2019. május 3., péntek

JÉZUS KRISZTUS MEGÉRT MINKET!

Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.
Zsidókhoz írt levél 4. rész 15-16. vers



A legszebb bátorítás a számunkra a nehézségek idején, akkor amikor elbátortalanodunk, hogy Jézus Krisztus megért minket.
Nem valahol magasan ülve kommentál minket, mint jelentéktelen, porszem teremtményeit.
Tudja, hogy porból vagyunk, és ennek ellenére a legjobbat akarja nekünk.
Tökéletesen azonosult velünk emberekkel, amikor testet öltött. Ő is beteg volt, neki is voltak gondjai, ő is volt fáradt, ő is szenvedett, ő is megkísértetett.
Tehát forduljunk Hozzá bizalommal.


Ő együtt tud érezni velünk, meg tudja érteni gyengeségeinket.
Ez azt jelenti, hogy nem fog minket megvetni, ha töredelmes szívvel, bűnbánattal jövünk a kegyelem királyi széke elé. Ez azt jelenti, hogy nem fogja elhinni a gyerekes kifogásainkat, mert nagyon jól tudja miről szól az emberi élet. Önmagunkat, egymást becsaphatjuk, de Őt sosem.


Ő megtapasztalta azokat a próbákat és kísértéseket, amelyek az embereket érik.
Ne gondoljuk, hogy Ő nem tudja mit jelent a testünk indulataival harcolni. Ő is testben volt és átélte mindezeket.
Ő győzött mindezekben.
Vessük tehát teljes hitünket és bizalmunkat Jézus Krisztusba, a mi Főpapunkba, aki nekünk szeretné adni győzelmét és erejét a Szentlélek által.
Éljünk tehát ma egy győzelmes életet Őáltala. Ami elnehezíti szívünket, vigyük azt Hozzá.
Ő tudja milyen helyzetben vagyunk, őszintén érdekli, hogy milyen helyzetben vagyunk és jobban megért minket, mint azt valaha gondolnánk.







IMA: Istenünk, olyan nagy a Te szereteted. Szolgai formát vettél fel, hogy megérts minket, megválts minket. Köszönjük a Te főpapi munkádat, amit értünk végzel az Atyánál. Szeretnénk teljes bizalmunkat Beléd vetni Krisztusunk. Segíts ebben Atyánk, az Úr Jézus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...