2019. augusztus 17., szombat

Tiszta szív!

Kiknél megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel.
Timóteushoz írt első levél 3. fejezet 9. vers



Az igazság az, hogy napjaink kereszténysége nem a szentségről és tiszta lelkiismeretről szól.
A népegyházak olyan "keresztényeket" ontanak ki magukból, akik szinte egyáltalán nem hasonlítanak az újszövetségi keresztényekre.
Inkább lehetne a mai "igaz kereszténységet" valami gyenge és nevetséges paródiának nevezni.
Világszerte sok-sok milliárdot fektetnek az emberek olyan mozgalmakba, amelyek ezt a gyenge és szánalmas utánzat kereszténységet népszerűsítik.
Mindeközben ha egy embernek a szívében vágy gyúl fel az igazi szentség és Isten ismerete iránt, gyakran fanatikusnak bélyegzik.
Itt az ideje változtatnunk. Itt az ideje a romlott életünket az Isten kezébe tenni, aki képes elmosni bűneinket és megtisztítani lelkiismeretünket, új szívet adni belénk.
Miután a mi életünk helyreállt, azután ideje másokat is segíteni abban, hogy igazi újszövetségi kereszténységben éljenek, hogy a Szentlélek által szentség után vágyakozó szívet kapjanak, tüzes, Isten szeretetétől fűtött életet kapjanak, olyan életet amelyik elkülönült a világ szennyétől és Krisztus iránti szeretettel van tele.
Csak így van esélyünk ismét felemelkednie a béka feneke alatt levő lelkiségünknek Magyarországon és a világon is, arra a szintre ahol a Szentírás szerint lennie kéne.
Az új szív és a tiszta szív nem egy és ugyanaz. Hiszen beszennyezheti valaki az új szívet is önszeretettel, embereknek való megfeleléssel, emberektől való félelemmel, mások elismerése utáni sóvárgással.


IMA: Istenünk, tiszta szívet teremts bennünk és az erős lelket újítsd meg bennünk. Máskülönben semmi értelme az életünknek és az életvitelnek amit kereszténységnek csúfolunk. Krisztus nevében segíts erre, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...