2019. június 22., szombat

Ígéret csak győzteseknek!

Aki győz, annak enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomában van.
Jelenések könyve 2. rész 7. vers b) mondata



Olyan sokáig élt az emberiség a bűnben, hogy már képtelen felismerni az igazi szentséget.
Isten gyermekei, a Krisztus gyülekezetében viszont vágynak arra, hogy igazi szentség legyen életükben.
Szívszorító látni, hogy rengeteg igehirdető világszerte egyáltalán nem tanít már bibliai módon a szentségről.
Talán azért is van ez, mert félnek azoktól az emberektől, akiket Isten Szentlelke megítél az Isten beszédén keresztül.
Ezért ma sok gyülekezetben inkább "kábító" üzeneteket adagolnak az embereknek.
A mi Urunk egy szent Isten, és az Ő szemei olyanok, mint a tűznek lángjai.
Az Ő "lézerszemei" átlátnak mindenen.
Semmit sem rejthetünk el Isten szemei elől. Mindent tud, mindent lát. A lelki élet mindig attól függ, hogy ki irányítja azt.
A Szentlélek azért dolgozik, hogy a keresztény ember megtagadja saját magát, saját maga irányító szerepét az életében, és ehelyett elfogadja Krisztus teljhatalmú uralmát élete felett. Olyan borzasztó dolog ez? Borzasztó dolog egy menyasszonynak, aki tudja, hogy a vőlegénye az életét is odaadná érte annyira szereti, alávetni magát a vőlegény vezetésének?
Nem hinném. Édes, kívánatos dolog ez minden ilyen menyasszony számára. Édes, és kívánatos dolog ez Krisztus menyasszonya, az egyház számára is. A kérdés csak az, hogy te hova tartozol? Nem érdekel az egyház-felekezeted. A kérdés az, hogy ismered-e és elfogadtad-e az Isten szentségét Krisztusban?
Ha nem, akkor nem a győztesek közé tartozol. Addig nem fogsz erőt kapni Istentől, hogy győzhess, ameddig meg nem ismered, ameddig nem kívánod jobban, mint bármi mást Isten szentségét, jellemét.

IMA: Istenem! Gyönyörű vagy! A legszebb vagy az egész világegyetemben. A szereteted, a hatalmad, a gyengédséged, a kegyelmed mind lenyűgöznek és vágyom Hozzád hasonlóvá válni. Köszönöm, hogy meghaltál értem. Kérlek segíts nekem egyre inkább növekedni a szentségben. Ne engedd, hogy elkárhozzanak azok akik olvassák ezeket a sorokat. Add meg nekik a bölcsességet, hogy megértsék, csak akkor győzhetnek, ha a Te oldaladra állnak. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 21., péntek

Nyár!

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Rómaiakhoz írt levél, 8. fejezet, 32. vers



Uram, áldalak a nyárban.
Aranykalászos határban
száll most hálával teli
trónusod elé az ének,
tüzéért a nap hevének,
mert a szemet érleli.
Esőcseppek záporáért,
hajnalok hűs harmatáért,
mindenért az ég alatt
vigassággal áldalak.

Friss vetés, szép zöld ígéret
magot hozott és megérett,
s amint lengeti a szél,
zizegő, szelíd szavával,
hitet tevő himnuszával
nagy jóvoltodról beszél.
Boldog, aki érti, hallja,
s míg aratni indul karja,
miközben rend rendre dűl,
Téged dicsér egyedül.

Minden kicsiny búzaszemben
térdre kényszerítesz engem,
csodatevő Istenem.
Kezed odatette áldva
a nyár gazdag asztalára
mindennapi kenyerem.
S asztalán a keresztfának
Fiadat is odaszántad,
hogy benne legyen nekünk
kenyerünk és életünk.
Túrmezei Erzsébet verse


IMA: Istenünk, téged illet minden hála, minden dicséret, minden magasztalás. Neked köszönhetjük Krisztust, az életünket, és minden mást amivel megáldasz minket legyen nyár vagy bármilyen más évszak. Szeretnénk látni életünk minden napján a hála okainkat és dicsőíteni Téged ezekért. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 20., csütörtök

Mit kezdesz Krisztussal?

...és a gyertyatartók között az Emberfiához hasonlót: hosszú palástba volt öltözve, mellén aranyövvel körülövezve;
Jelenések könyve 1. rész 13. vers


A világ leghíresebb művészei mennyit fáradoztak, hogy lefessék számunkra a mi Urunkat, Megváltónkat.
Milyen reménytelen volt a próbálkozásuk, hiszen egyrészt sosem látták az Urat testben, másrészt az ő emberi képességeik túlságosan végesek voltak, hogy megfelelően végezhessék ezt a nemes feladatot.
Őszintén szólva nem is akarok elmémben olyan képet őrízni Krisztusról, ami méltatlan az Ő dicsőségéhez, szépségéhez.
Ezért vágyakozom arra, hogy megteljen életem a Szentlélek erejével. Ő tud a bensőnkben egy igazi és életet átformáló képet mutatni Krisztusról.
Ez az én vigaszom, gyönyörűségem: Szentlelke által, Krisztus a szívemben van életem minden egyes pillanatában.
Ez a bizonyosságom Isten szent szava által jött létre. Hogy ne tudná az én Megváltóm mivel küszködöm? Mire van szükségem? Mit érzek? Hogy ne tudna részvéttel lenni az Úr irántam?
Hogy ne tudná adni az Ő erejét az életemre, ha Bennem él én pedig Őbenne?
Te vágysz arra velem együtt, hogy a Szentlélek a lelkünk vásznára, Krisztus vére és a Szentlélek tüze által egy valósághű ábrázolást fessen?
Ameddig Krisztus nem él a szívedben, addig nem ismerheted a Megváltó és kegyelmes Istent.
Ezért az első lépés a keresztény életben Krisztushoz jönni, elfogadni Krisztust és Megváltó munkáját, egységben élni Krisztussal, aki a Csatornája, Feltétele és Forrása Isten minden áldásának.
Te mit kezdesz Krisztussal?


IMA: Istenünk, köszönjük a legnagyobb ajándékodat, Krisztust. Köszönjük, hogy Benne és általa van életünk, örömünk, reménységünk és Általa változhatunk át a szépséges természetedhez hasonlóvá. Érints meg minket a Szentlélek által, hogy igazán ismerjünk Téged. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2019. június 19., szerda

Valóságos, új ember!

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.
Efézusiakhoz írt levél 4. rész 24. vers



Amikor hit által Isten gyermekeivé leszünk, Istennek nincsenek fenntartásai velünk kapcsolatosan.
Isten úgy néz ránk, mintha sosem vétkeztünk volna. Amikor a gonosz vádolni próbál azokkal a dolgokkal amiket Isten már rég eltörölt, emlékeztetnünk kell, hogy mindenünk amink van- megbocsátás, békesség és szabadság- Istentől van, ingyen kaptuk Jézus Krisztus által.
Ameddig ezen a földön vagy, Isten gyermekeként Istennek van még rajtad dolgozni valója.
Isten Szentlelke által fel tudjuk ismerni, hogy mikor munkálkodik életünkben Isten keze, és azt is, hogy a gonosz mikor próbál manipulálni minket, mikor próbálja tönkretenni a Krisztusban elrejtett életünket és bizonyságtételünket.
Ilyenkor ellene állhatunk Jézus Krisztus győztes hatalma által.
Krisztus mondta, hogy járulhatunk a kegyelem királyi székéhez és kérhetjük, hogy Isten megadja azt amire szükségünk van.
Ha Isten gyermekei vagyunk, bármit kérünk Krisztus nevében, Isten akaratában járva, megkapjuk.
Miért ne helyeznénk a mai napon is bizalmunkat Benne és gyakorolnánk magunkat azokban a kiváltságokban, amivel felruházta Isten a gyermekeit?
Isten minden szükségessel felruházott minket, hogy azzá váljunk, akiknek Ő látni akar és azt a küldetést hajthassuk végre, amit Ő ránk bízott.


IMA: Istenünk, a legnagyobb ajándék ezen a földön a Te gyermekeidként élni. Annyi kiváltság, ígéret, és eszköz áll rendelkezésre gyermekeidnek amennyire csak szükségük van, hogy betölthessék küldetésüket. Érints meg minden olvasót aki még nem a Te gyermeked, aki még nem érti a Te üzeneted, aki még nem tapasztalta a Te hatalmad. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 18., kedd

Isten munkáját nem lehet emberi erővel végezni!

Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket!
János evangéliuma 20. rész 22. vers



A gyülekezeteinkben túl nagy mértékben támaszkodunk emberi adottságainkra és tanult képességeinkre.
Fontos tudnunk, hogy a Szentlélek vezetésére nemcsak a gyülekezetben elhangzott szolgálatok alkalmával van szükség, hanem a gyülekezeti adminisztráció, a vezetés szintén megköveteli azt, hogy a gyülekezet Szentlélekkel teljes legyen.
A személyiségfejlődés, a műveltség, a vezetési képességek, a képzéseink semmit sem érnek a Szentlélek ajándékai és jelenléte nélkül.
A világi szférában a fent említett dolgokkal lehet boldogulni, sőt kiemelkedő eredményeket elérni, de a lelki életben szükségünk van többre a Szentlélek bölcsességéből, tanácsából, erejéből. Szükségünk van Isten tiszteletére és félelmére.
A pszichiátereknek, a pszichológusoknak, szociológusoknak, és az egyéb "ológusoknak" megvan a maguk helye társadalmunkban. Szemernyi kétségem sincs efelől.
Az viszont elszomorít, hogy a fent említett szakemberekhez fordul ma Krisztus gyülekezete, és a tanácsaik, előadásaik attól félek, hogy a Szentlélek tanácsánál is fontosabbá vált.
Egyre többre van szükségünk a Szentlélek erejéből közösségeinkben, és egyre kevesebb okoskodásra, emberi erőlködésre van szükségünk ha szeretnénk, hogy az Isten beszéde által a Szentlélek átformálja életünket, közösségeinket.
A Szentlélek minden erő lelke. Csak Ő, kizárólag Ő tud képessé tenni minket arra, hogy az életünknek magasztos értelme legyen Isten és a társadalom szemében is.
Ez az igazi célja létezésünknek.


IMA: Istenünk segíts nekünk, hogy Tőled függjön teljesen az életünk. Ne engedd, hogy elhiggyük mi életet tudunk lehelni saját életünkbe, családunkba, közösségeinkbe. Add, hogy teljes függőségben éljünk a Szentlélekkel, hogy megtapasztalhassuk azt, hogy gyógyulunk, erősödünk és betöltjük küldetésünket. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 17., hétfő

A Lélek üzenete a gyülekezetnek!

Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!
Jelenések könyve 2. rész 29. vers



Fontos kérdés merül fel a fenti igeverset olvasva, amit mindannyiunknak meg kell válaszolni:
Tiszteljük Isten Szentlelkét?
Megengedjük, hogy elvégezze bennünk, környezetünkben azt amit el szeretne végezni?
Jézus Krisztus két dolgot tett mielőtt megkezdte a szolgálatát. Először is bemerítkezett, majd az Isten Szentlelke rászállt.
Mondhatta volna Krisztus, hogy Ő a Fiú és nincs szüksége a Szentlélek vezetésére. Ő viszont nem tette ezt. Tisztelte a Szentlelket és tudta, hogy emberi testben van, ugyanolyan esendő, gyenge porból formált testben, mint amiben mi élünk és szüksége van a Szentlélek vezetésére ahhoz, hogy el tudja végezni az Atyától kapott feladatát.
Olyan szomorú, hogy a gyülekezeteink tele vannak olyan vezetőkkel akik Isten Szentlelkének bölcsessége nélkül próbálják vezetni a közösségüket.
Csak a Szentlélek tudja életünkbe és szolgálatunkba hozni Isten erejét és jelenlétét.
Krisztus ugyanazt az erőt hagyta nekünk a Szentlélek által, amellyel Ő is végezte földi szolgálatát.
Amiképpen földi testére rászállt a Szentlélek és felruházta erővel, hogy véghezvigye küldetését, úgy a szellemi Egyházban, Krisztus szellemi testében is, csak úgy lehet élet és erő, hogy betöltse földi küldetését, ha a Szentlélek uralkodik Benne és Általa.
Ezt sosem feledhetjük el.


IMA: Istenünk, nem akarunk erőlködni egyéni és közösségi életünkben, mert tudjuk és tapasztaltuk, hogy Nélküled semmit sem tehetünk. Adj halló füleket és olyan szívet amely által meghalljuk, megértjük a Szentlélek üzenetét és erőt is kapunk annak cselekvésére. Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...