökké. 
Te csak bízz Istenben, gyönyörködj Istenben és bízd Rá minden utadat. Isten mindent megad neked, amire igazán szükséged van. 
Ne foglalkozz azzal, hogy mit csinálnak a gonoszok, ne is félj ezektől a gonosz emberektől. Te csak figyelj Istenre és arra, amit végez életedben. 
Bízz Istenben, mert Ő képes felhozni igazságodat, mint a déli nap sugarait. Isten végül igazolni fogja azokat, akik teljes szívből Őt követik. Ha most nehéz időszakon mész keresztül, add át az Úrnak. 
Harag helyett gyönyörködj Istenben. Ő nagyon jól tudja mi folyik ebben a világban és biztos lehetsz benne, hogy az Övé lesz az utolsó szó.


IMA: Istenem, ezen a világon néha úgy tűnik, hogy a gonoszok gyarapodnak, de az örökkévalóságban csak a Te megváltott gyermekeidnek lesz helye. Dicsérünk Téged a mennyei örökségért. Krisztus nevében, Ámen. 

2022. június 10., péntek

Ahol a kincsed, ott a szíved

Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."                           Máté evangéliuma 6. fejezet 24. vers



Minden ember tudja, hogy egy napon be fogja fejezni földi életét és minden, amit itt a földön gyűjtött el fogja veszíteni jelentőségét. Ezért a bölcs ember a maradandó dolgokra fekteti a hangsúlyt és nem a mulandó dolgokra.
Nem mindig könnyű különbséget tenni aközött, hogy mi az, amire szükséged van és mi az, amire vágysz, ami megtetszik a szemednek valamilyen oknál fogva.
Isten megígérte, hogy a gyermekei szükségleteiről naponként gondoskodik. Természetesen nehéz időszak az, amikor a kifizetetlen számlák csak tornyosulnak, és tudod, hogy nincs pénzed kifizetni őket.
Ilyenkor főleg fontos, hogy bízz Istenben. Tedd első helyre Istent és az Ő országának ügyét, a többiről pedig Ő gondoskodni fog. Azt ne kérdezd hogyan, de Ő megígérte, hogy amikor Őt első helyre teszed, Ő maga fog gondoskodni rólad.
Könnyebben kapod magad rajta azon, hogy számba veszed azt, amid nincs vagy amire vágysz és ezért hagyod figyelmen kívül azokat a dolgokat, amiket már megkaptál Istentől.
Azért szeretnél valamit, hogy Isten országa ügyének szolgálatába állítsd vagy azért, hogy saját kényelmedet és örömödet szolgálja itt a földi életedben?
Nézz ma túl a földi, mulandó dolgokon és lásd meg az örökkévaló Mennyet! Ezután kérdezd meg magadtól: Hol van a kincsem igazán?

IMA: Istenem, segíts nekem kincseket gyűjteni az örökkévalóságba. Amit oda gyűjtök, tudom, hogy sosem veheti el tőlem senki. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

2022. június 9., csütörtök

Céltudatos élet

Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban.
Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet 11-12. versek



Mielőtt megszülettél, Istennek már volt egy tökéletes terve az életedre. Ebben a tervben, Isten egy egész életeden át ívelő célt adott neked. Kijelölte számodra a cél felé vezető utat is, csak annyi a feladatod, hogy végig járd ezt az utat.
Miért nem éli minden ember ezt a tökéletesen céltudatos életet? Mert Isten szabad akaratot adott arra nézve, hogy átadod-e magad Neki, hogy valami csodálatosan formáljon életedből, vagy lázadsz és úgy gondolod okosabb vagy, mint a teremtőd és te majd megvalósítod önmagadat.
Nem tudhatom hány éves vagy, de még nem késő elfogadni Isten életedre vonatkozó tervét. Nem késő megalázkodnod és elmondanod Istennek, hogy önfejű voltál és ezzel megfosztottad önmagad olyan sok örömtől, áldástól. Már az orvosok is azt mondják, hogy sokkal erősebb, boldogabb ember, aki úgy kel fel minden egyes napon, hogy értelmes célja van.
Elhiszed, hogy Isten az életedre nézve olyan tervet készített, ami a javadat szolgálja? Ha igen, akkor kérd Istent, hogy fedje fel az életedre vonatkozó tervét és határozd el, hogy történjen bármi, engedelmesen követni fogod azt az utat, amit Isten kijelöl a számodra.
Te is, mint minden ember egyedi vagy és az Isten egyedi tervet készített számodra. Isten megad neked minden képességet és eszközt, hogy végrehajthasd az Ő tervét.
A kérdés csak az, hogy bízol-e Istenben? Ne félj elindulni és cselekedni azt, amit Isten a szívedre helyezett. Nem fogod megbánni. Új értelmet, új célt fog nyerni az életed.

IMA: Istenem, adj erőt nekem, hogy átadhassam Neked egész életemet. Szeretnék arra törekedni teljes szívvel, hogy a Te akaratodat, tervedet cselekedjem naponként. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

2022. június 8., szerda

Isten valódi megismerése

Szolgámért, Jákóbért, választottamért, Izráelért szólítottalak neveden, híres nevet adtam neked, noha nem ismertél. Én vagyok az ÚR, nincs más, nincs isten rajtam kívül! Én öveztelek föl, noha nem ismertél. Ézsaiás könyve 45. fejezet 4-5. vers



Isten nevén szólította teremtményeit. Ő alkotott mindegyikünket. Ő döntötte el, hogy nőként vagy férfiként fogsz világra jönni, Ő döntötte el, hogy pontosan melyik korszakában a történelemnek fogsz világra jönni, melyik országba, családba fogsz születni és Ő fog dönteni arról is, hogy mikor fogod elhagyni ezt a földi létet.
Mégis olyan sok teremtménye van Istennek, akik nem ismerik Őt. Isten vágyik arra, hogy megismerd Őt. 12 évig laktam, dolgoztam egy kisvárosban és voltak emberek, akiket gyakran láttam az utcán, üzletben és már felismertem az arcukat, de személyesen sosem ismerkedtem meg velük. Nem tudok róluk semmit azon kívül, hogy felismerem az arcukat.
Talán te is így vagy Istennel. Hiszed, hogy létezik, valamit hallottál róla, talán jártál istentiszteletekre és azt gondolod, hogy ismered Őt.
De tényleg ismered? Behívtad már Őt az életedbe? Átadtad Neki a vezetést? Úgy ismerheted meg Istent igazán, ha naponta személyes kapcsolatot ápolsz Vele. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy imádságban behívod Jézus Krisztust életedbe. Így már személyes tapasztalatból fogod ismerni Őt.
Ha szeretnéd Isten személyes, bensőséges módon megismerni, de úgy érzed az induláshoz segítségre van szükséged, írj egy üzenetet nekünk és segítünk neked.

IMA: Istenem, szeretnék személyesen belekóstolni jóságodba, kegyelmedbe, békességedbe, szeretetedbe, jelenlétedbe. Vezess engem ebben. Krisztus nevében, Ámen.

2022. június 7., kedd

Vetés és aratás

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 7. vers



A Biblia beszél arról, hogy lelki értelemben minden szavad, gondolatod, cselekedeted vetés. Vethetsz a testednek testi dolgokat és vethetsz a lelked javát szem előtt tartva lelki dolgokat.
Ha az a vágyad, törekvésed, hogy gondolataidat, beszédedet, cselekedeteidet alávesd Isten Szentlélek általi vezetésének, akkor örök életet fogsz aratni a lelki vetésből.
Ha az a vágyad, törekvésed, hogy a beszédeddel, gondolatoddal, cselekedeteddel a testeddel kapcsolatos vágyaknak, igényeknek, élvezeteknek vess, abból halált fogsz aratni.
A döntést csakis te hozhatod meg ezzel kapcsolatosan. Vethetsz haragot, neheztelést, keserűséget, féltékenységet, gyűlöletkeltő érzéseket, szexuális erkölcstelenséget, mocskos, kétértelmű beszédet, hazugságot stb. stb.
Ezeknek a sokszorosát le fogod aratni sokszor már földi életed során. Nem is ez az igazi tragédia, hiszen a földi életed mulandó, így a kellemetlen következményeket is legfeljebb földi életed végéig kell hordoznod.
A végső veszteség azonban visszafordíthatatlan: örök halál. Határozd el hát, hogy odafigyelsz magadra és nem táplálsz olyan gondolatokat, amelyek testiek, mert meggyökereznek és rossz hatással lesznek életedre. Ha egy ártalmas "vetés" meggyökerezik életedben, kemény munka lesz a gyomlálás.
Ismerd fel, ha egy gondolat testi, így ártalmas rád nézve és határozd el, hogy nem fogsz időzni rajta. Azt talán nem befolyásolhatod milyen gondolatok villannak át az agyadon, de azt igen, hogy mely gondolatoknak adsz helyet, melyekkel foglalkozol hosszabb ideig.
Határozd el, hogy lelki, életet hozó dolgokat vetsz életedben. Ezután pedig légy kitartó. Az aratásnak eljön az ideje. Sok ember veti a gonoszságot és azt hiszi, hogy semmilyen következménye nem lesz. Hiszen tegnap is, múlt héten is, múlt évben is gonoszságot vetett és mégsem kellett aratnia ennek keserűségét. Amikor azonban beérik a gonoszság, ítéletet fog aratni a bűnbánatra és megtérésre, Krisztusban vetett hitre nem jutó ember.
Így van ez amikor a lelki dolgokat veted. Légy kitartó és türelmes. Nem fogod azonnal érezni, látni a kibontakozó áldásokat életedben. Amikor azonban eljön az aratás, az örömödet senki nem veheti majd el.

IMA: Istenem, tudom, hogy amit vetek, azt le is fogom aratni. Segíts nekem kitartóan lelki dolgokat vetni, lelki dolgokba befektetni. Krisztus nevében, Ámen.

2022. június 6., hétfő

Szentlélek keresztség

Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem, hogy János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel kereszteltettek meg." Apostolok Cselekedetei 1. fejezet 4-5. vers



Keresztelő János egy nagyon komoly dolgot jelentett ki: " Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. ( Máté evangéliuma 3. fejezet 11. vers)
Sok jó dolgot kaphattál: hallhattad Isten örömhírét, talán jársz valamilyen közösségbe, van valamiféle Istenben vetett hited, de szükséged van a Szentlélek jelenlétére és tüzére.
Jó dolog az Isten igazságát tudni, megérteni, továbbadni, de szükség van a Szentlélek erejére, hogy értelmet nyerjen minden.
A Szentlélek nélkül az egész kereszténységed egy reménytelen és értelmetlen dolog.
Tudod mi hiányzik a templomainkból, imaházainkból? A Szentlélek tiszta és igazi ereje és tüze. Ez a tűz feléget mindent életedben, amit Isten nem szeret.
Ó de jó lenne, ha Isten ezt az új tüzet gyújtaná meg a mai napon életedben, életemben. De jó lenne, ha felégetne minden szentségtelen köteléket, hogy Jézus Krisztus maradjon benned egyedül. A gyülekezeteinkben semmire sem megyünk a Szentlélek ereje nélkül:
" Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura." (Zakariás 4:6)
A tűz terjed. Ha vannak hívők, akik Szentlélekkel teljesek és tűzben égnek, az át fog terjedni másokra is. Ideje felébredni. Új keresztségre, tűzkeresztségre van szükségünk.

IMA: Istenem, érintsd meg fásult szívemet, hogy a Szentlélek jelenlétében lángoljon Érted. A Te dicsőségedre, Krisztus nevében hallgass meg. Ámen.

2022. június 5., vasárnap

Pünkösd tüze

Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. 
Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 3. vers




A Szentlélekkel kapcsolatosan sok hasonlatot olvashatunk a Bibliában. Ezek a hasonlatok a Szentlélek személyét és munkáját hivatottak jobban megvilágítani a számunkra.
Pünkösd ünnepén, éppen arra emlékezünk, hogy hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből és betöltötte a termet, amelyben Krisztus tanítványainak közössége ült.
Ó de nagy áldás az, amikor Isten az Ő Szentlelke által betölti azokat a gyülekezeteket, ahol Krisztus követői összegyűlnek. Legyen ilyen ez az ünnep is sok-sok imaházban, templomban, teremben ahol Isten gyermekei összegyűlnek.
Lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak és leszálltak mindegyikükre, ezáltal pedig az ott jelenlevők új emberré lettek és örökre megváltozott az életük.
Miért lángnyelv formájában szállt le a Szentlélek az apostolokra.
Az Ószövetséget megvizsgálva, a tűz Isten jelenlétének a jelképe. Emlékezzünk csak arra, amikor Mózesnek megjelent Isten az égő csipkebokor formájában.
Isten népét is tűzoszlop formájában vezette Isten a pusztai vándorlás sötét és hideg éjszakáiban.
A tüzes nyelvek megjelenése által, bemerítő János jövendölése beteljesedett: „Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. Kezében szórólapát van, és megtisztítja szérűjét: a gabonáját csűrbe takarítja, a pelyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel." ( Máté 3:11-12)
A tűz a Szentlélek által, az életünkben végzett folyamatos tisztító munkát is jelképezi. Éppen tegnap mondtam, hogy annyira szeretnék már minden területen tökéletes lenni és Krisztushoz hasonlítani, de akkor valószínűleg már rég elbíztam volna magam.
Ezért is mondja nekünk Isten, hogy a Szentlélek tisztító munkája életünk minden egyes napján folyamatban van és arra a napra biztosan készen leszünk, amikorra Isten tervezi a „munkálatok” befejezését.
A Szentlélek fontos feladata tehát, hogy megtisztítson, megszenteljen minket, hogy egyre jobban hasonlíthassunk Krisztusra.
A tűz általi megtisztulás félelmetesen hangzik, de biztosak lehetünk abban, hogy az Isten, aki egyetlen Fiát adta értünk, és Szentlelkét kitöltötte az övéire, nem elpusztítani akar minket, hanem az Ő képmására szeretne formálni.


IMA: Istenünk, szeretnénk Rád bízni magunkat. Vezess minket, tölts be minket és végezd bennünk tisztító munkádat a Szentlélek által. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...