2019. május 11., szombat

HA...

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül.
Az odafenn valókkal törődjetek, ne a földiekkel.
Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben.
Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.
Kolossébeliekhez írt levél 3. rész 1-4. vers



A fenti igeversek feltételes módban szólnak. " Ha feltámadtatok a Krisztussal..."
Mijük van ott fenn azoknak akik feltámadtak a Krisztussal?
Az életük ott fenn van, elrejtve Krisztussal együtt az Istenben.
Olyan élet ez amely nem mulandó, olyan örökség vár ott az emberre, amelyet sem a rozsda, sem a moly nem emészt meg, sem a tolvaj nem lophat el.
Aki el van rejtve a Krisztusban, annak a szíve is odafent van Krisztusnál. A mi életünk voltaképp Krisztus, hiszen amikor felvitte a bűneinket a Golgotára, vele együtt meghaltunk a bűneinknek és csak Benne van életünk.
Akik feltámadtak a Krisztussal, ott van velük a meggyőződés, hogy mivel Krisztusban vannak elrejtve, Krisztus szentsége, igazsága az övék, Krisztus megjelenésekor megjelennek Vele együtt a dicsőségbe.
Hát nem csodálatos?
Akik feltámadtak a Krisztussal, nem a maguk urai. Nem az az életük fő kérdése: " Mit akarok én? Mi tetszik nekem?" Az a kérdés: " Mit akar Krisztus végezni rajtam keresztül?"
Akik feltámadtak a Krisztussal nem "éjjel" látogatják meg Krisztust, hogy senki észre ne vegye kapcsolatuk van Vele, hanem teljesen azonosulni akarnak Krisztussal.
Akik feltámadtak a Krisztussal nem érik be a vallásos játszadozással, a kétszínűsködéssel, a megalkuvással, a teológiával, vágynak, szomjaznak, égnek az Isten után, az odafelvalók után. Ha valaki megtiltaná nekik, hogy az odafelvalókkal törődjenek, akkor is csak ott lenne a szívük, tekintetük. Akárcsak Dánielnek aki az Isten városa felé fordulva imádkozott minden időben.
Akárcsak az apostolok akiknek megtiltották, hogy prédikáljanak Krisztus nevében és a fenyegetés ellenére mégis így szóltak:
" Nem tehetjük, hogy ne beszéljünk arról amit láttunk, hallottunk..."
Aki viszont halott az Isten számára, aki nem támadt fel az Isten számára, az nem teheti meg, hogy az odafelvalókkal törődjön, mert a szíve három dologhoz van láncolva:
"a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés."
Ó szabadítana meg az Úr minden megkötözöttségünktől, mert kötelékkel nem lehet a feltámadt Úr elé repülni, Vele együtt megjelenni dicsőségben.


IMA: Hogyha este fenn az égen, ragyognak a csillagok, Úgy van mintha jobb világba hívnának az angyalok. Ekkor szárnyra kel a vágyam, és a menny felé repül, Az Atyához ki szememről, minden könnyet letöröl.
Tündökölj csak millió csillag, sok szegénynek tündökölj,
Angyalok ó hívjatok csak szíveket a Mennybe föl.
Hogy reménység szárnyán szállva, Téged megismerjenek,
És majd egykor a Mennyekben, halleluját zengjenek.
Nincs semmink, senkink ezen a világon és az egekben csak Te drága Istenünk. Krisztus nevében adj szemeket ezt meglátni. Ámen.

2019. május 10., péntek

AZ ÉN ISTENEM!

Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.
Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.
Ézsaiás könyve 61. rész 1-3. vers


Az én Istenem csodálatos. Szomjazom az Ő lelke után. Sosem lehet teljes az életem Nélküle. Nem tudom szétválasztani az áldásait és Őt magát, hiszen Ő maga az áldás.
Az én Istenemnek nincs örömhíre a büszkéknek, mert őket megalázza. Az alázatosokat viszont szeretetének örömével átkarolja és magához emeli.
Én is, habár szegény és nyomorult vagyok, az Úr szeretetében, gondviselésében élhetek.
Az én drága Istenem engedi, hogy a szívünk megtörjön, hogy annak törésein keresztül ragyoghasson ki az evangéliumnak hatalmas, éltető, gyógyító ereje.
Ha megsebez, orvosként teszi azt, ha fájdalmat enged meg, csak azért teszi, hogy meggyógyíthasson, bekötözhessen.
Az én Istenem megszánt amikor a megkötözöttségeimben vergődtem. Sosem mondott le rólam, sosem voltam teher a számára, végig ott volt és türelmesen várt amíg én magam is beláttam, hogy megkötözött vagyok és szükségem van Rá. Életem legnehezebb viharaiban is ott volt és leoldozta köteleimet, levette gyászruhámat, és szeretetének ünnepi ruhájába öltöztetett.
Hirdetem tehát az Úr kegyelmének esztendejét azoknak akik megalázkodnak Isten előtt, akik elismerik, hogy megkötözöttek bűneik miatt és csakis Krisztusban vetett hit által szabadulhatnak meg bűneiktől és igazulhatnak meg hit által az Atya előtt.
"Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!
Minek adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, keresményeteket azért, amivel nem lehet jóllakni? Hallgassatok csak rám, és jó ételt fogtok enni, élvezni fogjátok a kövér falatokat!"
Ézsaiás könyve 55:1-2
Hirdetem az Úr bosszúállásának napját azoknak akik nem akarják megragadni Isten mentő kezét, azoknak akik nem akarnak megszabadulni megkötözöttségeiktől még a mai napon. Tudjátok meg, hogy nem ment meg a vallásosságotok, a külsőségeitek, csakis Krisztus tud megmenteni. Ha Őt elutasítjátok, csak az én Istenem haragja és az Ő bosszúállásának rettenetes napja marad a számotokra.
Ne gyászoljatok tehát tovább ti, Isten gyermekei. Ne féljetek, habár kicsiny nyáj vagytok, de tetszett az Atyának, hogy kiválasszon és támogasson titeket.
Az Ő szeme fénye vagytok. Aki veletek tesz jót, azt megjutalmazza, aki titeket bánt, azokon bosszút áll.
Vegyük magunkra hát a bűnbánat hamvai után a megigazulás fejdíszét, az elrontott életünkön való bánkódás gyászruháját vegyük hát le és vegyük fel Isten szabadításának illatos olaját. Panasz helyett örömének legyen ajkainkon. Hiszen már nem Isten szégyenei, ellenségei vagyunk, hanem Krisztus által Istenünk ékessége, igazsága, gyermekei, örökösei, akiket dédelgetve szeret.


IMA: Magasztalunk Téged Istenünk Krisztusért. Minden jó és maradandó az életünkben általa lehet. Köszönjük, hogy az Ő követeiként folytathatjuk azt a munkát, amit Ő a Szentlélek által ránk bízott. Szeretnénk eszközeid lenni. Adj szabadulást, örömet, új szívet, életet azoknak, akik még nem ismernek Téged Istenünk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 9., csütörtök

KIÚT A SIKERTELENSÉGBŐL!

Adja meg szíved vágyát, teljesítse minden tervedet!
Akkor örvendezünk győzelmednek, és zászlót emelünk Istenünk nevében. Teljesítse az ÚR minden kérésedet!
Jól tudom, hogy az ÚR győzelmet ad felkentjének, felel neki szent egéből győzelmes jobbjának hőstetteivel.
20. Zsoltár 5-7. vers





Olyan szép a fent olvasott áldáskívánás. Egy olyan ember szívéből fakadt ez ki, akinek minden egyes szavából kiérzik, hogy mentes volt az önzéstől és az irigységtől.
Hiszen nem ez a megszokott a mai világban. Egy olyan világban élünk, ahol a kultúr- keresztények inkább azt gondolják: ( Talán néha mi is.): " Mindent én érdemlek igazán. Nekem jár mindenből a legjobb. Ilyen áldást csak magamnak kívánnék, senki másnak."
Az áldást viszont csak Krisztusban örökölhetjük. Isten minden ígérete, áldása csak Krisztusban érvényesek ránk. Ha valaki Krisztusban van, a vágyait Isten tervéhez, akaratához igazítja és természetesen azokat a terveinket amik egyeznek Isten akaratával, Isten támogatja.
Ha Isten nélküli állapotunkban Isten teljesítené minden önző, kicsinyes tervünket, hamar tönkremennénk.
A második eleme a sikernek, amire annyian vágynak ma: a győzelem.
Mégis sokan élnek meg sikertelenséget azért, mert nem teljesülnek a terveik. ( Néha ez csak látszólag sikertelenség, hiszen ha nem Isten akaratával egyező a tervünk, az csak kárt okozna nekünk).
Aztán a győzelem is elkerüli ma nagyon sok úgynevezett keresztény életét.
Ennek is az oka a büszkeségünk. Azt gondoljuk, hogy majd mi győzhetünk önmagunk felett, rossz szokásaink felett stb, de ez sosem történhet meg. Csak látszatgyőzelmeket arathatunk.
Mit ér az, ha a pénzügyekben győzedelmeskedünk a becsületünk árán? Mit ér az, ha győztesek leszünk a világi sikert, karriert illetően, ha közben rámegy a családunk?
Mit ér, ha látszólag az emberi kapcsolatok győztesei vagyunk, ha közben feláldozzuk az Istennel való kapcsolatunkat?
Krisztus aratott igazi győzelmet a bűn és a halál felett és Ő arra hív, hogy alázattal ismerjük el:
" Csak Krisztusban győzhetek. Én magam gyenge vagyok, erőtlen, bölcstelen, de Krisztusban, aki megerősít engem, mindenre van erőm."
Harmadszor sikertelenségeket élünk meg az Isten vezetését illetően.
Bolyongunk az élet nagy sivatagában és fogalmunk sincs mit tegyünk. Ezért mindenki azt teszi amit jónak lát. Ezzel pedig kódoljuk a sikertelenséget saját magunk életében.
Amikor Isten szól, süket a fülünk, de amikor mi vagyunk tanácstalanok, csodálkozunk, hogy miért nem válaszol?
Ha esetleg válaszol, felháborodunk, hogy miért nem azt mondta amit hallani szerettünk volna?
Az Úr csak az Ő felkentjeinek, gyermekeinek teljesíti szívük vágyát. Csak az Ő gyermekei győztesek igazán és csak az Ő gyermekeinek felel győzelmes jobbjával.
Végül, csak az Ő gyermekeit fogadja be dicsőségébe.


IMA: Istenünk, minden ígéreted Krisztusban lett (lehet), igazzá életünkben. Krisztus a kivezető út a sikertelenségből az áldásba. A sivárságból az ígéret földjére. A mulandóból az örökkévalóságba. Könyörülj rajtunk, hogy Benne vessük hitünket és reménységünket, hogy a Te szemszögedből legyünk sikeresek. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 8., szerda

Elvárások!

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek,
tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez.
Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül.
Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.
De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.
Jakab levele 1. rész 2-6. vers

Annyiféle elvárás jön felénk a mai képmutató, álszent, külsőségeken nyugvó világból.
Keresztény életünkben pontosan emiatt nő a kísértés, hogy mi is a valóságtól elrugaszkodott elvárásokat fogalmazzunk meg önmagunkkal szemben.
Holott nekünk csak az lenne a feladatunk, hogy a mi Istenünkben bízzunk, a mi Istenünkre figyeljünk.
Ő csak azt kívánja, hogy szeressük Őt a parancsolatainak megtartása által. Akik ismerik Krisztust és Szentlélek által az Atya gyermekei, azok számára a Krisztus parancsolatai nem nehezek.
Csak azoknak az életében jönnek próbák, kísértések, akik növekednek Krisztusban, haladnak előre a megszentelődés útján.
Értjük már miért kell örömnek tartsuk a kísértéseket, próbákat?
A diákot aki folyamatosan bukdácsol és semmit sem halad a tanulásban, senki sem akarja próbára tenni, mert mindenki előtt nyilvánvaló az állapota.
Ne irigyeljük tehát azokat akiknek olyan kevés nehézség van életében, mert Isten szeretete és gondoskodása abban nyilvánul meg gyermekei iránt, hogy neveli őket. Tanítja őket, fegyelmezi őket és próbára teszi őket. Felelősséget is vállal az Ő gyermekeiért, hogy be fogja fejezni a nevelés, formálás munkáját a kellő időre.
Csak az a kérdés, hogy az Úréi vagyunk-e már? Krisztus által az Övé lehetsz te is. Miért lennél árva? Miért lennél szegény? A mennyei Atya téged is családjába vár. Téged is szeretne kipróbált hitűvé tenni, tökéletesíteni nap, mint nap és bölccsé tenni hit által. Mondj erre te is ma egy határozott, szívből jövő Áment.

IMA: Istenünk, olyan nagy dolog, hogy kiszabadítottál minket, újjászültél minket, gazdaggá tettél minket és örököseidként a Szentlelket adtad szívünkbe, mint tökéletes nevelőt. Segíts figyelni Rád, hogy növekedjünk és segíts úgy látni életünk megpróbáltatásait, nehézségeit ahogyan Te látod őket. Szeretnénk teljes örömben élni, Krisztus nevében, Ámen.





2019. május 7., kedd

Lelki hozzáállás!

De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot,
az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet;
a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.
Római levél 5. fejezet 3-5. vers



Egy prédikátor egyszer egy olyan gyülekezet szószékén készült hirdetni Isten üzenetét, amelyről tudta, hogy a tagjai sok hazugságot, rágalmat mondtak rá.
A prédikációját így vezette be:
" Kedves gyülekezet! Tudom, hogy itt a legtöbben nem szerettek engem. Azt is tudom, hogy az elmúlt időszakban azon dolgoztatok, hogy mindenféle rágalmat, hazugságot terjesszetek rólam. Szeretném megköszönni nektek ezt a fajta munkátokat.
Talán nem tudjátok, de ti nekem dolgoztatok. Amikor ugyanis ti rágalmakat, hazugságokat terjesztettetek rólam a Krisztustól kapott küldetésem miatt, voltaképp nekem gyűjtöttétek a jutalmat a mennyben. Hogyan kaphattam volna jutalmat a rágalmakért, a hazugságokért amikért Krisztusért szenvedek el, ha ti ezt nem teszitek?"
Nem bölcs volt ez az ember? Nem emberi hozzáállása volt. Isteni és igei hozzáállás, amely által megszégyenültek azok akik gonoszt terveztek ellene.
Nem tudunk dicsekedni a megpróbáltatásokkal? Változtassunk a hozzáállásunkon!
Ne feledjük, hogy a megpróbáltatás által formálódik ki bennünk a türelmes kitartás, ezáltal pedig kipróbált hitünk és jellemünk lesz.
Arról nem is beszélve, hogy az Isten szeretete által, a Szentlélek ereje, vezetése révén, milyen csodálatos ünnep és jutalom vár ránk az Isten országában.
Mindannyian szeretnénk Mennybe jutni, de kevesen meghalni. Mindannyian szeretnénk kipróbált, erős hitet, jellemet, de véső, próbák és nehézségek nélkül.
Ez viszont nem lehetséges. Ahelyett tehát, hogy arról álmodozunk mikor változnak meg a körülményeink, inkább változtassuk meg a hozzáállásunkat.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy Te bölcs vagy. Tudjuk, hogy mindent a javára munkálsz a Te gyermekeidnek. A nehézséget, rágalmakat, pofonokat, mindent a mi javunkra fordítasz. Bocsásd meg tudatlan lázadásunkat, zúgolódásunkat és segíts bíznunk Benned.
Érints meg minden egyes olvasót, aki nem békült még meg Veled Istenünk. Krisztus nevében, Ámen.




2019. május 6., hétfő

Kitartással futni meg a versenyt!

A hit embereinek ez a nagy serege körülvesz bennünket! Az ő életük mutatja meg igazán, mit jelent a hit. Ezért hát, mi is dobjunk le magunkról mindent, ami akadályoz bennünket! Még azt a bűnt is, amely annyira tapad ránk, és el akar gáncsolni! Kitartással fussuk meg a versenyt, ami előttünk van!
Zsidókhoz írt levél 12. rész 1. vers ( Egyszerű Fordítás)




Életünkben vannak dolgok amik bátorítanak és vannak dolgok amik akadályoznak minket.
Mi bátorít minket arra, hogy kitartóak legyünk a keskeny úton járásban egészen a célig?
Először is azok az emberek akik már célba jutottak.
Olyan emberek voltak, mint mi. Voltak gyengeségeik, vágyaik, kívánságaik, büszkeségük, romlott természetük.
Viszont volt hitük. Az Istenbe vetett hitük miatt, Isten megszólította őket, megnyitotta a szemüket, feladatot bízott rájuk és erőt adott nekik, hogy célba érkezzenek.
Ők már a célból hívogatnak minket és a Bibliában leírt történetük által meríthetünk erőt és kitartást.
A legnagyobb hősünk Krisztus. Engedelmes volt a keresztfának haláláig, feltámadva pedig célba ért, a dicsőségben megkoronáztatott és az Atya jobbján közbenjár értünk.
Másodszor, Krisztus az Ő győzelmét, erejét, kitartását, szentségét, vezetését akarja adni nekünk. Ezért fontos, hogy hagyjuk Őt kibontakozni életünkben. Ha ezt engedjük, a Szentlélek által a mi életünk vége is győzelmes lesz, a célba érésről fog szólni és bátorítás lesz környezetünk számára.
Miért azokat nézed akik elbuktak? Akik nem is akartak győzni? Akik csak beszéltek a futásról, de ők maguk sosem gyakorolták? Ha győzni akarsz a hitnek szép harcában, nem engedheted meg magadnak, hogy a vesztesekre figyelj. Hiszen ők akadályoznak. Az ő történeteiket az ördög arra akarja használni, hogy feladjuk és elhiggyük, hogy sosem győzhetünk.
Az akadályok lelassítanak minket és mi nem engedhetjük meg magunknak Krisztus oldalán a vereséget.
A Szentlélek tud segíteni nekünk, hogy amit kell letegyünk, amit kell félretegyünk és amit kell lerázzunk magunkról, hogy Isten dicsőségére célba érhessünk.


IMA: Úr Jézus, Te győztes vagy és mi is győzni szeretnénk. Te élsz örökké és mi is élni szeretnénk örökké. Te az Atyánál vagy és mi is ott szeretnénk lenni. Szentlelked által segíts minket, tégy nyitottá minket tanácsaidra, bátorításodra, utasításodra, vezetésedre, hogy győztesek legyünk és ott legyünk ahol Te vagy.
Könyörülj rajtunk Atyánk, a Krisztus nevében, Ámen.


Hitben járunk...

...mert hitben járunk, nem látásban. Korintusbeliekhez írt második levél 5. fejezet 7. vers Gondolkoztál melyek a keresztény hited alapigazs...