2024. szeptember 4., szerda

Nincs más evangélium

Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!                                                  Galátziabeliekhez irt levél 1. fejezet 6-8. versek



Napjainkban gyakran hallunk, látunk olyat, hogy egyházak, gyülekezetek, emberek, olyan dolgokra adják áldásukat, amelyekre Isten nem adta és sosem fogja adni az áldását.
Nemrég a pápa kijelentette, hogy végül is Krisztus csak egy a sok vallási vezető közül és minden egyes ezoterikus vallás az Istenhez vezet.
Nem számít, hogy milyen nagy hatalomnak örvend egy ember a maga egyházfelekezetében, az sem számít, ha az a bizonyos vezető azt állítja, hogy Mennyből jövő angyal mondott neki kijelentést, ha azt mondja, hogy a világ minden vallásának egyesülnie kell, mert mindannyian ugyanazt az Isten imádják a maguk sajátos útján, módján: hazudik és a hazugság atyjának forrásából merít.
Jézus Krisztust nem lehet egyetlen másik vallás alapitóval összehasonlítani. Jézus Krisztus nem lehet közösségben egyetlen ezoterikus vallás alapitóval sem, mert Ő az egyetlen Isten, aki testben megjelent.
Minden más vallásalapitó bűnös ember volt és mára már a sírjaikban elenyésztek. Elfújta őket az idő szele és eltűntek a történelem színpadáról.
Csak Krisztus él örökké, az Ő sírja üres, mert Ő a testben megjelent Isten. Olyan szomorú, hogy a 21. század kereszténységének túlnyomó része névleges kereszténnyé vált. Ha más "evangéliumot" karolsz fel, voltaképp hátat fordítasz az egyetlen igazi messiásnak: Jézus Krisztusnak.


IMA: Istenem, szeretnék ragaszkodni Hozzád és a Biblia által kijelentett igazságaidhoz.. Kérlek vezess, taníts engem kegyelmed által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...