2019. február 1., péntek

A NYELVBEN LAKOZÓ ERŐ!

Van akinek a fecsegése, olyan, mint a tőrdöfés, a bölcsek nyelve pedig gyógyít.
Példabeszédek könyve 12. rész 18. vers


A zabolátlan nyelv a világ leghalálosabb fegyverei közé tartozik. A szentségtelen, pletykás, gonosz nyelv beszennyezheti Krisztus gyülekezetét.
Ha valaki Istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg a nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az Istentisztelete hiábavaló.
Borzasztó! Nem okoz gondot nekik, hogy pletykákat hallgassanak és adjanak tovább, ostoba fecsegéssel legyenek jelen a gyülekezetben, munkahelyen. Nem félnem gonosz dolgokat szólni az Isten felkentje ellen.
Másodszor, amit kimondasz a nyelveddel az azt mutatja meg, hogy mi van a szívedben.
Jézus mondja: " Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok?
Máté 12:34
Laza, figyelmetlen és gonosz beszéd ömlik egy tisztátalan szívből.
Ha rosszindulatúan beszélek valakiről, ha felemelem a hangom a családomra, ha átkot mondok csak egy szóval is, tegyem fel a kérdést, hogy milyen tisztátalan dolog bújik meg a szívemben, amivel még nem foglalkoztam?
Vajon a forrás, ugyan abból a nyílásból csörgedezhet-e édest és keserűt? Jakab 3:11
Ha megbánjuk meggondolatlan szavainkat, ha jövünk az Úr elé, hogy felfedje micsoda irigység, telhetetlenség, nagyravágyás gyökere van még bennünk amit még nem gyomláltunk ki, akkor Ő megbocsát.
Szentlelke által figyelmeztet. Ha figyelmeztet, ha kell a mondat közepén hagyd abba és mondd: Ezt nem folytatom, ez pletyka.
Mi nem szelídíthetjük meg a nyelvünket, de a Szentlélek igen, ha teljes megbánásra jutunk.
Talán nincs rossz szándékod, de ez mit sem számít, mert a szádból egy szikra elindult, és minden lángra kapott, a nyelved tüze pedig irányíthatatlanul pusztít.
Menjünk közelebb Istenhez, ahogyan Ézsaiás próféta tette, és fel fogunk kiáltani:
" Jajj nékem, elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok."
(Ézsaiás 6:5)


IMA: Istenem, tiszta szívre, nyelvre van szükségem. Te fogsz megtisztítani minket, te törlöd el a múltat, Te teszed azt újjá, ha megalázzuk magunkat Te előtted.
Te tudsz eltávolítani mindent belőlünk, ami nem Hozzád hasonló. Te tudsz megigazítani minket, tisztává tenni minket. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...