2023. december 23., szombat

MEGÉRKEZETT

Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Máté evangéliuma 11. fejezet :28-30. versek


Advent után, mikor a Csendnek vége lesz,
Az égi fény jelzi: megérkezett,
Piros szívek arany húrján majd felkacag
A Hozsánna, Dicséret és Hódolat.
Az én szívem’ is megérinti az öröm,
És hirdetem mindenkinek, hogy íme, jön!
Advent után, mikor a Csendnek vége lesz,
S az égi fény jelzi: megérkezett!

Ó, szent, nagy Éj, te békességnek éjjele,
A Boldogság és Üdvösség szent fényjele,
Mikor viszály, békétlenség kudarcba fúl
És hatalmas máglyafényként a hit kigyúl!
S a szeretet úr lesz a nagy világ felett,
S jóakarat simítja meg a szíveket,
Advent után, mikor a Csendnek vége lesz,
S az égi fény jelzi: megérkezett!

Advent alatt, ti földön élő emberek,
Kongassátok az elhallgatott szíveket,
Legyen csengés-bongás a föld terén át,
Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Mert jön, mert jön, mert nemsokára itt leszen,
Az ég fénylő csillagképében megjelen,
Advent után, mikor a Csendnek vége lesz,
S az égi fény jelzi: megérkezett!

Karácsony jön, hatalmas és titokzatos,
Kigyulladnak szívek, tüzek és csillagok,
Megtalálják Jézus Krisztust az emberek
S a békesség zászlója leng a föld felett,
Béke, öröm, szeretet és jóakarat
Játsszák el a karácsonyi himnuszokat,
S velük zengi a boldog föld az éneket:
Urunk, Szabadítónk, megérkezett!
Kárász Izabella

IMA: Úr Jézus Krisztus! Te vagy a Fény! Töltsd meg a szívemet teljesen, hogy áraszthassam dicsőséged mások felé életem minden napján. Ámen. f

2023. december 22., péntek

Hit vagy hiszékenység?

Sok más csodát is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben.Ezek pedig azért vannak megírva, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, Isten Fia, és ez által életetek legyen benne.
János evangéliuma 20. rész 30-31. vers



Elolvashatsz minden történetet a világon, de sosem fogsz találkozni annyira meghökkentő, lenyűgöző történettel, mint a karácsonyi testet öltés történetével.
Mennyire érzéketlenek és kőszívűek vagyunk Isten dicsőségével kapcsolatosan és a megtestesülésével kapcsolatosan.
Hányszor kellett bűnbánóan azt mondanom:
" Sajnálom Istenem, hogy emberek által kitalált vagy valós történetek, jobban felkorbácsolták az érzelmeimet, jobban csodálkozásra, csodálatra késztettek, esetleg örömre sarkalltak, mint a Te igaz történeted."
Ó mennyire vágyom Isten Szentlelkének áttörő erejére, hogy felébresszen minket Isten elképzelhetetlenül csodálatos valóságára.
Hiszen lesz egy nap, amikor nem a nap fogja beragyogni legfényesebben az eget, hanem az Isten Fiának dicsősége , aki tűzben fog megjelenni a felhőkön a dicsőséges angyalaival.
Akkor tisztán fogjuk látni Őt.
Akkor egyesek a félelem miatt, mások az izgatottság miatt fognak megrendülni és azon gondolkozni, hogy hogyan élhettek egy ennyire "megszelídített, ártalmatlan" Krisztussal?
Ezek pedig azért vannak megírva, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, aki vissza fog jönni világunkba teljes dicsőségében.
Ezt tényleg el kell hinned!


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, a csodálatos kegyelemért. Köszönjük, hogy ilyen csodálatos megváltást készítettél nekünk. Könyörülj rajtunk Mindenható Istenünk, hogy megragadjuk a Te segítő kezedet és éljünk Neked, Benned, valódi hittel és reménységgel. Krisztus nevében, Ámen.

2023. december 21., csütörtök

Akarsz Istennek tetszeni?

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 6. vers



Egyszer egy afféle igazi társasági lánynak megtetszett egy afféle otthon ülő, "okos tojás" fiú. A lány, mivel tetszeni akart a fiúnak, maga is elkezdte felvenni a fiú szokásait. Többet ült otthon és igyekezett több 'intellektuális" munkát végezni. A "szerelemből" nem lett semmi, mert végső soron a fiatalembernél nem talált viszonzásra. Isten viszont szeret. Szeret engem és szeret téged úgy, hogy voltaképp amikor ránk nézett, nem talált bennünk semmi szeretnivalót.
Az a kérdés, hogy te akarsz-e tetszeni Neki? Azt már biztosan tudod, hogy Ő szeret téged, de mit sem ér az egész, ha te nem vagy hajlandó kinyitni a szíved és befogadni Őt és az Ő szeretetét.
A hit a kulcs. Hit nélkül lehetetlen dolog az, hogy Istennek tetsző légy. Hiszed-e, hogy Isten valóban létezik és megjutalmazza azokat, akik őszintén és komolyan keresik Őt?
Megéri életcéloddá tenni azt, hogy törekszel Istennek tetsző életet élni. Ez nemcsak a Mennyben fog jutalmat hozni neked, hanem sok-sok áldást és örömet földi életed során.
Akarod-e, hogy Isten legyen az életed középpontjában és körülötte forogjon egész életed? Ha szolgálod Őt, kívánsz az Ő tetszésére élni, gyönyörködsz Benne.
Természetesen élhetsz egy szánalmas életet is, amelynek az a lényege, hogy önmagad tengelye körül forogsz amíg el nem szédülsz.
Ez a törekvés az elméd csataterén tud érvényesülni. Ejts foglyul minden gondolatot amelyik nem az Isten iránti engedelmesség irányába akar terelni. Miután foglyul ejtetted ezeket a gondolatokat, mondd ki fölöttük a halálos ítéletet és "végezd ki" őket. Tanulmányozd Isten szavát, hogy megértsd mi az, ami az Istennek tetsző élethez tartozik és mi az, amit az Isten utál. Ha ezt teszed, lesznek megpróbáltatásaid, nehézségeid, de ennek ellenére boldog és teljes életed lesz.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy Téged tegyelek meg életem, adventem és ünnepeim középpontjává. Segíts nekem, hogy a Neked tetsző élet gyarapodjon bennem. A Te dicsőségedre. Ámen.

2023. december 20., szerda

Bűn gyártósora vagy a szeretet különítménye?

Isten Fia azonban éppen azért jött a Földre, hogy lerombolja és megsemmisítse mindazt, amit a Sátán épít.
János apostol 1. levele 3. fejezet ( Egyszerű fordítás)



A Sátán " gyártósora" minden egyes napon több ezer bűnt "csomagol be" naponta. Ezeket pedig a Mennybe, az Isten elé küldi, majd nevet és nevet.
Vannak egyes emberek, akik teljes idejüket a "gyártó soron" töltik.
A bűn a Sátán "üzlete", mert gyűlöli a fényt, a szépséget, tisztaságot és Isten dicsőségét.
Semminek sem örül jobban, mint annak, amikor Isten teremtményei elveszítik a bizalmat Teremtőjükben.
Karácsony azonban örömhír az embernek és örömhír az Istennek is.
Amit most mondok, az igaz. Bárcsak mindenki felismerné és elfogadná: Krisztus Jézus azért jött a világra, hogy a bűnösöket megmentse! Ezek közül pedig én vagyok a legbűnösebb. 1 Timóteus 1:15
Ez örömhír a számunkra.
Krisztus azért testesült meg, hogy az ördög munkáját lerontsa.
Krisztus, támadást indított a Sátán "gyártósora" ellen.
A karácsonyi összetartás nem adja fel, amíg teljes győzelmet nem arat.
Amint a bűnök el lettek törölve, Isten dicsősége újra teljes fényében ragyog, és az ördögnek már nincs oka a gúnyos kacajra.
Ha szeretnél dicsőséget adni az Istennek ezen a Karácsonyon, lépj ki a bűn "gyártósora" mellől és soha többé ne térj vissza oda.
Foglald el a helyed a szeretet különítményében.
Így igazíthat meg téged is Krisztus kifolyt vére, és lehet teljessé Isten dicsősége a te életedben is.
Ha te folyamatosan építed életedben, szívedben a „bűn gyártósorán” az ördög munkáit és közben azt hiszed, hogy Krisztus uralkodik szívedben, becsapod önmagad.


IMA: Atyánk, köszönjük, hogy azért jöttél, hogy az ördög minden munkáját lerontsd az életünkben. Könyörülj rajtunk, hogy minden bűntől meg tudjunk szabadulni, ami fogva tart. Segíts Krisztusban maradni és lerontani az ördög minden munkáját életünkben. Krisztus nevében, Ámen.

2023. december 19., kedd

A testté lett Ige

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János evangéliuma 1. fejezet 14. vers


Amellett, hogy emlékszel Krisztusra, mint aki testet öltött egy napon, nem szabad elfeledkezned az emberré létele előtti voltáról. Amellett, hogy emberré lett, Ő a Mindenható Isten is. Ha nem lett volna Isten is, semmit sem ért volna golgotai kereszthalála. Miért? Mert, minden ember a bűn örökségével születik, az emberiség bűneiért pedig egy teljesen tiszta, bűntelen ember halálára volt szükség.
Örülj hát Jézus Krisztusnak, aki testet öltése előtt is ott volt az Atyánál és minden Általa és Rá nézve teremtetett.
Nincs az a karácsonyi ajándék, amelyik felvehetné a versenyt azzal az értékkel, amit Jézus Krisztus által kaptál.
Ő az, aki képes eltörölni bűneidet és olyan távol dobni magától, mint amilyen távol van kelet a nyugattól.
" Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." 1 János 1:9
Ezzel megszabadít téged minden ítélettől. Ez pedig teljes szabadságot és nyugalmat jelent számodra a halálfélelemmel és a jövőtől való félelemmel szemben.
Ezen kívül, Ő soha el nem múló élettel ajándékozza meg azokat, akik Benne hisznek. Dicsérd és magasztald ma Isten megtestesült Szavát.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te megszülettél és emberré lettél, hogy Nekem örök életem és üdvösségem lehessen. Krisztus nevében, Ámen.

2023. december 18., hétfő

Készítsd az utat!

...amint meg van írva Ézsaiás próféta könyvében: "Íme, elküldöm előtted követemet, aki elkészíti utadat; kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!"                         Márk evangéliuma 1. fejezet 2-3. vers



Sokszor bántja a fülemet, amikor keresztény körökben, a Karácsonyt Krisztus születésnapjaként emlegetik. Miért? Mert ez egyszerűen nem igaz.
Először is nem tudjuk meghatározni Krisztus születésének a pontos évét. Annyit biztosan tudunk, hogy az Augusztus császár által elrendelt népszámlálás vagy adóösszeírás Krisztus után háromban kezdődött és több éven át tartott. Azt is biztosan tudjuk, hogy a vérengző Heródes, aki halálra kerestette a csecsemő Krisztust, Krisztus után 7-ben halt meg. Tehát Krisztus születésének éve valamikor Krisztus után 3 és 7 között történt. A születésének pontos dátuma pedig teljesen ismeretlen. December 25-én a leghosszabb az éjszaka és legrövidebb a nappal. Ezután már elkezdenek hosszabbodni a nappalok és rövidülni az éjszakák. Éppen ezért ünnepelték a fényt, a napot és az ahhoz kötődő bálványisteneket a pogány népek. A keresztények pedig nagyon bölcsen úgy gondolták, hogy ezen az ünnepen, Ők a Világ Világosságának testet öltéséről fognak megemlékezni és Róla fognak bizonyságot tenni a körülöttük élő pogányoknak.
A hamis istenek és a hozzájuk kötődő ünnepek feledésbe vesztek, de a Világ Világosságának emlékünnepe ma is él.
Gondolkozz el azon, hogy mi lehet az akadálya annak, hogy igazán nyitott és tanúságtévő szívvel tudj megemlékezni Karácsonykor a Világ Világosságának testet öltéséről? Talán az, hogy már sokszor hallottad a testet öltés csodáját és éppen ezért nem tudsz igazán rácsodálkozni?
Szemléld ma olyan egyszerű szívvel az emberi történelembe belépő Krisztus csodáját, mint ahogyan a pásztorok szemlélték azt a Betlehem környéki sötét mezőkön. Szemléld úgy, ahogyan gyermeki szívvel szemlélted azt és nyisd meg a szíved hittel az igazi Világosság előtt. Minden magaslatot, amely egyenetlenné teszi Krisztus ösvényét szívedben, legyen az nagyzolás, rongyrázás, emberek előtti tetszelgés, alázatoskodás, tartalom nélküli vallásoskodás, keresztény jelszavak gondolkodás nélküli ismételgetése rombolj le életedben.
Minden gödröt, amit a hitetlenség, aggodalmaskodás, önsajnálat, borúlátás jelent, temess be az Isten szavában vetett hiteddel. Hadd áradjon a mennyei fény benned, rajtad és körülötted.

IMA: Istenem, készítsd a szívemet, hogy én is készíthessem magamat és környezetemet arra, hogy hitelesen emlékezzek meg és tegyek tanúságot az igazi Világosság születésének emlékünnepéről. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

2023. december 17., vasárnap

Fény és világosság

Ezt a maga idején megmutatja majd a boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura. Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen.                                   Timóteushoz írt levél 6. fejezet 15-16. vers



A mi drága Istenünk és Megváltónk megközelíthetetlen világosságban lakozik. Nem egy földi dimenzió ez, hanem mennyei. Hiába szelnéd át a galaxisokat, mert amíg testben vagy, nincs hozzáférésed ehhez a mennyei dimenzióhoz. "Azt mondom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot." ( 1 Korintus 15:50)
Isten gyermekeihez mégis oly közel van. A minap, munkám során, az esti sötétségben beláttam egy pillanatra egy ablakon és csodálatos volt számomra a látvány:
Egy ősz hajú ember, a karosszéke előtt térdelt, kezeit összekulcsolta és fejét a karosszék huzatára engedte. Látszott, hogy nem csak megszokásból teszi ezt, hanem valamiért könyörög, tusakodik imában.
Háta mögött polcok tele könyvekkel.
Ez az Isten, Aki fizikai test és életforma számára megközelíthetetlen világosságban lakozik, imádság által azonnal elérhető az Ő gyermekei számára. Sőt! Szentlelke által folyamatosan gyermekeivel van életük minden napján. " Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben." ( 23. Zsoltár)
Bízz hát az igazi Világosság és Advent Istenében. Ha úgy érzed elgyengültél és már alig bírsz talpon maradni, ideje térdre hullanod Istened előtt.
Arra lettél teremtve, hogy az Ő Szentlelke által szívedben éljen. Meghalt érted, hogy kifejezze irántad való szeretetét és hidd el, hogy nem fog megtagadni semmi olyat tőled, ami igazán javadra válik.
Örülj mindannak, amit Isten végzett érted és benned, hogy életed gyertyaként áraszthassa Krisztus világosságát ebben a sötét világban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem vagy messze gyermekeidtől. Amikor egy gyermeked Hozzád kiált, Te meghallgatod és megsegíted. Dicsőítlek és magasztallak minden jótéteményedért. Tégy engem fénnyé és világossággá. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...