2019. július 1., hétfő

A Szentlélek illata árad!





Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, ezért kent föl téged társaid közül Isten, a te Istened öröm olajával.
Mirha, aloé, kasszia illata árad minden öltözetedből, elefántcsont palotákból hárfák vidámítanak.
45. Zsoltár 7-8. vers

Amikor az Ószövetségben felkentek illatos olajjal, akkor az olaj változatos illata betöltötte a felkent személy ruháját és környezetét.
Amikor valakit felkentek, az mindenki számára látható és nyilvánvaló volt.
Az Újszövetségben, amikor Isten a Szentlélek által kent fel vagy hívott el magának embereket, ez is egy nyilvánvaló cselekedet volt.
"Mindnyájan megteltek Szentlélekkel..."
Apostolok cselekedetei 2:4
Amint könyörögtek, megrendült az a hely, ahol együtt voltak, megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét.
Apostolok Cselekedetei 4:31
Ő azonban Szentlélekkel telve az égre függesztette a tekintetét, és látta Isten dicsőségét és Jézust, amint az Isten jobbja felől áll.
Apostolok Cselekedetei 7. rész 55. vers
Míg ezeket a szavakat mondta Péter, leszállt a Szentlélek mindazokra, akik hallgatták az igét.
Apostolok Cselekedetei 10:44
És még hosszan sorolhatnánk...
A Szentlélek ereje és hatalma nem változott. Ő még mindig a Szentháromság egyik személye.
Még mindig Isten gyermekeivel van, hogy tanítsa őket azzal kapcsolatosan, amit tudniuk kell Jézus Krisztusról, Isten Fiáról.
Olyan nincs, hogy valaki megtelik Szentlélekkel, és azt senki sem veszi észre a környezetében, a családjában, a gyülekezetében.
Beszélgettem emberrel aki elújságolta, hogy micsoda nagyszerű közösségben volt és ott milyen csodálatos jelek és csodák történtek vele, mennyire betelt Szentlélekkel és nyelveken szólt stb.
A kérdésem az volt: "A feleséged tud róla? Ha megkérdeznénk őt erről, nyilvánvaló lenne számára a változás életedben? Jobban szereted Őt? Jobban égsz az evangéliumért?"
Amikor a Szentlélek betölt annak az illata elönti a környezeted, betölti az életed és kérdezgetni fogják tőled:
" Mi történt veled? Megváltoztál. Te nem voltál ilyen türelmes, szeretetteljes, önzetlen, bátor, határozott stb."
Isten szeretné ha megüresítenénk a szívünket a Szentlélek számára. Szeretné ha megalázkodnánk és elismernénk a mi erőnk kevés, hogy az Ő ereje, kenete, jó illata töltsön be minket.
Erre vár a világ, és nem üres szavakra, üres kegyességre. Cselekedetekre amelyekben ott van a Szentlélek kenetének jó illata, az Atya dicsőségére.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy becsapjuk magunkat. Ne engedd, hogy csupán érzelmi fellángolás, önmagunk érzéseinek felkorbácsolása legyen számunkra az amiről az Igében olvastunk. Add, hogy a Te Szentlelked betöltsön minket, és annak ereje, jó illata kívánatos gyümölcsöket teremjen életünkben. Csak Te tudsz könyörülni rajtunk Istenünk. Érints meg minden egyes olvasót. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...