2019. szeptember 7., szombat

Összhangban Istennel!

Mindent, amit csak tesztek, vagy mondotok, az Úr Jézus nevében tegyetek és mondjatok! Így adjatok általa szüntelenül hálát Istennek, az Atyának!
Kolosséiakhoz írt levél 3. rész 17. vers





A Biblia voltaképp az Istentől jövő kijelentés könyve. Olyan kijelentések ezek, amelyeket a legbriliánsabb elme sem foghatna fel a Szentlélek vezetése nélkül.
Ezek a mennyei igazságok el vannak rejtve a világ előtt, a világ bölcsei előtt, de a Szentlélek fellebbenti a titkainak leplét a kicsinyek, a világ szemében megvetettek előtt.
A Biblia azonban nemcsak egy könyv amelyik titkokat jelent ki nekünk a világról, önmagunkról, Istenről.
Isten ezekkel a kijelentésekkel cselekvésre, döntésre akarja ösztönözni az embert.
A Biblia arra sürget mindet embert, hogy változtassa meg az életvitelét és béküljön meg az Atyával Krisztus által, kerüljön az élete összhangba Isten akaratával.
Isten teremtette az embert, Isten viselet gondot az emberről, majd amikor az ember vétkezett, az Atya odaadta érte a Fiát, hogy megváltsa az embert a bűneiből.
Áldott legyen az Isten neve! Ne légy közömbös Isten szava iránt!


IMA: Istenünk, hálásak vagyunk Neked, hogy van magyar nyelven elérhető Biblia. Tudjuk azt, hogy a Te kijelentéseid, a Szentlélek által élet beszédei a számunkra. Érints meg minden olvasót, hogy vágyakozzon megismerni a Te kijelentéseidet és a Szentlélek által meg tudjon békülni Veled. Krisztus nevében, Ámen.

2019. szeptember 6., péntek

Csak vasárnap?

Magasztallak téged, Istenem, királyom, és áldom nevedet örökkön örökké!
Minden napon áldalak téged, és dicsérem neved örökkön örökké!
145. zsoltár 1-2. vers



Kedves olvasóm! Ha mi tényleg Isten gyermekei vagyunk, akiknek életében a Szentlélek folyamatosan munkálja az örömöt, megelégedést és a mindennapi csodákat.
Ha pedig a Szentlélek folyamatosan munkálkodik az életünkben, nem kellenek nagy "viharok", nagy események ahhoz, hogy meglássák az emberek Isten hatalmát életünkben.
Elfoghat minket egy megfoghatatlan, költői érzés a csillagok, a vihar közepette, de ez nem azt jelenti, hogy lelkibbé is váltunk.
A részegesekben, a zsarnokokban vagy éppen a gyilkosokban néhanapján szintén megjelenhetnek hasonlóan fennkölt érzelmek.
Nehogy azt gondoljuk, hogy ők is Istent dicsőítő emberekké váltak emiatt.
Hiába támadnak magasztos érzelmeink a vasárnapi Istentiszteleten, dicsőítő alkalmon, ha Hétfőn tele van az életünk olyan dolgokkal, amelyeket az Isten gyűlöl.
Nem lehet vidáman énekelni a dicsőítő énekeket vasárnap úgy, hogy Hétfőn, Kedden és Szerdán megcsúfolom Istent a munkámban és magánéletemben hozott döntéseimmel.
Aki nem dicsőíti Istent hat napon keresztül, annak a hetedik napon semmit sem fog érni a dicsérete.


IMA: Istenünk, Te nem egy napot vársz tőlünk a hétből, nem egy órát a napunkból, hanem azt szeretnéd, hogy az egész életünket adjuk át Neked. Nem tudunk Nélküled megigazulni, nem tudunk Nélküled magasztalni Téged úgy, hogy az érvényes és értékes legyen. Ne engedd, hogy könnyelműek legyünk! Szentlelked által formáld át életünket. Krisztus nevében, Ámen.




2019. szeptember 5., csütörtök

Krisztusban nincs meghasonlás!

Magasztaljátok Istenünket, az Urat, boruljatok le lába zsámolya előtt, mert szent ő!
99. Zsoltár 5. vers





Jézus Krisztus neve és természete, ha az Isten Szentlelkének vezetése alatt tanulmányozzuk az Igét, rájövünk, hogy egy.
Nem elegendő mondogatni Jézus Krisztus nevét.
Ha azzal a vággyal jövünk Isten elé, hogy olyanná legyünk, mint Krisztus, akkor az Ő képmására formálódva képesek leszünk Isten akaratával egyező dolgokat kérni Jézus Krisztus nevében, Isten pedig megadja nekünk azokat a jó dolgokat amikre vágyunk és amikre szükségünk van.
Jézus Krisztus neve nem valamiféle varázsige amit üresen szajkózunk és az Atya mindent megad nekünk amit csak kérünk.
Ez a helytelen értelmezés karizmatikus körökben ütötte fel a fejét az elmúlt években.
Először is újjá kell születnünk és ennek eredményeképpen fogjuk dicsőíteni az Istent olyan módon, hogy az Istennek tetsző és elfogadható legyen.
Istennek tehát nemcsak az a célja, hogy Krisztus nevét ismételgessük, miközben az Ő természete nem a mienk. Krisztusban nincs meghasonlás. Egy név, egy természet.
A Krisztus által elhívott keresztényekben sem lehet meghasonlás. Az Atya krisztusi természetet ajándékozott az Ő gyermekeinek, nemcsak a Krisztusról neveztetnek.
Ha életünk minden napján úgy élünk, mint egy világi és egy testi csavargó, egy komoly nehézség idején hogyan imádkozhatnánk a szent Istenhez? Hogyan lehetne olyan elvárásunk, hogy Ő meghallgasson minket? Hogyan hihetnénk, hogy a Krisztus nevét varázsigeként mondogatva az Atyát rávehetjük arra amire akarjuk?
Nincs az a dicsőítési mód amelyik az Atyának tetsző lenne, amíg Krisztus által meg nem igazított minket és ezáltal nem talál semmit az életünkben ami taszítaná Őt.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus természetét adod a Tieidnek a Szentlélek által. Akik pedig a Krisztus természetét bírják, azok a Te gyermekeid Atyám és bármit kérnek, megadatik nekik. Segíts nekünk egyre inkább azonosulni a krisztusi jellemmel a Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

2019. szeptember 4., szerda

Légy Isten szócsöve!

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadták be őt.
János evangéliuma 1. rész 10-11. vers




Olyan napokat élünk, amikor a kereszténység helyzete világviszonylatban elszomorító. Sosem volt nagyobb a veszély azt illetően, hogy a kereszténység elveszítse az Isten által rábízott kincseket.
A "Káin" féle vallásosság ma növekvő tendenciát mutat, és a kereszt jelében "menetel".
Még azok is akik nagy hangon hirdetik, hogy hisznek a Biblia tekintélyében, annyira sivár életet élnek, hogy a Biblia már semmilyen gyakorlati hatással nincs életükre.
A mesék, filmek, szórakozás, bolondozás, vallásos bulizás, filmekből vett ideálok, nagy üzleti életben alkalmazott technikák és az olcsó világi filozófiák árasztották el gyülekezeteinket.
A megszomorodott Szentlélek tűnődik a káoszon amit mi magunk hoztunk létre és amin nem engedjük áttörni a fényt.
Az "ébredés" úgy jön, hogy közben nem utáljuk meg a közösségekben elharapódzott bűnös életvitelt, majd úgy megy el, hogy a keresztények erkölcsi színvonala semmit sem emelkedett. Ugyanannyi válás, ugyanannyi paráznaság, ugyanannyi abortusz, mint a világban.
Nincs megtisztulás a magukat gyakorló keresztényeknek nevezők között sem.
Miért van ez így?
Lehet, hogy azért, mert túl sokan, akik valóban Isten gyermekei, vétkeztek és vétkeznek azáltal, hogy bűnös hallgatásba burkolóznak?
Majd ha azok, akiknek a lelki szemei Krisztus érintése által megnyíltak, felszólalnak és cselekszenek, Isten is ki fogja nyilatkoztatni az Ő hatalmát az Ő igazságában járók oldalán.


IMA: Istenünk, Te ma sem változtál. Nem a Te kezed rövidült, nem a Te füled süket, hanem a mi bűneink választanak el minket Tőled. Nem a migránsok fosztanak meg minket a keresztény hitünktől, hanem a mi kétszívűségünk. Könyörülj rajtunk! Gyógyíts meg minket! Tégy bátorrá minket a Te igazságod hirdetésében és cselekvésében. Krisztus nevében, Ámen.

2019. szeptember 3., kedd

Csendben vagy viszontagságban?

Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.
Ézsaiás könyve 26. rész 8. vers



Isten belelát a szívünk mélyébe. Oda ahova nem látnak bele a szüleink, nem látnak bele a gyermekeink, nem lát bele a házastársunk, talán még mi magunk sem látjuk, hogy mi zajlik bennünk a szívünk legmélyén.
Isten tudja, ha a szívünk vágya és törekvése ténylegesen az, hogy dicsőséget adjunk Neki minden egyes napon, lényünk minden részével. Ő azokkal van, azokat támogatja, akik őszintén vágynak erre.
Az Ő oldalán találjuk meg az igazi szeretetet, kegyelmet, az ígéreteket, a megbékélést Istennel, önmagunkkal és embertársainkkal, a folyamatos gondviselést és a Szentlélek áldó jelenlétét.
Bennünk viszont ott kell legyen az elhatározás, a vágy, a taníthatóság, a hit.
Ezáltal, Isten oldalán, a szívünk egy szentéllyé változhat, ahol az Istennel való közösségünk töretlen és folyamatos.
Ezáltal megtapasztalhatod, hogy szívedből miként emelkedik fel Isten dicsőítése folyamatosan.
Hol találkozhatunk Istennel? Életünk csendjében vagy életünk viharaiban?
Egyénenként változó lehet. Viszont az bizonyos, hogy Isten szeretné, hogy igazán dicsőséget adjunk Neki életünkkel.
Nem azt szeretné, hogy a világgal keveredjünk és a világ véleményét tegyük magunkévá, hanem azt szeretné Isten, hogy az odafelvalókat keressük és az odafelvalókkal törődjünk.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert ma is megtalálható vagy. Vannak emberek akik a csendben meghallják a hangod és engednek a Szentlelked átváltoztató közösségének. Mások az élet viharaiban, viszontagságaiban menekülnek csak Hozzád. Bárhogy is legyen, könyörülj rajtunk, hogy vágyjunk dicsőséget adni egyedül Neked tetteinkkel, szavainkkal, életünkkel. Krisztus nevében, Ámen.

2019. szeptember 2., hétfő

A valódi olcsó utánzatai!

Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat.
Korintusiakhoz írt második levél 10. rész 12. vers



Manapság Internetes piacokon hihetetlenül jó ajánlatokra bukkanhatunk. Látszólag megvásárolhatunk egy telefonkészüléket aminek a reális ára 300-400 ezer forint, 10 ezer forintért is.
Első ránézésre pontosan ugyanolyan, mint a drágábbik változat, de kézhez kapva, hamar rádöbbenünk, hogy egy utánzat. Semmit sem tud abból, amit eredeti társa. Csak a látszatért fizettünk.
Amint az tapasztalható, a lelki színvonal napjainkban nagyon alacsony lett.
Addig méregettük önmagunkat önmagunkhoz, esetleg másokhoz, amíg kihalt belőlünk teljesen a vágy, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk.
Alapvető keresztény értékek vesztek, vesznek el azért, mert olyan gyakorlatoknak adtunk helyet a keresztény közösségekben, amelyek teljesen ellentétesek a Szentírásból kapott kinyilatkoztatással, ez pedig mélyen rombolja a keresztyének egyéni életét is.
Ebből fakadóan ma arra törekszenek keresztények, hogy a világot, az Istent nem ismerő emberek gyakorlatát utánozzák, arra törekszenek, hogy a többséggel egyetértésben haladjanak előre, népszerűségre vágynak, miközben maguk állítanak elő önmaguk számára mesterkélt örömöket, hogy ezzel helyettesítsék az Úrban való örömet, ezzel egy időben egy olcsó és mesterséges "erő" birtokába jutottak, hogy azzal helyettesítsék a Szentlélek erejét.
Ma égő csipkebokor helyett csak "szentjánosbogarunk" van, a Pünkösdkor leszállt Szentlelket pedig sziporkázó személyiségekkel helyettesítettük.
A Szentlélek, akit Krisztus az Igazság Lelkének nevez, nem azért jött a világunkba, hogy céltalanul bolyongjon a földön.
Ma is ott találkozhatunk Vele, ahol Isten gyermekei egybegyűlnek, és segíti az övéit a Krisztus személyéről és beszédéről szóló bizonyságtételben.


IMA: Istenünk segíts, hogy nem önmagunkhoz, vagy más emberekhez mérjük magunkat, hogy hamis békességünk legyen. Segíts minket kegyelmed által élni, járni, cselekedni. Krisztus nevében az Igazit add nekünk. Ámen.










Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...