2021. november 20., szombat

Isten örül az Ő gyermekeinek

Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked. Sofóniás könyve 3. fejezet 17. vers



Sokféleképpen gondolunk Istenre, de úgy talán kevésbé gondolunk Rá, mint ahogyan a fenti igeversben bemutatja nekünk önmagát.
Amikor én, esendő emberként hazatérek egy fárasztó munkanap után, és ránézek a 2 hónapos kisfiamra, látom a ragyogó szemét, az őszinte mosolyát, azonnal örülni kezdek és feltöltődök.
Mennyivel inkább Isten így néz az Ő gyermekeire. Azokra, akik elfogadták az Ő békeajánlatát, amit Krisztusnak, az Ő Fiának vérével érvényesített, és a Szentlélek által újjászületve, Isten családjába kerülnek.
Végső soron miért azzal foglalkozunk életünk nagy részében, hogy olyan emberek mit gondolnak rólunk, milyen érzésekkel viseltetnek irántunk, akiknek a véleménye kicsit sem számít az életünkben?
Talán ők az életüket adták értünk? Nem! Talán hozzájuk fordulhatunk bármikor, bármilyen körülmények között? Talán megvan a bizonyosság velük kapcsolatosan, hogy amikor hozzájuk fordulunk, mindig meg fognak hallgatni és segíteni fognak nekünk?
Ha nincs, akkor tekintsünk egyedül Arra, Aki a szívünkben lakozást akar venni a Szentlélek által, Aki elég erős ahhoz, hogy életünk minden szakaszában gondot viseljen rólunk, Aki örömmel néz az Ő gyermekeire, hallgatja őket, mert örökkévaló szeretettel szereti őket.
Istent éneklésre fakasztja az öröm, amire az Ő gyermekei iránt érzett szeretete indítja.
Isten gyermeke vagy-e már? Ha nem, miért maradna életeden Isten haragja? Békülj meg Vele, add át életed teljesen, maradéktalanul Neki, hogy te is örömre indítsd teremtődet!


IMA: Istenünk, olyan jó a Te gyermekednek lenni. Kegyelmedben, szeretetedben fejlődni, békességre, biztonságra lelni, még életünk viszontagságai között is. Olyan jó tudni, hogy Te, mennyei Atyánk, örülsz gyermekeidnek és gondot viselsz róluk. Érints meg minden olvasót, hogy a Te gyermekeiddé váljanak. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2021. november 19., péntek

A helyreállítás ideje

Círus perzsa király uralkodásának első esztendejében, azért, hogy beteljesedjék az ÚRnak Jeremiás által mondott igéje, arra indította az ÚR Círus perzsa király lelkét, hogy egész birodalmában, szóban és írásban kihirdettesse a következőket: Ezt mondja Círus perzsa király: A föld minden országát nekem adta az ÚR, a menny Istene. Ő bízott meg engem azzal, hogy felépíttessem templomát a Júdában levő Jeruzsálemben. Aki csak az ő népéhez tartozik közületek, legyen azzal Istene, menjen el a Júdában levő Jeruzsálembe, és építse fel Izráel Istenének, az Úrnak a házát! Ő az Isten Jeruzsálemben. Aki csak megmaradt bárhol, ahol jövevényként él, azt segítsék annak a helynek a polgárai ezüsttel, arannyal, különféle javakkal és állatokkal, meg önkéntes ajándékokkal az Isten jeruzsálemi háza számára.
Ezsdrás könyve 1. fejezet 1-4. versek



Izrael az Isten választott népe volt, akiket úgy vezetett és nevelt, mint saját gyermekeit. Mivel szerette ezt a népet, nem kényeztette el őket, hanem szigorúbban bánt velük, mint a környező népekkel.
Krisztus előtt 586-ban jött Isten ítélete és megengedte, hogy lerombolják Jeruzsálemet és a templomot. A népét rabszolgaságba hurcolták és ezzel meg is szűnt a nemzeti identitásuk. Addig a városuk és identitásuk középpontjában a templom állt, de a város romokba dőlt ők pedig fogságba mentek.
Mennyit figyelmeztette Isten a lázadó népet prófétái, küldöttei által, de a nép makacs maradt. Csak látszat megtérést, bűnbánatot, és istentiszteletet tudtak felmutatni.
70 év elteltével az Isten visszavezette népét a fogságból. Kit használt ebben az Isten?
Egy pogány királyt. Mit mondott Krisztus Pilátus előtt? Figyeld csak meg: „Pilátus kérdőre vonta: „Nekem nem felelsz? Hát nem tudod, hogy hatalmam van rá, hogy szabadon bocsássalak, de hatalmamvan arra is, hogy keresztre feszíttesselek?” Jézus csak ennyit mondott: „Nem volna fölöttem hatalmad, ha onnan felülről nem kaptad volna. Ezért annak, aki a kezedre adott, nagyobb a bűne.”    János 19:10-11
Amikor Isten úgy akarja, még a legádázabb ellenségeidet is fel tudja használni arra, hogy az Ő akarata megvalósuljon életedben, környezetedben.
Ha az övéi közül nem hajlik senki az Ő akaratának cselekvésére, akkor felhasználja a Círuszokat, hogy az Ő akaratát véghez vigyék.
Isten bárkit tud használni, aki kész a saját akarata helyett az Isten akaratát helyezni előtérbe.
Talán az utóbbi időben te is azt tapasztaltad, hogy számodra fontos kapcsolatok megszakadtak, terveidet, álmaidat áthúzta a világjárvány, de az is lehet, hogy valaki ígért neked dolgokat és nem teljesítette ígéreteit.
Néha talán úgy érzed, hogy az Isten is magadra hagyott és nincs választási lehetőséged és egyszerűen sodródsz az életed eseményeinek, körülményeinek kiszolgáltatva. Talán meguntad, hogy mások döntenek a fejed fölött és szeretnél végre szabad lenni.
Isten a királyok-királyát és uraknak-urát küldte segítségedre. Jézus Krisztus alávetette magát Atyja akaratának, hogy bűneink büntetésének megfizetése által szabaddá tegyen. Feltámadott Királyként maga Krisztus hív téged, hogy a Szentlélek által helyreállíthassa szívedben, testedben azt a templomot, amit a bűneid romba döntöttek.
Elfogadod ezt a hívást?


IMA: Uram, Jézus Krisztus! Szükségem van Rád! Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten az én bűneim miatt is. Hiszem, hogy kiontott véred megtisztít minden bűntől.
Kinyitom szívem ajtaját, és befogadlak Téged, mint Uramat és Megváltómat. Megvallom, megbánom és elhagyom minden bűnömet, amit valaha is tettem. Kérlek, bocsásd meg minden bűnömet, és jöjj a szívembe. Köszönöm, hogy megbocsátottad bűneimet, és Szent Szellemed (Lelked) által a szívembe költöztél. Köszönöm, hogy megajándékoztál az örök élettel és egy mennyei hellyel. Szívből megbocsátok mindenkinek, aki megbántott engem. Kérlek, formálj olyanná, amilyenné akarod, hogy legyek, hogy örömed teljék bennem. Kérlek, vezess az üdvösség keskeny útján. Ámen. 

2021. november 18., csütörtök

Krisztus csodálatos ereje

És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony hátulról hozzáférkőzve megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: "Ha csak megérinthetem ruháját, meggyógyulok."
Máté evangéliuma 9. fejezet 20-21. fejezet



Érdekes és szomorú törvényszerűség ez sokunk életében. Amikor úgy érezzük minden a maga medrében halad, nehezen tudunk időt, módot, lehetőséget találni arra, hogy Krisztushoz közel kerüljünk. A történetben szereplő asszony tizenkét éven át szenvedett egy nőgyógyászati betegségben. Felkeresett minden orvost, kipróbált minden gyógynövényt és orvosságot, valószínűleg minden vagyonát ráköltötte a megoldás keresésére, de nem találta meg.
Krisztus maradt az egyetlen lehetősége. A betegsége miatt a zsidók törvénye szerint tisztátalannak számított. Nem is lehetett volna egészséges emberek között. Érthető hát, hogy miért lopakodott Krisztus közelébe. Valószínűleg hallott Krisztus csodáiról és ebből táplálkozott a hite. Ebből a hitből fakadóan pedig szilárd meggyőződésre jutott: „Ha csak megérinthetem a ruháját, meggyógyulok.”
Ugyanakkor rejtőzködött, mert félt attól, hogy Krisztus felelősségre vonja a mózesi törvény megszegése miatt.
Az asszony megérintette Krisztus ruhájának szegéjét és megtapasztalta az Isten dicsőséges hatalmának gyógyító erejét.
Jézus Krisztus megfordult, mert látni akarta ezt az asszonyt. Akarta az asszonnyal is tudatni, hogy látja őt. Tudja, hogy kicsoda, milyen betegséggel küszködött, milyen félelmei és milyen hite van.
Hány emberrel találkozom, akik valamikor ott voltak egy gyülekezetben, de nem mernek visszatérni, mert attól félnek, hogy megbélyegzik, elítélik, elutasítják őket.
Pedig a kicsiny hitednek és az Isten nagy kegyelmének köszönhetően, Krisztus által elfogadást nyerhetsz az Atyától.
Kész vagy-e hittel jönni Krisztushoz, hogy a te lelked is meggyógyulhasson?


IMA: Istenem, a Te érintésedre van ma szükségem. Segíts meglátnom ma azokat, akiket eszközül akarsz használni életemben és segíts engem, hogy megoszthassam én is a Te szeretetedet másokkal. Krisztus nevében, Ámen.

2021. november 17., szerda

Ihatsz Isten örömének forrásából

Az Úr az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom.                                             Jeremiás siralmai 3. fejezet 24. vers 



Nem az van mondva: „Az Úr majdnem teljesen az én örökségem”, se nem az: „Az Úr az én örökségemhez tartozik”, hanem Ő maga az én lelkem örökségének összege és tartalma. Ezen terület térfogatában meg van mindaz, amit kívánhatunk és birtokolhatunk. Az Úr az én örökségem. Nem csak az Ő kegyelme, szeretete és szövetsége, hanem maga a Jehova. Ő minket örökségévé választott, mi pedig örökségül választjuk Őt. Persze, először az Úrnak kell kiválasztani örökségünket, mert mi azt magunktól nem tehettük volna, de ha valóban elhívattattunk az Ő elválasztó kegyelmének szándéka folytán, úgy énekelhetjük:

"Jézus én örökségem,
Drága kincs, üdvösségem;
Örök Isten szent Fia,
Te vagy lelkem jutalma."

Az Úr a mi elégséges örökségünk. Isten tartja azt fenn saját lényével, s ha Isten már önmagában elégséges, akkor részünkre Ő is kell, hogy legyen Az, aki szükségünket pótolja és minden kívánságunkat teljesen kielégítse. Nem könnyű egy ember kívánságát kielégíteni. Mikor azt gondolja, hogy mindent elért, amire szíve vágyott, akkor nemsokára eszébe jut, hogy még van valami, ami azon kívül esik és szíve telhetetlensége azonnal kiáltja: „Add meg, add meg!” Azonban mindaz, amit valaha csak kívánhatunk, isteni örökségünkben megvan, úgy, hogy ezt mondhatjuk: "Kicsoda volna nekem mennyekben Te nálad több? És Te nálad egyébben nem gyönyörködöm e földön. Elfogyatkozott az én testem és az én szívem, az én szívemnek kősziklája és az én erősségem Te vagy ó Isten, mindörökké”. Mi gyönyörködhetünk tényleg az Úrban, ki örömének folyamából itat minket. Hitünk kiterjeszti szárnyait és sasként emelkedik az isteni szeretet egébe, ahol hazája van. „A mi sorsunk esett nekünk kies helyen, nyilván szép örökség jutott nekünk.” Örüljünk az Úrban mindenkor, mutassuk meg a világnak, hogy mi boldog nép vagyunk, hogy azt keljen mondanunk: „Veletek megyünk, mert halljuk, hogy az Isten veletek van."
Spurgeon  

IMA: Istenem, hálát adok neked, hogy annyit jót tettél, teszel velem. Te vagy az én örökségem és add, hogy életem megteljen a Te örömöddel. Krisztus nevében, Ámen. 


2021. november 16., kedd

Isten ereje és a mennyei küldetés

Magához hívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak mindenféle betegséget és erőtlenséget. Máté evangéliuma 10. fejezet 1. vers



Isten arra hívta a tanítványokat, hogy Krisztus nevében emberek életében hozzanak változást. Jézus Krisztus hatalmat is adott az övéinek arra, hogy csodálatos dolgokat tegyenek. Krisztust nem az érdekelte, hogy több hívet szerezzen magának, hanem az volt a terve, hogy az Isten országát építse.
Isten tervét minden ember megismerhette Krisztus hatalma és szabadító ereje által.
Olyan sok ember érzi úgy, hogy értelmetlen az élete. Pedig az Isten azért küldte Krisztust, hogy értelmet adjon a te életednek is. Igazi küldetést akar adni neked. A gonosz erejével és mesterkedéseivel szemben tehetetlen lennék és tehetetlen lennél. Isten éppen ezért ruházza fel övéit azokkal a dolgokkal, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy elvégezhessék Istentől kapott küldetésüket.
Isten adja az elhívást, az erőt, a fegyvereket és a hatalmat és tekintélyt ahhoz, hogy végezhessük azt, amit ránk bízott.
Miért vagy ezen a földön? Mi az oka annak, hogy a mai napon is felkeltél az ágyadból? Mi a végső célja az életednek? Ha még nem tudod, add át magad teljesen Jézus Krisztusnak és engedd, hogy értelmet adjon életednek.
Isten téged is használhat, hogy elvidd az Isten szeretetének és megbocsátó erejének örömüzenetét. A nyomorúságban és kétségbeesésben levők közé küld Isten, hogy elmondd: van szabadulás.
Minden ember szolgál valakit. Egyesek az ördög küldetésében és az ördög igézetében, mások az Isten szolgáiként és az Isten hatalmában végzik küldetésüket.
Te kit választasz ma?

IMA: Istenem, teljes életemet át akarom adni Neked. Krisztus nevében tisztíts meg minden bűntől és vedd át Te életem irányítását. Szeretném hirdetni a kegyelem, gyógyulás, szabadulás örömhírét Krisztus nevében. Ruházz fel engem is a Te mennyei hatalmaddal, hogy igazi követőd legyek. Krisztus nevében, Ámen.

2021. november 15., hétfő

Tedd azt, ami Istennek örömet okoz!

Hiszen maga Isten az, aki bennetek munkálkodik. Segít benneteket, hogy akarjátok azt tenni, ami Istennek örömet okoz. Ő ad hozzá erőt is, hogy valóban meg is tudjátok tenni ezeket.                              ( Egyszerű Fordítás) Filippiekhez írt levél 2. rész 13. vers



Ha rávilágítunk egy falra, és elkezdünk a fényforrással távolodni, a fény köre elkezd majd bővülni.
Úgy hiszem ez a jelenség hasonló lelki téren is.
Minél inkább eltávolodunk azoktól a megoldás, gondolkodás és viselkedésmintáktól, amiket az Istent nem ismerő emberek követnek, alkalmaznak, és az Isten által kínált gondolkodást, viselkedést, értékrendet választjuk, annál inkább meg fog növekedni a környezetünkre gyakorolt hatása életünknek.
Isten szeretné kibővíteni az életed befolyását környezetedre. Természetesen mindez szeretné, ha az Ő dicsőségére valósulna meg.
Ehhez azonban, először is el kell végezze életedben azt, amit már annyi ember életében is elvégzett. Azt amit megszentelődésnek hívunk.
Előbb tehát engedned kell, hogy dolgozzon rajtad.
Engedned kell, hogy szabaddá tegyen téged mindentől ami fogva tartja a szíved, lelked, engedned kell, hogy rugalmassá tegyen az Ő akaratának cselekvésére a saját terveid, elképzeléseid helyett, Isten akar segíteni neked, hogy legyőzd az ó embered, a piszkos, önző egód és nap, mint nap felülkerekedj rajta.
Engedd, hogy Isten lerombolja az életedben azokat a dolgokat, amelyek utálatosak előtte, és az Ő jellemét és természetét építse fel benned Szentlelke által.
Ha engedni fogod, hogy Isten veled kezdje az átformálás munkáját, a környezetedben mindenki számára nyilvánvaló lesz mit tud tenni Isten egy olyan emberrel, aki teljesen aláveti önmagát Neki.
Engedd tehát Isten munkálkodni. Ezt teszik az igazi vezetők. Kiszállnak a csónakból amikor mások csak néznek. Megteszik a "nagy ugrást" és hiszik, hogy Isten "szárnyakat" fog adni nekik, hogy Hozzá repülhessenek.


IMA: Istenünk, te mindig a szívünkhöz szólsz. A Te munkád kezdődjön velem, bennem. Szeretném ha a családomat átformálnád, de formálj át ehhez előbb engem. Engedd, hogy kiszállhassak a hamis biztonságot adó hajóból, hogy járhassak hitben és mindenki meglássa a környezetemben, hogy hitben járni Veled mennyire csodálatos.

2021. november 14., vasárnap

Lelki felfrissülés

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Máté evangéliuma 11. fejezet 28. vers



Az okostelefonok, tabletek és Internet világában élünk. Sok-sok ember akkor is ezekkel foglalkozik, amikor nagyon fáradtnak érzi magát. Talán te is azok közé tartozol, akik a miatt panaszkodnak, hogy nincsenek igazi baráti kapcsolataik, de egy igazi barátság rendszeres befektetést igényel. Időt, energiát és néha pénzt is kell fektetnünk egy baráti kapcsolatba, hogy az jól működő legyen.
Talán éppen ezért dönt úgy az emberek egy része, hogy az okostelefonja, laptopja lesz a legjobb barátja. Annyira függővé válhatsz ezektől, hogy úgy érezheted, nem tudsz nélkülük élni.
Talán néha neked is nehéz beismerni, hogy elfáradtál. Főleg ha olyan ember vagy, aki úgy érzi, hogy nélküle semmi sem működik megfelelően.
Van elég bátorságod beismerni, hogy néha te is elfáradsz? Van olyan hely az életedben ahova visszavonulhatsz úgy, hogy érzed, nem kell semmit teljesítened vagy bizonyítanod?
Kiszabadulhatsz valaha a szürke hétköznapok mókuskerekéből? A döntés rajtad áll. Az idődet te osztod be. A te felelősséged az, hogy mire mondasz igent és mire nemet? Mire szánsz időt és mire nem szánsz időt?
Jézus Krisztus szelíden téged szólít ma. Jól tudja, hogy testileg és lelkileg is szükséged van pihenésre és feltöltődésre. Éppen ezért van a pihenőnap.
Krisztus hív, hogy jöjj Hozzá és találd meg Nála lelked nyugalmát, de nem fog kényszeríteni téged. A döntést a te kezedbe adja. Az élet nem arról szól, hogy minél jobban belemerüljünk a világi mókuskerékbe, hanem arról, hogy igazán megismerd Istent, és akit elküldött: Jézus Krisztust.
Ismerd hát be, hogy életed teljesen Istentől függ. Bízd Rá életed és nem fog gondot okozni, hogy megpihenj. Ha lelked igazi nyugalmat, pihenést, felüdülést talál, az élet forgatagában sokkal áldottabb, hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb leszel.


IMA: Istenem elismerem, hogy sokszor túlságosan sok terhet veszek magamra és elfelejtem, hogy milyen fontos Nálad időzni és lelkileg felüdülni. Jövök Hozzád, kérlek, adj megnyugvást, felüdülést lelkemnek. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...