2021. május 22., szombat

Az "új" felöltözésének folyamata!

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Efézusiakhoz írt levél 4. rész 24. vers



Amikor hit által Isten gyermekeivé leszünk, Istennek nincsenek fenntartásai velünk kapcsolatosan.
Isten úgy néz ránk, mintha sosem vétkeztünk volna. Amikor a gonosz vádolni próbál azokkal a dolgokkal amiket Isten már rég eltörölt, emlékeztetnünk kell, hogy mindenünk amink van- megbocsátás, békesség és szabadság- Istentől van, ingyen kaptuk Jézus Krisztus által.
Ameddig ezen a földön vagy, Isten gyermekeként Istennek van még rajtad dolgozni valója.
Isten Szentlelke által fel tudjuk ismerni, hogy mikor munkálkodik életünkben Isten keze, és azt is, hogy a gonosz mikor próbál manipulálni minket, mikor próbálja tönkretenni a Krisztusban elrejtett életünket és bizonyságtételünket.
Ilyenkor ellene állhatunk Jézus Krisztus győztes hatalma által.
Krisztus mondta, hogy járulhatunk a kegyelem királyi székéhez és kérhetjük, hogy Isten megadja azt amire szükségünk van.
Ha Isten gyermekei vagyunk, bármit kérünk Krisztus nevében, Isten akaratában járva, megkapjuk.
Miért ne helyeznénk a mai napon is bizalmunkat Benne és gyakorolnánk magunkat azokban a kiváltságokban, amivel felruházta Isten a gyermekeit?
Isten minden szükségessel felruházott minket, hogy azzá váljunk, akiknek Ő látni akar és azt a küldetést hajthassuk végre, amit Ő ránk bízott.


IMA: Istenünk, a legnagyobb ajándék ezen a földön a Te gyermekeidként élni. Annyi kiváltság, ígéret, és eszköz áll rendelkezésre gyermekeidnek amennyire csak szükségük van, hogy betölthessék küldetésüket. Érints meg minden olvasót aki még nem a Te gyermeked, aki még nem érti a Te üzeneted, aki még nem tapasztalta a Te hatalmad. Krisztus nevében, Ámen.

2021. május 21., péntek

Krisztus az Első

Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. Ő a feje a testnek, az egyháznak is, ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első.                              Kolossébeliekhez írt levél 1. fejezet 19. vers



Tegnap valaki nagyon kedvesen és tisztelettudóan „tiszteletes úrnak” szólított. Ránéztem és azt mondtam neki, hogy szólítson nyugodtan Zoltánnak, mert a Tiszteletes és az Úr sokkal feljebb van nálam.
Krisztus tökéletesen Első. Krisztus mindenek felett Úr. Nincs már Őfelette semmi, amit megnyerhetnénk. „ Ezt mondom az Úrnak: Én Uram vagy te; feletted való jóm nincsen.” 16. Zsoltár 2. vers
A cél, a kezdet, a vég, minden Krisztusról szól. Ha teljes szívvel odaszánod magad, hogy Krisztust követed, nem fogsz a föld gazdagjai közé tartozni, nem fogsz jótállást kapni arra sem, hogy egész életedben egészséges leszel.
A Biblia tanítása nem azt mondja, hogy Krisztus követésével minden probléma megoldódik egy csapásra életedben, de azt jelenti, hogy Krisztus elég lesz, neked történjen bármi. Ez az evangélium üzenete.
Az apostolok szenvedtek, nélkülöztek és kínhalált haltak Krisztusért és Krisztussal. Szegényen és megvetetten haltak meg többen is közülük. Spurgeon, a híres prédikátor, egész életében depresszióval küszködött és ez haláláig elkísérte. A kereszténység útját vértanúk vére szegélyezte és nem arany és gyémántkövek. Krisztus a legdrágább kincs. Imádkozhatunk fizikai gyógyulásért, ha Isten akarja megadja, ha nem akkor nem adja meg a gyógyulást. Az apostolokat megfenyegették a nagytanács előtt, hogy ha továbbra is hirdetik a Krisztusról szóló evangéliumot, halálra fogják verni őket. Az apostolok válasza egyszerű volt. „ Tegyetek, amit helyesnek véltek, de mi nem tehetjük, hogy ne mondjuk el, amit láttunk és hallottunk.”
Kiverték belőlük a szuszt, majd szabadon engedték őket, ők pedig örültek. Ez volt az evangélium gyümölcse életükben.
... Mint szomorkodók, de mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek nincsen semmijük, és akiké mégis minden. 2 Korintus 6:10”
Erre képes Jézus Krisztus az életeddel. Ő minden körülményben betölti életed teljesen.



IMA: Köszönjük Istenünk, hogy nem vagyunk egyedül. A Tieid vagyunk és Krisztus pedig a mienk lett hit által. Könyörülj azokon, akik még nem ismerik az evangélium igazi értékét, kincsét. Krisztus nevében, Ámen.

2021. május 20., csütörtök

A halál, mint átváltozás

... Elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:                                   Zsidókhoz írt levél 9. fejezet 27. vers



Julius Cézár kiábrándulva halt meg. Fogadott fia is a gyilkosai között volt. Utolsó szavai halála előtt: „Te is fiam, Brutus?”
Goethe, a híres költő utolsó mondata: „Fényt! Több fényt!” Korábban sajnos nem kereste a fényt.
A német költő, Heine, ezeket a szavakat mondta utoljára: „Virágok! Virágok! Milyen szép a természet!”
Ő azonban nem gondolt azok Teremtőjére.
Jézus utolsó szavai ezek voltak: „Atyám, a Te kezedbe teszem le az én lelkemet.” ( Lukács 23:46)
A keresztény ember tudja, hogy a fizikai halált az Isten rendelte el, az ember bűnösségének következményeként, de azzal is tisztában van, hogy átlépve a fizikai halál titokzatos határát, Isten kegyelméből, a Krisztusban vetett hite által, Isten csodálatos szeretete várja.
Az Isten gyermekei számára a fizikai halál nem tragédia. Ugyanolyan átváltozás, mint amikor a hernyóból pillangó lesz.


IMA: Istenünk, Te legyőzted a halált Jézus Krisztus által. Ezért tudhatjuk, hogy akik Krisztusban hisznek, azoknak a fizikai halál nem a vég, hanem egy csodálatos átváltozásnak a kezdete. Segíts minket ebben a tudatban élni, gyászolni és majd búcsúzni a földi élettől.
Krisztus nevében, Ámen.

2021. május 19., szerda

Ne átkozódjatok!

Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok, és ne átkozzátok.                                                    Római levél 12. fejezet 14. vers



Egy asszonyról olvastam, hogy egyszer a szomszédja csecsemőjére vigyázott és véletlenül elejtette a csecsemőt, emiatt pedig a gyermek agya megsérült és egész életére béna lett.
Amikor tudomást szerzett a csecsemő édesanyja a borzasztó tragédiáról, felindulásában átkot mondott a szomszédasszonyára. Azt kívánta, hogy rohadjon le minden ujja.
Nem telt el sok idő, az asszony ujjbegyei üszkösödni kezdtek és le kellett vágni őket.
Olyan egészségügyi probléma okozta az ujjai üszkösödését, ami a gyenge idegzetéből és a megélt súlyos megrázkódtatásból fakadt.
Az Isten gyermekein nem fognak az átkok, de aki nem az Isten védelme alatt áll, úgy járhat mint a fent említett szegény asszony.
A Biblia arra tanítja Isten gyermekeit, hogy ne vállaljanak közösséget a sötétség gonosz cselekedeteivel. Ne mondd a feketére, hogy fehér, a fehérre, hogy fekete. Attól viszont óvakodnunk kell, hogy bosszúvágynak vagy átkozódásnak adjunk helyet azokkal szemben, akik jogtalanul bántanak minket.
Ahogyan a köztörvény súlyosan bünteti az önbíráskodást, Isten is komolyan tilt minket az „önbíráskodástól”. Ezért ne átkozódjunk, ne kívánjunk rosszat azoknak, akik velünk rosszat tesznek.
„ Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr.”
Kezedbe veheted a dolgokat és átkozódhatsz, bosszút állhatsz azokon, akik rosszat tesznek veled, de ne feledd el, hogy ez által engedetlenné válsz Isten iránt, ezt pedig Isten nem fogja szó nélkül hagyni.
Uralkodjunk hát érzelmeink felett a Szentlélektől kapott erő segítségével és döntsük el, hogy áldani fogjuk ellenségeinket és imádkozni fogunk értük.


IMA: Istenünk, Te már akkor szerettél minket, amikor bűnösök voltunk és életedet adtad értünk. Tölts meg minket csordultig a Te Szentlelkeddel, hogy áldást kívánjunk azoknak is, azokra is, akik minket a halálba kívánnak. Krisztus nevében segíts minket ebben, Ámen.


2021. május 18., kedd

Vigyázz mire figyelsz!

Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Máté evangéliuma 14. fejezet 30. vers



Egy komoly vihar még a szárazföldön is félelmetes lehet, de egy halászhajóban, a víz hullámainak kiszolgáltatva ez még inkább igaz.Péter a nagy vihar bizonytalanságában, a természeti törvények ellenére járt a vizen azért, mert Krisztus parancsának engedett.
Miért ijedt meg Péter, amikor erősebben kezdett tombolni a szélvihar? Talán azt gondolta, hogy Krisztus csak szélcsendben Úr?
Már evangélista feljegyezte, hogy a tanítványok akkor kezdtek félni igazán, amikor a víz hullámai becsaptak a hajójukba és a hajójuk már majdnem megtelt vízzel. ( Márk 4:37)
Kétségbeesett kiáltásukat hallva, Jézus parancsolt a tengernek és a szélnek, majd minden elcsendesedett.
A tanítványok örültek, de egy vízzel teli csónak el szokott süllyedni akár viharban van, akár nem.
Itt tehát nemcsak a tenger és a vihar lecsendesítése volt a csoda. Olyan sok nehézség, olyan sok vihar vesz körül engem és vesz körül téged is. Amikor keresztények környezetünkben egyre-másra alkudnak meg egy kicsit jobb életkörülményért, több pénzért, a karrier egy magasabb létrafokáért, amikor emberek, akik magukat testvéreinknek nevezik, szemünkbe hazudnak és álnokságukat jószándéknak leplezik, fontos, hogy Krisztusra nézzünk, ha szeretnénk, hogy életünk hajója a felszínen maradjon. Jézus Krisztus „hajója”, az egyház, már több mint 2000 éve hajózik az élet vizein, jó és rossz időben, habár sok-sok tévtanítás, bűn és szakadás hatolt be ebbe a hajóba, jóllehet már rég el kellett volna süllyednie ezek miatt, továbbra is biztosan a felszínen marad.
Lehet te is sok nehézségen mentél keresztül, ne ijedj meg, ha még egy nehézséggel szembe kell nézned. Az is csoda, hogy eddig elvergődtél. A Jézus Krisztus sírjának bejáratánál levő követ egy angyal hengerítette el, mert „igen nagy volt.” ( Márk 16:4)
Amikor a terhed elviselhetetlenné válik, Isten elküldheti az Ő angyalát, hogy erősítsen téged.
A „ne félj!” 366-szor szerepel a Bibliában. Még a szökőév plusz napjára is tartalékolt Isten nekünk egyet.


IMA: Istenem, Rád akarok nézni és Téged akarlak követni, mert tudom, hogy Benned és Általad mindenre van erőm. Köszönöm, hogy meg tudod tartani népedet ma is. Krisztus nevében, Ámen.

2021. május 17., hétfő

Isten szeretete

Ezt mondta nekem az ÚR: Szeresd csak tovább azt az asszonyt, aki más szeretője és házasságtörő, ahogyan az ÚR szereti Izrael fiait, bár más istenekhez fordulnak, és szeretik az aszú szőlőt.
Hóseás könyve 3. rész 1. vers



Szeresd csak tovább az asszonyt aki házasságtörő.-mondja az Úr Hoseásnak. Pontosan úgy szeresd, ahogyan én szeretem a lelki házasságtörésben levő népemet.
A népként Izraelt említi az Ige, de profetikusan szólva az egész világ iránti szeretetét is jelenti Istennek.
Keresd csak meg ismét az én népemet, akik idegen isteneket imádnak: földi javakat, birtoklást és mindezekben próbálnak értelmet találni földi életüknek.
Micsoda fájdalmas keresés lehetett ez Hóseásnak...
Az ex prostituált feleségét keresni, aki visszatért a prostitúcióba.
Milyen mocskos helyekre kellett menjen, hogy megtalálja...
Olyan utcákon kellett járnia, amiről minden "tisztességes hívő" azt mondta volna, hogy Isten emberének semmi keresnivalója ott.
Másodszor, Hóseás megvette a feleségét 15 ezüstért.
De miért fizetett valakiért aki már az övé volt? Aki már hozzá tartozott?
Milyen borzasztó lehetett a feleségét megláncolva, meztelenül látni egy emelvényen, miközben árulják annak aki a legtöbbet kínálja érte.
Hiába volt a felesége, mert rabszolga lett és fizetnie kellett érte.
Remélem mostanra megértetted, hogy Hóseás a szerető Isten előképe, téged és engem pedig Gómer jelképez ebben a történetben.
24. Zsoltár 1. vers: "Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai."
Az emberiség Isten egyedi tulajdonát képezi, hiszen Ő a teremtő. Viszont mégis fizetett egy nagyon magas árat azért, ami már az övé volt.
Az Ő fiának vére folyt, hogy visszaszerezze azt ami már az övé volt.
Milyen szégyen lehetett Gómerben. Mit gondolhatott?
" Megtalált engem a férjem, holott elhagytam őt és három gyermekünket és mégis ragaszkodik hozzá, hogy fizessen értem."
Más férfiak azért fizettek érte, hogy kihasználják, Hóseás azért fizetett érte, hogy meggyógyítsa.
Az evangélium előképével találkozunk itt.
A megváltás Jézus Krisztus által hoz tökéletes szabadságot, az emberek elkövetett bűnei, lázadása, Istentől menekülése ellenére.
Az Ószövetségben az Istent a haragja miatt félték az emberek, de a prófécia szerint egyesül az Isten népe és Dávid király fog uralkodni rajtuk, akkor majd a jóságáért és szeretetéért fogják félni az Urat Isten gyermekei.
Ezek azok a napok amelyekben ma élünk.
A mi igazi Hóseásunk megérkezett. Megtalált téged és megtalált engem. Talán már senki sem keresett. Nem keresett a családod, a gyülekezeted, a rokonságod, de Ő utánad ment.
Jézus Krisztus ma is keresi az elveszettet. Ezért ne csodálkozz, ha rád talál, hogy nem leszel szép, összeszedett, kedves, hanem rabláncok foglya leszel, mezítelen leszek, bűnös leszel, ahogyan én is az voltam.
Ő már fizetett érted is. Csak fogadd el alázattal és bűnbánattal a szabadítását, az új ruhát amit neked akar adni és az örökséget amit neked készített.


IMA: Istenünk, senki sem olyan jó hozzánk, mint Te. Miért szeretsz minket úgy?
Segíts ma minden olvasónak, hogy elfogadja a Te szereteted és azt az új életet, amit kegyelemből kínálsz minden megtérő embernek. Krisztus nevében, Ámen.

2021. május 16., vasárnap

A teremtő Isten

Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. Mózes első könyve 1. fejezet 1. vers



Egy ateista cipész azzal kapcsolatosan oktatta fiát, hogy nincs a világnak teremtője, az csak úgy önmagától állt elő. A fia a következő választ adta: „Ezek szerint könnyebb volt az egész világnak előállni, mint egy cipőt elkészíteni. A cipő elkészítéséhez kell egy cipész, de a világ létrejöttéhez nem kellett senki?”
Ha az ateisták szerint a világ létrejöttéhez nem kellett semmi és senki, akkor az ateista könyveik kinyomtatását is meg kellene várják anélkül, hogy bármit tegyenek érte.
Még egy ateista könyv létrejötte is azt bizonyítja, hogy minden rendezett dolog létrejöttéhez egy értelmes terv és egy értelmes tervező szükségeltetik.
Ismerd meg Teremtődet és inkább imádd Őt ahelyett, hogy haszontalan okoskodásra vesztegeted az idődet.
Amikor Luthert megkérdezték mit csinált Isten a világ teremtése előtt, a következőt mondta: „Az erdőben vágta a vesszőt, hogy elnáspángolja azokat, akik buta kérdéseket tesznek fel.”
A jó válasz viszont az, hogy Isten a világ teremtése előtt már szerette Krisztust. „ Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt.” ( János evangéliuma 17. fejezet 24. vers)
Krisztus szeretete egy olyan elfoglaltság, amely minden időnket igényli.
Ezen kívül, Isten elkészítette már a világ teremtése előtt a Mennyek országát azoknak, akik Krisztus szeretetétől indíttatva az éhezőket táplálták, a szomjazóknak inni adtak, a jövevényeket befogadták, a mezíteleneket felöltöztették, a betegeket, foglyokat meglátogatták. ( Máté 25:34-36)
Ismerd el Istent teremtődnek és Jézus Krisztusba vesd, minden bizalmadat az üdvösségedet tekintve majd tedd azt, amit Jézus Krisztus tett földi élete során: „ A názáreti Jézust felkente az Isten Szentlélekkel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, mert az Isten volt vele”


IMA: Istenünk, köszönjük kegyelmed, szereteted, amely már a világunk teremtése előtt megnyilvánult Fiad és teremtményeid iránt is. Segíts tisztelni Téged teremtőnkként, Megváltónkként és járni Krisztus nyomdokaiban. Krisztus nevében, Ámen.


Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...