2019. július 6., szombat

Elég a megalkuvásból!

Igazságomhoz ragaszkodom, róla le nem mondok; napjaim miatt nem korhol az én szívem.
Jób könyve 27. rész 6. vers



Az Istennel járásnak az egyik kulcs az, ha Isten ereje által képesek vagyunk félretenni a gyengeségünkből fakadó megalkuvást.
Sosem fogunk győzelmes keresztény életet élni addig amíg félre nem tesszük utunkból azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl. Ha a feleséged szereti is azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl, te fordulj el azoktól.
Ha a férjed szereti is azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl, te fordulj el azoktól.
Akkor is fordulj el azoktól a dolgoktól amiket Isten gyűlöl, ha azok a társadalmi rétegedben elfogadott dolgok.
Gonosz és helytelen dolgok azok, amelyek tönkre akarják tenni a belsőséges kapcsolatunkat Istennel és embertársainkkal is.
Ez minden keresztény személyes felelőssége.
Ha nem vagyunk hajlandóak egyénileg megfizetni az árát annak, hogy a Szentlélek örömteli vezetését élvezhessük, ha nem gyűlöljük azt amit Isten gyűlöl, bűnnek, gonosznak tart, a mi gyülekezeteinkből szórakoztatóközpontok, klubok lesznek.
Szükségünk van ébredésre! Olyan lelkületre amely boldogan vállalja, hogy halálig önmegtagadás útját járja és örömnek, kiváltságnak tartja a kereszt hordozásának áldozatát minden körülmények között.
Túlságosan nagy befolyása van ránk a világi életvitelnek, és túlságosan kevés befolyása van ránk a Szentléleknek.







IMA: Istenünk, Te vagy az út, az igazság, és az élet. Te vagy a mi igazságunk is. Segíts, hogy ragaszkodjunk Hozzád halálunkig. Adj igazi hitet, igazi elköteleződést és igazi önmegtagadó életmódot. Könyörülj rajtunk, hogy ne csapjuk be önmagunkat. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 5., péntek

Isten, nem emberek szolgái!

Aki igazságra és hűségre törekszik, életet, igazságot és megbecsülést talál.
Példabeszédek könyve 21. rész 21. vers



A világ sok országában üldözik a keresztényeket, de még több országban előnyben részesítik őket.
Vajon miért van az, hogy némely helyeken a keresztények nem elutasítással és üldöztetéssel néznek szembe?
Nem az az egyik oka, hogy könnyedén vesszük a dolgokat és szeretnénk a népszerűségünket is megőrizni?
Ha mindenek felett szeretni fogjuk az Isten igazságát és a hűséget, ha mindent elutasítunk ami nem becsületes, ami gonosznak látszik, vajon nem fognak-e villámgyorsan leáldozni a népszerűségünk napjai?
Nem fordulna-e a világ azonnal ellenünk?
Mi sokszor túl "kedvesek" vagyunk. Mi sokszor túl "toleránsak" vagyunk. Túlságosan izgatottan munkálkodunk azért, hogy népszerűek legyünk.
Túlságosan elhamarkodottan gyártjuk a kifogásokat, az igazolásokat a bűn minden formájára.
Ahelyett, hogy bűnbánatot tartanánk és bűnbánatra hívnánk, sokszor meg akarjuk magyarázni, hogy miért volt helyes az amit tettünk.
Éppen úgy, ahogyan Saul király magyarázta Sámuelnek, hogy miért nem várt rá, hogy ő végezze el az áldozat bemutatását.
Itt az ideje, hogy mi keresztények abbahagyjuk a "bocsánat, hogy élünk" filozófiánkat, és meglássuk, hogy nem kell senkitől elnézést kérnünk azért, mert kiállunk az Istentől kapott morális törvények mellett, itt az ideje bátran hallatnunk a szavunkat, felfednünk a bűnt úgy, mint az emberiség legősibb és legveszélyesebb ellenségét.
Ideje kikiáltanunk, hogy van gyógyulás a bűneinkből Krisztus és megtérés, bűnbánat által, ideje kihirdetnünk, hogy a földi élet egyetlen, igazi, boldogító célja az igazi szentségben járás a Szentlélek által.


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged azért, mert a tieid lehetünk. Nem akarunk embereket szolgálni, népszerűséget hajszolni vagy gazdagságot, vagy más mulandó dolgot amivel csak a büszkeségünket hizlaljuk. Segíts nekünk Istenünk tiszta szívből szeretni Téged és a megszentelődés útján előrehaladnunk egészen a célig. Krisztus nevében érintsd meg minden olvasó szívét, életét. Á

2019. július 4., csütörtök

A szeretettel együtt jár a gyűlölet!

Gyűlöljétek a rosszat, szeressétek a jót, szerezzetek érvényt a törvénynek a kapuban! Talán megkegyelmez József maradékának az ÚR, a Seregek Istene.
Ámos próféta könyve 5. rész 5. vers


Ha tényleg, Isten számára félretett keresztényeknek tartjuk magunkat, a megfeszített és feltámadt Krisztus hű követőinek, fontos tudatosítanunk magunkban néhány fontos dolgot.
Nem szerethetjük az igazságot csakis akkor, ha gyűlöljük a hazugságot.
Nem szerethetjük a tisztaságot csakis akkor, ha gyűlöljük a tisztátalanságot.
Nem szerethetjük az egyenességet csakis akkor, ha gyűlöljük a képmutatást és a ravaszságot.
Ha Krisztushoz tartozunk, gyűlöljük a rosszat úgy, ahogyan Ő gyűlöli azt.
Ez természetesen saját életünkben kezdődik. Nincs megalkuvás. Nincs kis hazugság, nincs kis tisztátalanság, nincs kegyes rossz. Ha vétkezünk is, azonnal összetörünk Isten szerinti bűnbánatban és megyünk a kegyelem királyi székéhez, hogy megszabaduljunk a bűntől.
Nem azért, mert így illik, hanem elsősorban azért, mert gyűlöljük a rosszat, undorodunk tőle.
Hány és hány ember mentegeti a rosszat saját életében, mert valójában szereti azt. Közben pedig állítja, hogy szereti az Istent. Ez a kettő viszont nem lehet igaz egy és ugyanazon időben. Jaj nekünk, ha csak mások életében vesszük észre és gyűlöljük a rosszat, míg saját magunkkal elnézőek vagyunk mindenben. Sajnos egyike gyengeségeimnek a pontatlanság. Sokszor előfordult már velem, hogy elkéstem. Ha erre gondolok, most is szégyellem magam. Mennyire lettem volna hiteles, ha megfeddek valakit aki ugyancsak késik?
Ha viszont kigyógyultam ebből a gyengeségemből, már sokkal alázatosabban fogok odaállni embertársam mellé és sokkal szeretetteljesebben fogom látni őt, mert magam is átéltem a küzdelmet a rossz szokás ellen.
Amikor végre elismered, hogy egymagadban sosem tudsz győzni a gonosz felett, akkor vehet lakozást Isten Szentlelke. Akkor kapsz új természetet amely úgy fogja gyűlölni a rosszat, azzal a gyűlölettel amivel Isten gyűlöli azt, és úgy fogja szeretni a jót, azzal a szeretettel, amivel Isten szereti azt.
Az pedig az élet egyik legörömtelibb megtapasztalása, hogy a Szentlélek nemcsak meggyűlölteti velünk a rosszat, a testit önmagunkban, hanem ereje által győzelmet is ad nekünk a rossz felett. Halleluja!


IMA: Istenünk, olyan szép vagy! Annyira csodálatos, hogy az örökkévalóság sem elég arra, hogy megismerjük szépséged. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek által valóban meggyűlöljük a rosszat és szeressük a jót, hogy Krisztus által kegyelemre találhassunk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 3., szerda

A legszentebb bűnné lett!

Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.
Korintusiakhoz írt második levél 5. rész 21. vers



A Szentlélek ereje, hatalma, az öröm hatalma. Krisztus, a mi Megváltónk, egy csodaszép, szent életet élt amikor a földön járt, gyógyított mindenféle betegséget és erőtelenséget, és ezt mind a Szentlélek örömet adó erejével tette.
El kell ismernünk, hogy Krisztus teljesebb volt Szentlélekkel, mint te vagy én vagy bárki más aki azóta a földön élt.
A Szentlélek annyira tudja betölteni életünket, amilyen mértékben vágyunk arra, hogy mindenben Krisztusnak engedelmeskedjünk.
Krisztus számára táplálék volt az Atyának való engedelmesség, és gyűlölte a bűnt. Jobban igaz volt ez Rá, mint bárkire aki előtte vagy utána a földön élt.
Csodálkozhatunk, hogy Isten Szentlelke ilyen különleges módon betöltötte életét?
Csoda hát, hogy a mi életünket Krisztusban kell élnünk?
Krisztus a mi igazságunk, önmagunkban csak bűneink vannak.
Krisztus bűntelen volt, de a mi bűneink miatt kellett bűnné lennie és meghalnia.
Mi pedig bűnösök vagyunk. Annyira bűnösök vagyunk, hogy a megtestesült bűn vagyunk, és egyedüli igazságunk Krisztus.


IMA: Istenünk, nincs semmink Krisztus nélkül. Nincs hajlandóságunk, nincs bölcsességünk, nincs igazságunk. Köszönjük, hogy Krisztus, a legszentebb, a legigazabb bűnné lett miattunk, hogy mi az Ő igazságát ajándékba kaphassuk. Krisztus nevében adj megtérést minden olvasónak. Ámen.

2019. július 2., kedd

Az átadott élet illata...

Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.
János evangéliuma 12. rész 3. vers



Hallottam egy férfiról, aki könyörgött, hogy Isten töltse be csordultig az Ő Szentlelkével.
Telt-múlt az idő, és Isten válaszolt: betöltötte ezt a férfit teljesen Szentlelkével.
A férfi megfogadta, hogy nem szól róla semmit a feleségének.
3 nap elteltével, a felesége megkérdezte ezt a férfit, hogy mi történt vele? Mitől változott meg az utóbbi napokban ilyen radikálisan?
A férfiből, mint a friss forrásvíz tört elő a bizonyságtétel.
Amikor a Szentlélek által elkezdesz szolgálni az Úrnak, azt nem fogod tudni titokban tartani. A beszéded, a gondolkodásod, a cselekedeteid mind arról fognak beszélni, hogy Krisztusban vagy és Ő benned van.
Amikor egy ember életében valósággal lakozást vesz Krisztus a Szentlélek által, annak az embernek a Krisztusban való gyönyörködés lesz az eledele, a célja pedig az lesz, hogy gyümölcsöző élete legyen az Isten dicsőségére és embertársai javára. Többé nem fogja az idejét azzal tölteni, hogy önmagát többnek láttassa mások előtt, mint ami valójában.
Mit tesz ez az asszony?
Megalázkodik! Lehajol Krisztus poros lábaihoz és nem érdekli mit mondanak mások. Már nem önmagával van elfoglalva, hanem Krisztus szolgálatával. Ezt csak a Szentlélek tudja elvégezni bennünk. Ó milyen elszomorító amikor mi vagyunk a saját életünk középpontjai és nem Krisztus.
Ez az asszony nem bánta, hogy poros lesz az arca, hogy a haja borzos lesz, hogy a könnyei miatt kisírt szemekkel áll mindenki előtt. Csak egy számított: Krisztus.
Másodszor, ez az asszony végre meglátja az igazi értéket.
Egy font nárdus kenet, mai pénzre átszámolva, körülbelül 2 millió forintba került.
Nem sajnálta, nem bánta kiönteni ez az asszony.
Amikor Pál apostol rájött, hogy ki az igazi érték életében azt mondta, hogy Krisztusért mindent kárba veszni hagyott, hogy megismerje Őt és az Ő feltámadásának erejét.
Ó de önzőek vagyunk mi sokszor. Mennyi mindent megtartottunk magunknak, amit Krisztus lábai elé tehettünk volna szeretetünk bizonyítékaként.
Harmadszor, nemcsak a kenetnek, a cselekedetének is jó illata volt. Olyan illat volt ennek az asszonynak a lelkében, aminek hatására Krisztus helyreállította őt.
A hit illata, az alázat illata, az odaszánás illata, a Krisztus központú élet illata. Nem ismerem ezt az asszonyt, de szeretem, mert ilyen jó illatot áraszt ma is a példája által.
Ideje letennünk büszkeségünk, hamis énképünk, megfelelési kényszerünk, értékeink Krisztus lábai elé. Ideje átadnunk egész életünk Neki. Ennek az illata pedig be fogja tölteni az egész családunkat, környezetünket jó illattal.
Isten segítsen ebben minket!


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy az üres dicsőségvágy sosem elégítheti meg lelkünket, a hiúság és a büszkeség nem helyettesítheti Krisztusból fakadó örömet. Tudjuk, hogy a Krisztus lábainál telhetünk meg igazán Szentlelked erejével és Nála találhatunk nyugalmat. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 1., hétfő

A Szentlélek illata árad!





Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, ezért kent föl téged társaid közül Isten, a te Istened öröm olajával.
Mirha, aloé, kasszia illata árad minden öltözetedből, elefántcsont palotákból hárfák vidámítanak.
45. Zsoltár 7-8. vers

Amikor az Ószövetségben felkentek illatos olajjal, akkor az olaj változatos illata betöltötte a felkent személy ruháját és környezetét.
Amikor valakit felkentek, az mindenki számára látható és nyilvánvaló volt.
Az Újszövetségben, amikor Isten a Szentlélek által kent fel vagy hívott el magának embereket, ez is egy nyilvánvaló cselekedet volt.
"Mindnyájan megteltek Szentlélekkel..."
Apostolok cselekedetei 2:4
Amint könyörögtek, megrendült az a hely, ahol együtt voltak, megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét.
Apostolok Cselekedetei 4:31
Ő azonban Szentlélekkel telve az égre függesztette a tekintetét, és látta Isten dicsőségét és Jézust, amint az Isten jobbja felől áll.
Apostolok Cselekedetei 7. rész 55. vers
Míg ezeket a szavakat mondta Péter, leszállt a Szentlélek mindazokra, akik hallgatták az igét.
Apostolok Cselekedetei 10:44
És még hosszan sorolhatnánk...
A Szentlélek ereje és hatalma nem változott. Ő még mindig a Szentháromság egyik személye.
Még mindig Isten gyermekeivel van, hogy tanítsa őket azzal kapcsolatosan, amit tudniuk kell Jézus Krisztusról, Isten Fiáról.
Olyan nincs, hogy valaki megtelik Szentlélekkel, és azt senki sem veszi észre a környezetében, a családjában, a gyülekezetében.
Beszélgettem emberrel aki elújságolta, hogy micsoda nagyszerű közösségben volt és ott milyen csodálatos jelek és csodák történtek vele, mennyire betelt Szentlélekkel és nyelveken szólt stb.
A kérdésem az volt: "A feleséged tud róla? Ha megkérdeznénk őt erről, nyilvánvaló lenne számára a változás életedben? Jobban szereted Őt? Jobban égsz az evangéliumért?"
Amikor a Szentlélek betölt annak az illata elönti a környezeted, betölti az életed és kérdezgetni fogják tőled:
" Mi történt veled? Megváltoztál. Te nem voltál ilyen türelmes, szeretetteljes, önzetlen, bátor, határozott stb."
Isten szeretné ha megüresítenénk a szívünket a Szentlélek számára. Szeretné ha megalázkodnánk és elismernénk a mi erőnk kevés, hogy az Ő ereje, kenete, jó illata töltsön be minket.
Erre vár a világ, és nem üres szavakra, üres kegyességre. Cselekedetekre amelyekben ott van a Szentlélek kenetének jó illata, az Atya dicsőségére.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy becsapjuk magunkat. Ne engedd, hogy csupán érzelmi fellángolás, önmagunk érzéseinek felkorbácsolása legyen számunkra az amiről az Igében olvastunk. Add, hogy a Te Szentlelked betöltsön minket, és annak ereje, jó illata kívánatos gyümölcsöket teremjen életünkben. Csak Te tudsz könyörülni rajtunk Istenünk. Érints meg minden egyes olvasót. Krisztus nevében, Ámen.

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...