2023. szeptember 9., szombat

Nem félek a gonosztól

Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vesszöd és botod, azok vigasztalnak engem. 23. Zsoltár 4. vers



Richard Wurmbrand, egy lelkipásztor aki sok-sok évet töltött a kummunista börtönökben és rengeteget kínozták Krisztusért mondta a következőket:

" Ne féljetek a haláltól. Isten meg fogja adni a kellő erőt akkor, amikor szükségetek lesz rá. Ne várjátok előbb. Amikor börtönbe kerültem és kegyetlenül kínoztak, mindig attól féltem, hogy nem lesz elég erőm, ha meg akarnak ölni Krisztusban vetett hitemért. Összesen háromszor megtörtént fogságom alatt, hogy kommunista tiszt pisztolyt szegezett rám és azt mondta, hogy itt a vége, le fog lőni. De abban a pillanatban olyan mennyei erő, világosság töltött be, hogy az leírhatatlan."
Ha Isten gyermeke vagy, nem kell már félned halálód órájától, mert ott lesz veled szerető Krisztusod. Az Ő békéje be tud tölteni az életed nagyon nehéz időszakaiban is.
Jézus Krisztussal az oldaladon bármilyen nehézségen keresztül tudsz menni. Isten oltalmát, beárnyékoló szeretetét megismerheted a halál árnyéka völgyének közepette is.
Ne félj a halál árnyéka völgyétől, inkább gondolj arra, hogy Isten ott is veled van. Vigasztalását, békéjét, szeretetét adja neked és a végén hazavezet téged magához. Sokszor nehéz elengedni egy szeretett személyt, de milyen jó tudni, hogy az elválás csak ideiglenes.

IMA: Istenem, olyan jó tudni, hogy Te végigkíséred a tieidet egész földi életükben, de ott leszel és át fogod őket kísérni a mulandó világból az örökkévalóba. Hálás vagyok szeretetedért, jelenlétedért, békességedért, hűségedért. Krisztus nevében. Ámen.

2023. szeptember 8., péntek

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. Ézsaiás könyve 40. fejezet 31. vers








Emlékszem, hogy gyermekként milyen nehéznek tűnt felemelni egy 10 literes vödröt tele vízzel. De azáltal, hogy naponta emelgettem, lehetőségem volt arra, hogy megedződjek. Ezen felül, az évek is teltek és gyermekből felnőtté váltam, ami nemcsak az elme, hanem a test erejének megnövekedését is jelentette.
Vannak olyan keresztény emberek, akik még "gyerekcipőben" járnak a hit dolgait illetően, és minden olyan nehéznek tűnik nekik.
Ezek az emberek mindenféle kérdéseket tesznek fel: "Szeressem Istent? De hogyan? Hiszen nem is láthatom és nem is ismerem Őt teljesen és igazán."
Legyek hálás, irgalmas, hosszú tűrő, örömmel teljes egy olyan világban, ahol ezek a dolgok egyáltalán nem jellemzőek az átlag emberekre?
Szeressem ellenségeimet? Áldjam őket, jót kívánjak nekik annak ellenére, hogy ők rosszat tesznek, mondanak velem szemben? Ezekre egyszerűen nincs erőm.
Úgy szeressem embertásaimat, ahogyan Krisztus szerette embertársait? Azzal a tisztasággal, odaadással, önzetlenséggel, őszinteséggel és áldozathozatallal? Ez pedig végképp lehetetlennek tűnik.
Ezek a parancsok akkor tűnnek nehéznek, lehetetlennek, amikor lelki szempontból még gyermek vagy. Ahogyan az apostol mondja: "lelki értelemben kisded."
Ha úgy érzed túl gyenge vagy, akkor fogaszd rendszeresen " az adalékok és higítók nélküli hamisítatlan tejet."
Ez az Isten teljes beszéde: a Biblia. Ne egy igeverset ragadj ki, mert ha ezt teszed, akkor hamar téves következtetésekre fogsz jutni, hogy azokat a helytelen életviteledhez igazíthasd.
Ismerd meg a teljes Bibliát, Isten teljes akaratát. Ezáltal tud a Szentlélek eljuttatni téged a lelki értelemben "felnőtt korra."
Ezekben légy kitartó és rendszeres, és a lelki növekedésed mindenki előtt nyilvánvaló lesz.
Egyedül gyenge vagy és gyenge vagyok, de Krisztusban mindenre van erőm, mert a lelki érettségre elérkezve Ő mindenben megerősít.

IMA: Istenem, segíts nekem kitartóan, nyitottan olvasni, tanulmányozni, gondolkodni és gyakorolni magam a teljes Biblia igazságaiban. Krisztus nevében, Ámen.

2023. szeptember 7., csütörtök

Örökkévaló értékek

A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.     János első levele 2. fejezet 17. vers




Tudjátok milyen felirat olvasható Moody sírkövén? Az utóbbi 200 év egyik legnagyobb prédikátora volt és azt kérte, hogy ezt írják a sírjára: De aki Isten akaratát és terveit viszi véghez, az örökké él.
Ha ez a tudat ott lenne a szívedben, akkor nem esnél kétségbe amikor gyászolnod kell. Ha meg lennél győződve, hogy örökké fogunk élni. A gyász mindenképp fáj, de mennyire vigasztaló tudni, hogy akik Isten gyermekeiként fejezték be a földi életet, Isten tenyerén vannak. 
Szeretném, ha ma Krisztust választanánk. Kiváltságosnak érzem magam, hogy olyan emberekkel szolgálhatok, akik harcban állnak. Harcban állnak ha az Isten ügyéről van szó, de tudnak engedni, ha a saját önérzetükről van szó.
Ne szeresd az evilági romlott értékrendet, gondolkodást, gyakorlatokat! Ma fiatalok vagy, holnap talán befejezed földi pályafutásodat. Ma van pénz, holnapra talán semmi sem marad. Elmúlik minden.
Nem akarok szeretni semmit ami a világhoz tartozik. Se a filozófiáját, se az életmódját, mert egy lépéssel közelebb vinne csak a halálhoz.
A világ amelyben élünk, már régen a gonosz játszótere. Hiszed, látod ezt?
Isten tökéletesre teremtette, de amikor az ember a bűnt választotta, a gonosz csúfot űzött a teremtett világból. Tombol az ördög gyülekezetekben, családokban. Nincs semleges terület. Mindenütt lelki harc van.
Amikor Sztálin a 32. regimentnek parancsot küldött, hogy vonuljanak vissza Moszkva felé, visszaküldték neki a táviratot a következő üzenettel:
" Nincs hova visszavonulnunk. A hátunk mögött van már Moszkva."
Annyi lépést tettek hátrafele, hogy a következő már a pusztulást jelentette volna.
Talán te is ilyen vagy. Annyiszor vonultál vissza, hogy ha még egy lépést teszel visszafele, olyanná válsz pontosan, mint a világ.
Ma hozz egy világos és határozott döntést kedves olvasó.
Mondd ki: Krisztus én téged választalak. Veled akarok lenni az örökkévalóságban. Nem akarom a mulandó világot szeretni.
Akármennyi választási lehetőséget  tennének elém, én Krisztusom téged választalak. Téged választalak az iskolában, téged választalak amikor házasodni fogok, téged választalak amikor munkahelyet keresek, téged választalak a pénzügyeimben is. Ha ez azzal jár, hogy nem lesz pénzem, az sem érdekel, csak Te legyél velem. Hiszem, hogy a mindennapi kenyeremet Te adod meg.
Szenvedjek akármennyit ezen a földön, csak tudjam, hogy Te szeretsz engem. Senki ne szeressen ezen a világon, de Te szeress Istenem! Én téged választalak. Minden nap. Életem minden pillanatában.


IMA: Istenem, ne hagyd, hogy a világ bemocskolja a fehér ruhámat. Ne engedd, hogy a világ elvegye az eszem, ellopja a szenvedélyes szeretetemet irántad. Ne engedd, hogy a mulandót válasszam az örökkévaló helyett. Csak Téged akarlak választani Istenem. Krisztus nevében, Ámen.

2023. szeptember 6., szerda

A jó pásztor

Az Úr az én pásztorom. Nem szűkölködöm. 23. zsoltár 1. vers



Dávid király, gyermekéveiben juhpásztorként tevékenykedett. Nem véletlen hogy éppen a juhpásztorhoz hasonlítja az Istenét. Hogyan terelgeti Isten, mint jó pásztor az övéit? Először is figyel arra, hogy megfelelő táplálékhoz jussanak. Nemcsak a mindennapi kenyeret akarja asztalukra tenni, hanem a lelküknek is megfelelő táplálékot biztosít. Isten szeretné, ha a tested, lelked jól táplált lenne. Ezért fontos, hogy elfogadd Isten szavát, mint a lelked táplálékát. Szánj időt rá, olvasd, és elmélkedéssel rágd meg, majd emészd meg ezt a csodálatos táplálékot. Ha egy juh nem kapott megfelelő táplálékot, legyengült, megbetegedett, és lemaradt a nyájtól, ezzel pedig a ragadozók könnyű célpontjává vált. Másodszor, vezeti az övéit. Isten tudja, hogy az övéi számára melyik a legmegfelelőbb út, ezért tanácsolja őket döntéseikben. Isten tudja megfelelően időzíteni a dolgokat életedben. Ha Ő azt mondja neked, hogy várj, akkor várj türelmesen. Ha azt mondja indulj, cselekedj, akkor ne tétovázz. Harmadszor, Isten védelmezi az övéit.
A testünknek is vannak ellenségei, de Krisztus azt mondja, hogy a lelkünk ellensége sokkal veszélyesebb.
Krisztus már legyőzte az ellenségeinket. Ezért érdemes bízni Benne. Ő meg tud védeni téged is. A kérdés immáron az, hogy aláveted-e magad ennek a jó Pásztornak?

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a javamat akarod. Segíts alávetnem életemet bizalommal és engedelmességgel a Te akaratodnak. Krisztus nevében, Ámen.

2023. szeptember 5., kedd

Istenben reménykedve

Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.                        Ézsaiás könyve 26. rész 8. vers




Isten belelát a szíved mélyébe. Oda ahova nem látnak, láttak bele a szüleid, nem látnak bele a gyermekeid, nem lát bele a házastársad, talán még te magad sem látod, hogy mi zajlik benned, a szíved legmélyén.
Isten tudja, ha a szíved vágya és törekvése ténylegesen az, hogy dicsőséget adj Neki minden egyes napon, lényed minden részével. Ő azokkal van, azokat támogatja, akik őszintén vágynak erre.
Az Ő oldalán találhatod meg az igazi szeretetet, kegyelmet, az ígéreteket, a megbékélést Istennel, önmagaddal és embertársaiddal, a folyamatos gondviselést és a Szentlélek áldó jelenlétét.
Benned azonban ott kell legyen az elhatározás, a vágy, a taníthatóság, a hit.
Ezáltal, Isten oldalán, a szíved egy szentéllyé változhat, ahol az Istennel való közösséged töretlen és folyamatos.
Ezáltal megtapasztalhatod, hogy szívedből miként emelkedik fel Isten dicsőítése folyamatosan.
Hol találkozhatsz Istennel? Életed csendjében vagy életed viharaiban?
Egyénenként változó lehet. Viszont az bizonyos Isten szeretné, hogy igazán dicsőséget adj Neki életeddel.
Nem azt szeretné, hogy a világgal keveredj és a világ véleményét tedd magadévá, hanem azt szeretné Isten, hogy az odafelvalókat keresd és az odafelvalókkal törődj.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert ma is megtalálható vagy. Vannak emberek akik a csendben meghallják a hangod és engednek a Szentlelked átváltoztató közösségének. Mások az élet viharaiban, viszontagságaiban menekülnek csak Hozzád. Bárhogy is legyen, könyörülj rajtunk, hogy vágyjunk dicsőséget adni egyedül Neked tetteinkkel, szavainkkal, életünkkel. Krisztus nevében, Ámen.

2023. szeptember 4., hétfő

Életed tengerének hullámai

De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás.  Galata levél 5. fejezet 22-23. vers


Bő egy hónappal ezelőtt, amikor Magyarországra utaztunk, megakadt a szemünk egy óriási tavon. Ameddig a szem ellátott, tükörsima, háborítatlan víztömeg. 
Ha viszont beledobtam volna ebbe a csendes, óriási tóba egy követ, mindjárt hullámok indultak volna meg a kő csobbanásának helyétől. 
A körülötted levő világ és a te életed nem mindig tükörsima, háborítatlan tóra hasonlít. Olyan sok "kő" zavarja fel az állóvizet és különböző hullámokat generál. A "hullámok" egy jelentős része pedig negatív. 
A főnököd dühös, és amikor bemész a munkahelyre, akkor a düh hullámai téged is érintenek, ha pedig nem vigyázol, ez a düh tovább "fodrozik" életedben és amikor hazamész, azokra zúdítod, akiket a legjobban szeretsz. 
Amikor igazságtalanság, durvaság, rosszindulat áldozata vagy, kísértésbe eshetsz, hogy te is hasonlóképpen viszonozd ezeket. 
Esetleg éppen te lehetsz egy óvatlan pillanatodban az ördög eszköze, hogy harag és keserűség hullámait gerjeszd a környezetedben. 
Amikor Krisztusra összpontosítasz, akkor és csakis akkor tudsz szilárd maradni, amikor a világ negatív hullámai csapkodják életedet. Egy sziklának ha nekicsapódik a hullám, a szikla gátat szab neki és a hullám megtörik, visszapattan. 
" Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart." (Példabeszédek 15:18)
Az emberek meglepődnek, amikor durvaságukra nem reagálsz vagy éppen kedvességgel töröd meg azt. Egy őszinte mosoly, egy kis együttérzés megtörheti a gonosz hullámait és így megelőzheted, hogy benned és környezetedben kárt okozzanak. 
A te életedből milyen hullámok indulnak ki környezeted felé? Krisztus életéből olyan áldott hullámok áradtak, áradnak, hogy az örökkévalóságban is hullámozni fognak. Mert a Szentlélektől fakadó hullámok, nem tőrhetőek meg. 
Ragaszkodj az Istenhez, az Isten szavához, szeresd Krisztust és törekedj a szentségre, gyűlöld a hamisságot és életed áldott és szilárd lesz.


IMA: Istenem, segíts engem, hogy a Krisztus jellemével tudjak ellenállni, a Szentlélek ereje által életemet támadó gonosz hullámokkal szemben. Add, hogy a Szentlélek gyümölcseinek áldott hullámait közvetíthessem környezetem felé. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

2023. szeptember 3., vasárnap

Krisztus a lényeg

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Máté evangéliuma 4. fejezet 1. vers




Jézus Krisztust elvitte a Lélek a pusztába, hogy az ördög megkísértse. Az ördög azt ígérte neki, hogy amennyiben behódol, élvezheti a gondtalan, hatalommal és csillogással teljes életet.
Krisztus a nehéz utat választotta. Azért, mert tudta, hogy a nehezebb út az Atya által kijelölt út és számára ez sokkalta jobb.
Az, ahogyan elképzeled Krisztus követését, sokat elárul arról, hogy miért akarod Őt követni. Pénz, hírnév, egészség, siker. Olyan sok ember így képzeli el a Krisztus követését, mert valójában ezekre vágyik és nem Krisztusra.
Krisztus valódi és őszinte követése azt jelenti, hogy számodra az Ő szava a meghatározó. Krisztus az Isten szavával verte vissza az ördög támadásait és ez a te feladatod is.
Isten szava vagy az anyagi áldások a fontosabbak életedben? Arra vársz, hogy Isten bizonyítson neked, mielőtt átadnád életed Neki?
Esetleg azok a dolgok kötik le a figyelmedet, amelyek a képzeletbeli kívánság listádon vannak, és arra vársz, hogy Isten azokat megadja neked? A Krisztust ért kísértések, voltaképp ezekre a kérdésekre adtak választ. Krisztus az imádságban és Isten szavában gyökerezett meg, éppen ezért tudott visszaverni a Szentlélek által minden ördögi támadást.
Ezzel pedig megmentett minden embert az önmaga elveszett állapotából, aki Bele helyezi bizalmát és hitét.
Nem Istennek van szüksége a mi hűségedre, hanem neked van szükséged arra, hogy Isten kerüljön életed középpontjába a saját büszke éned helyett, mert így tudod megtapasztalni az ebből fakadó boldogságot és szabadságot.
Kötelezd hát el magad az Isten iránti engedelmességre akkor is, amikor is, amikor a Krisztus követése göröngyös utakat jelent. Ezáltal téged is nevelhet az Isten nap, mint nap.



IMA: Segíts levetkőznöm az önzésemet és megérteni, hogy az életem nem rólam, hanem Rólad szól. A Te hatalmad által segíts nekem egyre inkább a Krisztus jellemére formálódni. Krisztus nevében, Ámen.

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...