2019. március 9., szombat

NEM HAGYJA EL GYERMEKEIT!

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek."
Lukács evangéliuma 6. rész 38. vers










Néha úgy érezzük nagyok és erősek vagyunk. Erős a hitünk, tiszta a lelki látásunk, a célunk pedig megingathatatlan.
Nagyszerű imákat mondunk, magasztos dolgokról álmodunk, és nagyszerű dolgokat viszünk véghez a mi Urunk, Jézus Krisztus nevében.


Máskor pontosan az ellenkezőjét érezzük. A világ túl nagynak tűnik. A problémák túl súlyosaknak. A hitünk pedig túl gyengének.
Ezekben az időkben is, Isten beszéde a vigasztalás a számomra:
Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.
Zsidókhoz írt levél 4. rész 15. vers
Az Ézsaiás 40:11-ben olyan gyönyörűen mutatkozik meg számunkra Isten atyai szíve:
Mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti.
Krisztus szintén kifejezte számunkra milyen az atyai szív:
...hányszor akartam összegyűjteni gyermekeidet, ahogyan a tyúk szárnya alá gyűjti a csibéit, de ti nem akartátok!
Máté 23:37
Azokon a napokon amikor lehangolt, félénk vagyok, tudom, hogy "felkapaszkodhatok" az Atya karjaiba és ott megpihenhetek.
Addig fog a szívéhez közel szorítani, ameddig csak szükségem van rá. Hiszen meghalt értem. Visszavonhatatlanul szeret. Új életem van, új természetem, szent és igaz vagyok Krisztus és a Szentlélek által. Az örök élet és a mennyei örökség várományosa.
Az én drága Atyám ma is kész örökbe fogadni minden embert aki erre igazán vágyik, és aki hajlandó megragadni Krisztus által kinyújtott kezét.
Ne maradj le te sem ilyen csodálatos lehetőségről!


IMA: Atyám, biztonságban vagyok, hazaérkeztem. Békességem van, szeretve, dédelgetve vagyok. Mindent javamra munkálsz. Ezért magasztallak Téged mindenért amit megengedsz életemben,
Szeretnélek Istenem egyre jobban megismerni és vágyom egyre hasonlóbbá válni Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 8., péntek

VIGYÁZZUNK A SZÓLÁS SZABADSÁGGAL!

Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják.
Efézusiakhoz írt levél 4. rész 29. vers


Mindannyiunkkal megtörténhet, hogy "bal lábbal kelünk fel."
Ilyenkor előfordulhat, hogy házsártossá válunk.Talán azért, mert nem pihenünk eleget, a gyermekek többször felkelnek, talán még mindig egy előző napi sérelmen rágódunk, mert engedtük, hogy az éjszaka folyamán befészkelje magát az elménkbe.
Néha talán mi magunk sem tudjuk megmondani, hogy mi az oka házsártosságunknak.
Mit tegyünk ilyenkor?
Először is, ne hivatkozzunk a szólás szabadságra, és ne engedjük szabadjára a nyelvünk tüzét.
Legyünk gyorsak a hallásra, és megfontoltak a beszédben.
(Jakab levele 1. rész 19. vers)
Ne engedjünk a kritikus, sértő megjegyzéseinknek, mert sokszor éppen a hozzánk legközelebb állókat sebezzük meg felelőtlenül.
Minden egyes nap fontos, hogy kérjük, Isten tegyen zárat a szánkra. (141. Zsoltár 3. vers)
Másodszor, énekelj vagy/és hallgass Istent dicsőítő lelki énekeket.
Ezáltal levesszük a figyelmet önmagunkról és Isten jósága és szeretete felé irányítjuk figyelmünket. Nehéz rossz hangulatban maradni, miközben Isten jóságáról, szeretetéről éneklünk.
Harmadszor, ejtsünk foglyul minden gondolatot.
Igen, lerombolunk minden emberi okoskodást és vitatkozást, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak. ( 2 Korintus 10:5, Egyszerű Fordítás)
Amikor ezt teszem, voltaképp összehasonlítom a gondolataimat Isten beszédének igazságával. Ekkor azonnal fény derül a gondolatok hamisságára, romboló képességére.
Amikor az jut eszembe: " Itt nem segít az ima!", azonnal hasonlítsam össze az Ige igazságával. Jeremiás által mondja Isten, hogy semmi sem nehéz neki. (Jeremiás 32:17)
Ezáltal reménységgel telik meg a gondolatvilágunk a csüggedés helyett.
Negyedszer, adj hálát mindenért ami eszedbe jut.
A nehéz napokon, általában nem túl hosszú a "hála listánk".
Adj hálát a megváltásért, a vigaszért, a Szentlélekért, barátokért stb.
Pál apostol is szenvedett, magányos volt, fogságban volt mégis azt mondta, hogy az eljövendő dicsőség össze sem hasonlítható a szenvedésekkel amiken keresztülmegy.
A beszéd az a terület ahol magam is a legtöbb kudarcot tapasztalom.
Ami viszont vigasztal, hogy Krisztus által szent vagyok, Isten pedig minden nap formálja a jellememet.
Amikor olyat mondok ami nem építő, Isten Szentlelke azonnal megfedd és én mély szomorúságot érzek ilyenkor.
De az én Atyám mindig felemel, mert gyermeke vagyok, és tudom, hogy Szentlelke által be fogja fejezni a megszentelődést munkáját életemben. Halleluja!


IMA: Istenünk, érintsd meg ma nyelvünket! Tedd azt a dicsőség eszközévé! Taníts meg minket uralkodni Szentlelked által érzelmeinken, körülményeinken a Te dicsőségedre! Köszönjük, hogy üdvösségünk biztos, mint a hajnalhasadás, ha újjászülettünk, hiszen Krisztus igazsága, szentsége a mienk lett. Ezért szeretnénk dicsőíteni életünk minden napján. Bocsásd meg minden elhamarkodott, hirtelen szavunkat. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 7., csütörtök

LEGYETEK ISTEN KÖVETŐI!

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 1. vers


Nem mindegy, hogy kit tekintünk példaképnek, hiszen aki a példaképünk, azt fogjuk követni.
Ha mi is sikeresek szeretnénk lenni a keresztény életben és a mindennapi munkánkban, akkor fontos, hogy Isten legyen a példaképünk és figyeljünk olyan emberek szokásaira is, akik ott vannak lelkileg, szakmailag, emberileg, ahova mi is szeretnénk eljutni.
A sikeres emberek 1 vagy kevesebb, mint egy órát néznek tévét naponta, szemben a sikertelen emberekkel, akik akár napi 4 órát is televízióval, Internettel töltenek.
a sikeres emberek 88 százaléka napi fél órát olvas annak érdekében, hogy képezze magát szakmailag, míg a sikertelen emberek csupán 2 százaléka teszi meg ugyanezt.
A sikeres emberek csupán 6 százaléka néz valóságshow-t, a sikertelen emberek 78 százalékéval szemben.
A sikeres emberek 81 százaléka ír listát a teendőiről, a sikertelen emberek esetében csak 19 százalék.
Nem célom dollár milliárdossá válni, de szeretnék lelkiekben gazdag és sikeres lenni.
Szeretnék bővelkedni meghallgatott imádságokban, szeretném ha életem, a Szentlélek által 6 számjegyű, szeretetből fakadó jó cselekedetet "teremne".
Szeretném kitaposni gyermekeim számára a hit útját, hogy ők is követhessék nyomdokaimat a hit útján.
A lelkileg gazdag embereknek is vannak siker szokásai.
A lelkileg gazdag emberek időt töltenek Isten beszédével, a Bibliával, szemben a lelkileg szegényes életűekkel, akik emberi könyvekkel, gondolatokkal, beszédekkel foglalkoznak.
A lelkileg gazdag emberek időt fektetnek az imádságba, a szegényes emberek pedig az aggodalmaskodásba fektetik idejüket.
A lelkileg gazdag emberek másoknak szolgálnak, a lelkileg szegények csak önmaguknak.
A lelkileg gazdagok Isten országának építésébe fektetik a pénzüket, míg a lelkileg szegények saját birodalmuk építésébe fektetnek csupán.
A szokásokkal nem születtünk, azokat mi alakítottuk ki. Ez jó hír, hiszen jelenlegi szokásainkon is változtathatunk.
Ha szeretnénk lelkileg gazdagokká válni, rendszeresen gyakoroljuk magunkat a fenti dolgokban, ameddig szokásainkká nem válnak.
Amíg ezek szokássá nem válnak, önuralomra lesz szükségünk minden nap. Tudatos döntésre, hogy inkább Isten dicsőségére élünk a magunk dicsősége helyett.
Kezdj el még ma Istennek tetsző szokásokat kialakítani életedben, hogy lelkileg gazdag és sikeres ember légy.


IMA: Istenünk, szeretnénk Krisztus nyomdokaiban járni. Szeretnénk azokat az embereket példaképeinkké választani akik szintén Krisztus nyomdokaiban járnak. Bocsáss meg minden testi szokást, amelyek megszegényítettek minket lelkileg. Szentlelked által támogass minket abban, hogy szerinted való szokásokat alakítsunk ki. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 6., szerda

MENTÁLIS HŰSÉG!

Én viszont azt mondom nektek: ha valaki vággyal néz egy asszonyra, az a szívében már házasságtörést követett el.
Máté evangéliuma 5. rész 28. vers


A mai világban, folyamatosan bombáznak minket szexuális töltetű képekkel, melyeknek a célja, hogy az embert egy használati tárgy szintjére alacsonyítsa.
Ezek a szexualitás szent ajándékát lealacsonyítják, és arra próbálnak rávenni minket, hogy veszélyes és bűnös fantáziálásnak adjunk helyet.
Természetesen sokféle vélemény van ezzel kapcsolatosan "keresztény" körökben is. Néha nagy magabiztossággal, sziporkázva osztják meg ezeket a nagyobb nyilvánossággal önmagukat kereszténynek valló emberek.
" Hűséget fogadtam, nem vakságot."
" Egy kis flört még nem veszélyes. "
Vannak olyan emberek is, akik érzik ugyan, hogy veszélyes talajra léptek, de a felelősséget eltolják maguktól:
" A mai világban nem tehetek róla, hogy beleesek ebbe a bűnbe. Úton, útfélen hiányos öltözetű nőkkel találkozok, akik inkább kihangsúlyozzák azt amit el kellene takarni..."
" A férfiak a hibásak. Állandóan azon gondolkodnak, hogy hogyan csábítsák el a nőket. Én nem tehetek róla. Érzelmes vagyok és kiszolgáltatott. Csak egy kis szeretetre vágyom."
Nézzük meg azonban azt a kijelentést ami igaz és ami számít.
Krisztus azt mondta: ha valakire kéjvággyal nézünk, máris házasságot törtünk szívünkben.
Ne feledjük a másik figyelmeztetést:
" Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások és az istenkáromlások. Ezek teszik tisztátalanná az embert. " Ha nem vigyázol a szívedre, akkor bemocskolódik, onnantól pedig nagyon nehéz helyzetbe kerülsz.
Ha ma tudatosan helyet adsz a hűtlen fantáziálásnak, holnap azon kapod magad, hogy flörtölsz, kicsit később pedig már a fizikai házasságtörés is bekövetkezhet.
Vigyázzunk tehát arra, hogy a szemein, gondolataink ne tévedjenek olyan helyre, amely elválaszthat minket házastársunktól.
Ha úgy érzed beszennyezted magad ezen a területen, ne feledd el, hogy Krisztus vére egyedül tud megtisztítani. Kérd az Ő szabadítását még ma!
A kéjvágy úgy tekint az emberekre, mint tárgyakra amelyeket használhat, a szeretet viszont úgy néz rájuk, mint lelkekre amelyek megérdemlik a törődést.


IMA: Istenünk segíts nekünk. Szeretnénk hűségesek lenni Hozzád és házastársunkhoz is akit mellénk rendeltél.
Ne engedd, hogy a gonosz hazugságait elhiggyük. Köszönjük, hogy te a hozzánk illő házastársat adod nekünk, tehát nem lehet jobb a számunkra ezen a világon.
Bocsáss meg minden hűtlen gondolatot aminek helyet adtunk és vezess minket, hogy gondolatban is hűségesek lehessünk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 5., kedd

NEM RÓLUNK SZÓL!

Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért!
115. Zsoltár 1. vers


Az élet nem rólunk szól! Isten tervéről, királyságáról, dicsőségéről szól. A Biblia elején olvassuk, hogy: " Kezdetben teremtette Isten..."
Ez a néhány szó gyökeresen megváltoztatja az önmagunkról kialakult képünket, az életünk a feladataink értelmét. Minden ami teremtetett Isten által és Istenért teremtetett.
A teremtett világ minden szépsége voltaképp Isten dicsőségére mutat.
Az egész mindenség Istené és Isten célja és terve szerint működik. Te és én is ennek a mindenségnek részei vagyunk. Nem arra lettünk teremtve, hogy önállósodjunk Istentől és a saját magunk tervét követve éljünk.
Nem arra lettünk teremtve, hogy önző kis céljaink és terveink érdekében cselekedjünk és éljünk, a saját magunk dicsőségét keresve. Arra lettünk teremtve, hogy Istennek éljünk.
Az Istennek nemcsak a vallásos tevékenységeinkben kell dicsőséget adnunk, hanem mindenben amit csak teszünk életünk során.
Tehát akár esztek, akár isztok, vagy bármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! 1 Korintus 10:31
Pál apostol tehát nem valami magasztos vallásos cselekedetekre utal, hanem olyan mindennapi dolgokra, mint az evés és ivás. Olyan cselekedetekre amelyek jelentékteleneknek tűnnek és folyamatosan ismétlődnek életünkben. Még ezekben is Isten dicsőségét keresi a keresztény ember.
Isten tudta, hogy Szentlelke nélkül sosem fogunk így élni. Ezért küldte Krisztust aki meghalt a bűneinkért, feltámadt megigazulásunkért, hogy az Ő kegyelme által új életet nyerjünk és a Szentlélek által tudjunk az Ő dicsőségére élni.
Amikor elismerjük, hogy Isten segítségére szorulunk, akkor tudunk kapcsolódni a Megváltáshoz, amit az Atya Krisztus által, az Ő fia által készített nekünk.
Meneküljünk ma is Krisztushoz, hogy Isten kegyelme által ne önmagunknak, hanem Istennek éljünk.


IMA: Istenünk magasztalunk azért, hogy figyelmeztetsz minket, küldjük halálba az egónkat. Bocsáss meg minden lázadásunkat, amellyel énünknek kedveztünk és a saját dicsőségünket kerestük. Szükségünk van Rád Istenünk. Csak Általad élhetünk úgy, hogy betöltsük küldetésünket. Segíts minket ebben. Krisztus nevében, Ámen.

2019. március 4., hétfő

ÁTVEZET A NEHÉZSÉGEN!

És most, oh Jákob, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.
Ézsaiás könyve 43. rész 1-2 vers


Hétfő reggel talán vegyes érzelmek vannak bennünk. Szeretnénk felvenni a ritmust a szürke hétköznapokkal, miközben talán még kissé a szánkban érezzük az elmúlt hétvége édességét, nyugalmát.
Az is lehet, hogy végigrohantuk a hétvégét is, és kis nyugalomra lenne szükségünk.
Egy biztos, amikor előre nézünk az ismeretlen napok elé, amelyeket az új hét tartogat, mindannyian egy zökkenőmentes hetet kívánnánk magunknak, amely során minden úgy sikerül, ahogyan azt mi szeretnénk. Talán sokunk imádkozik, imádkozott is ezért.
De mit tehetünk amikor nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt mi szeretnénk?
Először is, emlékezzünk arra, hogy Isten nem a külsőségek alapján ítél meg minket, hanem az alapján ami a szívünkben van.
Hajlamosak vagyunk elbátortalanodni amikor egy vagy több dolog nem sikerül, amikor " a nehézségek vizén kell átmennünk", vagy a "nyomorúságok tüzébe" kerülünk.
Ha a bizalmunkat Krisztusba vetjük, a Megváltónkba, ha a Szentlélek által Isten gyermekeivé lettünk, akkor Isten át fog vezetni mindenen.
Krisztus vére által átváltozhatunk Jákobból ( csaló, hazug), Izraellé ( Isten harcosává, eszközévé).
Mennyire nagyszerű igazság ez, amely által Isten szeretné bearanyozni egész életünket.
Másodszor ne éreztesd másokkal, hogy milyen szerencsétlen vagy.
Talán nem úgy sikerül a munkahelyi prezentációd, a projekted, talán nem lesz olyan szép a sütemény amit sütsz, de attól még Isten alkotása vagy, és ha Krisztusban vagy, az Atya Krisztus által szentnek és tökéletesnek lát téged.
A jó cselekedeteink csak a Szentlélek munkálkodásának látható gyümölcsei életünkben, és nem azok fognak minket üdvösségre vezetni. Tehát ideje letenned a megfelelési kényszert. Isten csak egyetlen úton tud elfogadni téged és engem: Krisztus áldozatában vetett hit által.
Mosolyogj és hirdesd másoknak is, hogy milyen szerető Istened van. Ha pedig még nem ragadtad meg az Atya békejobbját, tedd meg még ma!
Harmadszor fordítsd a figyelmed inkább Istenre, másokra és nem önmagadra.
Egy felületes világban élünk, amikor mindenki a külsőségekkel akar mély benyomást hagyni másokban.
Hidd el senki nem fog emlékezni rá egy hét múlva milyen ruha volt rajtad, milyen volt a sminked stb.
Ha azonban részvéttel, segítőkészséggel és gondoskodó cselekedetekkel fordulsz mások felé, Isten dicsőségére pozitív nyomokat fogsz hagyni embertársaid életében.


IMA: Istenünk, magasztalunk azért, mert Te teremtettél minket, Te voltál az aki megváltottál minket. Könyörülj minden egyes olvasón aki még nem ismer Téged, hogy ma nyerjen világosságot és engedjen a Te szeretetednek. Térjen meg, szülessen újjá, hogy kegyelmed ereje teljesen átformálja.
Köszönjük, hogy a Te gyermekeid mindig számíthatnak Rád. Köszönjük, hogy mindent javunkra munkálsz amivel a Te utadon szembe kell néznünk. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...