2023. április 22., szombat

Ma

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. Máté evangéliuma 6. fejezet 34. vers



Erődet egy napra kérem.
Uram, ma áldd meg életem,
de csak azt add meg énnekem,
amire ma van szükségem.

Minden napnak más a terhe.
Új gondot hoz minden új nap,
s ma nem tudhatom, hogy holnap
mit mérsz Atyám, gyermekedre.

De egyben bizonyos vagyok:
megújuló hűségedben.
Ma is az hordozott engem,
s holnap is rátalálhatok.

Ma légy velem Szentlelkeddel,
hogy a kötelék, mely veled
összeköti életemet,
holnapig se szakadjon el!

Hiszen irgalmas hű kezed
új meg új szabadítással
szövi szüntelenül által
napjaimat, életemet.

Lépésről lépésre vezet.
Minden gondom rávethetem
amíg egyszer megtehetem
legutolsó lépésemet.
Túrmezei Erzsébet

IMA: Istenem, segíts nekem, hogy a mai napon keressem először a Te országodat és igazságodat, hogy megtapasztaljam gondviselésed és győzelmet arassak az aggodalom, félelem felett. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 



2023. április 21., péntek

Nekifeszülve futok

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Filippibeliekhez írt 3. fejezet 13-14. versek



Ha nem kezeled helyesen a múltadban megtörtént dolgokat, azok könnyen bilincsként telepedhetnek életedre. Ne engedd, hogy a múltadban történt dolgok botlást vagy akadályt jelentsenek számodra a jelenben.
Ha most láthatnád, hogy Isten mit tud elvégezni a jövőben rajtad keresztül, akkor azonnal készen állnál magad mögé vetni a múltat és előre törni.
Pál még nem érte el a végső célt, de ami mögötte volt azt elfelejtette, ami pedig előtte volt, afelé teljes erőbedobással haladt.
Ez az örökkévalóság gondolkodásmódja. Ez a világ nem a végső otthonod. Az emberi tested nem a végső otthonod. Minden meg fog újulni, végső hazád a Mennyben lesz.
Ha ezt igazán fel tudnád fogni, akkor arra is rájönnél, hogy a mindennapi életedben sok minden nem annyira fontos, mint gondolod
Tény, hogy sem te, sem én nem jártunk még a Mennyben. Nem láttuk, nem tapintottuk meg, néha Isten adott betekintést az örökkévalóságba, de az semmi ahhoz képest, ami ott élve tapasztalható meg.
Gondolkodj el ma azon, hogy milyen szavaknak, tetteknek van örökkévaló értelme és jelentősége. Azután pedig, feszülj neki Istennel együtt, hogy elérhesd a vágyott áttörést.
Feszülj neki, hogy Krisztushoz hasonlóbb lehess. Feszülj neki minden akadályt félretéve.
Mert semmi más nem olyan fontos ezen a világon, mint nekifeszülve futni a mennyei cél felé.



IMA: Istenem, segíts nekem minden erőmmel a célra figyelni és haladni a cél felé. Akármennyire nehéz is olykor, hadd lássam magam előtt az örökkévaló értékeket. Krisztus nevében, Ámen.

2023. április 20., csütörtök

Győzelem az aggodalom felett

Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.                     Péter apostol második könyve 1. fejezet 3-4. versek



Vannak mostanság félelmeid, aggodalmaid? Van valami, amire ha gondolsz, a torkod mintha összeszorulna a szíved pedig mintha erőteljesebben verne? Legyen szó a pénzzel, családdal, egészséggel vagy munkával kapcsolatos aggodalomról, jó, ha beazonosítod pontosan, hogy mik a félelmeid, aggodalmaid forrásai.
A félelem és a szorongás önmagában sem nem jó, sem nem rossz. Ezek olyan érzések, amelyeknek átélésére Isten tett képessé. Viszont a bűneset után, ezeket az érzéseket is megrontotta a bűn.
A fenti mondatok által, Isten arra emlékeztet téged, hogy mindennel megajándékozott, ami az életedhez, a kegyességedhez szükséges. Ha Isten gyermekévé lettél, akkor minden szükségessel megajándékoz mennyei Atyád az Ő Fiára, Jézus Krisztusra nézve.
Éppen ezért naponta támaszkodj Isten ígéreteire. Csakis így győzheted le az aggodalmat, hitetlenséget.
„Isten megígérte, hogy kegyelmével támogat téged. Megígérte neked a megbocsátás megtartó kegyelmét, hogy félelem nélkül állhass Előtte. Megígérte, hogy az Ő ereje által képessé tesz, erőt ad ahhoz, hogy megtegyük, amire elhív. Megígérte neked az Ő oltalmát azáltal, hogy mindent javadra fordít, ha szereted Őt. Megígérte neked a bölcsességének bőségét, amely által megóv saját ostobaságaidtól. Megígérte neked hogy támogat téged azért, hogy kitartóan küzdj a gonosz ellen földi életed végéig. Megígérte azt, hogy Krisztus által és Krisztusra nézve az örökkévalóságban is kegyelmet és örök életet fog adni neked, így reménységed és bizakodásod átívelhet földi életeden és elkísérhet az örökkévalóságba is.
Ha ebben az időszakban egészségügyi bizonytalanságokkal, pénzügyi nehézségekkel, családi problémákkal vagy hasonlóval küzdesz, emlékeztesd magad Isten kegyelmére, amely ma is elérhető Krisztusban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy mindennel megajándékoztál, amire igazán szükségem van ahhoz, hogy kegyes életvitelt folytathassak. Szeretnék dicsőséget adni Neked azáltal, hogy bízom ígéreteidben és ezáltal megtöröm a félelem, aggodalom hatalmát életemben. Krisztus nevében, Ámen.

2023. április 19., szerda

Isten szerinti siker

Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért? Mert eljön az Emberfia Atyja dicsőségében angyalaival együtt, és akkor megfizet mindenkinek cselekedetei szerint. Máté evangéliuma 16. fejezet 26-27. versek



Talán te is azok közé tartozol, akik valamikor arról álmodtak, hogy igazán nagy dolgot fognak tenni Istenért, Istennel. Lehet el is képzelted, hogy ennek következményeként híres és befolyásos keresztény emberré válsz.
A sikert hajszolva, sok-sok ember tesz ma is nagy dolgokat, válik nagyon befolyásossá, mérhetetlenül gazdaggá, segítenek másoknak elérni a céljaikat, de életük végén telve vannak megbánással és keserűséggel.
Tehetsz te is nagy dolgokat, elérhetsz nagy sikereket úgy, hogy a legfontosabb dolgot figyelmen kívül hagyod.
Mi a legfontosabb dolog? Isten szerint a hűség sokkal inkább fontosabb, mint az, hogy nagy dolgokat vigyél véghez.
A sikerről fülsüketítően harsogó hangok erről mást mondanak: pénz, autók, lányok, megnyerő külső és egyre nagyobb eredmények.
Krisztus követőjeként, ha figyelsz Isten szavára, akkor feltárulhat előtted az el nem múló siker titka. Krisztus figyelmeztet arra, hogy nem éri meg örökkévaló, lelki értékeidet eldobni azért, hogy megszerezd amit ez a világ kínál.
Ne alkudj meg soha olyan dolgokért, amelyek mulandóak. Neked mit jelent a siker? Isten ezt üzeni neked:
Törekedj alázatra és istenfélelemre, tarts ki hűségesen azokat a feladatokat végezve, amiket Isten rád bízott.

IMA: Istenem, sokszor elragadott engem is a hév és nagy álmokat, terveket szőttem és elhittem, hogy azok megvalósulása lenne az igazi siker életemben. Segíts meglátni, megérteni és elfogadni Istenem, hogy mi az igazi siker a Te szemedben. Krisztus nevében, Ámen.

2023. április 18., kedd

A gondolataid ereje

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Rómaiakhoz írt levél 12. fejezet 1-2. versek



Találó a következő idézet: " Vess el egy gondolatot az elmédben, naponta tápláld és cselekedet lessz belőle. Vess el egy cselekedetet, amit naponta ismételsz és egy hónapon belül szokásoddá válik. Vess el szokásokat és a jellemeddé válnak. A jellemed pedig meg fogja pecsételni sorsodat."
A fenti idézetből is láthatod, hogy minden a gondolkodásodból indul. Ha egészségtelen, helytelen, káros gondolataid vannak, nem várhatod, hogy egészséges, áldott és fényes jövőd legyen.
Pál apostol szavai által, a Szentlélek arra bátorít téged, hogy engedd az Isten szava és a Szentlélek ereje által Isten átformálja, egészségessé tegye a gondolkodásmódodat.
Ahhoz, hogy a Krisztus által megszerzett győzelem személyes életedben is érvényre juthasson, először is a szívedben, elmédben zajló küzdelmet kell megnyerned.
Négy gyakorlati lépést ajánlok figyelmedbe, ha szeretnéd, hogy Isten megújítsa gondolkodásmódodat:
Először is olvasd, hallgasd naponta a Bibliát.
Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. Kolossé 3:2-3
Másodszor, figyelj a gondolataidra és döntsd el, hogy nem fogsz táplálni egyetlen olyan gondolatot sem, amely ellentétes a Biblia igazságával.
... és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre, ( 2 Korintus 10:5)
Harmadszor, imádkozz rendszeresen azért, hogy olyan lelkületed és gondolkodásmódod legyen, mint Krisztusnak.
" Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:" ( Filippi 2:5)
Negyedszer, figyeld meg melyek azok az egészségtelen gondolatok, amelyek szokásoddá váltak és tudatosan alakíts ki helyettük igei szokást. Például, ha bizonyos helyzetekre aggodalommal, kétkedéssel reagáltál, tudatosan igyekezz hitből fakadó gondolatokkal helyettesíteni az ártó gondolatokat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te hatalmad és szavad által le tudom győzni az egészségtelen gondolataimat. Segíts nekem, hogy gondolatvilágom tiszta, egészséges és Krisztusi legyen. Segíts nekem ma is, hogy a Te szavaddal összhangban legyenek gondolataim. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

2023. április 17., hétfő

A halott istenek

Olyanok, mint madárijesztő az uborkaföldön: nem beszélnek, hordozni kell őket, mert menni sem tudnak. Ne féljetek tőlük, mert nem tudnak sem rosszat, sem jót tenni!                                         Jeremiás könyve 10. fejezet 5. vers



A történelem során, az emberek különböző hamis istenektől várták, hogy boldogságot és sikert adjanak nekik. Ha valakivel történt valami jó, úgy tartották, hogy az istenek rámosolyogtak.
Ha valami szörnyű dolog történt, úgy gondolták, hogy az istenek haragja sújtja az embereket.
Az emberek kínozták önmagukat, imádkoztak, feláldozták saját gyermekeiket, hogy „kiengeszteljék” az isteneket. Mindez csak idő, energia és emberi élet pazarlása volt.
Az Úr az igaz Isten és rajta kívül nincs más. Ő az egyedül élő Isten és örök király mindenek fölött.
Minden más csak annyira komolyan vehető, mint egy madárijesztő. Atya, Fiú, Szentlélek uralkodik a mindenség felett. Ha elhiszed, hogy Isten teremtett mindent és Ő uralkodik egyedül mindenek felett, akkor megszabadulsz mindenféle babonaságtól. Nem érdekel többé a buddhizmus, a hinduizmus, a krisna, a horoszkóp, a 13-as szám stb. stb.
Tudod jól, hogy ezek és ehhez hasonló dolgok nem tehetnek kárt benned, de nem tehetnek jót sem veled. Varázslásaik, átkaik nem árthatnak Isten népének. Sok ember, aki félt a babonától, szellemektől, boszorkányságtól, megszabadult ezektől a félelmektől, amikor megismerte az igazi Istent.
Jézus Krisztus valóságos és egy napon ítéletet fog tartani a világ felett, ma pedig meg akar menteni mindenkit, aki hisz Őbenne.
A Jézus Krisztusban vetett hit tesz képessé arra, hogy helyesen imádd Istent, megszabadulj a hamis reményektől és az ostoba félelmektől. Az igaz Istent érdemes komolyan venned. Döntsd el tehát, hogy az Istent tiszteled vagy életed középpontjába élettelen „madárijesztőket” állítasz.

IMA: Nincs rajtad kívül élő Isten. Szeretnénk Téged őszinte szívből, teljes odaadással imádni, tisztelni és megszabadulni minden hamis istentől. Krisztus nevében segíts minket ebben. Ámen.

2023. április 16., vasárnap

Isten szemmel tartja gyermekeit

Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy. 139. Zsoltár 7-8. versek



Három kisgyermek édesapjaként megtanultam, hogy nagyon fontos szemmel tartani őket. Elég néhány másodpercnyi figyelmetlenség és máris megtörténik a tragédia. Olvastam egy házaspárról, akik sétálni indultak 4 éves kisfiukkal és a fiuk egy 50 méter mély kútba zuhant. Csak egy másodperc volt az egész. Akik a kutat fúrták, nem fedték be az aknát, a gyermek pedig ahogy szaladt nem vette észre azt, a szülők pedig tehetetlenek voltak, pedig csak 1-2 méterrel volt a fiuk előttük.
A mennyei Atya, egy pillanatra sem veszi le szemét gyermekeiről. Ismeri szándékaikat, gondolataikat, minden apró részletet.
Isten mindent tud rólad. Ismeri legmélyebb szándékaidat és gondolataidat. Nem tudsz elrejtőzni Előle. Ő szeret téged és éppen ezért mindig ott van, hogy vezessen téged.
Ő már anyád méhében is látott téged. Akkor is, amikor még senki más nem látott. Látod milyen különleges vagy az Isten szemében?
Nem véletlenül születtél meg, nem véletlen, hogy még élsz. Istennek célja van az életeddel. Látod mennyire mély az Isten szeretete irántad?
Átadtad-e már életedet ennek a szeretetnek? Megnyitod a szívedet? Bátorítson ma téged, hogy Isten szemmel tart téged, minden apró részlettel tisztában van veled kapcsolatosan.



IMA: Hova mehetnék a Lelked elől? Miért akarnék egyáltalán elrejtőzni Előled? Annyira törődsz velem és mindig számíthatok Rád. Megnyitom szívem Neked, hogy Veled és Benned értelmet nyerhessen a mai napom is. Krisztus nevében, Ámen.

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...