2024. június 11., kedd

Emlékezz

Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Máté evangéliuma 6. fejezet 31-32. vers



Életem során voltam olyan élethelyzetben gyermekként, amikor nagyon szerény anyagi körülmények között éltünk. Gyakran előfordult, hogy mi nem tudtuk mit fogunk enni másnap. Voltak olyan emberek, akik ígérték, hogy segíteni fognak nekünk anyagilag, megint mások segítettek is olyan módon, hogy másokon keresztül igyekeztek anyagi támogatást nyújtani, de a közvetítők nem adták át a nekünk szánt segítséget. ( Ezt később tudtuk meg.)

Isten azonban sosem hagyott cserben minket. Mindig volt mit ennünk és mindig megadta nekünk a szükséges dolgokat. Mindig voltak olyan emberek, olyan eszközök, akik nem ígérgettek, hanem Isten indíttatására cselekvésbe lendültek és az Isten gondviselésének eszközei lettek. Ma is szeretettel és csodálattal gondolok ezekre az emberekre. Ők nem kürtöltettek maguk előtt, hanem titokban, a legnagyobb diszkrécióval segítettek ott és akkor, amikor Isten indította őket erre.

A fenti Igében Jézus arra buzdít téged, hogy szabadulj meg az aggódástól és a bizonytalanságtól. Gyakran olyan dolgokkal kapcsolatosak aggodalmaid, amelyek a mindennapi életed alapvető szükségletei: az élelem, az ital és a ruházat. Ezek az aggodalmak azonban mélyebbre nyúlnak, és tükrözik a bizalmatlanságodat Isten gondviselése iránt. Ezzel pedig tiszteletlenséget tanúsítasz mennyei Atyád iránt.

A világ mindennapi zaja és a gazdasági bizonytalanságok közepette könnyű megfeledkezni arról, hogy mennyei Atyád mindig figyel rád, és ismeri minden szükségletedet. Az igazán fontos nem az, hogy mennyid van, vagy mit birtokolsz, hanem az, hogy kibe, mibe helyezed a bizalmadat.

Isten mindenható és szerető Atya. Ő, aki a mezők liliomait öltözteti és az égi madarakat táplálja, sokkal inkább meg fogja adni neked azokat a dolgokat, amelyekre valóban szükséged van. Az aggodalmaskodás helyett arra hív téged, hogy bízz Benne, és hidd el, hogy Ő mindig a javadat munkálja.

Egy mély és megnyugtató kapcsolat Istennel segít túllépni a földi aggodalmakon. Az ima és a Krisztus iránti bizalom rejti magában azt a békét, amit a világ nem adhat meg. Amikor életedet Isten kezébe helyezed, megtapasztalod az Ő végtelen szeretetét és gondviselését.

Engedd el hát aggodalmaidat, és fordítsd szívedet a mennyei Atya felé, Aki mindent megad neked, amire valóban szükséged van a mindennapi életedben. Így tapasztalhatod meg az Ő békéjét és gondoskodását, ami minden értelmet meghalad. Tudom, hogy ezeket az elmélkedéseket, értelmes, őszinte, Istent komolyan kereső és Krisztust követni akaró emberek olvassák. Tudom, hogy el fognak gondolkodni a mai napon azokon az alkalmakon, amikor a múltban tapasztalták Isten gondviselését és dicsőíteni fogják Őt ezért.

IMA: Istenem, bocsásd meg nekem, hogy aggodalmaskodásommal olyan sokszor tiszteletlen voltam Veled szemben. Te jó, szerető, gondoskodó Atya vagy és tudom, hogy ezután is gondot fogsz viselni azokra, akik Téged tisztelnek és Benned bíznak. Krisztus nevében köszönjük ezt, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...