2023. április 18., kedd

A gondolataid ereje

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Rómaiakhoz írt levél 12. fejezet 1-2. versek



Találó a következő idézet: " Vess el egy gondolatot az elmédben, naponta tápláld és cselekedet lessz belőle. Vess el egy cselekedetet, amit naponta ismételsz és egy hónapon belül szokásoddá válik. Vess el szokásokat és a jellemeddé válnak. A jellemed pedig meg fogja pecsételni sorsodat."
A fenti idézetből is láthatod, hogy minden a gondolkodásodból indul. Ha egészségtelen, helytelen, káros gondolataid vannak, nem várhatod, hogy egészséges, áldott és fényes jövőd legyen.
Pál apostol szavai által, a Szentlélek arra bátorít téged, hogy engedd az Isten szava és a Szentlélek ereje által Isten átformálja, egészségessé tegye a gondolkodásmódodat.
Ahhoz, hogy a Krisztus által megszerzett győzelem személyes életedben is érvényre juthasson, először is a szívedben, elmédben zajló küzdelmet kell megnyerned.
Négy gyakorlati lépést ajánlok figyelmedbe, ha szeretnéd, hogy Isten megújítsa gondolkodásmódodat:
Először is olvasd, hallgasd naponta a Bibliát.
Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. Kolossé 3:2-3
Másodszor, figyelj a gondolataidra és döntsd el, hogy nem fogsz táplálni egyetlen olyan gondolatot sem, amely ellentétes a Biblia igazságával.
... és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre, ( 2 Korintus 10:5)
Harmadszor, imádkozz rendszeresen azért, hogy olyan lelkületed és gondolkodásmódod legyen, mint Krisztusnak.
" Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:" ( Filippi 2:5)
Negyedszer, figyeld meg melyek azok az egészségtelen gondolatok, amelyek szokásoddá váltak és tudatosan alakíts ki helyettük igei szokást. Például, ha bizonyos helyzetekre aggodalommal, kétkedéssel reagáltál, tudatosan igyekezz hitből fakadó gondolatokkal helyettesíteni az ártó gondolatokat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te hatalmad és szavad által le tudom győzni az egészségtelen gondolataimat. Segíts nekem, hogy gondolatvilágom tiszta, egészséges és Krisztusi legyen. Segíts nekem ma is, hogy a Te szavaddal összhangban legyenek gondolataim. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...