2019. május 4., szombat

ÉLETBEN MARADNI (KRISZTUS=ÉLET)!



Én vagyok a szőlő növény, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az sok gyümölcsöt terem. Nélkülem azonban semmit sem tudtok tenni.
Ha valaki nem marad bennem, azt kidobják, mint a lemetszett szőlővesszőt, és megszárad. Ezután összeszedik, a tűzre dobják, és elégetik.
Ha viszont bennem maradtok, és az én tanításaim bennetek maradnak, bármit kértek, megkapjátok.
János evangéliuma 15. rész 5-7. vers



A statisztikákat nézve, Magyarországon az egyházak jobb esetben stagnálnak, vagyis nem mondhatják el, hogy új tagokkal bővül az egyházi közösségük. Már ezek is a "szerencsés" kisebbség. A többség sajnos fogy. Több konferencia, képzés, stratégia lát napvilágot, mint valaha, de az nagy egyházak és a kisegyházak többsége is sorvadóban van. Vannak akik ezt tudomásul veszik, de emberi megoldásokat keresnek.
Talán kevesebb zene kellene, talán több zene kellene, talán máshogy kellene tanítani a lelkipásztorokat stb. stb.
Mások nem akarnak tudomást venni a problémáról és az állami támogatásokra fókuszálnak. "Hála Istennek, még soha ennyi pénz nem volt a kezünkben."
A történelem során megtanultuk, hogy az egyházak működését nem a befolyt pénzeken keresztül értékeljük, azt is láthattuk az egyháztörténelemből, hogy az állam és az egyház összefonódásából nem sok jó származott.
Mi az oka annak, hogy emberek, közösségek, egyházak, a kereszténység általában sorvadóban van?
Krisztus a szőlőtőke, és Nélküle semmit sem tudunk tenni. Lélegzetet sem tudnánk venni Isten nélkül, mi pedig nevetségessé tesszük magunkat azzal, hogy elszakadva Istentől akarjuk "feléleszteni" személyes életünket, közösségünket, egyházunkat. Nem fog segíteni. Hiába a stratégiák, Krisztus nélkül nincs áldás.
A sorvadásnak is megvan a miértje.
" Ha valaki nem marad bennem, azt kidobják, mint a lemetszett szőlővesszőt és megszárad.
Ennek a folyamatnak a vége az, hogy teljesen kiszáradva összeszedik, tűzre dobják és elégetik.
Kérdezzük meg az angliaiakat. Ott indult az ébredés, onnan nőttek ki világhíres evangélisták, ma pedig sok gyülekezeti termet kocsmává, raktárokká alakítottak át.
Egyetlen esélyünk van. Nincs más! Aki azt mondja, hogy van más, az hazudik.
Ha Krisztusban vagyunk, akkor Krisztusban maradunk és a Krisztus tanításai bennünk maradnak, akkor bármit kérünk megkapjuk. Bármit teszünk a Szentlélek által, Isten megáldja azt.
Ha elszakadtunk a Krisztustól, térjünk vissza Hozzá amíg nem késő. Mert Krisztuson kívül nincs élet. Még az egyházakban sem. Dicsőítőcsoport lehet, klub lehet, pénz lehet, de élet soha.


IMA: Istenünk, csak Benned van életünk. A Te jelenlétedre van szükségünk. Csak Benned van értelme a stratégiának, munkának, egyháznak, életünknek. Bocsásd meg minden elbizakodottságunkat, büszkeségünket, amely arra vezetett minket, hogy elhiggyük, Tőled elszakadva is élhetünk. Adj érzékenységet a szívünkbe, hogy imádkozzunk, böjtöljünk, könyörögjünk az életért, amit csak Te adhatsz közösségeinkbe. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...