2019. június 20., csütörtök

Mit kezdesz Krisztussal?

...és a gyertyatartók között az Emberfiához hasonlót: hosszú palástba volt öltözve, mellén aranyövvel körülövezve;
Jelenések könyve 1. rész 13. vers


A világ leghíresebb művészei mennyit fáradoztak, hogy lefessék számunkra a mi Urunkat, Megváltónkat.
Milyen reménytelen volt a próbálkozásuk, hiszen egyrészt sosem látták az Urat testben, másrészt az ő emberi képességeik túlságosan végesek voltak, hogy megfelelően végezhessék ezt a nemes feladatot.
Őszintén szólva nem is akarok elmémben olyan képet őrízni Krisztusról, ami méltatlan az Ő dicsőségéhez, szépségéhez.
Ezért vágyakozom arra, hogy megteljen életem a Szentlélek erejével. Ő tud a bensőnkben egy igazi és életet átformáló képet mutatni Krisztusról.
Ez az én vigaszom, gyönyörűségem: Szentlelke által, Krisztus a szívemben van életem minden egyes pillanatában.
Ez a bizonyosságom Isten szent szava által jött létre. Hogy ne tudná az én Megváltóm mivel küszködöm? Mire van szükségem? Mit érzek? Hogy ne tudna részvéttel lenni az Úr irántam?
Hogy ne tudná adni az Ő erejét az életemre, ha Bennem él én pedig Őbenne?
Te vágysz arra velem együtt, hogy a Szentlélek a lelkünk vásznára, Krisztus vére és a Szentlélek tüze által egy valósághű ábrázolást fessen?
Ameddig Krisztus nem él a szívedben, addig nem ismerheted a Megváltó és kegyelmes Istent.
Ezért az első lépés a keresztény életben Krisztushoz jönni, elfogadni Krisztust és Megváltó munkáját, egységben élni Krisztussal, aki a Csatornája, Feltétele és Forrása Isten minden áldásának.
Te mit kezdesz Krisztussal?


IMA: Istenünk, köszönjük a legnagyobb ajándékodat, Krisztust. Köszönjük, hogy Benne és általa van életünk, örömünk, reménységünk és Általa változhatunk át a szépséges természetedhez hasonlóvá. Érints meg minket a Szentlélek által, hogy igazán ismerjünk Téged. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...