2019. augusztus 16., péntek

A Szentlélek munkájának jellegzetessége!

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.
Korintusiakhoz írt második levél 8. rész 9. vers



Egy híres festő munkájának jellegzetességei minden festményén felismerhetőek. A festmények ugyan mások, de a munkájának jellegzetessége ugyanaz.
Ugyanaz az ecsetkezelés, ugyanaz a színkeverési technika és ugyanazok a vonások.
Ugyanez igazi a Szentlélek munkájára is. Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző háttérből jövünk, különböző problémákkal, élethelyzetekkel találkozunk, különböző elhívást kaptunk, de a Szentlélek munkája mindig ugyanazokat az áldott nyomokat hagyja azok életén, akiket Ő irányít.
Halld hát Isten üzenetét. Istennek van hatalma, hogy minden kegyelmét kiárassza ránk.
Ez önmagában még nem nagy vigasz lenne, hiszen a román diktátor, akit később kivégeztek is elmondta egy szükségben levő embernek, aki segítséget kért tőle, hogy lenne hatalma, lehetősége segíteni, de semmit sem fog tenni az asszonyért.
Ma természetesen már nem ilyen kegyetlen módon szembesülünk ilyesmivel embertársaink részéről, ma inkább egy finom kis hazugsággal hárítunk.
Isten akar segíteni, akarja ránk árasztani minden kegyelmét. Ehhez viszont Benne kell bíznunk.
Másodszor Isten minden szükségessel akarja, hogy rendelkezzünk.
Ez a mai egoista világnak rossz hír. Ma a legtöbb ember nemcsak a szükségeseket akarja, hanem minél többet akar markolni. Egyesek még a tisztesség, a lelkiismeret, Isten szavának a határait is átlépik csakhogy minél többet markoljanak.
Mi viszont ne ezen emberek bőségére vágyakozzunk. Vágyakozzunk arra, hogy a Szentlélek által bőségesen teremjünk jó cselekedeteket Isten dicsőségére.
Hiszen hiába van sok mindenünk, ha nem akarunk jót tenni önzetlenül, szegények vagyunk.


IMA: Istenünk, a Szentlelked munkájának nyomai szeretnénk, ha kirajzolódhatnának életünkön. Kérünk ne hagyj magunkra minket. Kérünk taníts, vezess minket kegyelmed által, hogy minden szükségessel rendelkezzünk és szentekhez méltó cselekedetekkel dicsőítsünk Téged. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...