2019. május 4., szombat

ÉLETBEN MARADNI (KRISZTUS=ÉLET)!



Én vagyok a szőlő növény, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az sok gyümölcsöt terem. Nélkülem azonban semmit sem tudtok tenni.
Ha valaki nem marad bennem, azt kidobják, mint a lemetszett szőlővesszőt, és megszárad. Ezután összeszedik, a tűzre dobják, és elégetik.
Ha viszont bennem maradtok, és az én tanításaim bennetek maradnak, bármit kértek, megkapjátok.
János evangéliuma 15. rész 5-7. vers



A statisztikákat nézve, Magyarországon az egyházak jobb esetben stagnálnak, vagyis nem mondhatják el, hogy új tagokkal bővül az egyházi közösségük. Már ezek is a "szerencsés" kisebbség. A többség sajnos fogy. Több konferencia, képzés, stratégia lát napvilágot, mint valaha, de az nagy egyházak és a kisegyházak többsége is sorvadóban van. Vannak akik ezt tudomásul veszik, de emberi megoldásokat keresnek.
Talán kevesebb zene kellene, talán több zene kellene, talán máshogy kellene tanítani a lelkipásztorokat stb. stb.
Mások nem akarnak tudomást venni a problémáról és az állami támogatásokra fókuszálnak. "Hála Istennek, még soha ennyi pénz nem volt a kezünkben."
A történelem során megtanultuk, hogy az egyházak működését nem a befolyt pénzeken keresztül értékeljük, azt is láthattuk az egyháztörténelemből, hogy az állam és az egyház összefonódásából nem sok jó származott.
Mi az oka annak, hogy emberek, közösségek, egyházak, a kereszténység általában sorvadóban van?
Krisztus a szőlőtőke, és Nélküle semmit sem tudunk tenni. Lélegzetet sem tudnánk venni Isten nélkül, mi pedig nevetségessé tesszük magunkat azzal, hogy elszakadva Istentől akarjuk "feléleszteni" személyes életünket, közösségünket, egyházunkat. Nem fog segíteni. Hiába a stratégiák, Krisztus nélkül nincs áldás.
A sorvadásnak is megvan a miértje.
" Ha valaki nem marad bennem, azt kidobják, mint a lemetszett szőlővesszőt és megszárad.
Ennek a folyamatnak a vége az, hogy teljesen kiszáradva összeszedik, tűzre dobják és elégetik.
Kérdezzük meg az angliaiakat. Ott indult az ébredés, onnan nőttek ki világhíres evangélisták, ma pedig sok gyülekezeti termet kocsmává, raktárokká alakítottak át.
Egyetlen esélyünk van. Nincs más! Aki azt mondja, hogy van más, az hazudik.
Ha Krisztusban vagyunk, akkor Krisztusban maradunk és a Krisztus tanításai bennünk maradnak, akkor bármit kérünk megkapjuk. Bármit teszünk a Szentlélek által, Isten megáldja azt.
Ha elszakadtunk a Krisztustól, térjünk vissza Hozzá amíg nem késő. Mert Krisztuson kívül nincs élet. Még az egyházakban sem. Dicsőítőcsoport lehet, klub lehet, pénz lehet, de élet soha.


IMA: Istenünk, csak Benned van életünk. A Te jelenlétedre van szükségünk. Csak Benned van értelme a stratégiának, munkának, egyháznak, életünknek. Bocsásd meg minden elbizakodottságunkat, büszkeségünket, amely arra vezetett minket, hogy elhiggyük, Tőled elszakadva is élhetünk. Adj érzékenységet a szívünkbe, hogy imádkozzunk, böjtöljünk, könyörögjünk az életért, amit csak Te adhatsz közösségeinkbe. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 3., péntek

JÉZUS KRISZTUS MEGÉRT MINKET!

Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.
Zsidókhoz írt levél 4. rész 15-16. vers



A legszebb bátorítás a számunkra a nehézségek idején, akkor amikor elbátortalanodunk, hogy Jézus Krisztus megért minket.
Nem valahol magasan ülve kommentál minket, mint jelentéktelen, porszem teremtményeit.
Tudja, hogy porból vagyunk, és ennek ellenére a legjobbat akarja nekünk.
Tökéletesen azonosult velünk emberekkel, amikor testet öltött. Ő is beteg volt, neki is voltak gondjai, ő is volt fáradt, ő is szenvedett, ő is megkísértetett.
Tehát forduljunk Hozzá bizalommal.


Ő együtt tud érezni velünk, meg tudja érteni gyengeségeinket.
Ez azt jelenti, hogy nem fog minket megvetni, ha töredelmes szívvel, bűnbánattal jövünk a kegyelem királyi széke elé. Ez azt jelenti, hogy nem fogja elhinni a gyerekes kifogásainkat, mert nagyon jól tudja miről szól az emberi élet. Önmagunkat, egymást becsaphatjuk, de Őt sosem.


Ő megtapasztalta azokat a próbákat és kísértéseket, amelyek az embereket érik.
Ne gondoljuk, hogy Ő nem tudja mit jelent a testünk indulataival harcolni. Ő is testben volt és átélte mindezeket.
Ő győzött mindezekben.
Vessük tehát teljes hitünket és bizalmunkat Jézus Krisztusba, a mi Főpapunkba, aki nekünk szeretné adni győzelmét és erejét a Szentlélek által.
Éljünk tehát ma egy győzelmes életet Őáltala. Ami elnehezíti szívünket, vigyük azt Hozzá.
Ő tudja milyen helyzetben vagyunk, őszintén érdekli, hogy milyen helyzetben vagyunk és jobban megért minket, mint azt valaha gondolnánk.







IMA: Istenünk, olyan nagy a Te szereteted. Szolgai formát vettél fel, hogy megérts minket, megválts minket. Köszönjük a Te főpapi munkádat, amit értünk végzel az Atyánál. Szeretnénk teljes bizalmunkat Beléd vetni Krisztusunk. Segíts ebben Atyánk, az Úr Jézus nevében, Ámen.

2019. május 2., csütörtök

Miért fáj annyira az elutasítás?

Egy idő múlva Kain áldozatot vitt az Úrnak, a föld gyümölcséből.
Ábel is vitt az elsőszülött bárányokból, a kövérjükből. Az Úr rátekintett Ábelra és áldozatára,
de Kainra és áldozatára nem tekintett. Emiatt Kain nagy haragra gerjedt, és lehorgasztotta a fejét.
Mózes első levele 4. rész 3-5. vers


Rengeteg cselekedete az embernek az elutasítottság sebeiből származik. Pontosabban szólva rengeteg olyan cselekedete, amely nem Isten dicsőségére van.
Káin ennek a megtestesült példája.
Káin áldozatot vitt az Úrnak, de az Isten beszéde nem jegyzi meg, hogy a termés kövérjéből, a legszebbjéből, a legjavából. Ábel viszont az elsőszülöttekből adott és azoknak is a legszebbjeiből.
Káin áldozatát elutasította Isten, hiszen a szíve állapotát tükrözte az áldozata is.
Mit tett Káin?
Először is haragra gerjedt. Haragudott Istenre és haragudott Isten teremtményére, még akkor is, ha az történetesen a saját testvére volt.
Legyen ez örök tanulság a mi számunkra is.
Ha Isten elutasítja áldozatunkat, nem az a megoldás, hogy Rá haragszunk. Ő tökéletes, szent és igazságos.
Bennünk van a hiba, nekünk kell megalázkodni.
Ha az adakozásunk vagy bárminemű áldozatunk nem szívből ered, nem Isten van az első helyen, nem Őneki adjuk az időnk, a képességeink, a pénzünk, az erőnk "kövérjét", akkor miért háborodunk fel, ha az áldás messze elkerül minket?
Miért haragszunk Istenre és miért gyalázunk gyilkos vággyal a szívünkben más embereket, akik odaszánják életüket Istennek és Isten meg is áldja azt?
Jézus Krisztus azért jött, hogy megszabaduljunk az elutasítottság bélyegétől amit a bűn nyomott életünkre és újra elfogadhasson minket az Atya és a mi életünket is kedves áldozatként.
Krisztus azért jött, hogy a Szentlélek által ne irigykedjünk másokra gyilkos vággyal, hanem örüljünk annak, amikor Isten áldásában részesülnek.
Ha pedig Isten elfogadott minket, csöppet se keseredjünk el akkor, amikor emberek az elutasítás nyilaival sebeznek meg minket.
Lesz részünk ebben is Krisztus tanítványaiként. Ha Őt elutasították, akkor lesz olyan amikor minket is el fognak.
Bátorítson bennünket a tudat, hogy az elutasítás sebeit vihetjük az áldott Orvoshoz, aki tökéletes gyógyulást tud adni nekünk.


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Köszönjük, hogy szereted a lázadó, elutasítástól megsebzett embert is. Azt az embert is aki a saját érzéseinek, bűneinek a rabja. Segíts minden kedves olvasónak, akik még az elutasítottság bélyegét hordozzák bűneik miatt, hogy Krisztusba vessék hitüket és bizalmukat teljes szívükből, hogy meggyógyulhassanak, elfogadottak legyenek, békességre leljenek. Segíts felemelni tekintetünket Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 1., szerda

ELFOGADÁS!

Áldott legyen az Isten, a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja! Ő megáldott bennünket a Krisztus által a mennyei birodalomban minden szellemi áldással.
Isten annyira szeretett bennünket, hogy a Krisztusban már a világ teremtése előtt kiválogatott minket. Azért tette ezt, hogy szent népévé legyünk, akik az ő szemében tökéletesek.
Előre elhatározta, hogy minket saját gyermekeivé fogad Jézus Krisztus által. Így akarta, és így tetszett ez neki.
Azért tette ezt, hogy dicséretet szerezzen dicsőséges kegyelmének, amellyel megajándékozott bennünket szeretett Fia, Jézus Krisztus által.
Efézusiakhoz írt levél 1. rész 3-6. vers






Minden ember vágyik az elfogadásra. Mennyi mindent hajlandóak vagyunk megtenni azért, hogy más emberek részéről jöjjenek a bókok vagy éppen a hízelgés, esetleg őszinte elismerés.
Az igazság az, hogy az elfogadás iránti vágyunk is valójában Istenben gyökerezik. Sok más vágyunk is Istenhez köt minket, de mivel Krisztusban vetett hit nélkül Isten ellenségeiként élünk, emberektől próbáljuk megkapni azt, amit csak Istentől kaphatunk meg igazán.
Mik a feltételei Isten elfogadásának?
Nézzük meg a tékozló fiú történetében.
1. A bűnbánat
A tékozló fiú az apjától kapott vagyont elzüllötte, majd amikor már közel állt az éhhalálhoz, rongyokban ugyan, de úgy döntött, hogy elmegy az apjához.
Ne várd tehát, hogy Isten fusson utánad, neked kell hozzá fordulnod. Te fordultál el Tőle és én, tehát nekünk kell visszatérnünk is. Ezért fontos, hogy nincs elfogadás bűnbánat nélkül.
2. A bűn megvallása
A tékozló fiú azt is eltervezte, hogy elmegy az apjához, és megvallja neki a bűneit. "Vétkeztem az ég ellen és teellened. Nem vagyok immár méltó arra, hogy fiadnak nevezz."
Isten pedig az alázatosokat felemeli, a büszkéket pedig elutasítja. Valld meg tehát őszintén bűneidet Istennek, és add jelét megbánásodnak.
3. Lásd meg végre, hogy az Atya közelében a legjobb neked.
A tékozló fiú napszámosként is szívesen lett volna apja házába, mert tudta, hogy jobb napszámosként az apja közelében élni, mint királyként az apjától távol.
Mit talált az apjánál?
Kegyelmet! Ölelést, őszinte visszafogadást, az apjának örömkönnyes szemeit. Az apa rég visszavárta őt.
Rongyok helyett a legszebb ruhát, de még előtte egy illatos fürdőt. Vádlás és düh helyett, ünnepet, a legcsodálatosabb ünnepet. Mindezt úgy, hogy mindent az Atyja fizetett. Sokba került az Atyának, de a tékozló fiú végre hazatalált. Honnan tudom ezt? Én voltam ez a tékozló fiú. Az én drága Atyám, Krisztus vérével fizetett, hogy részem lehessen a teljes elfogadásban.
Innentől már nem érdekelt, hogy örül-e a nagyobb fivérem vagy sem annak, hogy elfogadásra találtam. Az én drága Atyám elfogadott. Azóta is ujjongok ha a drága királyi ruhámra nézek, a gyűrűre az ujjamra, ami annak a bizonyítéka, hogy nem szolga vagyok, hanem az én drága Atyám fia. Meghaltam számára a tékozlásom miatt, de újra élek, mert elfogadott. Halleluja!







IMA: Istenünk, nincsen szó, amivel kifejezhetnénk mit jelent nekünk, hogy elfogadtál minket Krisztus által. Testünk és lelkünk is ujjong előtted, ha erre gondolunk. A megváltás fehér ruhájába öltöztettél minket, a megigazulás övével kötöttél körbe minket és a Szentlélek által elpecsételtél minket gyermekeiddé. Könyörülj minden kedves olvasón, aki még nem találta meg a teljes elfogadást Benned és általad, hogy végre hazataláljanak. Tudom, hogy őket is várja egy fehér ruha, és a mennyei birodalom minden áldása. Krisztus nevében, Ámen.

2019. április 30., kedd

Győztesen az ellenség előtt!

Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között, ezért örvendezve mutatok be áldozatot az ÚR sátrában, és éneket zengek az Úrnak. 27. Zsoltár 6. vers





Kedves olvasóm! Ha te Isten gyermeke vagy, Isten munkatársa vagy abban, hogy az ördög munkáit lerontsd és építsd az Isten országát, ne várd azt, hogy ne legyenek nehézségeid, ellenségeid.
Hirdesd a tiszta evangéliumot, és meg fogod látni, hogy lesznek emberek, akik gyűlölni fognak ezért teljes szívükből. Ne rájuk haragudj! Nem test és vér ellen harcolunk. Ők is annak az úrnak az eszközeiként teszik amit tesznek, amelyiknek a szolgálatában, rabságában vannak.
Ha meséket mondasz, vicceket, jól hangzó tévtanokat, a világ szemében jó leszel, csak Isten kezében leszel használhatatlan.
Ha Krisztus jó vitéze vagy, akkor harcolnod kell és nem wellness keresztényként élni az életed.
Csodálatos dolog, hogy Isten kihozott minket, az Ő gyermekeit a bűn Egyiptomából, fogságából, de még várnak ránk hitharcok, mielőtt bemegyünk a mennyei ígéret földjére.
Tudom, hogy Isten fel tud ébreszteni egy egész országot egyetlen ember által is aki a maga helyén van és teszi azt amit Isten rábízott az élete árán is akár.
Miért ne lennél te ez az ember?
Illés napjait éljük. Illés idejében több száz próféta harsogta, hogy menj csak lefele a leejtőn, mert a leejtőn leszáguldva fogsz elérkezni az Isten országába.
Volt azonban egy ember aki vállalta, hogy Isten szívével együtt szomorúságban lesz a nép állapotáért, vállalta azt, hogy egy egész ország gyűlölje, pusztaságban rejtőzködjön, Illésnek nem volt szabadnapja, 24 órából 24-et sóhajtozott és életveszélyben volt az Isten ellenségei miatt.
A Kármel hegyen azonban Illés felemelt fővel állt az ellenségei között.
Egy olyan nép körében amelyik azt gondolta Istenről, amit mi is gondolunk ma.
Mintha csak kartonpapírból lenne. Ha az ágyra tesszük ott marad, ha a székre ott marad, lehet neki hazudni akármit, mert elhiszi. Csak bátorít, csak simogat, csak áld mindegy milyen utakon jársz.
Amikor az igaz Isten leszállt a Hóreb hegyen, megrepedtek a sziklák, remegtek a hegyek és úgy beszélt az élő Isten, mint a mennydörgés. A nép a hangját sem bírta elviselni a félelem miatt.
Illés áldozatának köszönhetően, megszégyenültek ellenségei és megdicsőült Isten az egész nép előtt.
Pál apostol szenvedett, de győzött. Szenvedett, de boldog volt. Ellenségei voltak, de sosem volt egyedül.
Válasszunk még ma! Kit akarunk szolgálni? Kinek a szava számít? Az emberé, aki a fű sorsára jut? Vagy az Élő Istené?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy ha bár kicsiny nyáj vagyunk, habár a pokol és a szolgái ellenségeink, de tudjuk, hogy Te a hatalmas mennyei Atyánk vagy. A megpróbáltatások, nehézségek ellenére mindig van okunk az örömre. Veled, Benned fölemelt fővel állhatunk bárhol. Nélküled azonban állni sem tudunk, mert hiányzik a gerincünk. Szabadíts fel minket a teljes odaszánásra. engedelmességre, hogy örömünk teljes legyen és eszközeid lehessünk, hogy betöltsük küldetésünket. Krisztus nevében, Ámen.


2019. április 29., hétfő

AZ Úr kedveltje és a viharok!



Benjáminról monda: Az Úrnak kedveltje! Bátorságban lakozik mellette, fedezi őt minden időben, és az ő vállai között lakik. Mózes 5. könyve 33. rész 12. vers


Mindannyiunk életében vannak viharok, nehézségek. Az Isten gyermekeinek életében is.
Azt viszont a viharban sem szabad elfelejtenünk, hogy Isten az ég és föld teremtője, fenntartója.
Ő a mi menedékünk az életünk viharaiban.
Azokat az Úr még inkább formálja viharok, intés, dorgálás által, akiket az Úr kedveltjévé választott.
A bűntől megfertőzött ember, sokszor elfogult, kivételező a saját rokonaival szemben, emiatt esetleg korrupt is lesz .Hallottunk már ilyen politikusokról, emberekről.
Isten azonban nem ilyen. Szeretné, ha az Ő képmására formálódnának azok, akiket Krisztus érdeméért kedveltjeivé választott.
Ezért fontos felkészülnünk a próbákra, viharokra, nehézségekre a következő módon:


1. Tanulj meg Igeverseket, hogy a nehézség idején a Szentlélek eszedbe juttassa azokat és megtartsanak téged a nehézségek közepette is. Csak a Biblia az igazi alap.


2. Erősítsd a lelkedet, rendszeres imádság, Biblia tanulmány, és lelki testvérekkel való közösség által.
Ez a támogató rendszer életbevágóan fontos lesz a szükség idején.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus által kévéltjeiddé, gyermekeiddé, örököseiddé választod azokat, akik hisznek Jézus Krisztusban.
Kérünk könyörülj mindannyiunkon, hogy újjászületve a családodba kerülhessünk és a Te erőddel, támogatásoddal meg tudjunk állni a megpróbáltatásokban is. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...