2019. július 20., szombat

Hogyan döntesz?

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek a földjén laktok. De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!
Erre válaszolt a nép, és ezt mondta: Távol legyen tőlünk, hogy elhagyjuk az URat, és más isteneket szolgáljunk!
Józsué könyve 24. rész 16-17. vers



Isten, az Ő Szentlelke által egy "szikrát" helyezhet el a szívünkbe. Ez a "szikra" segít abban, hogy egy ember belássa saját bűnösségét, vágyakozás ébredjen a szívében Isten iránt.
Ez a "szikra" még nem üdvözít, de irányt mutat az ember számára, hogy megtalálhassa Krisztust, aki által üdvözülhet.
Miért van az, hogy egyes emberek sosem veszik tudomásul, hogy Isten ezt a "szikrát" az ő szívükbe is belehelyezte?
Talán saját szemükben és embertársaik szemében is jó embernek, szomszédnak, barátnak látják önmagukat.
Emiatt nem jutnak őszinte bűnbánatra és nem érzékelik azt sem, hogy mennyire szükségük van Isten megmentő kegyelmére.
Amellett, hogy Isten munkálkodik az Ő Szentlelke által és adja a "szikrát", Isten szabad döntési joggal ruházta fel az embert.
Isten nem robotoknak teremtett minket, hanem saját képére és hasonlatosságára, és a képességgel, hogy önálló döntéseket hozzunk.
Mióta az első emberpár vétkezett, az emberiség szembefordult Istennel.
Azóta azonban minden ember saját maga hozhatja meg a döntéseit a földi életben és saját maga választhat milyen úton jár és kivel, kikkel lép szövetségre.
Az az igazi boldogság, amikor átéljük a mi akaratunk egybeolvadását Isten akaratával. Ekkor fogunk tökéletes harmóniában élni. Azért, hogy ez megtörténhessen, Krisztus meghalt és feltámadott.
Döntsünk tehát ma és ahhoz méltóan éljünk és döntsünk minden egyes napon.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy az üdvösség egyrészt a Te Szentlelked munkája, de azt is tudjuk, hogy a mi felelősségünk is, hogy úgy döntünk elfogadjuk a Te kegyelmedet és ingyen ajándékodat, az örök életet, vagy elutasítjuk azt. Segíts, hogy helyesen döntsünk és alávessük magunkat akaratodnak, hogy élhessünk és boldogok legyünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....