2022. június 9., csütörtök

Céltudatos élet

Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban.
Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet 11-12. versek



Mielőtt megszülettél, Istennek már volt egy tökéletes terve az életedre. Ebben a tervben, Isten egy egész életeden át ívelő célt adott neked. Kijelölte számodra a cél felé vezető utat is, csak annyi a feladatod, hogy végig járd ezt az utat.
Miért nem éli minden ember ezt a tökéletesen céltudatos életet? Mert Isten szabad akaratot adott arra nézve, hogy átadod-e magad Neki, hogy valami csodálatosan formáljon életedből, vagy lázadsz és úgy gondolod okosabb vagy, mint a teremtőd és te majd megvalósítod önmagadat.
Nem tudhatom hány éves vagy, de még nem késő elfogadni Isten életedre vonatkozó tervét. Nem késő megalázkodnod és elmondanod Istennek, hogy önfejű voltál és ezzel megfosztottad önmagad olyan sok örömtől, áldástól. Már az orvosok is azt mondják, hogy sokkal erősebb, boldogabb ember, aki úgy kel fel minden egyes napon, hogy értelmes célja van.
Elhiszed, hogy Isten az életedre nézve olyan tervet készített, ami a javadat szolgálja? Ha igen, akkor kérd Istent, hogy fedje fel az életedre vonatkozó tervét és határozd el, hogy történjen bármi, engedelmesen követni fogod azt az utat, amit Isten kijelöl a számodra.
Te is, mint minden ember egyedi vagy és az Isten egyedi tervet készített számodra. Isten megad neked minden képességet és eszközt, hogy végrehajthasd az Ő tervét.
A kérdés csak az, hogy bízol-e Istenben? Ne félj elindulni és cselekedni azt, amit Isten a szívedre helyezett. Nem fogod megbánni. Új értelmet, új célt fog nyerni az életed.

IMA: Istenem, adj erőt nekem, hogy átadhassam Neked egész életemet. Szeretnék arra törekedni teljes szívvel, hogy a Te akaratodat, tervedet cselekedjem naponként. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...