2018. augusztus 4., szombat

Isten felkészít, hogy végigfusd a versenypályád!



De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.
Ézsaiás 40:31

Isten általában megszokottnak tűnő élethelyzeteken keresztül tanít minket. Ahogyan egy anyuka keze erősödik, miközben egyik karjában a gyermekével végzi a napi teendőit, úgy edződünk meg mi is különböző élethelyzetekben.
Sokszor, túl sokszor könyörgünk azért, hogy Isten könnyítsen élethelyzetünkön, körülményeinken. Ő azonban nem teszi. Miért nem? Mert szeretne minden nap felkészíteni bennünket arra, hogy egy még nagyobb akadályon keresztülvihessen amikor eljön a megfelelő idő.
Isten szeretne nagyobb vállakat adni neked, hogy elhordozhasd a nagyobb terheket. Nagyobb erőt, hogy a nagyobb akadályokkal megbirkózzunk.
Elfáradhatnak azok is akik az Úrban bíznak?
Természetesen. De erejük megújul...
Ha azon az úton járunk, amin Isten szeretne vezetni minket, mindig megújul az erőnk. Ameddig a saját erőnkből küzdünk érezzük úgy, hogy az akadályok túl nagyon, de ha teret adunk Istennek akkor repülünk, futunk, járunk az Isten által kijelölt úton és a legvégén majd átszakítjuk a célszalagot.
És ki fog várni ránk a célszalagon túl?
Az aki egész életünkön át hordozott. Az aki a vérét adta, hogy végigfuthassuk az Ő erejével, az előttünk levő pályát. Az Aki kifizette az árát a győzelmünknek. Vele fogunk uralkodni örökké. Tehát ne add fel kedves olvasóm! Bármilyen szakaszban is vagy éppen! Ha úgy érzed, hogy kicsit túlhajszoltad magad ( mint ahogy én éreztem néhány hete), tarts pihenőt, táplálkozz Isten beszédével és új erőre kapva menj tovább az Isten által kijelölt úton. A halál már legyőzött ellenség. Isten kegyelméből bízom benne, hogy a célvonalnál találkozunk. Nemcsak egymással, hanem Vele is.
Tencut Zoltán

IMA: Atyám, köszönöm neked, hogy megváltottál Krisztus által. Köszönöm, hogy hordoztál amikor halott voltam a bűneim és lázadásom miatt a számodra. Köszönöm, hogy megszólítottál, és, hogy nap, mint nap az előttem levő próbákkal készítesz arra, hogy a mennyei célba érjek és elvegyem a koronám. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 3., péntek

VÁLTOZTASD MEG A GONDOLKODÁSOD, BESZÉDED, CSELEKEDETEID!

Ne alkalmazkodjatok a jelenlegi korszak életformájához! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és így gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek képesek megérteni és elfogadni, amit Isten akar: ami jó, ami neki tetszik, és ami tökéletes. Ezekre igyekezzetek!
Rómaiakhoz írt levél 12. rész 2. vers

Vannak azok az emberek, akik mindenkit hibáztatnak, csak önmagukat nem azért, ahol éppen tartanak.
Semmi sem fog megváltozni ameddig csak üldögélünk és várunk. Isten nem fog onnan ahol épp most vagyunk "odavarázsolni" ahol lenni szeretnénk jelen pillanatban.
Előbb meg kell tennünk a szükséges lépéseket.
Első lépés, hogy megújítjuk a mi egész gondolkodásmódunkat azáltal, hogy átitatjuk Isten beszédével az elménket.
Ha életed nagy részében helytelen volt a gondolkodásmódod ne várd, hogy egyik napról a másikra meg fog változni csak azért, mert éppen most érzed az "inspirációt."
Szükséges, hogy engedd Istent újraprogramozni az elméd, és dolgozz azon, hogy megtudd Isten hogyan gondolkodik, vélekedik az élet dolgairól. Kutasd az Ő szavát. Minden az elméből indul ki.

A második lépés megváltoztatni a beszédünket. Szoktál pozitív dolgokat mondani? Istennek élettel teljes, pozitív beszéde pozitív cselekedetekre fog téged ösztönözni. Ez pedig gyümölcsöző életet fog eredményezni.

A harmadik lépés, hogy megváltoztatod a cselekedeteidet. Őrültség ugyanazokat a hibás szokásokat ismételni és közben imádkozni a változásért és a gyarapodásért.
Lásd meg azokat a cselekedeteket életedben amik gyümölcstelenek, nem működnek, és változtass, cseréld le őket gyümölcsöző szokásokra, cselekedetekre.
A Biblia világos...
"Még egy kis alvás, egy kis szunnyadás, összetett kézzel fekvés:
így tör rád a szegénység, mint útonálló, és a szűkölködés, mint egy fegyveres ember." Példabeszédek 6:10-11"

"Szegénység és gyalázat éri azt, aki megveti az intést, de tisztelik azt, aki megfogadja a feddést."
Példabeszédek 13:18

" Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut." Példabeszédek 14:23

"A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut." Példabeszédek 21:5

"Aki műveli a földjét, annak elég kenyér jut, de aki hiábavalóságokat hajhász, annak szegénység jut."
Példabeszédek 28:19

IMA: Istenem köszönöm, hogy felfedted ma számomra igazságod és megmutattad mi az amin változtatnom kell. Istenem vállalom a felelősséget azért ahol most tartok. Elhatározom ma, hogy változtatok a gondolkodásomon, beszédemen és cselekedeteimen. Segíts gyakorlati lépéseket tenni az elmém megújulása érdekében, a Szavad befogadása érdekében. Az vagyok akinek Te látsz engem és meg tudom tenni azt, amire Te erőt adsz. Krisztus nevében, Ámen.
KÉRLEK TÁMOGASD A SZOLGÁLATOM EGY MEGOSZTÁSSAL!

2018. augusztus 2., csütörtök

A BÜSZKESÉG A BUKÁS ELŐTT JÁR... 2. rész


TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!
Aki magát nagyobbnak tartja másoknál, az megaláztatik. Aki viszont megalázkodik Isten előtt, az felemeltetik. Máté 23: 12 (Egyszerű Fordítás)
Isten tudja, hogy a büszkeség és a "felfújt hólyag" magatartás magatartás a vesztünket okozhatja nagyon rövid időn belül. Ezért szeretne megszabadítani minket ettől a nagy rizikófaktortól. Ennek, ahogyan az Isten szavában is látjuk, két módja van.
Egy temesvári hölgy (aki amúgy lelkész gyermek volt), eltökélte magában, hogy bejut egy bizonyos főiskolára.
Mivel nem készült kellőképpen, ezért nem jutott be a főiskolára. Ezért lázadt fel Isten ellen és összeállt a város egyik kulcsfigurájával az alvilágból.
Bulizott, drogozott, szórakozott, míg egy éjszaka a luxus autóban tivornyázva súlyos autóbalesetet szenvedtek.
A hölgy kómában volt az intenzíven, az orvosok nem reménykedtek abban, hogy valaha is felébred. Az egész ország összefogott imában a hölgyért.
Itt van az első módszer amit Isten használ. HA TE NEM AKARSZ MEGALÁZKODNI, AKKOR JÖNNEK ESZKÖZÖK AMIK SEGÍTENEK EBBEN.
Betegség, veszteségek, nehézségek, szenvedés, mert amikor felfuvalkodottak vagyunk, azzal lázadunk Isten ellen és az életünk elkezd lefele menni a leejtőn.
A hölgy hosszú idő után felébredt és azt mondta, hogy a kómában találkozott Krisztussal.
Azóta azzal tölti napjait, hogy járja az országot és a fiataloknak mondja el azt, hogy mit tett vele Isten.
A második, sokkal jobb módszer, ha mi alázkodunk meg Isten előtt.
Az igazi megalázkodás nem az, hogy addig hajlunk, amíg már önmagunknál is kisebbek vagyunk, hanem az, hogy egyenesen megállunk teljes magasságunkban valaki mellett, aki nagyobb tőlünk, és meglátjuk, hogy nagyságunk valójában nagyon kicsiny.
Ekkor jön Isten, és jó szülőhöz híven felemel minket és keblére szorít.
Aki viszont nem hajlik az Isten fenyítésére, menthetetlenül elvész. A legfélelmetesebb állapot az, amikor az ember semmiből sem akar okulni, még abból sem, amikor Isten keze ránehezedik. Az ilyen embert végül hagyja Isten, hogy végig menjen a pusztulás leejtőjén, amihez ragaszkodott.
Alázzuk meg magunkat ma Isten színe előtt, hogy felemeljen és felmagasztaljon minket, mint a megtérő tékozló fiút.
IMA: Atyánk, ne hagyj minket elveszni a gőgösségünk miatt. Segíts levetkőzni minden büszkeséget, akaratosságot, lázadást, és meglátni, hogy Te mindig a javunkat akarod munkálni. Köszönjük, hogy szeretsz minket, és meg akarsz menteni, ha kell fegyelmezel is ezért. Segíts megalázkodni és alázatban járni Előtted. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 1., szerda

A büszkeség a bukás előtt jár... 1. rész

Az isteni szeretet...nem büszke.
1 Korintus 13:4 (Egyszerű fordítás)

Az egyik újság karikaturistája egyszer azzal szórakozott, hogy táviratot küldött húsz ismerősének, akiket találomra választott ki. Mindegyik táviratában csak ez az egy szó szerepelt: “Gratulálok!” A karikaturista szerint egyik barátja sem tett valami különöset akkoriban, amiért gratulálni kellett volna nekik. Mégis valamennyien annyira hízelgőnek tekintették a gratulációt, hogy mind a húszan köszönőlevelet küldtek vissza, mintha valami gratulációra méltó tettet hajtottak volna végre.
Kedves olvasóm! Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy a büszkeség csapdájába essünk. Az ördög is tudja ezt és a ma olyan divatos filozófiák által próbál minket belesodorni a büszkeségbe, végső soron a bukásba.
Nézzünk meg néhány ilyen divatos hazugságot ma.
1. TE VAGY A LÉNYEG, CSAK TE LEGYÉL BOLDOG, TE ÉREZD JÓL MAGAD.
Az igazság az, hogy nem vagy a világ közepe és nem is leszel soha az. Ez pedig így van rendjén. A másik fontos gondolat ezzel kapcsolatban, hogy ha önző módon csak önmagaddal foglalkozol nem leszel sosem boldog, csak szánalmas és egyedül maradsz. Persze a legtöbb hasonló elvet valló ember nem mer szembenézni ezzel a ténnyel ezért, a környezetét okolja a boldogtalansága miatt.
Sok házasságot rúgtak már fel a büszkeség miatt, a nagyobb boldogság reményében, ma pedig ha megnézek néhány ilyen embert, a legtöbb nem is lehetne szánalmasabb, kilátástalanabb helyzetben. Miért? Mert a büszkeség a bukás előtt jár. Ha te is beleestél ebbe a csapdába, nem vagy egyedül kedves olvasóm.
2. AZT TEDD AMI NEKED ÖRÖMET OKOZ, MÁSOKRA NE LEGYÉL TEKINTETTEL, HISZEN EGY ÉLETED VAN.
New Yorkban egy feltűnően szép hölgy egy éjszakás kalandba bocsátkozott egy üzletemberrel. Amikor az üzletember reggel felébredt, a hölgy már sehol sem volt, csak egy felirat, rúzzsal a tükörre írva: " Isten hozott az AIDS-esek világában."
A biztos bukás felé vezető út, ha embereket a saját kis játékaidra használsz, miközben senki másra nem vagy tekintettel. Ez keresztény körökben ugyanúgy jelen lehet sajnos, mint a nagyvilági életben.
Ha keresztény üzletember vagy vigyázz, hogy mit teszel meg azért, hogy egy kis extra profithoz juss, mert az önzés és a büszkeség mindig a bukás előtt jár.
3. MINDEN SZEMÉLY AZ ÉLETEDBEN EGY BIZONYOS OKKAL VAN JELEN, ÉS HA KINŐTTED ŐKET, AKKOR TANULTÁL ÉS MEHETSZ TOVÁBB.
Ez egy olyan ördögi "igazság" ami miatt sáokak élete tönkrement már.
Isten is ad az életedbe embereket ( ha az Ő szolgálatában jársz), akik segítenek, tanítanak és egy idő után talán elválnak útjaitok. De ne legyenek illúzióid! Az ördög is hoz ilyen embereket akik által megpróbál tönkretenni.
Ha van olyan ember az életedbe aki alá akarja aknázni a házasságod, az Istennel való kapcsolatod, azonnal szakítsd meg vele a kapcsolatot. Járhatnak-e ketten egy úton úgy, hogy nem egyeznek meg?
Ha esetleg te vagy az az ember, aki úgy gondolod, hogy lábtörlőként használhatsz egyes embereket, majd eldobhatod őket, akkor térj meg. Ez nem azt bizonyítja, hogy érett ember vagy és kinőtted a kapcsolatot, hanem azt, hogy önző és kevély vagy. Ítéld el te a saját, magatartásod, hogy ne kelljen Istennek rád nehezítenie a kezét.



IMA : Istenem, annyi szépen becsomagolt hazugsággal próbál elbuktatni a gonosz. Segíts megkülönböztetni, leleplezni ezeket a hazugságokat és megalázni magam a Te igazságaid cselekvésére. Bocsásd meg minden múltbeli kevélységemet és emelj fel, óvj meg a bukástól.

2018. július 31., kedd

A SZERETETET NEM LEHET KIERŐLTETNI!

Őrizz engem, mint szemed fényét, rejts el szárnyaid árnyékába.
17. zsoltár 8. vers

Ha a szeretetre gondolsz, biztos vagyok benne, hogy te is természetes módon akarsz szeretni és nem úgy, hogy valaki kierőlteti belőled a szeretetet.
Lehet, hogy van olyan ember az életedben akiket szeretsz és szeretnéd, ha ő is szeretne téged, de nem talál viszonzásra a szereteted.

Ilyenkor talán arra gondolsz: " Rá tudom venni őket, hogy szeressenek. Tudok olyanná válni, amilyennek ők szeretnének látni. Meg tudom változtatni a munkahelyem, a hajam színét, végeztethetek plasztikai műtétet, viselkedhetek úgy, ahogyan az nekik tetszik. Szeretni fognak, csak..."
Nem kell megváltoztatnod magad ahhoz, hogy szeretve légy.
Ha Isten úgy szeret ahogy vagy, csak olyan embereket fog küldeni az életedbe, akik szintén elfogadnak és szeretnek úgy ahogy vagy.
A szívből jövő igazi szeretet elfogad olyannak amilyen vagy.
Ha álarcot kell viselned ahhoz, hogy megszerezd mások szeretetét, egész életedben hordhatod az álarcot ahhoz, hogy meg is tartsd ezeknek az embereknek a "szeretetét".
A szeretet kényszer és manipuláció nélkül az igazi.
Bízd magad Isten tökéletes szeretetének szimfóniájára.
Ő csak olyan dolgokat enged az életedbe, amikkel meg tudsz birkózni.
Nem fogsz mindenkinek tetszeni, ha Isten szeretetében jársz, de Isten biztosan szeret és elfogad.
Ha Istent szereted, ő minden helyzetben és minden időben szeretni fog.Ő levette a főpapi ruháját és téged felöltöztetett a megigazulás fehér ruhájába.
Sosem tudod teljesen kiaknázni Isten irántad megnyilvánuló szeretetét. Lázadsz még ellene? Vagy már benne élsz ebben a szeretetben?

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a szívemhez szóltál. Tudom, hogy szeretsz engem. Segíts mélyebben megtapasztalnom szereteted. Segíts legyőzni minden bennem rejlő félelmet és minden helytelen meglátást önmagammal szemben. Köszönöm, hogy igazi szeretetet akarsz adni. Krisztus nevében, Ámen.


2018. július 29., vasárnap

Az Isten ad neked erőt a gyarapodáshoz!


Hanem gondolj arra, hogy Istened, az ÚR ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is.
5 Mózes 8:18

Kérlek vess egy pillantást most a kezeidre. Azokra a kezekre, amelyeknek Isten erőt adott, hogy alkosson, dolgozzon, termeljen.
Ezeket a kezeket hatalmazta fel Isten, hogy gazdagítsanak téged.
Talán te is egy vagy azon emberek közül, akik mindig külső forrásból várják az anyagi fellendülést.
Nézz önmagadba. Mit tehetsz te a fellendülés érdekében?
Milyen adottságokat, képességeket, ötleteket helyezett el Isten benned, melyek segítségével jobbá teheted a világot?
Erőt kaptál Isten gyermekeként, hogy imádkozz a betegekért, hirdesd Isten hatalmas szavát, az evangéliumot és tanítvánnyá tégy minden népeket.
Tudtad, hogy Isten erejének egyik jellemzője a kreativitás?
Talán pontosan téged akar felhasználni, hogy mások életét jobbá tedd, munkahelyeket hozz létre, és mutass egy könnyebb módszert aminek segítségével el lehet érni egy bizonyos célt.
Ne azt nézd, hogy mások mit tehetnek érted. Keresd azt, hogy te hogyan segíthetsz másokat.
Ne várd, hogy mások oldják meg életed kérdéseit. Gondolkozz azon, hogy te hogyan lehetsz mások segítségére. Milyen szükség betöltésében lehetsz eszköz?
Isten azért ad vállalkozói szellemet, hogy egy nálad nagyobb célt szolgálj vele. Fogadd el az Ő erejét melynek segítségével jólétet hozhatsz létre, majd indulj és cselekedj.

IMA: Istenem, dicsérlek minden adottságért amit adtál nekem.
Segíts megerősíteni kezeimet, hogy átvehessem mindazt a jólétet, amit nekem szántál. Krisztus nevében, Ámen

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...