2021. november 18., csütörtök

Krisztus csodálatos ereje

És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony hátulról hozzáférkőzve megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: "Ha csak megérinthetem ruháját, meggyógyulok."
Máté evangéliuma 9. fejezet 20-21. fejezet



Érdekes és szomorú törvényszerűség ez sokunk életében. Amikor úgy érezzük minden a maga medrében halad, nehezen tudunk időt, módot, lehetőséget találni arra, hogy Krisztushoz közel kerüljünk. A történetben szereplő asszony tizenkét éven át szenvedett egy nőgyógyászati betegségben. Felkeresett minden orvost, kipróbált minden gyógynövényt és orvosságot, valószínűleg minden vagyonát ráköltötte a megoldás keresésére, de nem találta meg.
Krisztus maradt az egyetlen lehetősége. A betegsége miatt a zsidók törvénye szerint tisztátalannak számított. Nem is lehetett volna egészséges emberek között. Érthető hát, hogy miért lopakodott Krisztus közelébe. Valószínűleg hallott Krisztus csodáiról és ebből táplálkozott a hite. Ebből a hitből fakadóan pedig szilárd meggyőződésre jutott: „Ha csak megérinthetem a ruháját, meggyógyulok.”
Ugyanakkor rejtőzködött, mert félt attól, hogy Krisztus felelősségre vonja a mózesi törvény megszegése miatt.
Az asszony megérintette Krisztus ruhájának szegéjét és megtapasztalta az Isten dicsőséges hatalmának gyógyító erejét.
Jézus Krisztus megfordult, mert látni akarta ezt az asszonyt. Akarta az asszonnyal is tudatni, hogy látja őt. Tudja, hogy kicsoda, milyen betegséggel küszködött, milyen félelmei és milyen hite van.
Hány emberrel találkozom, akik valamikor ott voltak egy gyülekezetben, de nem mernek visszatérni, mert attól félnek, hogy megbélyegzik, elítélik, elutasítják őket.
Pedig a kicsiny hitednek és az Isten nagy kegyelmének köszönhetően, Krisztus által elfogadást nyerhetsz az Atyától.
Kész vagy-e hittel jönni Krisztushoz, hogy a te lelked is meggyógyulhasson?


IMA: Istenem, a Te érintésedre van ma szükségem. Segíts meglátnom ma azokat, akiket eszközül akarsz használni életemben és segíts engem, hogy megoszthassam én is a Te szeretetedet másokkal. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...