2018. szeptember 15., szombat

MINDENEK ELŐTT ISTEN!

Ne legyen más istened rajtam kívül!
2 Mózes 20:3

Egy ősi példázat szerint a galamb szomorúan panaszkodott a madaraknak, hogy a héja szomjazik a vérére. Az egyik madár azt tanácsolta, hogy szálljon alacsonyabban de a héja lecsaphat prédájára. Egy másik ajánlotta, hogy magasan repüljön de a héja még magasabbra is tud szállni. A harmadik azt mondta neki, hogy rejtőzködjék el az erdőben de a héja otthona az erdő. Végre egyikük azt mondta neki, hogy bújjék el a sziklahasadékban. A jelentés világos. A galamb szegény, védtelen lény. A Sátán a héja. A szegénység nem véd meg tőle. A gazdagság nem ad biztonságot. A visszavonulás sem ment meg, mert vannak bűnök, amelyek különösen a nyugalomban támadnak. Csak egyetlen védelem van, Krisztus, a Kőszikla.
Talán épp most értél egy kapcsolatod végére, de ez még nem a történeted vége is.
Isten sokkal több mindent tartogat a számodra, és soha el nem múló szeretettel szeret téged. ( Ha megbékéltél már vele és újjászületés által gyermeke lettél).
Fogadd el a szeretetét. Fogadd el a kegyelmét. Fogadd el a Szentlélek vigasztalását és bátorítását a mai napon.
Ápold az Istennel való közösséget jobban, mint bárki mással a kapcsolatodat.
Mondj áldást az emberekre amikor belépnek az életedbe és mondj áldást akkor is, amikor kilépnek az életedből.
Lépj tovább stílusosan és Isten kegyelmével betelve, mert a te magabiztosságod és bizalmad az Úrban gyökerezik.


IMA: Istenem, Atyám, köszönöm, hogy szóltál személyesen hozzám ma. Megtérek ma, ha bármelyik embert Te eléd helyeztem életemben, és ez az ember vagy emberek lettek istenemmé.
Kérlek bocsáss meg nekem. Egyedül Te vagy Istenem. Tölts be minden űrt a szívemben. Az életem a Te kezedbe teszem. Te lakozz a szívem trónusán.
Erősíts meg, hogy Rád tudjak fókuszálni, és folyamatosan be tudjak töltekezni szereteteddel.
Minden emberi kapcsolatomat a Te kezedbe teszem, bízom Benned. Krisztus nevében. Ámen.

2018. szeptember 14., péntek

MINDEN VIGASZTALÁS FORRÁSA!

Áldott legyen az Isten, Aki Urunknak, Jézus Krisztusnak Édesapja. Ő olyan édesapa, aki tele van irgalommal. Olyan Isten, aki minden vigasztalás forrása.
Igen, ő vigasztal meg bennünket minden helyzetben, amikor bajok vesznek körül, hogy mi is meg tudjunk vigasztalni másokat, amikor ők vannak bajban, és nekik van rá szükségük. Ugyanazzal a vigasztalással segítünk nekik, amivel Isten is megvigasztal bennünket.
2 Korintus 1:3-4 (EFO)

Amikor valami emlékeztet arra, hogy mit veszítettél, Isten emlékeztetni akar téged (ha gyermeke vagy), hogy mennyivel többet nyertél Őbenne, Őáltala.
Megtaláltad az Ő útját, igazságát, életét.
Ez az igazság önmagában képes reménységgel betölteni a reménytelenség idején.
Isten napról-napra felébreszt téged, mert szeretné ha az Ő számodra készített tervében munkálkodnál.
Nézz Istenre és megtalálod a vigaszt amire olyan nagy szükséged van. Tanulj Krisztustól és nyugalmat találhatsz a lelkednek. Ő soha nem fog magadra hagyni, Ő fogja felemelni a lecsüggesztett fejed.
Ő út lesz számodra az élet vadonjában. Ő lesz az oltalmad a viharaidban. Igen, Ő fog vezetni téged.
Isten képes a zúgolódóknak is adni az öröm olaját. Képes őket "hamvaikból" feléleszteni. Képes elvenni tőled a terheidet és dicsőség koronájával ajándékozhat meg.
Csak fogadd már el amit adni akar neked. Ő tudja az életedre árasztani az Ő békességét és azt az örömöt amit máshol sosem találhatsz meg.
Le tudja törölni könnyeidet és belső erővel tud támogatni. Nyisd ki a szemed kedves olvasóm és vedd észre Isten minden értelmet felülhaladó szeretetét. Sokkal többet tud tenni, mint amit valaha meg tudnánk fogalmazni gondolatainkban vagy kéréseinkben.
Amikor már azt hiszed az életednek vége van a sok veszteség miatt, Isten meg akarja mutatni, hogy csak most kezdődik.
Az életed hátralevő része csodálatosabb lehet, mint az előző időszak, amit "régi szép időként" tartasz számon.
Isten az életed megkeseredett vizéből, mézédessé tudja változtatni. Mert örökkévaló szeretettel szeret téged.
Isten Lelke mondja ma neked, hogy egyedül Isten a vigasztalód. Roahanj hát a karjaiba!

IMA: Csodálatosak a Te szavaid, útmutatásod, vigasztalásod, örömöd.
Ki akarok dobni minden szemetet, amit a világból gyűjtöttem a szívembe és be akarok töltekezni Veled. Segíts erre kérlek, Krisztus nevében, Ámen.

2018. szeptember 13., csütörtök

EGY GYŐZTES GONDOLKODÁSA...

Hiszen aki Istentől származik, az legyőzi a világot. Ami pedig a világot legyőzte, az a hitünk.
János első levele 5. rész 4. vers (EFO)




Veheted úgy kedves olvasóm, hogy próféciát mondok neked. Nem számít, hogy az ellenségeid mennyire ágaskodnak ellened, Isten Szentlelke sokkal magasabbra emelhet téged. Ha Krisztusban vagy, semmiképpen sem fognak az ellenségeid felülkerekedni rajtad, te fogsz győzni felettük Krisztus által.
Győzni fogsz, ha teljesen meggyőződtél afelől, hogy Isten az, akinek mondja magát és meg fogja tenni azt amit megígért.
A tudat, hogy Isten az egyetlen megmentő, fog győzelmet adni neked a körülményeid felett.
Fogadd el Krisztus győztes gondolkodását. Tedd magadévá az Ő mentalitását, elveit, hozzáállását. Így mivel Ő győzött, te is győzni fogsz.
Győzni tudsz akkor is ha beteg vagy. Győzni tudsz akkor is, ha különböző romboló bűnök akarnak meggyötörni.
Győzni fogsz a félelmeid és aggodalmaid felett. Győzni fogsz a szükség és nyomorúság felett. Győzni fogsz az alacsony önbecsülésed és önértékelésed felett.
Krisztus nevében, Isten kegyelme által győzni fogsz az ellenségeid felett.
Semmi nem fog felülkerekedni rajtad, csakis Isten ereje.
Az Ő szeretete le fog győzni téged. Az Ő kegyelme le fog győzni téged. Az Ő Szentlelkének a munkája le fog győzni téged. Ha Krisztusban jársz, te is győztes vagy Krisztussal együtt. Te és Krisztus azon az úton fogtok haladni, amit Isten kijelölt számotokra.

IMA: Igen Uram, én Istenem, elfogadom azt az üzenetet lényem minden porcikájával. Elutasítom az ellenségem minden hazugságát, és elfogadom a Te igazságodat.
Elfogadom Krisztus győztes mentalitását, gondolkodását.
Elfogadom azt, amit Te mondasz arról, hogy ki vagyok. Nem fog az ellenség felülkerekedni rajtam. Én fogok felülkerekedni rajta, a Benned vetett hitem által. Te vagy az egyetlen aki felül tudsz kerekedni rajtam. Aki be tudsz tölteni és meg tudsz szabadítani a büszkeségemtől. Köszönöm a Tőled kapott győzelmet. Krisztus nevében, Ámen.


2018. szeptember 12., szerda

LASSÍTS!

Mert hit nélkül nem lehet Isten tetszését elnyerni. Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell abban, hogy Isten létezik. Sőt, abban is, hogy Isten megjutalmazza azokat, akik keresik őt. 
Zsidókhoz írt levél 11. rész 6. vers

Mindig azzal vagy elfoglalva, hogy valamit elérj, megvalósíts vagy birtokolj?
Amint egy "hőstettet" véghezvittél, már azonnal a másikra koncentrálsz, anélkül, hogy időt hagynál magadnak feltöltődni vagy Isten vezetését kérni, elfogadni?
Józsué és a nép, miután bevették Jerikót, már mentek is tovább Aj városa felé, mert azt gondolták semmivel sem lesz nehezebb azt a várost bevenni. Nem állt meg Józsué, hogy beszélgessen Istennel és tanácsát kérje. Ennek a vége vereség lett.
A verség után viszont Istenhez kiáltott, Isten utasításokat adott Józsuénak és ennek köszönhetően később győzelmet is arattak.
Ha szeretnénk győzelmeket aratni Istennel, annak az a titka, hogy folyamatosan sóvárogva keressük az Ő közelségét.
Aki kitartóan keresi az Istent, az jutalomban fog részesülni.
A jutalmunk győzelem lesz. A jutalmunk a Ő dicsőségének kiábrázolódása lesz életünkben.
Tehát ideje lassítanod kedves olvasóm. Döntsd el, hogy elfoglalt akarsz lenni vagy pedig hatékony?
A saját módszereinket akarjuk folyamatosan erőltetni vagy szeretnénk ha Isten megdicsőülne életünkben?
Gondolom, hogy hozzám hasonlóan te is szeretnél hatékony lenni. Szeretnénk ha Isten megdicsőülne minden kitűzött célban és annak megvalósításában.


IMA: Igen, Uram. Szeretek égni érted. Szeretném azt tenni amire elhívtál, de segíts lelassítani és időt szánni arra, hogy a Te jelenlétedet, utasításaidat keressem.
Nem elfoglalt szeretnék lenni, hanem hatékony.
Szeretnék győzelmet, amiben Te is megdicsőülsz életemben. Segíts folyamatosan téged keresni és nem a magam értelmére támaszkodni. Krisztus nevében, Ámen.

2018. szeptember 11., kedd

AZONOSÍTSD MAGAD ISTEN KEGYELMÉVEL!

Isten kegyelme által mégis azzá lettem, aki vagyok. Elmondhatom, hogy irántam való kegyelmét nem pocsékoltam el, sőt, sokkal többet dolgoztam, mint a többi apostolok. Valójában nem is én tettem mindezt, hanem Istennek velem lévő kegyelme.
1 Korintus 15:10

Vannak olyan emberek talán a te életedben is, akik mindig az orrod alá dörgölik, hogy mik azok a dolgok amiket elhibáztál.
Pál apostol is szintén ilyen problémával küszködött. Egy ideig a keresztények üldözője, kínzója volt és hozzájárult ahhoz is, hogy kivégezzenek némely keresztényeket.
Egy rossz ember volt, akinek Isten fenekestül felforgatta az életét. Mégis a körülötte élő emberek, valahogy nem voltak meggyőződve arról, hogy Pál apostol tényleg megváltozott.
Az egyetlen módja, hogy túljussunk az emberek előítéletein az, amit Pál apostol is alkalmazott.
Isten kegyelmével azonosította önmagát.
Ezt mondta: " Isten kegyelme által mégis azzá lettem, aki vagyok. Elmondhatom, hogy irántam való kegyelmét nem pocsékoltam el, sőt, sokkal többet dolgoztam, mint a többi apostolok. Valójában nem is én tettem mindezt, hanem Istennek velem lévő kegyelme."
Az Isten kegyelme, Isten természetfeletti erejét jelenti, amely hatást gyakorol a szívedre, és visszatükröződik életedben.
Amikor Pál apostol a tükörbe nézett, már nem a múltat látta, hanem az Isten kegyelmének munkáját. Isten segítségével te is megteheted ugyanezt.
Te nem a múltad vagy. Te nem a sikertelenségeid vagy. Isten gyermekeként, Isten kegyelme erejének élő bizonyítéka vagy. Isten harcol érted és az Ő ereje által fogsz erősnek tűnni.
Isten meg tud gyógyítani minden olyan sérelmet, amit mások előítélete okozott benned, és eszközként tud használni abban, hogy olyan embereknek szabadulást adjon, akik azok miatt a bűnök miatt szenvednek, amelyekből az Isten kegyelme téged megszabadított.


IMA: Atyám, köszönöm, hogy te minden tékozló fiút hazavársz. Köszönöm, hogy engem is megérintett, újjátett a Te kegyelmed ereje. Köszönöm, hogy eljuttattál őszinte bűnbánatra és átadom magam újra Neked Teljesen. Rombold le a gonosz minden erődítményét életemben. Krisztus nevében, Ámen.

2018. szeptember 10., hétfő

AZ ÉLET MEGY TOVÁBB!

Testvéreim, tudom, hogy most még nem értem el ezt a célt. De erre az egy dologra figyelek: elfelejtem azt, ami már mögöttem van, és teljes erővel igyekszem előre.
Filippibeliekhez írt levél 3. rész 13. vers (EFO)

Vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor lehangoltak vagyunk, szomorúak, talán gondok gyötörnek minket.
Ilyenkor kérdezzük meg magunktól:
" A föld most megállt forogni? A válaszunk nyilvánvalóan "nem" lesz. A nap megszűnt ragyogni? Isten azt üzeni neked is, hogy az élet megy tovább.
Attól nem lesz vége a világnak, hogy egy konfliktusba ütköztél életedben.
A világ nem áll meg attól mert valaki cserben hagyott, vagy ellened fordult.
Az élet nem áll meg attól sem, ha te éppen egy kisebb vagy nagyobb hibát követtél el.
Az Isten meg akar tanítani arra, hogy hogyan lépj tovább és "vágj vissza" az ördögnek.
Nem rekedhetsz meg a múltban. Bármi is történt életedben, tudd, hogy Krisztusban minden rendbe jöhet.
Segíthet neked továbblépni. Isten hűségesen megcselekszi ezt. Ne hidd el az ördög hazugságát! Az életed nem ért véget. Nézz szét a természetben. A nap még mindig süt. A madarak csiripelnek. Az őszi szél talán kissé hűvösebb, de még mindig pajkosan suhan a fák között.
Tehát hidd el, hogy még mindig van remény a számodra. Engedd, hogy Isten dicsősége felragyogjon benned és általad. Lépj tovább Krisztusban és mutasd meg, hogy milyen hűséges a te Istened.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy bátorítottad a szívemet a mai reggelen. Köszönöm, hogy segítettél nekem tudatosítani, hogy az élet megy tovább. Az életemnek nincs vége csak azért, mert nehézségekkel kell szembe néznem. Taníts meg engem Istenem szembenézni a nehézségekkel, megújulni a csalódásokból, és továbblépni Veled. Krisztus nevében, Ámen.

2018. szeptember 9., vasárnap

SEMMI SEM LEHETETLEN AZ ÚRRAL!


Én vagyok az ÚR, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?
Jeremiás könyve 32:27
 
 
Az egyetlen igaz Istennek semmi sem lehetetlen. Nem lehetetlen a számára, hogy az életed dolgainak rendbetételében segítsen. Nem lehetetlen a számára, hogy szabadságot adjon neked, biztos alapra helyezze a lábad. Meg tud tölteni a tüzével, hogy a dicsőségének hordozója légy életeddel.
Még mindig nem látod? Semmi sem lehetetlen az Isten számára. Semmi sem nehéz Neki. Amit ő elhelyez valahova, azt senki nem tudja kimozdítani arról a helyről.
Ha a szívedet ehhez az Istenhez fordítod ma, akkor Ő is hozzád fog fordulni.
Újra a szeretetének szilárd talajára fog helyezni, és el tudja venni minden szégyened.
Így a bűn és a félelem már nem fog uralkodni az életed felett. A kérdés, hogy engeded-e, hogy az Úr megszabadítson? A szíved, az elméd, az egész életed?
Istennek nem vagy túl nehéz eset. A problémád nem túl nagy a számára. Isten világosan tudja hogyan helyezzen téged az Ő tökéletes akaratába. Így olyan leszel Istenben, mint a báb, amelyik pillangóvá fog változni. Senki sem akadályozhatja meg az átformálódásodat Istenben.
Meg fogsz változni. Újjá fogsz lenni teljesen. Azon az úton fogsz járni, amit Isten neked készített el.


IMA: Istenem, magasztallak azért, hogy neked semmi sem nehéz, semmi sem lehetetlen. Segíts együttműködnöm Veled. Feléd fordítani arcomat, szívemet, életemet. Hiszem, hogy teljesen át tudod formálni az életem.
Krisztus nevében, Ámen.

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...