2019. július 20., szombat

Hogyan döntesz?

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek a földjén laktok. De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!
Erre válaszolt a nép, és ezt mondta: Távol legyen tőlünk, hogy elhagyjuk az URat, és más isteneket szolgáljunk!
Józsué könyve 24. rész 16-17. vers



Isten, az Ő Szentlelke által egy "szikrát" helyezhet el a szívünkbe. Ez a "szikra" segít abban, hogy egy ember belássa saját bűnösségét, vágyakozás ébredjen a szívében Isten iránt.
Ez a "szikra" még nem üdvözít, de irányt mutat az ember számára, hogy megtalálhassa Krisztust, aki által üdvözülhet.
Miért van az, hogy egyes emberek sosem veszik tudomásul, hogy Isten ezt a "szikrát" az ő szívükbe is belehelyezte?
Talán saját szemükben és embertársaik szemében is jó embernek, szomszédnak, barátnak látják önmagukat.
Emiatt nem jutnak őszinte bűnbánatra és nem érzékelik azt sem, hogy mennyire szükségük van Isten megmentő kegyelmére.
Amellett, hogy Isten munkálkodik az Ő Szentlelke által és adja a "szikrát", Isten szabad döntési joggal ruházta fel az embert.
Isten nem robotoknak teremtett minket, hanem saját képére és hasonlatosságára, és a képességgel, hogy önálló döntéseket hozzunk.
Mióta az első emberpár vétkezett, az emberiség szembefordult Istennel.
Azóta azonban minden ember saját maga hozhatja meg a döntéseit a földi életben és saját maga választhat milyen úton jár és kivel, kikkel lép szövetségre.
Az az igazi boldogság, amikor átéljük a mi akaratunk egybeolvadását Isten akaratával. Ekkor fogunk tökéletes harmóniában élni. Azért, hogy ez megtörténhessen, Krisztus meghalt és feltámadott.
Döntsünk tehát ma és ahhoz méltóan éljünk és döntsünk minden egyes napon.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy az üdvösség egyrészt a Te Szentlelked munkája, de azt is tudjuk, hogy a mi felelősségünk is, hogy úgy döntünk elfogadjuk a Te kegyelmedet és ingyen ajándékodat, az örök életet, vagy elutasítjuk azt. Segíts, hogy helyesen döntsünk és alávessük magunkat akaratodnak, hogy élhessünk és boldogok legyünk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 19., péntek

MA

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 6. vers



Holnap talán az ajkam néma.
Hogy ne maradjak
szerető szóval
senki adósa;
úgy szóljak még ma.
Holnap talán merev a lábam.
Segíts, Megváltóm,
hűséges szívvel
szüntelen veled
járni a mában.
Holnap talán karom se mozdul.
Ma szent örömmel
úgy tegye dolgát,
mint a Te szolgád
itt s a síron túl.
Holnap tán a szívem is hallgat.
De ma hirdesse
minden verése:
Áldom, Megváltóm,
mentő hatalmad.
A tegnapot befödte véred.
Tied a holnap.
Nekem csak mám van.
Segíts hűséggel
ebben a mában szolgálni néked!
(Túrmezei Erzsébet, Ma!)


IMA: Istenünk, szeretnénk még ma a Te dicsőségedre élni. Köszönjük, hogy támogatsz minket ebben, mint szerető Atyánk. Köszönjük, hogy az üdvösségünk nem a jó cselekedeteink következménye, hiszen azt Krisztus már kifizette, megszerezte nekünk. A jó cselekedetek csak a Szentlélekkel teljes életünk következményei. Segíts, hogy ezt sose feledjük. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 18., csütörtök

Vissza a felüdítő Forráshoz!

Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni.
Jakab levele 4. rész 3. vers



Kedves olvasóm! Éppen itt az ideje, hogy visszatérjünk a régi forráshoz. Ehhez természetesen fel kell ismernünk mennyire sivár a lelkünk, mennyire hideg és közömbös a szívünk.
El kell döntenünk ma, hogy megújítjuk az Isten iránti vágyunkat, hogy a Szentlélek által eljöhessen a felüdülés ideje és egyre inkább Krisztus képmására formálódhassunk.
Sok közösség akkor újult meg, amikor hajlandó volt újra kinyitni Isten éltető igéjét, a Bibliát és engedte, hogy a Biblia kibékítse őt az Atyával, Jézus Krisztus által.
Amikor keresztények felzúdulnak és egymás ellen gonosz dolgokat mondanak, tesznek, szükség van arra, hogy békességre találjanak.
Szükség van arra, hogy bevallják bűneiket és bocsánatot nyerjenek.
Isten Szentlelke tud érzékennyé tenni minket arra, hogy amikor vétkeztünk, azonnal vigyük bűneinket a kegyelem királyi székéhez.
Tanuljuk meg végre, hogy az Isten nevében véghezvitt cselekedeteink nem helyettesítik az imaközösséget.
Mikor kezdünk el végre imádkozni? Nem szertartásosan, hanem a Szentlélektől vezetve és szívből?
Mikor tudunk kimozdulni önmagunk imádatából?
Mikor tudunk végre jól kérni és jó dolgokat kérni Isten szerint is?
Akkor fog eljönni a felüdülés ideje.


IMA: Istenünk, szeretnénk megalázkodni előtted és levetkőzni minden önzőségünket. Nem akarunk a saját élvezeteinknek, jólétünknek hódolni. Szeretnénk az önmegtagadás útján járni és a Te nyomdokaidat követni. Bocsásd meg a helytelen indulatainkat, élvezeteinket, önzőségeinket és segíts minket Lélekben és igazságban imádkozni és élni. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 17., szerda

A megszentelődés maga a boldogság!

Mert meg van írva: "Élek én, így szól az Úr, bizony előttem fog meghajolni minden térd, és minden nyelv magasztalni fogja Istent."
Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.
Római levél 14. rész 11-12. vers



Sok ember becsapja magát azzal, hogy azt hiszi, szentségre törekvés nélkül is lehet boldog a keresztény életben.
A mai érzelmi keresztények tényleg fel tudják magukat mesterségesen hangolni valamiféle örömre azáltal, hogy bizonyos dallamokat hallgatnak, bizonyos szövegeket ismételgetnek addig ameddig szinte önkívületi állapotba kerülnek, de ez messze van az igazi boldogságtól és Krisztus követéstől.
A Sátán azt próbálja elhitetni a mai fiatalokkal, hogy nem lehetnek boldogok, ha a szentségre törekednek, hiszen a boldogságot a sok kis bűnös élvezetek adják.
Ezért vannak úgynevezett keresztények akik annyira élvezik a pletykálkodást, közben pedig részt vesznek a "dicsőítésben" is.
Fiatalok akik szinte repülni tudnának az örömtől egy-egy konferencián, majd pedig látjuk őket a paráznaság mocsarába süllyedni.
Az igazság az, hogy szentség nélkül nem lehet igazi boldogságról álmodni.
A mi dolgunk az, hogy cselekedjük Isten akaratát, a boldogságunkról Isten fog gondoskodni.
Kérjük az Istent, hogy sose adjon nekünk nagyobb örömöket, mint szentséget.
Kérjük az Istent, hogy Szentlelke által segítsen minket megszentelődni minden nap akkor is, ha boldognak, akkor is, ha boldogtalannak érezzük magunkat éppen.
Hidd el, hogy életed végén annyira leszel boldog, amennyire szent leszel Krisztus által. Addig pedig minden figyelmünket fordítsuk arra, hogy Istent szolgáljuk és Krisztushoz hasonlóvá váljunk.


IMA: Istenünk, az igazi boldogság a Veled való közösségnek a gyümölcse. Segíts, hogy Téged keressünk nap, mint nap és tudjuk, hogy a boldogságunk záloga Te vagy. Krisztus nevében, Ámen.




2019. július 16., kedd

Isten elég!

Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Ő az én Istenem, őt dicsőítem, atyám Istene, őt magasztalom.
Mózes második könyve 15. rész 2. vers



Ha úgy érzed magányos vagy ebben a rohanó világban, az még egy okkal több, hogy közeledj az Istenhez, aki megígérte, hogy gyermekeként sosem hagy magadra téged.
Isten tökéletesen jó és tökéletesen hűséges.
Sosem szegi meg a kötött szövetségét vagy az adott szavát.
Ő megígérte, hogy az Ő gyermekeit nem hagyja el, még akkor sem, ha az édesanya bizonyos esetekben elhagyja a gyermekét.
Hidd el, hogy nem Istenre és még valamire van szükséged. Egyedül Isten képes megszabadítani, megelégíteni, boldoggá tenni azáltal, hogy a lelkünkben levő űrt teljesen betölti.
Ezért fontos keresnünk először Isten országát és igazságát. A többiek mind ráadásul megadatnak nekünk.
Ha valaki nem tapasztalta meg az Isten jelenlétét, szabadítását, erejét, örömét és azt ahogyan betölti lelkünk minden szükségét, abban a tévedésben él és cselekszik, hogy előbb az anyagiak, másodszor is az anyagiak, harmadszor is a földi dolgok és mindig az utolsó Isten.
Pontosan ezzel ítélik "keresztények" önmagukat erőtlenségre, szomorúságra, és rabságra.
A földi dolgok, az anyagi javak halmozása ugyanis nem felszabadítja az embert, hanem rabszolgaságba hajtja.
Döntenünk kell hát. Mi a sorrend? Mi az értékrend? Ez fogja meghatározni céljainkat, cselekedeteinket és végső soron azt is, hogy milyen irányt veszünk az örökkévalóságot illetően.


IMA: Istenünk, Te elég vagy nekünk. Nincs másra szükségünk igazán, csak a Veled való közösségre. Ebben a közösségben lelkünk megelégül, örömre, békességre talál és megtelik erővel. Köszönjük, hogy ráadásként megadod a fizikai dolgokat is, ha Te leszel életünk legfőbb kincse. Bocsáss meg minden olyan gondolatot, tettet, ami nem a helyes sorrendről tanúskodott. Krisztus nevében segíts helyreállni nekünk, Ámen.

2019. július 15., hétfő

Ideje felnőni!

Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el,
Korintusbeliekhez írt levél 3. rész 2. vers



Elszomorító dolognak tartom, amikor egy keresztény sokkal többet beszél önmagáról, önmaga jó cselekedeteiről, mint Krisztusról.
Mindig aggodalom fog el azokkal a keresztényekkel kapcsolatosan, akik nem tudnak beszámolni egyetlen megtapasztalásukról sem Istennel.
Még aggasztóbb olyan keresztényekről akik állítják, hogy megtapasztalták Isten jelenlétét, munkáját de mégsem található bennük semmiféle vágyakozás Krisztus szentsége iránt, és semmiféle gyakorlati törekvés arra nézve, hogy gondolkodásukban, beszédükben, tetteikben Isten természetéhez hasonlóak legyenek.
A csecsemőkornak megvan a maga helye és ideje. Tudunk gyönyörködni a csecsemőben és értékelünk minden apró gesztust amit látunk nála.
Ha azonban elmúlik a csecsemőkor ideje, és a gyermekünk még mindig ugyanazokkal a képességekkel bír, mint csecsemőkorban, akkor keserűség lesz az a szülők számára.
Ez világos tünete lesz egy komoly betegségnek.
Így van ez lelki értelemben is. Olyan jó látni egy frissen újjászületett embert. A szeretetét, a buzgalmát, a kérdéseit stb. Ha azonban nincs fejlődés a lelki életben, az betegségre utal.
Hány és hány keresztény van "csecsemőkorban" hosszú évtizedek óta?
Semmit nem szeretnének tenni Istenért, a gyülekezetért, csak kapni, kapni és kapni.
Nem szeretnének eszközök lenni Isten kezében, hogy mások szükségeit betöltsék, hanem folyamatosan azt várják, hogy őket szolgálja ki valaki.
Nem hajlandóak kemény eledelt elfogadni, csak állandóan dédelgetésre, vágynak és arra, hogy azt mondják nekik: " Isten szeret téged". Nem hajlandóak elfogadni a feddést és a komolyabb tanítást.
Vizsgáljuk meg magunkat! Megszülettünk-e már a Szentlélek által Isten számára? Milyen korban vagyunk lelkileg? Milyen korba kellene legyünk? Milyen érettek lehetünk, ha Istenre figyelünk?
Isten szeretne eszközökként használni minket, érett keresztényekként használni minket az Ő dicsőségére.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te nem hagyod magukra a gyermekeidet. Olyan táplálékot adsz nekik, amire szükségük van. Segíts nekünk érett hitre jutni. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 14., vasárnap

Kétszeresen Istenéi vagyunk!

Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi.
Korintusiakhoz írt levél 6. rész 20. vers



Kétszeresen az Istené az ember. Először is azért, mert minden embert Isten teremtett. Minden embert Isten tart meg.
Másodszor azért, mert Jézus Krisztus drága vérével fizetett minden emberért.
Hát nem csodálatos? Ennek ellenére, Isten mégis szabad választási lehetőséget ad az embernek.
Mehetsz a saját utadon, úgy használva a tested és lelked ahogyan akarod, de át is adhatod magad annak Aki igazán szeret és már akkor bizonyította ezt, amikor még meg sem születtél.
Lehet, hogy a férjed, feleséged szemében fabatkát sem érsz már. Lehet, hogy a főnököd szemében csak egy balek vagy a sok közül akin élősködhet aprópénzért.
Lehet, hogy az államod vezetői számára csak egy szám vagy a sok közül.
Az élő Isten viszont az életét adta érted.
Tetszik vagy sem, az övé vagy! Ő viszont mégis elenged téged, hogy dönthess. Isten ugyanis nem akart úgy bánni az emberrel, mint ahogyan mi bánunk a lovakkal. Zablát teszünk a szájukba és fájdalmat okozunk nekik, hogy irányíthassuk őket.
Dönts hát mit szeretnél? Átadni magad Istennek az Ő Szentlelke vezetésének?
Akkor a tested, a lelked nem a paráznaságra, nem a kívánságaid hajszolására, nem az önzőséged kielégítésére, hanem Isten dicsőítésére létezik a továbbiakban.
Ha pedig úgy döntesz elutasítod Isten szeretetét, felesleges fenntartanod a kegyesség látszatát, mert úgyis ott fogsz kikötni ahol azok, akik a test cselekedeteit engedték uralkodni életükben és nem a Szentlélek vezetését.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy figyelmeztettél ma minket. Olyan sok képmutató ember van Isten népe között. Annyian azt hiszik, hogy mennybe jutnak, holott az ördög munkáját viszik előre.





Tudjuk, hogy vannak olyan emberek is, akik gyászolnak, sírnak és szeretnének teljes szívvel, lélekkel, testtel Neked szolgálni. Segíts Istenünk felébredni, Téged választani és teljes szívvel haladni előre a cél felé. Krisztus nevében, Ámen.

Kóstold meg az Isten jóságát!

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. 34. Zsoltár 8. vers Az Úr jó, és az Ő jósága állandó. Ez az i...