2021. november 19., péntek

A helyreállítás ideje

Círus perzsa király uralkodásának első esztendejében, azért, hogy beteljesedjék az ÚRnak Jeremiás által mondott igéje, arra indította az ÚR Círus perzsa király lelkét, hogy egész birodalmában, szóban és írásban kihirdettesse a következőket: Ezt mondja Círus perzsa király: A föld minden országát nekem adta az ÚR, a menny Istene. Ő bízott meg engem azzal, hogy felépíttessem templomát a Júdában levő Jeruzsálemben. Aki csak az ő népéhez tartozik közületek, legyen azzal Istene, menjen el a Júdában levő Jeruzsálembe, és építse fel Izráel Istenének, az Úrnak a házát! Ő az Isten Jeruzsálemben. Aki csak megmaradt bárhol, ahol jövevényként él, azt segítsék annak a helynek a polgárai ezüsttel, arannyal, különféle javakkal és állatokkal, meg önkéntes ajándékokkal az Isten jeruzsálemi háza számára.
Ezsdrás könyve 1. fejezet 1-4. versek



Izrael az Isten választott népe volt, akiket úgy vezetett és nevelt, mint saját gyermekeit. Mivel szerette ezt a népet, nem kényeztette el őket, hanem szigorúbban bánt velük, mint a környező népekkel.
Krisztus előtt 586-ban jött Isten ítélete és megengedte, hogy lerombolják Jeruzsálemet és a templomot. A népét rabszolgaságba hurcolták és ezzel meg is szűnt a nemzeti identitásuk. Addig a városuk és identitásuk középpontjában a templom állt, de a város romokba dőlt ők pedig fogságba mentek.
Mennyit figyelmeztette Isten a lázadó népet prófétái, küldöttei által, de a nép makacs maradt. Csak látszat megtérést, bűnbánatot, és istentiszteletet tudtak felmutatni.
70 év elteltével az Isten visszavezette népét a fogságból. Kit használt ebben az Isten?
Egy pogány királyt. Mit mondott Krisztus Pilátus előtt? Figyeld csak meg: „Pilátus kérdőre vonta: „Nekem nem felelsz? Hát nem tudod, hogy hatalmam van rá, hogy szabadon bocsássalak, de hatalmamvan arra is, hogy keresztre feszíttesselek?” Jézus csak ennyit mondott: „Nem volna fölöttem hatalmad, ha onnan felülről nem kaptad volna. Ezért annak, aki a kezedre adott, nagyobb a bűne.”    János 19:10-11
Amikor Isten úgy akarja, még a legádázabb ellenségeidet is fel tudja használni arra, hogy az Ő akarata megvalósuljon életedben, környezetedben.
Ha az övéi közül nem hajlik senki az Ő akaratának cselekvésére, akkor felhasználja a Círuszokat, hogy az Ő akaratát véghez vigyék.
Isten bárkit tud használni, aki kész a saját akarata helyett az Isten akaratát helyezni előtérbe.
Talán az utóbbi időben te is azt tapasztaltad, hogy számodra fontos kapcsolatok megszakadtak, terveidet, álmaidat áthúzta a világjárvány, de az is lehet, hogy valaki ígért neked dolgokat és nem teljesítette ígéreteit.
Néha talán úgy érzed, hogy az Isten is magadra hagyott és nincs választási lehetőséged és egyszerűen sodródsz az életed eseményeinek, körülményeinek kiszolgáltatva. Talán meguntad, hogy mások döntenek a fejed fölött és szeretnél végre szabad lenni.
Isten a királyok-királyát és uraknak-urát küldte segítségedre. Jézus Krisztus alávetette magát Atyja akaratának, hogy bűneink büntetésének megfizetése által szabaddá tegyen. Feltámadott Királyként maga Krisztus hív téged, hogy a Szentlélek által helyreállíthassa szívedben, testedben azt a templomot, amit a bűneid romba döntöttek.
Elfogadod ezt a hívást?


IMA: Uram, Jézus Krisztus! Szükségem van Rád! Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten az én bűneim miatt is. Hiszem, hogy kiontott véred megtisztít minden bűntől.
Kinyitom szívem ajtaját, és befogadlak Téged, mint Uramat és Megváltómat. Megvallom, megbánom és elhagyom minden bűnömet, amit valaha is tettem. Kérlek, bocsásd meg minden bűnömet, és jöjj a szívembe. Köszönöm, hogy megbocsátottad bűneimet, és Szent Szellemed (Lelked) által a szívembe költöztél. Köszönöm, hogy megajándékoztál az örök élettel és egy mennyei hellyel. Szívből megbocsátok mindenkinek, aki megbántott engem. Kérlek, formálj olyanná, amilyenné akarod, hogy legyek, hogy örömed teljék bennem. Kérlek, vezess az üdvösség keskeny útján. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...