2019. február 2., szombat

HISZEK!

Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!
Márk evangéliuma 9. rész 24. vers


Ebben a rövid mondatban, látszólag ellentmondást találhatunk. Először is azt válaszolja az ember akit Krisztus számon kér a hite felől, hogy hisz.
Majd hozzáteszi azt is, hogy Krisztus segítsen a hitetlenségében.
Bizonyos mértékű hittel rendelkezett ez az ember, de nem tudta, hogy elég-e ahhoz, hogy Krisztus cselekedjen és meggyógyítsa a hite láttán a gyermekét.
Tudta, hogy az ő mércéje és az Isten mércéje nem egy és ugyanaz.
Ó milyen magabiztos "keresztények" lettünk a 21. században.
Jön az Isten Szentlelke, hogy kinyilatkoztassa a valós helyzetünket, hogy kínálja nekünk az örök élet ajándékát, a megszentelődést, mi pedig védekezni kezdtünk:
" Nekem is megvan a saját hitem. Én is hiszem, hogy Isten létezik."
Ha hisszük, hogy Isten létezik, jól tesszük. Ezzel viszont csak a démonokkal egy szintre kerültünk. A démonok is hiszik, tudják, hogy Isten létezik és félnek Istentől, mert tisztában vannak vele, hogy micsoda hatalommal rendelkezik.
Ezt tekintve, azzal, hogy hiszünk Isten létezésében, még nem vagyunk egyenlő szinten a démonokkal, mert könnyen lehet, hogy nem ismerjük az Isten valódi hatalmát.
Mennyi hit elegendő? Krisztus szerint már egy mustármagnyi ( a legkisebb mag a világon), elegendő ahhoz, hogy a hegyek megmozduljanak, a fák tövestől kiszakadjanak. Micsoda erő van az Isten Fiában, Krisztusban vetett hitnek. Egy cseppnél is kevesebb képes megmozgatni a világot.
Ugyanakkor a hit Isten ajándéka. Ezért jogos a kérés, hogy Isten legyen segítségül, hogy a hitetlenség helyét a hit vegye át. Ha egy mustármagnyi a hitetlenség bennünk, akkor is szoruljon ki és vegye át a helyét a hit.
A Krisztusban vetett igazi hit látszik. Új életben nyilvánul meg. Az őszinte bűnbánat utáni békességben, ami a teljes bűnbocsánat eredménye. Tehát Isten szemében, Krisztus által szentek vagyunk hit által.
Másodszor, a Krisztusban vetett hit által, a Szentlélek ereje megnyilvánul bennünk, új természet részesei lettünk, tehát cselekedjük a jót. Nem azt ami szerintünk jó.
Vannak emberek akik szerint a csalás jó, mert anyagi haszonnal jár.
A házasságtörés, paráznaság jó, hiszen a szeretet és élvezet ellen senkinek sem lehet kifogása.
Az Újjászületett ember azt cselekszi, amit Isten tart jónak.
Nem azért mert emiatt üdvözül, azért mert új természet részese, és azt szereti amit Isten.


IMA: Istenem, szükségem van Rád. A kicsinyke hitem is a Te ajándékod, de még szilárdabb akarok lenni. Még inkább növekedni akarok, erősödni akarok Tebenned. Könyörülj rajtam. Bocsásd meg minden hitetlenségemet. Szeretnék élő hitben járni. Krisztus nevében, Ámen.

2019. február 1., péntek

A NYELVBEN LAKOZÓ ERŐ!

Van akinek a fecsegése, olyan, mint a tőrdöfés, a bölcsek nyelve pedig gyógyít.
Példabeszédek könyve 12. rész 18. vers


A zabolátlan nyelv a világ leghalálosabb fegyverei közé tartozik. A szentségtelen, pletykás, gonosz nyelv beszennyezheti Krisztus gyülekezetét.
Ha valaki Istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg a nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az Istentisztelete hiábavaló.
Borzasztó! Nem okoz gondot nekik, hogy pletykákat hallgassanak és adjanak tovább, ostoba fecsegéssel legyenek jelen a gyülekezetben, munkahelyen. Nem félnem gonosz dolgokat szólni az Isten felkentje ellen.
Másodszor, amit kimondasz a nyelveddel az azt mutatja meg, hogy mi van a szívedben.
Jézus mondja: " Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok?
Máté 12:34
Laza, figyelmetlen és gonosz beszéd ömlik egy tisztátalan szívből.
Ha rosszindulatúan beszélek valakiről, ha felemelem a hangom a családomra, ha átkot mondok csak egy szóval is, tegyem fel a kérdést, hogy milyen tisztátalan dolog bújik meg a szívemben, amivel még nem foglalkoztam?
Vajon a forrás, ugyan abból a nyílásból csörgedezhet-e édest és keserűt? Jakab 3:11
Ha megbánjuk meggondolatlan szavainkat, ha jövünk az Úr elé, hogy felfedje micsoda irigység, telhetetlenség, nagyravágyás gyökere van még bennünk amit még nem gyomláltunk ki, akkor Ő megbocsát.
Szentlelke által figyelmeztet. Ha figyelmeztet, ha kell a mondat közepén hagyd abba és mondd: Ezt nem folytatom, ez pletyka.
Mi nem szelídíthetjük meg a nyelvünket, de a Szentlélek igen, ha teljes megbánásra jutunk.
Talán nincs rossz szándékod, de ez mit sem számít, mert a szádból egy szikra elindult, és minden lángra kapott, a nyelved tüze pedig irányíthatatlanul pusztít.
Menjünk közelebb Istenhez, ahogyan Ézsaiás próféta tette, és fel fogunk kiáltani:
" Jajj nékem, elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok."
(Ézsaiás 6:5)


IMA: Istenem, tiszta szívre, nyelvre van szükségem. Te fogsz megtisztítani minket, te törlöd el a múltat, Te teszed azt újjá, ha megalázzuk magunkat Te előtted.
Te tudsz eltávolítani mindent belőlünk, ami nem Hozzád hasonló. Te tudsz megigazítani minket, tisztává tenni minket. Krisztus nevében, Ámen.




2019. január 31., csütörtök

ANNAK ÖRÜLJETEK...

...Inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a Mennyben.
Lukács evangéliuma 10. rész 20. vers

Tartsunk ma önvizsgálatot. Miből fakad az örömünk? A tanítványok rácsodálkoztak arra, hogy az ördögök is engednek nekik. Abba a tévedésbe estek, hogy a saját teljesítményükként, eredményükként értékelték az Isten bennük munkálkodó kegyelmét és hatalmát.
Ismerős? Történt már velünk, hogy a saját jónak kimagaslónak vélt teljesítményünk örömre fakasztott minket? Esetleg szomorúak lettünk amikor a dolgok egyáltalán nem jól sikerültek egy napon?
Velem esett már meg mindkettő.
Isten ma azt üzeni nekünk, hogy ha csodálatos dolgokat visz véghez életünkben, vagy mások életében általunk, mindig tudjuk, hogy az Övé a dicsőség és nem a mienk.
Amikor pedig valamilyen területen csődöt mondunk, akkor is Hozzá meneküljünk és tudjuk, hogy a mi üdvösségünk kegyelemből van, hit által.
Minket arra hív Isten, hogy teljes szívből törekedjünk járni vele. Ha elesünk, keljünk fel, poroljuk le magunkat és vegyük észre, hogy az esés után is egy lépéssel előrébb vagyunk. Menjünk tovább a mennyei cél felé. Ott vár minket az örök dicsőség.
Ha pedig a vizen járunk, akkor ne kezdjünk el tapsikolni, mint a kisgyerekek, mert akkor Krisztusról önmagunkra fordítunk figyelmet, és az elbizakodottság mindig a bukás előtt jár.
Hamar meg fogjuk tapasztalni, hogy süllyedünk.
Ó bárcsak tudnánk, hinnénk, látnánk micsoda nagy ajándék az, hogy a nevünk fel van írva a Mennyben, az élet könyvében.
Ha tényleg megértenénk, átéreznénk ennek az ajándéknak a nagyságát, gazdagságát, örökkévalóságát, egész életünkben szökdelve dicsérnénk az Urat.
Legyintenénk a földi kis sikereinkre, és az Urat dicsőítenénk aki kegyelemből írta fel nevünket az élet könyvébe, Krisztus vére által.
Legyintenénk a fájdalmak láttán, próbák láttán és azt mondanánk magunknak ragyogó szemmel:
Semmiképpen sem összehasonlítható az az öröm, boldogság, dicsőség, fény, élet, békesség, nyugalom amit ez a kis szenvedés fog nekünk szerezni, ha nem dobjuk el Krisztusban vetett bizalmunkat. Halleluja!


Egyszerű vers a kegyelemről

Csodákat próbáltam:
arannyal, ezüsttel
hívtam a népeket,
jöjjenek énhozzám!
Hiába, hiába,
az arany nem kellett,
az ezüst nem kellett,
nem jöttek énhozzám.

Elmondtam naponta
tíz hegyi beszédet,
gyönyörű szavakat,
igéző szavakat,
hiába, hiába:
egy fül sem fülelte,
egy szív sem szívelte
a hegyi beszédet.

Tüzet is akartam
rakni az erdőben:
nyulacska ne fázzék,
őzike ne fázzék, -
hiába, hiába!
Gyújtófám kilobbant
és a tűz nem akart
gyúlni az erdőben.

...S egyszer csak maguktól
gyűlnek az emberek,
együgyű szavamtól
sírásra fakadnak,
ránéznem alig kell
s a tűz is felszökken, -
az Ur áll mögöttem.


Ima: Istenünk, Atyánk, légy dicsőítve mindenért. Olyan nagy öröm, hogy Benned élhetünk. Olyan nagy szeretet, hogy Krisztus értünk halt meg. Olyan drágák vagyunk szemeidben. Szeretnénk megérteni a Mennyben való örökségünk nagyságát, csodálatosságát, hogy a szívünk csordultig teljen meg minden körülmények között.
Látni szeretnénk hit szemeinkkel. Érints meg minket Istenünk. Krisztus nevében. Ámen.

2019. január 30., szerda

JÖVEVÉNY VAGY CSALÁDTAG?

Ó, Izrael reménysége, szabadítója a nyomorúság idején! Miért lennél olyan, mint az ország jövevénye, vagy mint a vándor, ki csak éjjelre tér be?
Jeremiás 14:8


Kicsoda számunkra Isten? Szinte hallom ahogy jönnek a szebbnél szebb szóvirágok, metaforák. Az Isten országa azonban nem beszédben áll, hanem erőben és cselekedetekben. A szavainknak akkor van súlya, ha életünkkel is alátámasztjuk őket. Különben csak nevetségessé válunk és hiteltelenné.
Istenünk valóban a népek reménysége és szabadítója. Ez tény.
Az is tény, hogy napjainkban is sok nép csak vendégségbe szeretné behívni Istent, csak vendégségben szeretne lenni Istennél. A vendég csak ideiglenesen van nálunk. Nincs ott, hogy lássa az összképet az életünkről. A kínosabb területeket is, azokat a részeket amikről nem szeretünk beszélni, amiket besöprünk a szőnyeg alá. Nem látja mit vásárolunk, mivel töltjük az időnk nagy részét, milyen gondolataink vannak és milyen megoldásaink az életünk ügyes bajos dolgaiban. Így az a "veszély" sem fenyeget, hogy beleszóljon az életünkbe.
Másodszor, a vendég ajándékot hoz. Hányszor vártuk, várjuk Őt pontosan ezért?
Egy kis pénzt, autót, egészséget, sikeres üzletet, hírnevet, zökkenőmentes házasságot, engedelmes gyerekeket, jó munkahelyet, tiszteletet, egészséget stb. stb.
A mai fogyasztói társadalomban az elvárásaink végtelenek.
Aztán amikor Isten a valódi és örökkévaló ajándékot, az örök élet ajándékát akarja átadni nekünk, akkor "földhöz vágjuk", mint a hisztis kisgyerek, mert nem azt adja nekünk Isten amit mi kigondoltunk. Talán még jelenetet is rendezünk, toporzékolunk is egy jót:
Isten miért nem gyógyít meg? Miért nem ad több pénzt? Miért? Miért? Azért, mert ha Isten csak vendég akkor átkozottá tesszük magunkat.
Az áldás Isten állandó jelenléte, vezetése, támogatása életünkben.
Isten örök életet akar adni nekünk, Krisztus áldozta ezért. Ez az igazi ajándék amire szükségünk van. Isten szeretné betölteni az űrt, a szükséget életünkben, amit csak Ő tölthet be.
Nem egy új szerelem, nem egy nagy köteg pénz, nem még több vállveregetés, hízelgés.
Isten velünk szeretne lakni. Vágysz erre? Ha nem, akkor hogy mondhatod, hogy szeretnél áldott életet?
Isten családjába kerülve hit és Szentlélek által, Isten átformál minket. A családi életünk, a pénzügyeink, a munkahelyünk, mindenütt velünk lesz és mindent átformál az Ő dicsőségére.
Ezzel pedig szűkölködőből, nyüszítő koldusból gazdaggá formál minket.
Akkor fogjuk meggyőződésből, örömmel mondani:
" Ó, Izrael reménysége, szabadítója a nyomorúság idején! Az én reménységemmé és szabadítómmá is lett.
Tencut Zoltán


IMA: Áldunk és magasztalunk Istenünk, hogy testet öltöttél Krisztusban és velünk laktál, sorsközösséget vállaltál velünk, hogy mi a Te családodba kerüljünk.
Szeretnénk Úrrá tenni téged életünk minden területet felett. Mindent át akarunk adni Neked magunkból. Mindig Veled szeretnénk élni. Benned és Te bennünk. Te vagy egyedüli reménységünk és szabadítónk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. január 29., kedd

ÖRÜLJETEK AZ ÚRBAN!

ÖRÜLJETEK AZ ÚRBAN!
TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL! KÖSZÖNÖM!

Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom örüljetek.
Filippiekhez írt levél 4. rész 4. vers

Kedves olvasó! Pál apostol egy rideg, nyirkos börtön falai között írta ezeket a bátorító sorokat. Magányosan van ott, úgy, hogy tudja semmi rosszat nem követett el. Mégsem panaszlevelet ír a gyülekezetnek, hanem örömre buzdít.
Isten akarata az, hogy Benne mindenkor örüljünk.
Nagy különbség van azonban keresztény ember és ember között.
Hány ember van akinek átlag feletti jövedelme van, sok milliós csili-vili autója, szép családja, és ömlik a panasz belőle? Semmi okot sem talál az örömre.
Mások pedig egy ütött kopott autónak is tudnak örülni, Isten gondviselését látni benne és könnyek között hálát adni érte.
Lehetséges mindenkor örülni? Csak az Úrban!
Nagy örömöm telik az ÚRban, víg örömre indít Istenem, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, az igazság palástját terítette rám, mint vőlegényre, ki fölteszi fejdíszét, mint menyasszonyra, ki fölrakja ékszereit.
Ézsaiás 61:10
Annyira boldog vagyok, hogy én magam is tapasztaltam, tapasztalom ezt az örömöt.
Milyen érdemem volt, hogy Isten lehajolt hozzám? Megérintett, újjá szült és örökösévé tett?
Milyen érdemem volt ami miatt Isten a családjába fogadott? Semmi.
Mert ezt mondja róla Dávid: Láttam az Urat magam előtt mindenkor, mert jobbom felől van, hogy meg ne inogjak.
Azért vidult fel a szívem, és ujjongott fel a nyelvem, még testem is reménységben fog nyugodni,
mert nem hagyod lelkemet a halottak birodalmában, azt sem engeded, hogy Szented elmúlást lásson.
Megismertetted velem az élet útjait, betöltesz engem örvendezéssel a te orcád előtt.
Apostolok cselekedetei 2. rész 25-28-ig.
Minden okunk megvan az örömre. Akkor is, ha nélkülözünk, akkor is ha betegek vagyunk, veszteségek érnek minket, még akkor is ha a halál völgyén megyünk át. Hiszen az örökkévalóságba tartunk, Isten örököseiként, megváltottaiként. Életünk legjobb része még ezután következik.
Milyen édes, áldott öröm ez!

IMA: Istenünk méltó vagy, hogy adjunk neked tiszteletet, dicséretet, áldást, mert megölettél és megváltottál minket drága véreden. Köszönjük, hogy ma is mindenkit befogadsz aki hittel Krisztushoz jön. Segíts nekünk Benned örülni, Rád nézni és ne a körülményeinkre. Krisztus nevében, Ámen.




2019. január 28., hétfő

HÁLÁT ADOK! KÁRÁSZ IZABELLA VERSE

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” I. Thess. 5 : 16.


Hálát adok azokért
A titkon mondott imádságokért,
Amiket az Ige diadaláért küldtek…
Hálát adok azokért
A titkon épült oltárokért,
Amik viharok fergetegében le nem dűltek.
Hálát adok azokért,
Akik megtartották a hitet.
A népért,
Amely éretted küzdelemre ment,
A békéért,
Amiben könnyű lett a kereszt.
A háláért,
Aminek hangja, szava nincs!
…Az igáért,
Amelyik könnyű és jó bilincs.
Hálát adok,
Mert szépség van a szavak mögött,
mert szép a lélek,
Amikor megnyugszik két kezed között,
Hálát adok,
Bár erre nem vagyok érdemes.
Hálát adok,
Mert megszentelted szövetségedet.
– Uram! Ma szép, ma jó, ma szent a lélek szava
Mert benne cseng a hála diadala,
Mert benne cseng az örök felmagasztalás,
Dicsőség Istennek és hálaadás!


IMA: Istenem, szeretnék mindenkor hálás lenni. Adj nyitott szívet, szemet, hogy észrevegyem mennyi áldást adtál, adsz nekem. Bocsáss meg a sok elégedetlenkedésért. Krisztus nevében, Ámen.


https://www.goood.hu/gyujtes-9z9jao2pat?fbclid=IwAR2mayeQdP4XzA-bIm9gpSJ0gHD-45klBEJg_velhOEuhmnGjyyha4Y6Stg

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...