2024. szeptember 7., szombat

Bízz!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!                                           Példabeszédek könyve 3. fejezet 5.vers



A fenti igevers emlékeztet arra, hogy Isten bölcsessége végtelen és messze felülmúlja az emberi megértést. Ő látja a teljes képet, míg te csak egy kis részletét ismered. Amikor teljes szívvel bízol az Úrban, azt választod, hogy az Ő vezetésére hagyatkozol minden helyzetben, még akkor is, ha nem látod előre a következményeket. Istenre bízni az életedet azt jelenti, hogy elengeded a saját elképzeléseidet és elismered, hogy az Ő tervei jobbak és tökéletesebbek, mint a tieid.

Ez a bizalom nem mindig könnyű, különösen akkor, amikor a körülmények bizonytalanságot vagy félelmet keltenek benned. De amikor hitedet Istenbe helyezed, Ő megadja a békességet és a bizonyosságot, amely meghaladja az emberi megértést. Az Ő vezetésével biztos lehetsz abban, hogy a helyes úton jársz, és hogy minden döntésed az Ő bölcsessége és szeretete által van formálva.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az én vezetőm és tanácsadóm. Segíts, hogy teljes szívvel bízzak Benned, és ne a saját megértésemre támaszkodjak. Adj nekem bölcsességet, hogy felismerjem az akaratodat minden helyzetben, és erőt, hogy engedelmeskedjek Neked. Vezess engem a Te utadon, hogy mindig a Te dicsőségedre éljek. Ámen.

2024. szeptember 6., péntek

Istennek minden lehetséges

Ő így felelt: „Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges.                                                        Lukács evangéliuma 18. fejezet 27. vers



Amikor az élet kihívásaival szembesülsz, gyakran találkozhatsz olyan helyzetekkel, amelyek meghaladják az emberi képességeket. Lehet, hogy kilátástalannak tűnnek a körülményeid, vagy reménytelennek érzed a helyzetet. Ilyenkor könnyű elveszíteni a hitet és úgy érezni, hogy nincs kiút. Azonban Jézus szavai emlékeztetnek arra, hogy "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges"

Isten hatalma végtelen, és nincs olyan akadály, amelyet Ő ne tudna legyőzni. Amikor a te erőd kevésnek bizonyul, Isten ott van, hogy csodát tegyen. Ő képes arra, hogy reményt adjon a reménytelenségben, és megoldást találjon a lehetetlennek tűnő problémákra. Emlékezned kell arra, hogy Isten számára nincs lehetetlen, és Ő mindig kész arra, hogy beavatkozzon az életedbe, ha hittel fordulsz hozzá.

Amikor úgy érzed, hogy nincs kiút, ne feledd, hogy Isten képes megnyitni előtted azokat az ajtókat, amelyek az emberek szemében zárva vannak. Bízz benne, mert Ő látja a teljes képet, és képes csodát tenni ott, ahol te már feladtad volna a reményt. Isten hűsége és hatalma megbízható, és Ő mindig a javadra munkálkodik, még akkor is, ha te ezt nem látod azonnal.


IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Nálad nincs lehetetlen. Kérlek, erősítsd meg a hitemet, amikor az élet kihívásaival szembesülök. Segíts, hogy mindig bízzak a Te hatalmadban, és emlékezzek arra, hogy amit az emberek nem tudnak megoldani, azt Te könnyedén megoldod. Add meg nekem a bátorságot és a reményt, hogy soha ne adjam fel, hanem mindig Rád tekintsek. Ámen.

2024. szeptember 5., csütörtök

Nem szunnyad őriződ

Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ. 121. zsoltár 3. vers




Isten őrizőként vigyáz az Ő gyermekeire. Ő látja mindazt, ami előtted áll, és figyelmeztet, amikor veszély fenyeget. Az Ő hűsége biztosíték arra, hogy soha nem hagy magadra a nehéz időkben. Amikor meginogsz, Ő az, aki megerősít, amikor fáradt vagy, Ő az, aki új erőt ad. Isten jelenléte állandó, és soha nem szunnyad. Éjjel és nappal, jóban és rosszban is ott van melletted, figyel rád, és gondoskodik rólad.

Emlékezz rá, hogy Isten szeretete és gondviselése állandó és változhatatlan. Bízz benne, és tudd, hogy Ő mindig ott van, hogy megvédjen, és hogy a helyes úton vezessen. Ne félj a jövőtől, mert Isten, aki soha nem alszik, őrködik feletted. Tudakozd az Ő szavát, a Bibliát és engedelmes szívvel figyelj Rá a mai napon is.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az én őrizőm, aki soha nem hagy magamra. Köszönöm, hogy gondoskodsz rólam, és nem engeded, hogy lábam megtántorodjék. Kérlek, erősítsd meg hitemet és adj nekem bátorságot, hogy minden nap bízzak Benned. Tarts meg engem a helyes úton, és segíts, hogy mindig érezzem jelenlétedet az életemben. Ámen.

2024. szeptember 4., szerda

Nincs más evangélium

Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!                                                  Galátziabeliekhez irt levél 1. fejezet 6-8. versek



Napjainkban gyakran hallunk, látunk olyat, hogy egyházak, gyülekezetek, emberek, olyan dolgokra adják áldásukat, amelyekre Isten nem adta és sosem fogja adni az áldását.
Nemrég a pápa kijelentette, hogy végül is Krisztus csak egy a sok vallási vezető közül és minden egyes ezoterikus vallás az Istenhez vezet.
Nem számít, hogy milyen nagy hatalomnak örvend egy ember a maga egyházfelekezetében, az sem számít, ha az a bizonyos vezető azt állítja, hogy Mennyből jövő angyal mondott neki kijelentést, ha azt mondja, hogy a világ minden vallásának egyesülnie kell, mert mindannyian ugyanazt az Isten imádják a maguk sajátos útján, módján: hazudik és a hazugság atyjának forrásából merít.
Jézus Krisztust nem lehet egyetlen másik vallás alapitóval összehasonlítani. Jézus Krisztus nem lehet közösségben egyetlen ezoterikus vallás alapitóval sem, mert Ő az egyetlen Isten, aki testben megjelent.
Minden más vallásalapitó bűnös ember volt és mára már a sírjaikban elenyésztek. Elfújta őket az idő szele és eltűntek a történelem színpadáról.
Csak Krisztus él örökké, az Ő sírja üres, mert Ő a testben megjelent Isten. Olyan szomorú, hogy a 21. század kereszténységének túlnyomó része névleges kereszténnyé vált. Ha más "evangéliumot" karolsz fel, voltaképp hátat fordítasz az egyetlen igazi messiásnak: Jézus Krisztusnak.


IMA: Istenem, szeretnék ragaszkodni Hozzád és a Biblia által kijelentett igazságaidhoz.. Kérlek vezess, taníts engem kegyelmed által. Krisztus nevében, Ámen.

2024. szeptember 3., kedd

Tiszteld Isten nevét

Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi. Mózes második könyve 20. fejezet 7. vers



Az ember hajlamos a szavak erejét alábecsülni. Napi beszélgetéseink során sokszor használjuk a szavakat könnyelműen, anélkül hogy átgondolnánk, milyen jelentőséget hordozhatnak. Az egyik legfontosabb figyelmeztetés, amit a Biblia ad számunkra, éppen ebben rejlik: "Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi" (2Mózes 20:7).
Az Úr neve szent, és méltó a legnagyobb tiszteletre. Amikor az ember kiejti Isten nevét, annak jelentősége van. Isten neve nem csupán egy szó, hanem az Ő jelenlétét és hatalmát hordozza. Amikor valaki az Úr nevét hiábavalóan használja, tulajdonképpen meggyalázza mindazt, amit Isten képvisel. Az ilyen cselekedet nem marad következmények nélkül, hiszen Isten nem hagyja büntetés nélkül azt, aki az Ő nevét tiszteletlenül veszi ajkára.
Fontos, hogy tudatosan bánjunk azzal, ahogyan Isten nevét kimondjuk. Ez magában foglalja a tiszteletet és a hódolatot minden egyes alkalommal, amikor Isten nevét említjük. A mi szavaink tükrözik a szívünk állapotát. Ha tiszteljük Istent, akkor a szavaink is ezt a tiszteletet fogják tükrözni.
Ahogy az ember kapcsolatban van Istennel, úgy kell megértenie, hogy Isten neve nem egy mindennapi szó, amit könnyelműen használhat. Ezért szükséges, hogy a keresztény ember óvatos legyen abban, hogy mikor és hogyan használja az Úr nevét. Ha szívünkben tisztelet és hódolat él Isten iránt, akkor ennek ki kell fejeződnie a beszédünkben is.

IMA: Mennyei Atyám, Köszönöm, hogy megtanítottál engem a Te neved tiszteletére. Segíts, hogy soha ne vegyem könnyelműen a Te nevedet, hanem mindig a legnagyobb tisztelettel és hódolattal forduljak Hozzád. Add, hogy a szavaim és tetteim mindig tükrözzék az irántad érzett szeretetemet és tiszteletemet. Vezess engem az úton, hogy szentül és tisztán éljek, és soha ne bántsalak meg Téged hiábavaló szavakkal. Ámen.


2024. szeptember 1., vasárnap

Gondviselés a mai napra

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.
Máté evangéliuma 6. fejezet 34. vers



Az aggodalom gyakran akkor támad, amikor a jövő bizonytalanságaival próbálsz megbirkózni, és olykor elveszi a mai nap örömét és békéjét.
Amikor az aggodalom a holnap miatt felüti a fejét, emlékezz arra, hogy Isten minden napra elegendő kegyelmet és erőt biztosít. Az életben mindig lesznek megoldandó feladatok és nehézségek, de fontos, hogy a ma kihívásaira összpontosíts, és ne engedd, hogy a jövő miatti félelem megfosszon a jelen pillanataitól. Te nem tudod mit hoz a holnap, de Isten már tudja és mindent úgy tud gyermekei számára időzíteni, hogy az a javukat szolgálja.
Ez a gondolat arra bátorít téged, hogy teljes bizalommal fordulj Istenhez, aki tudja, mire van szükséged, még mielőtt kérnéd. Ha rábízod magad az isteni gondviselésre, megtapasztalhatod, hogy a jelen pillanatban való élet felszabadító és békét hozó erővel bír. Az Úr minden nap veled van, hogy segítsen és vezessen az utadon.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy emlékeztetsz arra, hogy ne aggódjak a holnap miatt. Segíts ma és minden nap a jelen pillanataira figyelni, és megtapasztalni a te békédet és gondviselésedet. Kérlek, adj bátorságot, hogy elhiggyem: minden napnak megvan a maga ereje és lehetősége, és hogy a holnap terheit a te kezedbe helyezzem. Legyen bizalmam abban, hogy Te velem vagy, ma és mindig. Krisztus érdeméért, Ámen.

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...