2019. augusztus 17., szombat

Tiszta szív!

Kiknél megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel.
Timóteushoz írt első levél 3. fejezet 9. vers



Az igazság az, hogy napjaink kereszténysége nem a szentségről és tiszta lelkiismeretről szól.
A népegyházak olyan "keresztényeket" ontanak ki magukból, akik szinte egyáltalán nem hasonlítanak az újszövetségi keresztényekre.
Inkább lehetne a mai "igaz kereszténységet" valami gyenge és nevetséges paródiának nevezni.
Világszerte sok-sok milliárdot fektetnek az emberek olyan mozgalmakba, amelyek ezt a gyenge és szánalmas utánzat kereszténységet népszerűsítik.
Mindeközben ha egy embernek a szívében vágy gyúl fel az igazi szentség és Isten ismerete iránt, gyakran fanatikusnak bélyegzik.
Itt az ideje változtatnunk. Itt az ideje a romlott életünket az Isten kezébe tenni, aki képes elmosni bűneinket és megtisztítani lelkiismeretünket, új szívet adni belénk.
Miután a mi életünk helyreállt, azután ideje másokat is segíteni abban, hogy igazi újszövetségi kereszténységben éljenek, hogy a Szentlélek által szentség után vágyakozó szívet kapjanak, tüzes, Isten szeretetétől fűtött életet kapjanak, olyan életet amelyik elkülönült a világ szennyétől és Krisztus iránti szeretettel van tele.
Csak így van esélyünk ismét felemelkednie a béka feneke alatt levő lelkiségünknek Magyarországon és a világon is, arra a szintre ahol a Szentírás szerint lennie kéne.
Az új szív és a tiszta szív nem egy és ugyanaz. Hiszen beszennyezheti valaki az új szívet is önszeretettel, embereknek való megfeleléssel, emberektől való félelemmel, mások elismerése utáni sóvárgással.


IMA: Istenünk, tiszta szívet teremts bennünk és az erős lelket újítsd meg bennünk. Máskülönben semmi értelme az életünknek és az életvitelnek amit kereszténységnek csúfolunk. Krisztus nevében segíts erre, Ámen.

2019. augusztus 16., péntek

A Szentlélek munkájának jellegzetessége!

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.
Korintusiakhoz írt második levél 8. rész 9. vers



Egy híres festő munkájának jellegzetességei minden festményén felismerhetőek. A festmények ugyan mások, de a munkájának jellegzetessége ugyanaz.
Ugyanaz az ecsetkezelés, ugyanaz a színkeverési technika és ugyanazok a vonások.
Ugyanez igazi a Szentlélek munkájára is. Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző háttérből jövünk, különböző problémákkal, élethelyzetekkel találkozunk, különböző elhívást kaptunk, de a Szentlélek munkája mindig ugyanazokat az áldott nyomokat hagyja azok életén, akiket Ő irányít.
Halld hát Isten üzenetét. Istennek van hatalma, hogy minden kegyelmét kiárassza ránk.
Ez önmagában még nem nagy vigasz lenne, hiszen a román diktátor, akit később kivégeztek is elmondta egy szükségben levő embernek, aki segítséget kért tőle, hogy lenne hatalma, lehetősége segíteni, de semmit sem fog tenni az asszonyért.
Ma természetesen már nem ilyen kegyetlen módon szembesülünk ilyesmivel embertársaink részéről, ma inkább egy finom kis hazugsággal hárítunk.
Isten akar segíteni, akarja ránk árasztani minden kegyelmét. Ehhez viszont Benne kell bíznunk.
Másodszor Isten minden szükségessel akarja, hogy rendelkezzünk.
Ez a mai egoista világnak rossz hír. Ma a legtöbb ember nemcsak a szükségeseket akarja, hanem minél többet akar markolni. Egyesek még a tisztesség, a lelkiismeret, Isten szavának a határait is átlépik csakhogy minél többet markoljanak.
Mi viszont ne ezen emberek bőségére vágyakozzunk. Vágyakozzunk arra, hogy a Szentlélek által bőségesen teremjünk jó cselekedeteket Isten dicsőségére.
Hiszen hiába van sok mindenünk, ha nem akarunk jót tenni önzetlenül, szegények vagyunk.


IMA: Istenünk, a Szentlelked munkájának nyomai szeretnénk, ha kirajzolódhatnának életünkön. Kérünk ne hagyj magunkra minket. Kérünk taníts, vezess minket kegyelmed által, hogy minden szükségessel rendelkezzünk és szentekhez méltó cselekedetekkel dicsőítsünk Téged. Krisztus nevében, Ámen.




2019. augusztus 15., csütörtök

Drága ígéretek!

Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.
Péter apostol 2. levele 1. rész 4. vers



Egy konferencia kezdetén, a programvezető kétféle módon szólította meg a jelenlevőket: Drága és kedves testvérek.
Ezután elmondta, hogy a drága testvérek azok, akiknek az útiköltséget a fogadó gyülekezet állta, a kedves testvérek pedig azok, akik a saját költségükön utaztak a konferenciára.
Isten ígéreteiről elmondhatjuk, hogy kedves ígéretek a számunkra.
Tudjuk, hogy Isten minden szava biztos, komolyan vehető és könnyebb a teremtett világnak elmúlni, mintsem Isten szavának be nem teljesedni.
Miért ne emlékeztetnénk hát magunkat ezekre a kedves ígéretekre?
Miért ne gondolnánk ezekre napközben folyamatosan, hogy az aggodalom és egyéb ártalmas gondolatok ne kapjanak helyet?
Csodálatos az Úr. Építsünk ezekre a szívünknek kedves ígéretekre tehát.
Másodszor Isten ígéretei drága ígéretek is. Krisztus az életével, vérével fizetett azért, hogy Isten ígéretei a mi életünkre nézve is áldást jelentsenek.
Mert Istennek valamennyi ígérete ő benne lett
igenné és ő benne lett Ámenné az Isten dicsőségére mi általunk. " 2 Korintus 1
Mire várunk hát? Kapaszkodjunk ezekbe az ígértekbe, gondolkodjunk ezekről, beszéljünk ezekről és cselekedjünk hittel ezekre építve. A hatás nem marad el. Isteni természetben ki fogunk teljesedni, és meg fogunk menekülni a világi kívánság okozta pusztulástól.


IMA: Istenünk a Te szavad kőszikla. Szeretnénk építeni hit által a Te ígéreteidre, hogy Krisztus által növekedjünk a szentségben és a mennyei reménységben. Krisztus nevében segíts minket ebben, Ámen.

2019. augusztus 14., szerda

A vetés kiváltsága és felelőssége!

A jóindulat kedvessé tesz, de a hűtlenek útja saját romlásukat okozza.
Példabeszédek könyve 13. fejezet 15. vers



Ha testi dolgokat "vetünk", ne várjuk, hogy Isten áldást fog adni erre.
Az, hogy vethetünk életünkben egy Istentől kapott kiváltság.
Az ördög mindig próbál elhitetni minket azzal kapcsolatosan, hogy ha testi dolgokat vetünk, akkor csak boldogságot és gyönyört fogunk aratni. Rövid távon úgy tűnhet, hogy sokkal jobb testi módon élni, dönteni, vetni.
Az örökkévalóság távlatából nézve viszont, aki a testnek és testből arat, a testből fog örök veszedelmet, halált aratni.
Isten lelki törvényszerűségei működnek és kikerülhetetlenek.
Aki a Léleknek vet, az talán sírva és nehézségek között vet, de örök boldogságot és bővölködő életet fog aratni.
Hit és engedelmesség által minden lelki törvényszerűség a mi javunkra fog működni.
Vessünk tehát jó magot, hogy jó legyen az aratás. Krisztus azért halt meg, hogy életünk bűn gyomjait eltávolíthassa és vethessünk a Léleknek, hogy arathassunk a Léleknek.


IMA: Istenünk, köszönjük a kiváltságokat amiket adtál nekünk. Segíts azokkal felelősségteljesen élnünk. Segíts megbánnunk, ha a testnek vetettünk és Szentlelked által kigyomlálni a test gyümölcseit életünkből, hogy a Szentlélek által vethessünk és arathassunk örök életet. Krisztus nevében, Ámen.

2019. augusztus 13., kedd

A keserűség gyökere!

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.
Zsidókhoz írt levél 12. rész 15. vers



Talán fura számodra a következő megállapítás, de attól még 100 százalékosan igaz:
Csak akkor lehetünk önmagunkkal kibékülve, ha engedjük, hogy hit által Krisztus megbékéltessen a mennyei Atyával.
A reggel nem azért jön el, mert mi erőltetjük, munkáljuk azt, hanem azért, mert a nap feltűnik a látóhatáron.
A gyülekezetben felmerülő problémák is lelki eredetűek és csak lelki megoldások fognak segíteni ezeken.
Túl sok közösség épült már le azáltal, hogy megbíztak egy vagy több sikeres üzletembert, hogy "tegyék" rendbe a gyülekezeti életet. Mivel ezek testi emberek voltak, testi megoldásokat részesítették előnyben, ennek pedig csőd lett a vége. Sok ilyen esetben azt láttam, hogy ezek a "nagy vezetők" még csak a saját felelősségüket sem vállalták fel. Egyszerűen cserben hagyták a gyülekezetet. Ugyanez igaz személyes életünkre. Saját magunk haját húzogathatjuk, hogy kijöjjünk a gödörből, esetleg fizethetünk Szabó Péternek, hogy ő húzzon ki a gödörből, miközben neki is Istenre van szüksége, mert csak Isten tudna adni számára egy valódi szabadságot.
Isten a problémákat a gyökerénél akarja megoldani. Nem ideiglenes és tüneti kezelést ad.
Az imádkozás, az alázatos lelkület, és az Isten Szentlelkének ereje és vezetése képes minden problémát megoldani Krisztus gyülekezetében.
Olyan szomorú, hogy sok közösség erre gondol utoljára. Előbb vezetünk be "újításokat" amikkel csak még jobban elmélyítjük a problémákat.
Nem a zene, nem a pszichológia, nem a politika, a koncertek fogják a közösségi és egyéni életünket rendbe hozni.
Nem is a pénz. Sokkal több pénzzel rendelkezünk mint az 50 évvel ezelőtti keresztények, ők mégis megszégyenítenek minket ha rájuk gondolunk az áldozathozatalban, a hitben és az adakozásban is.
Isten azt szeretné, ha a gyülekezetében a világ lássa meg az Ő munkáját és annak erejét, aki a leggyengébb szolgáit is győzelemre tudja vezetni kegyelme által.







IMA: Istenünk, csak Rád van szükségünk. Valódi megoldásokra, lelki megoldásokra, hogy a betegségeinket a gyökerénél kezeld Szentlelked által. Könyörülj rajtunk, hogy ne csúfságára legyünk nevednek, hanem dicsőségére. Krisztus nevében, Ámen.

2019. augusztus 12., hétfő

Szeretnél gyümölcsöző életet?

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség,
szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.
Galátziabeliekhez írt levél 5. rész 22-23. vers


Van egy alapvetően fontos kérdés, amire minden kereszténynek válaszolnia kell őszintén: Tényleg szeretnéd, hogy Isten a Szentlélek gyümölcseit teremje életedben és ezzel dicsőségének jó illatát terjeszthesd?
Ha a válaszod igen, akkor fontos tudnod, hogy nem teremnek gyümölcsöt azok a fák, amelyek nem kapják meg a megfelelő tápanyagokat.
Először is megfelelő magra van szükség a terméshez.
" A bűnös a gonoszsággal szerzett zsákmányra vágyik, az igazak mégis gyökeret vernek."
Példabeszédek könyve 12. rész 12. vers
Sosem fogsz jó gyümölcsöket teremni, ha a szíved táptalajában nem engeded az Isten beszédét, igazságát meggyökerezni.
Dönts tehát, hogy mit szeretnél, mit követsz? A gonoszságot vagy az Isten igazságát?
Nem vagyok nagy szakértő a növénytermesztésben, de azt még én is tudom, hogy gyümölcsöket akkor fog hozni egy fa, ha mélyen meggyökerezett.
Másodszor tehát, legyenek olyan szent szokások a mindennapi életedben ( imádság, Istennel töltött idő, Bibliaolvasás, elmélkedés igeversekről napközben), amelyek által meg tud gyökerezni mélyen a szívedben Isten beszédének igazsága.
Gyökerek nélkül a legszebb virág sem maradhat sokáig szép és illatos.
Mik azok a dolgok Krisztusban amiket szeretne beültetni a mi szívünkbe is?
Mik azok a dolgok amikkel kapcsolatosan Krisztus szeretné, ha "utánoznánk" Őt?
Melyik az az út amit Krisztus elém helyez, hogy azon járjak a munkámban, nehézségeimben, körülményeimben?
Melyek a kegyelemnek azon gyümölcsei, amelyeket teremnem kell a mindennapjaimban?




IMA: Istenünk, tied minden dicsőség. A Te hatalmad végtelen, nincsen lehetetlen előtted. Te vagy az aki tudsz adni vágyat a gyümölcstermésre, magot, szent szokásokat amelyek által meggyökerezik életünkben beszéded, és gyümölcsöket amelyek a Te kegyelmed dicsőítik életünkben. Segíts mindannyiunkat ilyen módon. Krisztus nevében, Ámen.

2019. augusztus 11., vasárnap

Bartimeus!

Történt, hogy amikor Jerikóhoz közeledett, egy vak koldus ült az út szélén és kéregetett. Hallotta, hogy nagy tömeg vonul el arra, megkérdezte hát, hogy mi történt. Megmondták neki, hogy a názáreti Jézus halad arra. Erre elkezdett kiabálni: „Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam!” Akik elöl mentek, csitították, hogy hallgasson. De annál hangosabban kiáltozott: „Dávid fia, könyörülj rajtam!” Jézus megállt s szólt, hogy vezessék elé. Amikor odaért, megkérdezte: „Mit akarsz tőlem, mit tegyek?” Azt válaszolta: „Uram, hogy lássak!” Jézus így szólt hozzá: „Láss! Hited megmentett.” Azon nyomban visszanyerte szeme világát és Istent dicsőítve követte. Ezt látta az egész nép s magasztalta az Istent.
Lukács evangéliuma 11. rész 35-43. versig





Vérző szívemben kínok égnek,
Szemem mered a kéklő égnek.
De csak sötét folt amit látok…
Életem nyomor, bilincs, átok.
Vaksággal sújtott a Teremtő,
Segíteni nem tud más csak Ő!

Vérező szívem érez, dobban!
Körülöttem tán nagy tömeg van,
Így mondják mások, így is érzem.
Vajon ki jár itt? – Kérdik, kérdem.
A Názáreti jön most erre…
Ó, Istenem, ha reám nézne!

Hallottam én már Róla sokat…
Nem veti meg a koldusokat!
Én egy vagyok, a vak és rongyos,
De ha erre néz, az bizonyos,
Hogy észrevesz, hogy meglát engem,
S biztosan felderül az egem!

És szót hallok most: ,,Ide hozzám!’’
Válaszra már nem tátom a szám,
De rongyaim árokban hagyom,
Hívásának magam megadom.
Felé indulok. Van erre ok!
Vezetnek… avagy tapogatok.


A nagy pillanat elérkezett:
Előttem áll már, aki SZERET!
,,Mit cselekedjek? mit mondasz csak?’’
Uram! Hogy lássak, lássak, lássak!…
És Bartimeus látott, látott!
E nap áldott lett neki… ÁLDOTT!


Követte Krisztust buzgó szívvel.
Ő itt van ma is, s csodát mível!
Vakok, bénák Hozzá jöjjetek!
Ő csodát tesz ma is veletek.
Minden nyomorból meggyógyultok
És látni, látni, látni fogtok!

IMA: Istenünk add azt a hitet, buzgóságot amit Bartimeusnál láthattunk, hogy minket is megérinthess, meggyógyíthass teljesen. Krisztus nevében, Ámen.

Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...