2020. október 24., szombat

Türelem és kitartás

Legyetek türelmesek és kitartók! Miután mindent véghez vittetek, amit Isten akar, meg fogjátok tőle kapni, amit ígért!
Zsidókhoz írt levél 10. rész 36. vers




Talán sokszor fekszel úgy le, hogy aggódsz vagy bizonytalan vagy bizonyos dolgokkal kapcsolatosan.
Isten ma azt üzeni neked: " Türelemre van szükséged, miután véghez vitted Isten akaratát, el fogod nyerni az ígéretet!"
Tehát minden egyes reggel mondd ezt: " Igen Uram, hallak, értelek Téged!" Isten tudja, hogy életed nagyon sok területén Benne bízol: hogy megment, hogy meggyógyít, gondot visel, megszabadít stb.
Biztosan vágysz te is arra, hogy Isten legyen Úr az életedben, hogy szóljon hozzád, a gond csak ott van, ha aggódva ébredsz és aggódva térsz nyugovóra.
Talán már rég nem aludtál át nyugodtan egy egész éjszakát, mert azon töröd a fejed, hogy mikor fogja Isten megválaszolni imádságodat?  Bízz Istenben, hogy Ő az akinek mondta, mondja magát, és meg fogja tenni azt, amit ígért.  Még akkor is ha több évig várnod kell, Ő teljesíteni fogja amit megígért.
Ne veszítsd el a hited csak azért, mert nem jelenleg még semmit sem látsz.  Isten időzítése tökéletes, ezt hidd el! Légy türelmes amíg Ő munkálkodik. Senki sem siettethet egy sebészt, hogy gyorsan végezzen a szív vagy agyműtéttel.  Azt szeretnénk ha alaposan elvégeznék a műtétet és tudjuk, hogy ez időbe kerül. Isten időzítése tökéletes még akkor is, ha nem egyezik a minkkel.
Isten tud segíteni neked abban, hogy türelmesen várj és kitartóan végezd amit rád bízott.



IMA: Istenem, köszönöm, hogy mindig aktuális üzeneted van a számomra. Bocsáss meg nekem a sok idegeskedésért, aggodalmaskodásért.
Szükségem van a segítségedre, hogy tudjak bízni Benned miközben türelmesen várok ígéretedre.
Segíts látnom a láthatatlant akkor is amikor a fizikai szemeimmel semmit sem látok abból amire várok.
Szeretnék mindent megtenni amit kérsz tőlem. Segíts megnyugodnom a Te békességedben! Krisztus nevében, Ámen


2020. október 23., péntek

Az első szeretet

Tudom, hogy van benned állhatatosság, terhet viseltél az én nevemért, és nem fáradtál meg, de az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. Jelenések könyve 2. fejezet 3-4. vers



Emlékezz ma arra az Istenre aki megsegített, megszabadított, vezetett, oltalmazott. Mi emberek, amikor semmivel sem rendelkezünk, nehézségben vagyunk, sok mindent ígérünk Istennek. De amikor jól megy sorunk, mindenünk megvan, már lehet, hogy elfeledjük az Istennek tett ígéreteinket. Miért olvassuk a felhívást, a Jelenések könyvében, hogy térj vissza az első szeretethez?
Azt mondta, Isten: " Tudok cselekedeteidről, szeretetedről és hitedről, szolgálatodról és állhatatosságodról, és arról, hogy az utóbbi cselekedeteid többet érnek az elsőknél."
Tehát többet látogatod az árvákat, özvegyeket, többet teszel, de Isten mégsem elégedett.
Istennek fáj, ha nem úgy szereted Őt, mint a legelején.
Szeretnénk, ha a gyermekeinket nem győznél le a gonosz?
Itt a megoldás! Megszentelődés, tisztaság, és hálaoltár emelése életünkbe, feltétel nélküli engedelmességgel együtt.
Ne arra az istenre emlékezzünk hálás szívvel, akit az emberek találtak ki, és szolgálnak a modern elgondolásaik szerint.
Azt egyetlen, Élő, igaz, örökkévaló Istenre emlékezzünk ma.
Milyen az első szeretet?
Amikor prédikálták az evangéliumot, úgy érezted minden egyes szó a tied. Ma lehet, hogy minden másnak szól, úgy érzed neked semmi sem szól.
Valamikor talán benned volt a tűz, a vágy a megszentelődésre, az első szeretet tüzében még féltél attól, hogy megszomorítod az Istent. Ma pedig nem vigyázol akkor sem amikor Tv-t nézel, Internetezel, és esetleg más embereknek a nyomora, erkölcstelen életmódja érdekel.
Amikor Dávid levágta Saul ruhájának a sarkát, remegett a szíve benne, de amikor Betsabéhoz ért, már nem remegett a szíve.
Térjünk vissza ma az Élő Istenhez, aki a mi életünkbe is csodát tett, csodát tehet.


IMA: Istenem, magasztallak téged azért, mert a Te szereteted töretlen irántunk. Köszönjük Fiadat, Krisztust, hogy értünk adtad, hogy meghaljon a golgotai kereszten. Kérünk könyörülj rajtunk, hogy az első szeretet tüze, buzgósága égjen a szívünkben és semmi se legyen drága, ha a rendelkezésedre kell bocsátanunk. Krisztus nevében, Ámen.


2020. október 22., csütörtök

Fuss a kísértés elől!

Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik. Korintusiakhoz írt első levél 6. fejezet 18. vers



A középkori városokban a biztonságért felelős katonai vezetők végigjárták a várost és felmérték a védő fal gyenge pontjait. Ezek voltak a legfontosabb részek és ezek igényelték a legtöbb figyelmet. Ezért ezeket a pontokat erősítették meg minden lehetőséget kihasználva és általában ezeken a pontokon helyezték el a legtöbb katonát.
Minden ember lelkének is vannak gyenge pontjai. Nem minden ember gyengéje a szexuális kísértés. Vannak emberek, akiknek a gyenge pontjuk a hatalom, nekik ezen a területen kell különösen vigyázniuk, hogy ne részegedjenek, meg tőle vagy ne váljanak korrupttá a hatalomért folytatott harcot illetően. Másoknak a pénzügyi dolgok az a terület, amire különösen figyelniük kell, hogy a pénz szerelme nehogy megragadja őket és ezzel, sok fájdalommal fizessenek.
Először is tudd meg, hogy a lelked ellensége is vizsgálja életed védőfalait és nagyon jól tudja, hogy mik azok a gyengébb pontok ahol érdemes kísértenie. Te vajon tisztában vagy-e ezzel? Ha igen, akkor különös figyelmet fordíts a gyenge pontodra és kérd Istent, hogy adjon bölcsességet a megerősödésre.
A szexuális kísértés különösen veszélyes ezért érdemes kidolgozni a megfelelő stratégiát Isten bölcsessége által. Főleg akkor igaz ez, ha tudod magadról, hogy ez gyenge pontod vagy már elestél valamilyen formában ezen a területen. Amikor paráznaságot követsz el, vétkezel a saját tested ellen is, hiszen amikor egyesülsz egy olyan személlyel szexuálisan, gondolatban, érzelmileg, akivel nem kellene, azzal utat nyitsz ördögi befolyásnak az életedet illetően. A szexuális kísértés nem az a terület ahol fitogtatnod kell, hogy te milyen erős vagy és szembe tudsz vele nézni újra és újra, hanem az a terület, amely elől futnod kell, ahogyan József tette amikor Potifár felesége megkörnyékezte. Íme, néhány tanács, ahogyan ezt kivitelezheted:
1. Ha problémák vannak a házasságodban, hagyd abba a színlelést, azt, hogy nem veszel tudomást róluk, mert ezek különösen sebezhetővé tesznek szexuális, érzelmi téren.
2. Vigyázz arra, hogy ellenkező nemű ismerősödnek, munkatársadnak, barátodnak ne panaszkodj a házasságoddal, házastársaddal kapcsolatosan! Vannak emberek, akik éppen erre várnak és minden lelkiismeret furdalás nélkül manipulálni fognak, hogy bűnbe csaljanak és tönkre tegyék az életed, házasságod. Azt is tudnod kell, hogy ha ilyen dolgokat osztasz, meg egy ellenkező neművel ő pedig megértőnek mutatkozik (teljesen mindegy, hogy őszintén vagy sem), érzelmileg kötődni fogsz hozzá és máris elindultál egy olyan leejtőn, amin nem biztos, hogy meg fogsz tudni állni. Itt a lelki gondozó kivétel, mert tudjuk, mit kell tenni, hogy ez a kötődés ne alakulhasson ki, de ha mégis kialakulóban lenne, akkor átadjuk a dolgot másnak.
3. Ha teheted, a munkahelyen ne ellenkező neműt válassz „jobb kezednek”, bizalmasodnak. Ez hatványozottan igaz, ha már a múltban valamilyen formában elestél a területen. Különösen légy résen az úgynevezett „csapatépítő” munkahelyi hétvégékre. Gyakran a wellness szálloda, a kolléga, akit mindig elegánsan látsz, és sosem látod a „gyengébbik” oldalát, tökéletes táptalajt biztosít arra, hogy olyan dolgok történhessenek, amit utána lehet, egy életen át bántok.
4. Kerülj el minél több olyan helyzetet ahol kísértésnek teszed ki magad!
Egy fiatalember vallotta be, hogy menyasszonyával sajnos beleestek az ördög csapdájába mivel előző éjszaka szexuális kapcsolatot létesítettek egymással és nem várták meg a házasságkötést. Ez a fiatalember próbálta ellelkizni azt a bukást, ami kellő odafigyeléssel megelőzhető lett volna. Kiderült ugyanis, hogy a vőlegény éjszaka 1 órakor a hölgy bérelt lakásán volt kettesben. Mit keresett ott éjszaka 1 órakor úgy, hogy tudta senki más nem lesz a lakásban? Isten meg tud őrizni a bűntől, ha engedelmeskedünk az Ő szavának. Ő pedig azt mondja, hogy fussunk a szexuális kísértés elől. Ha engedetlenek vagyunk, ne számítsunk semmi jóra.
Igen! A szexuális bűnnek van egy rövid ideig tartó élvezete, izgalma. Igen! Ha tiszta szívünkből megbánjuk a bűnt és jövünk Istenhez, Isten szabaddá tud tenni, meg tud bocsátani és el tudja törölni a bűnt. Azt viszont tartsuk szem előtt, hogy a gondolatvilágunkban, érzelmi világunkban és környezetünkben a bűn által okozott negatív következményeket egy életen át kell majd hordoznunk.


IMA: Istenünk, ne engedj minket olyan gőgbe, hogy elhiggyük a Te világos utasításodat figyelmen kívül hagyva is megállhatunk a kísértésekben. Adj nekünk kellő körültekintést, józanságot, bölcsességet, hogy meg tudjunk állni a kísértésekben, ha pedig elestünk, akkor tudjunk Hozzád menekülni, hogy megtisztíthass, helyreállíthass minket. Krisztus nevében, Ámen.

2020. október 21., szerda

Miért?

Akkor így beszélte el neki a dolgokat: Bejött hozzám a héber szolga, akit idehoztál hozzánk, hogy csúffá tegyen engem. Mózes első könyve 39. vers 17. vers



József 17 éves kora környékén lett eladva a saját irigy testvérei által rabszolgának. Miért? Egy gazdag, befolyásos egyiptomi ember rabszolgája lett akit Potifárnak hívtak. József hűséges maradt az ő Istenéhez. Miért? Mivel József egy jóképű fiatalember volt, és a legjellemesebb ember közel s távol Potifár udvarában, Potifár unatkozó felesége szemet vetett a fiatal rabszolgára. Egy rabszolgának elvileg engedni kellett volna az úrnője kívánságának, hiszen nem lehetett szabad akarata, véleménye, csak egy élő munkaeszköznek számított. József azonban tudta, hogy ő elsősorban Isten tulajdona és rabszolgája és azután Potifáré és a feleségéé. Ezért is tagadta meg az úrnője e kérését. Akárhogyan ostromolta, csábítgatta, József erős maradt. Egy napon azonban a testi vágyaktól fűtött unatkozó asszonyka arra ragadtatta magát, hogy letépje József ruháit, József pedig elmenekült. Miért? Erre az önérzetében megsértett feleség nemi erőszak kísérletével vádolta meg a fiatal rabszolgát, amiért abban az időben halál járt. Potifár valószínűleg ismerte a feleségét és ebből kifolyólag hitte is, amit mondott, nem is. Egy rabszolga szava azonban semmit nem jelentett egy szabad, gazdag nő szavával szemben, ezért Potifár végül „csak” börtönbe vetette Józsefet. Miért?
Talán a te életednek is megvannak a miértjei. Miért van az, hogy teljes igyekezeteddel igyekszel kiállni Isten igazsága mellett és igyekszel az Ő tetszését keresni és mégis gyalázkodást kapsz érte cserébe embertársaidtól? Miért van az, hogy olyan sok ember mellé áll mocskos, korrupt, Isten előtt utálatos dolgok mellé valamiféle hasznot remélve, de amikor Isten eszközt keres, hogy az ördög munkáit lerontsa, akkor az Isten népének a többsége nem akar kiállni, mert, félti az életét, a családját, az érdekeit. Emiatt pedig úgy jár ma is az Isten népe, ahogyan Dávid idejében, amikor Isten népének serege gyáván, remegve állt Góliát előtt és hallgatták, ahogyan gyalázza Isten népét, Isten seregét. Ha eszköz leszel Isten kezében, hogy az ördög munkáit lerontsa, fognak támadások érni téged, a családodat, a gyerekeidet, az életedet, de Isten mindent javadra fog munkálni és a végén fel fog emelni téged az Ő dicsőségébe. A keresztény élet nem gyáváknak való, nem érdek embereknek való. Mit teszel, amikor a munkaadód olyan dologra kér, amit az Isten utál? Vállalod akár azt is, hogy elveszítsd a munkahelyed, mert tudod, hogy Isten a te életednek az Ura mindenek előtt és felett?
Vállalod azt, hogy a saját testvéreid elutasítanak azért, mert te Krisztus nyomdokait követed? Vállalod azt, hogy Isten beszédét hirdetve úgy hallgassanak, mint aki meséket mond csupán, míg azok akik a meséket, tévtanokat hirdetik megbecsülésben részesülnek? Ha igen, egy napon minden mértedre választ fogsz kapni, minden veszteséged végtelenszer meg fog térülni és minden könnyed le lesz törölve. Tarts ki! Isten ma is egy embert keres. Egy Józsefet, egy Dávidot, akit eszközként használhat. Miért ne lennél te ez az ember?


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy Krisztust követni azt jelenti, hogy meg kell tagadni önmagunkat, vállalni kell a kereszthordozással járó lemondást, szenvedést. Szeretnénk növekedni a Te szeretetedben és megérteni, hogy nincs édesebb közösség, mint a Veled való közösség. Légy Te életünk Ura mindenek felett. Krisztus nevében, Ámen.


2020. október 20., kedd

Istennek élsz?

Ha ugyanis révületbe estünk, Istenért történt, ha pedig józanok vagyunk, értetek van. Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. Korintusiakhoz írt levél 5. fejezet 13-15. fejezet



Mi volt Pál apostol vezérelve? Isten iránt érzett szeretetétől. Mindent amit tett, az Isten és az Isten népe iránti szeretetből fakadt. Amikor valamit nem ebből fakadóan tett, az fájt neki, azonnal megtérésre indította őt. Mert Krisztus szeretetének szorításában élte az életét. Nincs ennél csodálatosabb állapot egy emberi lény számára. Az életed, a mindennapjaid, a hivatás, amit választottál, az életmód, amit magadénak tudsz Isten szeretetéből és tiszteletéből fakad-e? Ne csak felületesen válaszolj a fenti kérdésre. Őszintén vizsgáld meg magad, hogy tényleg Isten szeretetéből fakad-e? Ha Isten kinyitja a szívünk legrejtettebb kincses ládáját és belenéz, vajon milyen motivációt fog látni benne? Tényleg Isten szeretetétől szorongatva élsz, cselekszel, vagy csak Isten nevében teszel dolgokat, amelyek kizárólag rólad szólnak? Légy ma te az, aki önmagadnak prédikálsz és önmagadat kérdezed meg arról, hogy mi az életed igazi mozgatórugója? Lehet, azt fogod látni magadban, hogy feladtad az Isten követését és az Isten iránti szereteted kifejezését. Lehet, azt fogod látni, hogy a bűneid fogságába kerültél. Talán azt látod, hogy testies módon élsz az Isten ellen lázadó világ elvei szerint és azt kell, őszintén mondd önmagadnak: „Nem! Egy testi életvitelt folytatok Isten gyülekezetében, Isten népe között, ahol az evangélium hirdettetik.” Újjászületésem előtt én is testi életmódot folytattam, a szívem telve volt olyan dolgokkal, amiket Isten utál, saját kívánságaim rabságában éltem akkor is amikor a gyülekezet padsoraiban ültem csak Istennek nem tetsző gondolataim voltak, amikor pedig elhagytam a gyülekezetet ugyanúgy folyt minden az életemben mint azelőtt.” Talán fáj neked szembenézni ezzel a kérdéssel, de azért állítalak ma szembe vele, mert szeretnék segíteni neked. Gondolkozz, ítéld meg helyesen, vizsgáld meg önmagad, hogy amit teszel, amit gondolsz, amit beszélsz Isten szeretetéből és az Isten népe iránt érzett szeretetből fakad-e?


IMA: Istenünk, adj bátorságot, józanságot és tisztánlátást, hogy szembe tudjunk nézni saját állapotunkkal, a Te igazságoddal, hogy megragadhassa szívünket a Te szereteted és mi megragadhassuk teljes szívünkből a Te szereteted. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


2020. október 19., hétfő

Szoros kapu-keskeny út!

Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt. Máté evangéliuma 7. fejezet 14. vers 



A keskeny úton járás megtérést feltételez. Magad mögött kell hagynod a bűneid terhét Jézus Krisztus kereszthalálába és feltámadásába vetett hited által. Magad mögött kell hagynod a bűn szeretetét, az Isten ellen lázadó világ szeretetét és az önzést is.
Jézus mondja: „Azután mindenkihez szólt:» Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem. „(Lukács evangéliuma 9. fejezet 23. vers)
Nem járhatsz máshogy a keskeny úton csak úgy, ha levetkőzöd minden önelégültségedet, önigazultságodat, megalázod magad Isten előtt és úgy lépsz be Isten Királyságába, mint egy kisgyermek.
A szoros kapu pedig annyira szoros, hogy csak egyenként mehetünk be rajta. Nem lehet családostul, gyülekezetestől, egyházastól bejönni rajta. Érted már, hogy miért nem létezik üdvözítő egyházfelekezet?
Éppen ezért fontos elszakadnod a tömegtől és ellenállnod a tömeg nyomásának, éppen ezért kell, kilépnek a világi skatulyákból, talán el kell szakadnod még a saját családodtól is, és egyedül jönnöd a „szoros kapuhoz” Jézus Krisztushoz. Ő minden embert meghív ma, téged is, hogy hagyd ott, amid van, hagyd ott, aki vagy, és gyerek azonnal Krisztushoz, hogy bemenve a szoros kapunk járhass a keskeny úton, amely az örök életre, az örök boldogságra vezet.
Tudnod kell, hogy az evangélium voltaképp Istennek egy parancsa. Éppen ezért el kell döntened ma, hogy engedelmeskedsz Isten parancsának, vagy lázadásban, engedetlenségben éled tovább az életed.
„ E tudatlanságnak idejét azért elnézve az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:” (Apostolok Cselekedetei 17. fejezet 30. vers)
Nemet mondani Isten megmentő kegyelmére, amit meg sem érdemeltél, a legsúlyosabb bűn, amit elkövethetünk ezen a földön. Az emberek azért fognak a kárhozatba jutni, mert nemet mondtak az evangéliumra: Isten mentő szeretetére.
Ez Jézus Krisztus drága kiontott vérének lábbal tiprása, a kegyelem Lelkének bántalmazása. „és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.” ( János 5:40)


IMA: Istenünk annyira szeretsz minket, hogy vétkeink ellenére feláldoztad magad Krisztus megtestesülése, kereszthalála és feltámadása által csakhogy megmenthess minket. Krisztusunk, Te vagy az Út, az Igazság és az Élet. Meg szeretnénk ragadni Téged teljes életünkkel. Világosítsd meg életünket, hogy megértsük mi a Te jó, kedves és tökéletes akaratod és alávessük magunkat annak. Ne adj nekünk nyugalmat addig, amíg meg nem találjuk a szoros kaput és nem járjuk a keskeny utat. Krisztus nevében, Ámen.


2020. október 18., vasárnap

Töltsd be szolgálatodat!

Kérve kérlek az Isten és a Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat; az ő eljövetelére és országára kérlek: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak. Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat. 
Timóteushoz írt második levél 4. fejezet 1-5. versek



Isten gyülekezetének nincs szüksége olyan munkásokra, akik csak azért végzik a lelki munkát, mert éppen nincs jobb dolguk. Nincs szükségünk olyan lelki vezetőkre, akik csak azért állnak be a vezetés szolgálatába, mert megüresedett egy hely. Nincs szükségünk olyan lelki vezetőkre, akik csupán azért akarnak vezetők, lenni, mert logikus következtetésük szerint, nekik ez a legmegfelelőbb hely Isten munkájában.
Olyan vezetőkre van szükségünk, akiket Isten hívott el a szolgálatra és Isten helyezett a szolgálatba. Éppen emiatt nincs más választásuk csak az, hogy prédikáljanak, prófétáljanak.
Olyan férfiakra van szükségünk, akiket Isten áldott meg bölcsességgel, akik hajlandóak azon terheket hordozni, amelyek a Krisztus szolgálatának terhei. Ha Szentlélek nem erősít meg valakit erre a teherhordozásra, össze fog omlani e terhek alatt. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államokban készült felmérés szerint, 10 lelkipásztorból, akik frissen beállnak a szolgálatba, 7 lelkipásztor 3 éven belül kiáll a szolgálatból és soha nem is tér vissza. Csupán 3 marad meg. Isten Lelke által és a Biblia által vezérelt emberekre van szüksége Isten népének. Isten vezetésére nemcsak a nagy döntésekben van szükségünk, hanem minden lépésünkben fontos, hogy engedjük Istent megvilágítani dolgainkat, hiszen csak így tudunk különbséget tenni a lelki életünkre hasznos és ártalmas befolyással bíró dolgokkal kapcsolatosan.
Nincs reményünk, ha a saját okosságunkban, műveltségünkben, okleveleinkben, címeinkben bízunk. Nem véletlen, hogy az egyházak többsége Magyarországon lejtmenetben van, ami a lelki dolgokat illeti és kompenzálásképpen egyik fejlesztési projektbe fog a másik után. Félő azonban, hogy mire légkondicionált, kivetítős, összkomfortos termeink lesznek, nem maradnak emberek, akik használják is azokat. Miben van az erő? A Szentlélek ereje által hirdetett evangéliumban. Ezt kaptuk Istentől és ezt kell használnunk. Amikor Igét hirdetünk vajon benne van-e Isten üzenete, ereje, áldása, tüze? Ha stratégiákban, emberi tervekben akarunk bízni, indítsunk egy vállalkozást és ne a gyülekezet élén gyakoroljuk ezeket. Ha szórakoztatni szeretnénk, harcoljunk azért, hogy színészek vagy zenészek legyünk és tegyük azt világi környezetben. Ha szónokok akarunk lenni, legyünk politikusok és ne az Isten népe között akarjunk üres szónoklással érvényesülni. A gyülekezet nem az a hely ahol bohócokra van szükség akik „kecskéket” szórakoztatnak, hanem pásztorokra, akik Isten népét vezetik és eszközök abban, hogy megfelelő táplálékban részesüljenek. Mikor értjük végre meg, hogy a lelkünkben, családunkban, környezetünkben, gyülekezetünkben vívott lelki harcot nem nyerhetjük meg testi fegyverekkel, módszerekkel? Az Élő Isten, Élő szavának hirdetése, a közbenjáró imádság, az önfeláldozó szeretet és a szenvedés. Ezek a mi fegyvereink.


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Kérünk, küldd Szentlelked, hogy tanítson, vigasztaljon, vezessen minket utadon. Nincs más reményünk. Nélküled leépül a lelkünk, a családunk, a gyülekezetünk, a társadalmunk. Kérünk, add nekünk a szabadulás örömét, az engedelmesség Lelkét, hogy betölthessük szolgálatunkat. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...