2021. május 19., szerda

Ne átkozódjatok!

Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok, és ne átkozzátok.                                                    Római levél 12. fejezet 14. vers



Egy asszonyról olvastam, hogy egyszer a szomszédja csecsemőjére vigyázott és véletlenül elejtette a csecsemőt, emiatt pedig a gyermek agya megsérült és egész életére béna lett.
Amikor tudomást szerzett a csecsemő édesanyja a borzasztó tragédiáról, felindulásában átkot mondott a szomszédasszonyára. Azt kívánta, hogy rohadjon le minden ujja.
Nem telt el sok idő, az asszony ujjbegyei üszkösödni kezdtek és le kellett vágni őket.
Olyan egészségügyi probléma okozta az ujjai üszkösödését, ami a gyenge idegzetéből és a megélt súlyos megrázkódtatásból fakadt.
Az Isten gyermekein nem fognak az átkok, de aki nem az Isten védelme alatt áll, úgy járhat mint a fent említett szegény asszony.
A Biblia arra tanítja Isten gyermekeit, hogy ne vállaljanak közösséget a sötétség gonosz cselekedeteivel. Ne mondd a feketére, hogy fehér, a fehérre, hogy fekete. Attól viszont óvakodnunk kell, hogy bosszúvágynak vagy átkozódásnak adjunk helyet azokkal szemben, akik jogtalanul bántanak minket.
Ahogyan a köztörvény súlyosan bünteti az önbíráskodást, Isten is komolyan tilt minket az „önbíráskodástól”. Ezért ne átkozódjunk, ne kívánjunk rosszat azoknak, akik velünk rosszat tesznek.
„ Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr.”
Kezedbe veheted a dolgokat és átkozódhatsz, bosszút állhatsz azokon, akik rosszat tesznek veled, de ne feledd el, hogy ez által engedetlenné válsz Isten iránt, ezt pedig Isten nem fogja szó nélkül hagyni.
Uralkodjunk hát érzelmeink felett a Szentlélektől kapott erő segítségével és döntsük el, hogy áldani fogjuk ellenségeinket és imádkozni fogunk értük.


IMA: Istenünk, Te már akkor szerettél minket, amikor bűnösök voltunk és életedet adtad értünk. Tölts meg minket csordultig a Te Szentlelkeddel, hogy áldást kívánjunk azoknak is, azokra is, akik minket a halálba kívánnak. Krisztus nevében segíts minket ebben, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...