2024. június 15., szombat

A pénzsóvárgás ellenszere

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Zsidókhoz irt levél 13. fejezet 5. vers



Kétségtelen, hogy jelenleg egy olyan világban élünk, amely a folyamatos anyagi gyarapodásra ösztönöz. A reklámok, a közösségi média és a környezetünkben élő emberek mind-mind arra sarkallhatnak téged is, hogy mindig többet és többet akarj. Az anyagi javak, a pénz, a luxus mind olyasvalamivé válhatnak, amelyekkel méred saját értékedet és sikereidet. Azonban a Biblia egy másik utat mutat számodra.

A fenti igevers arra hívja fel a figyelmedet, hogy ne akadj le az anyagiak hajszolásánál, hanem tanulj meg megelégedni azzal, amid van. A közhiedelemmel ellentétben a hálának és a megelégedésnek semmi köze ahhoz, hogy mivel, mennyivel rendelkezel.

Isten jelenléte és gondviselése az, ami igazán számít életedben. Amikor túlságosan a pénzre és az anyagi javakra fókuszálsz, elfelejtheted, hogy Isten soha nem hagy el téged. Ő az, aki mindennap gondoskodik rólad, még akkor is, ha te néha nem is veszed észre.

Meg kell tanulnod elfogadni, hogy Istennek terve van az életedre nézve, és Ő tudja, mire van szükséged. Az elégedettség nem azt jelenti, hogy soha nem tervezhetsz vagy nem kívánhatsz jobbat, hanem azt, hogy tudod, bármid is van, az Isten áldása és gondoskodása eredményeképpen van. Ez az elégedettség lehetővé teszi számodra, hogy boldogságot és békességet találjunk a mindennapokban, függetlenül attól, hogy mennyi pénz vagy anyagi jó áll rendelkezésedre.

Engedd tehát, hogy ez az igevers emlékeztessen téged a valódi gazdagságra, amelyet Isten ígér neked. Légy hálás azért, amit már megkaptál, és bízz abban, hogy Ő mindig veled lesz, gondoskodva rólad minden szükségletedet illetően. Így találhatsz igazi elégedettséget és békét azon az úton, amelyen Isten vezet téged.

IMA: Istenem, kérlek téged, hogy taníts engem az anyagi javaim bölcs beosztására, azok felelősségteljes felhasználására. Taníts engem arra, hogy minden körülmények között Téged tekintselek legfőbb kincsemnek, gazdagságomnak, hogy ne gördítsek akadályt az elé, hogy anyagilag (is) még jobban megáldhass engem. Krisztus nevében, Ámen.


2024. június 14., péntek

Milyen imádkozó ez? Az előítéletek levetkőzése

Mivel hosszasan imádkozott az ÚR színe előtt, Éli figyelte az asszony száját. Anna magában beszélt, csak ajka mozgott, de hangja nem hallatszott. Ezért Éli azt gondolta, hogy részeg,                                     Sámuel első könyve 1. fejezet 12-13. versek



Biztos, hogy minden amit látsz az, aminek szerinted látszik? Éli, a főpap reakciója mutatja, hogy néha legbölcsebbek és legtapasztaltabbak is súlyosan félreértelmezhetnek helyzeteket. Az előítélet az a szemüveg, ami torzítja a látásodat, de te mégis meg vagy győződve, hogy amit te látsz, az a valóság. Éli egy részegnek titulálta Annát az igazság azonban egész más volt.
Anna egy olyan asszony volt, aki kénytelen volt egy másik nővel osztozni a férjén, a másik nő pedig folyton azért gyötörte Annát, mert nem tudott gyermeket szülni férjének meddősége miatt.
Napjainkban is komoly lelki teher, ha egy feleség gyermeket szeretne szülni, de egészségügyi okokból képtelen erre. Abban az időben ez hatványozottan igaz volt, mert az egész társadalom úgy tekintett a meddőségre, mint az Isten büntetésére.
Ahhoz, hogy körültekintően tudj eljárni emberek, helyzetek megítélésében, fontos levetkőznöd a negatív vagy pozitív előítéleteid szemüvegét.
Anna szája mozgott csak, mert halk szóval imádkozott ez pedig abban az időben rendkívül szokatlan volt.
Mégis Isten őszintének találta Anna szívét és kedvesen fogadta imádságát. Az imádság nem csupán szavakban, hangokban vagy látható cselekedetekben nyilvánul meg, hanem főleg a belső hitben és hittel teli közelségben az Úrral.
Így hát, végy példát Annáról és hagyd, hogy az imádságod őszinte legyen, bármi is legyen körülötted. Légy elkötelezett az Úr előtt, akár hangosan imádkozol, akár csak szíved mélyén suttogsz Hozzá, hiszen Ő mindig meghallja és megérti a szíved mélyén rejlő vágyakat és szándékokat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te tisztán látsz engem. Nemcsak a cselekedeteimet, de a szívemet, a vágyamat, az indíttatásaimat is. Krisztus nevében kérlek segíts engem levetkőzni előítéleteimet, hogy józanul és bölcsen ítélhessem meg azokat a dolgokat, embereket, amik, akik a környezetemben vannak. Krisztus nevében, Ámen.

2024. június 13., csütörtök

A kapcsolatok helyreállításának feltételei

József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek közelebb hozzám! Ők közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. Mózes első könyve 45. fejezet 4-5. versek



József története rendkívül gazdag tanulságokban számodra és számomra is. Józsefet a saját testvérei adták el rabszolgának Egyiptomba, mert először irigységet tápláltak magukban, ez pedig idővel gyűlöletté vált.
József sokat szenvedett 17 éves korától 30 éves koráig. Rabszolga volt, de hü maradt Istenhez, nem bújt ágyba a befolyásos gazdájának, Potifárnak az unatkozó, kéjvággyal teljes feleségével, ennek következtében pedig börtönbe került. 30 éves korában viszont megfejtette a fáraó álmát és segített kidolgozni egy tervet Egyiptomnak az elkövetkező ínséges esztendőkre és ennek köszönhetően ő lett Egyiptom második embere.
Mit tesz, amikor testvérei sok év után eljönnek hozzá Egyiptomba, hogy élelmet vásároljanak Kánaán vidékén lakó családjuknak?
Először is többször próbára teszi őket.
Szeretné látni, hogy a testvérei megbánták-e a múltban elkövetett vétküket, valamint olyan helyzetbe hozza őket, hogy kiderüljön megismételnék-e a múltban elkövetett súlyos vétküket vagy sem?
A próbákat kiállják testvérei és József kész megbocsátani nekik.
Másodszor, József közelebb hívja őket magához. Ezzel jelzi, hogy ő nyitott az újrakezdésre, és a kiengesztelődésre.
József nem a múlt sebeire és nehézségeire fókuszál, hanem a jelen és a jövő lehetőségeire. Felismeri, hogy Isten terve túlmutat az emberi bűnökön, és hogy mindaz, amit átélt, egy nagyobb jó szolgálatában történt. Ahelyett, hogy testvéreire neheztelne, megérti, hogy Isten egy magasabb céllal helyezte őt ebbe a helyzetbe. József szenvedései és nehézségei végül egy nagyobb jót szolgáltak: népe megmentését az éhezéstől.

Harmadszor, József nevén nevezi a bűnüket.
" Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba!" Itt nem félreértésről, nem hirtelen, meggondolatlan cselekedetről van szó, hanem előre megfontolt, mély gyűlöletből fakadó bűnről. Ezt még a mai büntetőjog is a legsúlyosabb bűnnek tartja. Máshogy kezeli a büntetőjog azokat, akik hirtelen felindulásból követnek el egy súlyos bűnt, és máshogy azokat, akik előre megfontoltan, eltervezetten, aljas szándékkal követik el ugyanazt a bűnt.

Negyedszer, József lemond az elégtételről, bosszúról, mert látja, hogy Isten még azt is az ő javára fordította, amit a testvérei súlyos bűnnel terveztek ellene.
Ez az esemény arra tanít bennünket, hogy életünk megpróbáltatásait és nehézségeit is érdemes az isteni gondviselés szemszögéből nézni. Gyakran előfordul, hogy azok a dolgok, amelyeket kezdetben csapásnak érzünk, később áldásként nyilvánulnak meg. Isten tervei gyakran rejtettek és megismerhetetlenek, de hitünk segíthet abban, hogy ezekben a pillanatokban is megtaláljuk a reményt és a célt.
Ha szeretnéd Istennel vagy emberekkel való kapcsolatodat rendezni, fontos a fenti lépéseket megszívlelned.
Tégy tanúbizonyságot szavaiddal és tetteiddel arról, hogy megbántad múltbeli bűneidet és nem szeretnéd megismételni újra és újra azokat.
Vedd tudomásul, hogy Isten közelebb hív magához és közeledj először te Hozzá, hogy Ő is közeledhessen hozzád.
Amikor Istenhez közelebb kerülsz, az Ő szentsége szembesít bűneiddel és rájössz, hogy súlyosabb állapotban vagy, mint gondoltad és semmiféle jogos mentséget nem tudsz Isten előtt felmutatni.
Ha nem vagy hajlandó ilyenkor megalázkodni és elismerni, nevén nevezni bűneidet, akkor nem fog megújulni a kapcsolatod Istennel és embertársaiddal sem.
Ha viszont elismered azt, hogy olyan vagy, amilyennek Isten lát téged, akkor leszel képes elfogadni Isten könyörülő szeretetét, Aki nem bosszút áll azokon, akik töredelmes szívvel jönnek Hozzá, hanem Krisztusra nézve kegyelemben részesíti őket.
Végül ne feledd, hogy a megbocsátás elsősorban a te érdeked. Lesznek emberek, akikkel nem fogod tudni tisztázni a múltat, nem fognak hajlandóságot mutatni a múltbeli bűneik elismerését illetően, nem fognak semmilyen erőfeszítést tenni a változás érdekében, de ettől függetlenül bocsáss meg nekik. Ha nem teszed, önmagadat arra ítéled, hogy a múltban élj és ugyanazokat a sérelmeket pörgesd újra az elmédben ezzel sérelmet okozva önmagadnak.
Ha teheted, tégy jót ellenségeiddel, mert ezt teszi a mennyei Atyád is. Ő áldást és életet ad jóknak és gonoszoknak egyaránt. Neked pedig Ő a példaképed és nem az ellenségeid vagy akár a barátaid.


IMA: Istenem, köszönöm az újrakezdés lehetőségét, a megbocsátás szabaddá tevő ajándékát. Krisztus nevében, Ámen.

2024. június 12., szerda

Az igazi hit

Élt Úc földjén egy Jób nevű ember, aki feddhetetlen és becsületes ember volt, félte az Istent, és kerülte a rosszat. Jób könyve 1. fejezet 1. vers



Vannak olyan "teológusok", akik a fenti igeverset olvasva azonnal kijelentették, hogy Jób sosem létezett, mert olyan feddhetetlen, becsületes, bűnt gyűlölő ember nem létezhet, mint amilyennek Jób le van írva.
Ezen felbuzdulva, némelyek továbbmentek és azt is megállapítottak, hogy Noé története is csak egy tanulságos mese. A bárka sosem létezett, mint ahogy Nóé sem. Azóta már az Ararát hegyén, felfedeztek olyan hajódeszkákat, amelyek több ezer évesek és minden bizonnyal a megfeneklett bárkához tartoztak.
Egy olyan világban élünk, ahol a valóságot mesének, a meséket pedig valóságnak bélyegzik.

Egyedülálló és tiszteletre méltó példa számunkra Jób élete, amelyet az Szentírás annyira szépen bemutat nekünk. Élt Úc földjén egy Jób nevű ember, aki feddhetetlen és becsületes ember volt, félte az Istent, és kerülte a rosszat (Jób 1:1).

Jób élete arra emlékeztet bennünket, hogy a hitben járni annyi, mint feddhetetlenségben élni. Jób feddhetetlensége nem csupán egy kívülről jövő elvárásnak való megfelelésnek eredménye volt, hanem szívének mélyén hordozott istenfélelemre és a gonosztól való eltávolodásra alapult. Ez a belső hozzáállás az, amely valóban értékes Isten szemében.

Mindenkor kihívásokkal szembesülünk életünk során. Jób története számunkra emlékeztető arra, hogy a hit próbái és megpróbáltatásai közepette is meg kell őriznünk Isten előtti becsületességünket. Jób sok szenvedést és veszteséget élt át, mégis kitartott Istenbe vetett hitében és nem fordult el tőle, akkor sem, amikor minden elveszni látszott.

Gondolj tehát Jób példájára, amikor életedben nehézségekkel és próbákkal szembesülsz. Kérd Istent, hogy adjon neked erőt és bátorságot, hogy mindig feddhetetlenül, őszinte szívvel és az igazsághoz hűen élj. A feddhetetlenség nem azt jelenti, hogy sosem hibázol vagy vétkezel, hanem azt, hogy amikor vétkezel, nem hárítasz, nem másokra hárítod a felelősséget, hanem annak nevezed a bűnöd, aminek Isten nevezi azt és jössz Krisztushoz hittel, megvallod azt és őszinte szándékot mutatsz arra, hogy elhagyd azt a bűnt. Amit pedig jóvá tudsz tenni, azt jóvá is teszed. Emlékezz arra, hogy az igazi hit nemcsak a jó időkben tündököl, hanem a nehézségek közepette is megmutatkozik.

Végül, tanuld meg értékelni Jób türelmét és kitartását. Ahogyan Jób, úgy te is bízz abban, hogy Isten soha nem hagy el téged. Bárhogyan is alakuljanak körülményeid, tudd, hogy Isten szeretete és kegyelme mindig veled van, és az Ő terveiben mindig ott rejlik a jóság és a megváltás.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által ma is feddhetetlenné teszel minden Benned bízót és a Szentlélek által, becsületes, a szemedben rossz dolgok kerülésére törekvő emberré formálod ma is a Krisztust követőket. Kérlek segíts nekem is, hogy példát mutathassak a környezetemnek. Krisztus nevében, Ámen.

2024. június 11., kedd

Emlékezz

Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Máté evangéliuma 6. fejezet 31-32. vers



Életem során voltam olyan élethelyzetben gyermekként, amikor nagyon szerény anyagi körülmények között éltünk. Gyakran előfordult, hogy mi nem tudtuk mit fogunk enni másnap. Voltak olyan emberek, akik ígérték, hogy segíteni fognak nekünk anyagilag, megint mások segítettek is olyan módon, hogy másokon keresztül igyekeztek anyagi támogatást nyújtani, de a közvetítők nem adták át a nekünk szánt segítséget. ( Ezt később tudtuk meg.)

Isten azonban sosem hagyott cserben minket. Mindig volt mit ennünk és mindig megadta nekünk a szükséges dolgokat. Mindig voltak olyan emberek, olyan eszközök, akik nem ígérgettek, hanem Isten indíttatására cselekvésbe lendültek és az Isten gondviselésének eszközei lettek. Ma is szeretettel és csodálattal gondolok ezekre az emberekre. Ők nem kürtöltettek maguk előtt, hanem titokban, a legnagyobb diszkrécióval segítettek ott és akkor, amikor Isten indította őket erre.

A fenti Igében Jézus arra buzdít téged, hogy szabadulj meg az aggódástól és a bizonytalanságtól. Gyakran olyan dolgokkal kapcsolatosak aggodalmaid, amelyek a mindennapi életed alapvető szükségletei: az élelem, az ital és a ruházat. Ezek az aggodalmak azonban mélyebbre nyúlnak, és tükrözik a bizalmatlanságodat Isten gondviselése iránt. Ezzel pedig tiszteletlenséget tanúsítasz mennyei Atyád iránt.

A világ mindennapi zaja és a gazdasági bizonytalanságok közepette könnyű megfeledkezni arról, hogy mennyei Atyád mindig figyel rád, és ismeri minden szükségletedet. Az igazán fontos nem az, hogy mennyid van, vagy mit birtokolsz, hanem az, hogy kibe, mibe helyezed a bizalmadat.

Isten mindenható és szerető Atya. Ő, aki a mezők liliomait öltözteti és az égi madarakat táplálja, sokkal inkább meg fogja adni neked azokat a dolgokat, amelyekre valóban szükséged van. Az aggodalmaskodás helyett arra hív téged, hogy bízz Benne, és hidd el, hogy Ő mindig a javadat munkálja.

Egy mély és megnyugtató kapcsolat Istennel segít túllépni a földi aggodalmakon. Az ima és a Krisztus iránti bizalom rejti magában azt a békét, amit a világ nem adhat meg. Amikor életedet Isten kezébe helyezed, megtapasztalod az Ő végtelen szeretetét és gondviselését.

Engedd el hát aggodalmaidat, és fordítsd szívedet a mennyei Atya felé, Aki mindent megad neked, amire valóban szükséged van a mindennapi életedben. Így tapasztalhatod meg az Ő békéjét és gondoskodását, ami minden értelmet meghalad. Tudom, hogy ezeket az elmélkedéseket, értelmes, őszinte, Istent komolyan kereső és Krisztust követni akaró emberek olvassák. Tudom, hogy el fognak gondolkodni a mai napon azokon az alkalmakon, amikor a múltban tapasztalták Isten gondviselését és dicsőíteni fogják Őt ezért.

IMA: Istenem, bocsásd meg nekem, hogy aggodalmaskodásommal olyan sokszor tiszteletlen voltam Veled szemben. Te jó, szerető, gondoskodó Atya vagy és tudom, hogy ezután is gondot fogsz viselni azokra, akik Téged tisztelnek és Benned bíznak. Krisztus nevében köszönjük ezt, Ámen.

2024. június 10., hétfő

Rabszolgából királyi örökös

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Rómaiakhoz irt levél 8. fejezet 15. vers



Talán el sem tudod ma képzelni, hogy mit jelentett több száz évvel ezelőtt rabszolgaként élni. Teljesen kiszolgáltatott állapot volt ez, ahol a rabszolga ugyancsak ember volt akár te vagy én: voltak vágyai, lettek volna tervei, voltak érzelmei, saját gondolatai, véleménye, szükségletei, de bele kellett törődnie, hogy a rabszolga mivolta miatt ezeket el kell felejtenie, mert tárgyként kezeli a tulajdonosa vagy gazdája.
Hogyne uralkodott volna el a félelem és a rettegés egy ilyen rabszolgán? Nem tudta, hogy a következő pillanatban mit fog tenni vele vagy kérni tőle a gazdája.
Most képzeld el egy pillanatra, hogy te vagy ilyen kiszolgáltatott állapotban, amit már nem is igazán nevezhetsz emberi életnek és egy nap betoppan egy nagyon gazdag, befolyásos ember és a gazdádnak azt mondja, hogy meg akar vásárolni téged. A gazdád vonakodik, nem akar elengedni, de az érdeklődő, mérhetetlen gazdagsággal rendelkező ember, olyan ajánlatot tesz érted, hogy annak nem tud nemet mondani a gazdád. Megvásárolnak és immár ennek a másik embernek a tulajdonává válsz és azon gondolkodsz, hogy miért fizetett olyan sokat érted? Mi a terve veled?
Ezután az új gazdád hazavisz a házába eléd tesz egy okmányt amin azt olvasod, hogy immár örökbefogadott téged, saját gyermekévé és örökösévé fogadott ez az új gazdád. Ha aláírod a dokumentumot, immár szabaddá válsz, sőt a leggazdagabb, legbefolyásosabb ember örökösévé is. Mit tennél? És ha aláírnád, ez hogyan változtatná meg az életed?
Fontos felismerni azt a nagyszerű ajándékot, amit Isten számodra készített. Én és te is a bűneink miatt, a gonosz rabszolgaságában éltünk és emiatt elveszítettük minden emberi méltóságunkat. Amikor elfogadjuk Jézus Krisztust, aki tulajdon vérével vásárolt meg magának, mint életünk immár új Urát, és az Ő irgalmas szeretetén keresztül szemléljük életünket, nem a félelem és a rabszolgaság Lelkét kapjuk, hanem a fiúság, Lelkét. Ez egy csodálatos változás, ami által te is követheted az Úr Jézus példáját.
Isten nem akarja, hogy rettegésben élj, hogy félj Tőle, mintha egy kegyetlen uralkodó lenne. Inkább arra hív téged, hogy gyermeki bizalommal fordulj Hozzá, mint egy szerető és gondoskodó Atyához. Az "Abbá (apa becézője, apuka), Atya!" kiáltás nem csupán egy megszokott ima, hanem kiemeli az intimitást és az elfogadást, amit Isten kínál neked. Ő teremtett téged és Krisztus vére által Ő vásárolt meg magának, rád erőltethetné akaratát, de Ő nem zsarnok és éppen ezért szabad döntést kínál neked. Továbbra is rabszolgaként szeretnél élni úgy, hogy a bűn kizsákmányoló és kegyetlen szolgálsz, vagy szeretnéd elfogadni a mennyei Atya szeretetét és gyermekévé lenni?
Amikor gyengének érzed magad, elbizonytalanodsz vagy úgy érzed elveszel az élet nehézségei között, emlékezz arra, hogy Isten Atyai szeretete mindig körülvesz téged. Nem vagy egyedül a világ viharában, hanem a Fiú Lelke által mindig közel lehetsz "mennyei édesapád!"-hoz, Aki végtelen szeretetével és erejével vezet téged egy jobb és fényesebb jövő felé. Hajtsd hát füleidet az Atya szavaihoz, s értelmes szívvel tekints arra az Igére, amely az Úrtól jött és a Menny felé vezet téged.


IMA: Istenem, köszönöm a Te drága, érthetetlen szeretetedet. Kérlek formáld át az én gondolkodásmódomat, hogy már ne a szakadt rabszolga életvitelét, gondolkodását, hanem a Te örökösöd gondolkodásmódját tudjam magamévá tenni és aszerint élni, dönteni, cselekedni. Krisztus nevében, Ámen.

2024. június 9., vasárnap

Isten ingyenes ajándéka

...mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.                                                 Rómabeliekhez irt levél 3. fejezet 23-24. versek



A Biblia világosan állítja, hogy nincs egyetlen ember sem, aki ne vétkezett volna. A bűn egyetemes probléma, amely mindannyiunkat érint. A bűn elszakít minket Istentől, aki a tökéletes szentség és igazság forrása. A bűn következménye az, hogy meg lettünk fosztva Isten dicsőségétől, és nem vagyunk képesek saját erőnkből elérni az Ő tökéletességét.

Ebben az állapotban, amikor magunktól nem tudnánk megbékélni Istennel, Ő maga lépett közbe az Ő végtelen kegyelmével. Pál hangsúlyozza, hogy Isten „ingyen igazítja meg” azt, aki erre hit által nyitott. Ez a megigazulás nem valami, amit kiérdemelhetsz jó cselekedetekkel vagy saját erőfeszítéseiddel, hanem teljes mértékben Isten kegyelmének ajándéka.

A megigazulás alapja Krisztus Jézus áldozata. Jézus kereszthalála és feltámadása által teljesítette Isten igazságosságának követelményeit. Krisztus vette magára a bűneid büntetését, és helyetted szenvedett a kereszten. Az Ő megváltó munkája által szabadulhatsz meg a bűn és a halál hatalmától. Krisztusban találhatod meg a megbékélést és az új életet.

A kegyelem és a megigazulás ingyenes ajándék, amelyet hit által fogadhatsz el. Isten szeretete és kegyelme által hív meg téged arra, hogy válj az Ő gyermekeiévé, és élvezd az örök élet áldását. Ez az ajándék arra hív téged, hogy hálával és alázattal fordulj Istenhez, és engedd, hogy az Ő kegyelme átformálja életedet. Te elismered, hogy vétkeztél sokszor, sokféleképpen Isten ellen? Hajlandó vagy bűnbánatot tanúsítani? Hajlandó vagy Isten bocsánatát kérni és Krisztus kegyelmét hittel elfogadni? Kész vagy életedet Isten kezébe helyezni, hogy Ő vezessen a továbbiakban? Kész vagy engedni, hogy Isten szeretete és kegyelme által átformálja életedet? Képes vagy megosztani az örömhírt másokkal is? Ha igen, csodálatos utazás veszi kezdetét életedben.

Ima: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bár mindannyian vétkeztünk és híjával vagyunk dicsőségednek, a Te végtelen kegyelmed által mégis megigazítasz engem Krisztusért. Köszönöm Jézus áldozatát, amely által megváltást és örök életet kaptam. Segíts, hogy ezt a kegyelmet szívemben ápoljam, és életem minden napján hitben és hálával éljek. Krisztus nevében, Ámen.

Isten türelme

Te mégis sok esztendőn át türelmes voltál irántuk, és lelkeddel, prófétáid által intetted őket, de ők nem figyeltek. Ezért más országok népe...